Deze week

Nog eens een overzichtje met foto’s! Dit was zo’n mooie, warme (letterlijk en figuurlijk!) week. Ik heb het gevoel dat mijn batterijtjes echt volledig opgeladen zijn nu.

DINSDAG 17 APRIL

ZALIGE DAG! Ik kan echt zonder problemen gewoon een hele dag in de veranda liggen genieten van het zonnetje. Ik las Zusje uit (goed boek! en helemaal matchy matchy met m’n outfit) en maakte overheerlijke paprika wortelrisotto (ik noem het zo maar het is eigenlijk het vulsel van de gevulde paprika’s, maar dan met risottorijst).

WOENSDAG 18 APRIL

Vandaag bracht ik weer ongeveer de hele dag door in de veranda. Ik besloot om toch Schone Slaapsters uit te lezen en ik moet zeggen dat ik het nu echt wel een goed boek vind. Ik had wat moeite om er door te geraken toen ik ongeveer aan de helft zat, maar het gaat goed nu! Ik at ’s middags crackers met roomkaas, chocola en aardbeien en met hummus (en ook tomatensoep) en ik voelde mij meteen veel gezonder. Haha. ’s Avonds paneerde ik kip en maakte ik wokgroentjes met mie.

DONDERDAG 19 APRIL

Donderdag verliep weer zoals woensdag en dinsdag, alleen besloten David en ik om ’s avonds naar de Ikea te rijden. We kochten alleen dingen voor Archie (een kussen, een lijn en een waterdispenser). We vonden allebei dat we ’s avonds eens wat meer uit onze dagelijkse routine moeten komen (koken, eten, opruimen, tv kijken, slapen) omdat het leuk is om eens iets anders dan anders te doen. We moeten niet alle ‘speciale’ dingen tot het weekend bewaren.

Onderweg naar huis zag ik een prachtige zonsondergang! En Archie heeft in totaal nog geen uur op zijn kussen gelegen. Haha.

VRIJDAG 20 APRIL

Vandaag maakte ik ons huis al birthday proof want zondag is David jarig! Ik haalde wat extra slingertjes bij de Hema en bracht een mooi tafelkleed mee. Ik denk dat het ineens ongeveer €9 goedkoper was dan ervoor. Vond het heel raar maar ik heb niet getwijfeld. Het enige waar ik wat bang voor was; dat het niet op onze tafel zou passen, maar het lukt net!

Verder bakte ik chocoladecake voor David’s verjaardag en ruimde ons hele huis op (moet ook gebeuren hé).

ZATERDAG 21 APRIL

Vandaag vertrokken we redelijk vroeg naar zee. David kent er iemand die zijn auto zou maken (de intercooler is kapot, voor diegenen die iets van auto’s kennen :p ). Nadeel was dat we dus met twee auto’s naar daar moesten rijden en ik stond echt doodsangsten uit op de snelweg door al die verdomde vrachtwagenchauffeurs die 1. op het tweede vak rijden en 2. ineens voor me kwamen gereden waardoor ik keihard moest remmen. Vijf jaar minder te leven denk ik. Het was echt super druk op de weg!

Mijn ouders waren ook aan zee dus we brachten hen ook nog een bezoekje. Ondanks dat het zonnetje scheen, vond ik het wel héél frisjes op het strand, dus heel lang zijn we niet gebleven. In de namiddag deed ik een poging om een boek te lezen in mijn hangstoel maar van zodra ik ging lezen en m’n benen op trok, begon het ding dus te schommelen en werd ik mega misselijk. Haha. Dus ik verhuisde erna maar weer naar de veranda.

Verder kochten we vandaag voor Archie een riempje voor in de auto (dat hadden we nog niet, oeps) zodat hij tijdens de rit vast zit. En ook een beschermhoes voor de zetels.

ZONDAG 22 APRIL

YAY! Vandaag werd m’n lievelingsmens 26 jaar. Helaas moesten we ’s morgens naar het ziekenhuis voor een mri van David’s hoofd. Hij liep in november een hersenschudding op tijdens een rugbywedstrijd en heeft er nog altijd last van. ’s Middags besloten we om te voet naar het ijssalon te gaan (ongeveer een half uurtje wandelen) met Archie. We dachten dat we het grootste deel van de weg schaduw gingen hebben maar dat was dus ijdele hoop. Haha. We liepen echt in de brandende zon, wat heel heet maar eigenlijk ook wel fijn was, om daar aangekomen te merken dat het ijssalon pas binnen een uur open ging. Echt zo typisch iets voor ons hé :p Maar goed, we zijn dan maar weer naar huis gegaan en hebben daar dan een frisco gegeten.

’s Avonds mochten we bij Melle (dus zus van David) balletjes in tomatensaus gaan eten samen met David zijn broers. We namen Archie mee en het ging echt heel goed in de auto, tot ie weer kotste toen we er waren. Ik denk dat ik iets van homeopatisch middeltje ga kopen zodat ie minder misselijk wordt in de auto want heel appetijtelijk is het ook niet. Gelukkig hadden we zaterdag een beschermhoes voor in mijn auto gekocht zodat het toch wat beter op te ruimen is. Het was echt een heel fijne avond met als afsluiter een super lekkere cake met caramelsaus en zout en een bol ijs. Hmm.

MAANDAG 23 APRIL

Geen foto’s van vandaag helaas. Ik heb een hele dag blogjes gelezen, Youtube gekeken, aan mijn blog gewerkt en gelezen in de veranda. Daar kan ik gelukkig nog altijd lekker in de warmte zitten, zelfs nu het buiten tien graden kouder is dan de afgelopen dagen.

Afspeellijst van de week:

Dit is een afspeellijst van het programma Liefde voor muziek. Ik vind het echt zo’n mooie televisie hé. Krijg altijd kippenvel als ik hoor hoe de artiesten helemaal hun eigen ding doen met het liedje van iemand anders. Mijn favorieten zijn nu Silvy & Sharon (stiekem omdat ik vroeger fan van hen was! 😀 ).

Hoe was jouw week?

21 thoughts on “Deze week

 1. Met die eerste foto zou je zo kunnen meedoen aan Fictionista. Het is alweer even geleden sinds ik er zo nog eentje deelde maar om de één of andere reden vind ik het altijd fijn wanneer een outfit en boek bij elkaar passen.
  zwartraafje schreef laatst over De Nieuweling – Taran MatharuMy Profile

  1. Ik voelde mij precies een blij klein kind toen ik dat ineens doorhad. ‘Hé, maar dat matcht hier gewoon!’

 2. Dat liedje van Niels in het West-Vlaams is top gewoon! Mooi week heb je gehad. Die zon was zo zalig! En als ik niet moe ben en een goede concentratie heb, kan ik ook uren liggen lezen in de zon
  Nikita schreef laatst over Een ode aan Romy 🙂My Profile

 3. Ik ben ook een fan van het programma Liefde voor Muziek. Een echte favoriet heb ik nu niet. Ik vind dat ze allemaal zo uiteenlopende dingen brengen (wat goed is!). Vorige maandag vond ik K’s Choice goed (al miste ik ook iets), Sharon (waauw! echt zo’n song die in je hoofd blijft hangen!) en Jasper Steeverlinck (maar miste ook iets).
  Evelyne schreef laatst over 5 redenen waarom je hoofdpijn hebtMy Profile

  1. Heel spijtig, maar in onze veranda is het wel nog altijd goed! Die warmt snel op dus zelfs als het buiten frisjes is, kan ik daar wel nog lekker zitten ^^

 4. Mijn afgelopen weekend was echt hemels! Ik ben gaan vlotkamperen met wat vriendinnen (de “wijven”) en het was zoooo zalig! De rest van de week had ik veel afspraken, ging ik 2x boksen en genoot ik ook na het werk van lekker in de tuin zitten.

  Jammer dat Archie zo veel last heeft van misselijkheid in de auto, hopelijk geraakt dat snel opgelost want lijkt me inderdaad niet fijn voor hem, en niet fijn voor jullie om op te kuisen! Grappig trouwens dat het ijssalon nog dicht was – zou mij ook zoooo kunnen overkomen, haha.

  Fijne week!

 5. Hey Irene,
  Mijn eerste post op je blog! Ik zal binnenkort het recept van de toffee cake eens delen 😉
  Ik wens je een even fijne week als de vorige (met minder kots weliswaar).

 6. Hier vrij goed! Ik ben nu helemaal ingesteld op zomerweer (iets minder goed) en bracht vorige week ongeveer voor 80% buiten door, ik ben deze week weer degelijk gestart met mijn cursus en er is licht aan het einde van de tunnel, ha!

  Dat viel wel tegen, dat het aan zee wat frisser was. Wij twijfelden maar vertrokken uiteindelijk niet en belandden met mini in een speeltuin. Met terrasje. En sangria. 😀
  Joni schreef laatst over Nog één keer over 40 dagen bloggen, ok?My Profile

  1. Ik heb ook ineens veel meer sproetjes op mijn gezicht! Maar ik word niet bruin helaas. Moet me insmeren met minstens factor 30 omdat ik heel snel verbrand :p

Comments are closed.