Deze week

Prut

* Op dinsdagavond hadden we om 19u een afspraak bij de dierenarts. Zoals ik al eens zei, had Archie echt heel veel teken en er waren er veel op zijn kop en pootjes die we zelf niet weg kregen. De dierenarts besloot om hem een kalmeringsspuitje te geven omdat stil zetten blijkbaar echt geen optie was. Binnen twee minuten stond ie al te wankelen op zijn pootjes en konden we aan de slag. 2,5 uur later waren we eindelijk zo goed als klaar. Iets meer dan 300 teken verwijderd met drie mensen. Holy shit. En vooral heel vuil. Ik vind het zo’n ranzige beesten! Toen de dierenarts Archie terug wakker maakte, stond ie echt helemaal in de war op die tafel. Een beetje erg maar ook wel cute om te zien, met z’n oortjes zo plat. Hihi.

* David’s auto is stuk en de herstelling kost echt een boel geld. Het bleek dus toch nog iets anders te zijn dan ik eerder zei. Blijkbaar is het al een tijdje kapot maar nog niet zo kapot dat hij er niet meer mee kan rijden maar het zal dus uiteindelijk wel helemaal stuk gaan als hij er mee blijft rijden. Snap je het nog? Anyway, we zijn nu in twijfel wat we moeten doen want de herstelling kost meer dan een maandloon en het is niet dat we nu zomaar dat geld hebben aangezien ik net een maand werkloos ben geweest. Dus nu is het weer behelpen. We gaan normaal in mei een weekendje kamperen en zijn auto hebben we eigenlijk echt wel nodig zodat Archie mee kan (en onze spullen :p ). Gelukkig hebben we nog wel wat connecties dus we gaan eens horen of het toch niet goedkoper kan.

* Ik snap niet hoe boertig sommige mensen zijn hé. Via 2dehands heb je dus een chatfunctie en ik heb nu al drie berichten die telkens bestaan uit 1 woord of cijfer. Dat begrijp ik dus niet hé! Hoe moeilijk is het nu om er efkes een volledige zin van te maken? Ik word zelfs niet aangesproken. Gewoon ‘verzenden’ of ‘2’ of ‘opsturen’. Oké dan. Ik heb dus nu een berichtje gestuurd naar die van ‘opsturen’ dat het wel fijn en duidelijk is om volledige zinnen te gebruiken (normaal negeer ik zo’n eenwoordige berichtjes gewoon). Kon het niet laten.

Leuks

* Ik kreeg mijn contract voor mijn nieuwe werk een tijdje geleden al via mail doorgestuurd en moest het dan zelf ondertekend via de post terug sturen. Omdat ik zelf alleen maar hartjesenvelopjes had (en me dat nu niet de meest geschikte enveloppe leek om daar mijn contract in op te sturen naar mijn nieuwe werkgever) moest ik naar de post om een witte enveloppe te halen en het ding te posten. Maar ja, zoals dat gaat, ik vergat het altijd en zo waren we ineens een week verder. Ik kreeg vorige week dan een mailtje van de mevrouw van de personeelsdienst met de vraag of ik alles had kunnen nalezen (met andere woorden: waar blijft je contract?!) waarop ik zei dat ik het nog moest opsturen maar dat ik enkel hartjesenveloppen had en dus eerst nog even langs de post moest. Hoefde niet. Ze keek er naar uit om m’n hartjesenveloppe te ontvangen en ik kreeg een paar dagen geleden een mailtje dat ie was aangekomen en dat haar dag goed was. En nu heb ik nog meer het gevoel dat ik me daar wel goed zal voelen.

* Ik moet altijd zo lachen om Baloe!

Ik weet niet of jullie het goed kunnen zien, maar hij zit dus ofwel heel raar op zijn pootjes, ofwel te poepen. Haha. En ook zo out in the open. Of het ligt gewoon aan mij dat ik dit mega grappig vind. In dat geval: let er maar niet op 😉

* David heeft 5 van onze bananenbomen terug buiten geplant.

* Archie gaat rond 17u aan de deur liggen wachten op David. Inclusief ijsberen, piepen en een soort van baby wolvenhuil. En als David er is, is alles goed natuurlijk.

* Het zonnetje schijnt nog altijd (af en toe) en vanachter een raam is het ook nog heerlijk warm.

* Mijn ouders, oma en mijn broer en zijn vriendin zijn komen eten voor onze verjaardagen deze maand en (al zeg ik het zelf) ik had echt weer super lekker gekookt! Dat is nu echt eens iets waarvan ik vind dat ik er alleen maar in vooruit ga. Haha. Ik dacht in het begin nog dat ik echt niet kon koken, maar kijk, het komt toch nog goed met mij hé ;). Ik maakte een pasta ovenschotel (love ovenschotels!) met veel groentjes en roomkaas met kruiden als sausje.

* Ik heb een baby vetplantje!

     LIEVELINGSLIEDJES VAN DE WEEK

No roots van Alice Merton
Know your name van Chase & Status
Fever van Oscar & The Wolf

14 thoughts on “Deze week

 1. Wat jammer van die reacties met enkel een woord of cijfer. Zoveel moeite is het immers niet om er minstens één zin van te maken. Nu lijkt het wel alsof ze je bevelen toesturen. Een beetje alsof je Archie bent in plaats van Irene.

  Ik denk niet dat ik ooit zo’n berichten zou kunnen versturen maar ja, zelf ben ik dan ook iemand die een eeuwigheid over een WhatsApp bericht doet omdat ze vrijwel alles voluit schrijft.
  zwartraafje schreef laatst over De Nieuweling – Taran MatharuMy Profile

  1. Ik schrijf ook alles voluit! Maar zo’n berichtje vind ik wel nog iets anders dan een sms. Ik zie het meer als mail. Daar ga je ook niet van die dingen zitten sturen denk ik dan. Of het ligt aan ons 😉

  1. Ze zouden blijkbaar toch vooral uit onze tuin komen (wat ik nu doodeng vind. Haha. Ik durf bijna niet meer in het achterste deel te gaan uit angst dat ik ook een teek krijg). Alleszins is hij hier wel goed af. We zorgen heel goed voor hem ^^

 2. Hoe krijgt jullie hond zoveel teken?! Is hij veel in een bos ofzo?? Maar dan nog? Onze kat heeft soms teken (1 van de 2- de andere houdt er niet van om in de bosjes te lopen, denk ik). Laatst had ie een hele grote smerige op z’n kin. Dus m’n lief de arme kat goed vasthouden en ik met zo’n tekentang ‘m eruit trekken. Maar pas na 3 pogingen kwamen we erachter dat je dus je die tang moet draaien om dat smerige beest los te krijgen. Bah!
  Karin schreef laatst over Moneta-jurkje: drie verschillende versiesMy Profile

  1. We zijn een paar keer in het bos geweest, maar het komt vooral uit onze tuin vrezen we. Nu waren het gelukkig niet allemaal van die enorme kanjers hoor. Er zaten eigenlijk vooral hele mini’s die al dood waren door het pipetje dat we hebben gegeven. Maar blijkbaar blijven die dan alsnog in zijn huid zitten en moet je ze er dus zelf uit halen. Wij hebben ook zo’n draaitangetje maar ook een soort van ‘schepje’ waar je niet mee hoeft te draaien (is wel handiger :p ).

 3. 300 teken. Brrr. Ik krijg er de kriebels van als ik er al aan denk. Gelukkig is hij nu teek-vrij<3
  En wat een fijne foto zo op slippers, lijkt me eeuwen geleden als je nu naar het weer kijkt..

 4. Ik heb geen idee of je het al vaker gehoord heb, maar toen ik voor het eerst de foto zag van het vetplantje dacht ik dat het een slakje was haha. Maar hey, sommige mensen zijn niet de aardigsten helaas. Het is voor jou in elk geval opgeruimd 🙂
  Femke schreef laatst over Dé Schrijfmeichallenge voor schrijversMy Profile

 5. Spullen verkopen is zo vermoeiend. Gebrekkige communicatie, mensen die niet reageren of extreem lage biedingen. Ik ben er laatst weer eens aan begonnen, maar vooral voor spullen die maar een paar euro opbrengen, heb ik eigenlijk geen zin in de moeite. Maar achteraf als er weer wat verkocht is, ruimt het toch wel lekker op. 300 teken! Dat is echt niet normaal zeg. Hopelijk is dat geen klusje dat je iedere week moet doen?
  Shirley schreef laatst over Werken, eten, slapen #7My Profile

  1. Nee gelukkig niet! We hadden hem een pipetje gegeven tegen teken dus hij krijgt geen nieuwe meer normaal. Veel van zijn teken waren wel dood (door het pipetje) maar die blijven gewoon vast zitten als je ze er niet uit haalt.

   En inderdaad, het is best vermoeiend. Maar ikvind het ook wel weer leuk om al die pakketjes klaar te maken enz 🙂

Comments are closed.