December

‘t Is december mensen. Wat betekent dat we hier al twee weken zeggen dat we écht volgende week cadeautjes gaan shoppen, om goed op tijd te zijn, en dat het er al twee weken niet van komt. Typisch.

November.

Voor de verandering weet ik deze keer nog precies wat er allemaal gebeurde in november! Hoera. Meteen in het begin van de maand zat ik twee dagen thuis met buikgriep. Natuurlijk net als mijn vriend al van woensdag 1 november in de Ardennen zat met z’n ouders, broers en zus. Vrijdagavond waagde ik het dan ook om de tweeënhalf uur durende treinreis aan te gaan. Gelukkig ging het zaterdag en zondag al véél beter waardoor ik toch ook een beetje van het weekend kon genieten.

Een weekend of twee later ging ik met m’n mama en tantes naar een concert van Bart Peeters. Ik kan bijna niet beschrijven hoe leuk het was. Sowieso heb ik de neiging om zo’n dingen al heel intens te beleven. Maar Bart Peeters slaagt er dan ook nog eens in om drie uur aan een stuk én de dagen die volgden, een smile op m’n gezicht te toveren. Instant gelukkigheid!

We hingen redelijk in het begin van de maand ook al de eerste kerstlichtjes op, voor wat extra sfeer in huis tijdens de donkere dagen. Mission accomplished! Ik vind het zo gezellig. En het wordt er alleen maar beter op. Zondag kozen we onze kerstboom uit en dinsdag gingen we het ding ophalen en versieren. Om de avond helemaal af te maken besloten we ook pizza te halen. En nu onze kerstboom er staat vind ik het allemaal nog fijner! Ik heb ineens minder moeite met het feit dat de zon om 16u al onder aan het gaan is.

Verder maakten we hier de eerste sneeuw mee. Had ik de twijfelachtige eer om door een giga sneeuwbui naar huis te fietsen waardoor ik heel de weg in een soort van tweestrijd verwikkeld was: “aaaah zo leuk!” en “omg mijn benen zijn zo koud!”. Ik kreeg letterlijk de hele weg alle sneeuw in m’n gezicht, want tegenwind (joy, dat heb ik dan altijd), waardoor ik dus in een wandelend sneeuwvrouwtje veranderde.

En toch ook een belangrijk hoogtepuntje deze maand: ons gezinnetje breidde uit met Moesje! Ik word echt elke dag gelukkig van het beest. Hij heeft nu ook door dat hij helemaal zelf in en uit z’n hokje kan dus nu huppelt hij vrolijk rond in de woonkamer en als hij honger heeft, gaat ie even knabbelen. Grappig genoeg is Baloe (held op sokken) bang van Moesje. Hij durft er wel gewoon voorbij lopen, maar als Moesje eens gaat snuffelen aan z’n nieuwe vriendje, schrikt hij altijd heel erg. Hij houdt hem ook altijd met argusogen in de gaten. Best grappig om te zien!

December.

November was héél fijn dus ik zou graag op dezelfde manier december ingaan. Voorlopig heb ik nog niet heel veel dingen gepland. Ik begin nu vooral uit te kijken naar nieuw werk. Vanavond hebben we hier een etentje dus ik moet m’n kookskills nog eens boven halen. Het dessert heb ik deze ochtend al gemaakt en ziet er héérlijk uit! Voor de rest heb ik een weekje vrij tussen kerst en nieuw. Deze keer gaan we echt naar het natuurhistorisch museum in Brussel (ik noem het altijd zo maar ik weet eigenlijk niet meer of het nu echt zo heet of niet) en gaan we natuurlijk een kerstmarkt bezoeken. Of een paar. Vind ik super gezellig! Oja, ik zou graag in december ook wat meer boeken lezen. Ik heb gisteren een bezoekje gebracht aan m’n persoonlijke bib (m’n ouders hebben echt héél veel boeken) en heb vijf boeken meegekregen van m’n mama. Ik denk niet dat ik ze allemaal kan uitlezen, maar drie zou wel moeten lukken denk ik!

En verder ga ik deze maand nog een challenge doen! Ik vond de vorige zo fijn dat ik er graag weer eentje wil doen maar ik moet nog even een goeie vinden. Misschien dat ik deze keer een iets kortere uitzoek. Ik ben alvast Pinterest aan het rondstruinen op zoek naar een fijn exemplaar. Als iemand ideetjes heeft: shoot!

Heb jij dingen gepland deze maand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “December

  1. Wat spannend dat je uitziet naar nieuw werk in december. Hopelijk komt er iets moois op je pad deze maand 🙂 Ik hoop sowieso dat je een mooie en fijne maand tegemoet gaat vol met hoogtepunten. Geniet van jullie Moesje en van het nieuwe leeswerk! Heerlijk 🙂

  2. Ik wens je een leuke maand in december, dat je op een goede manier dit jaar mag afsluiten! 🙂 Ikzelf heb nog niet zoveel plannen, sowieso de verjaardag van m’n metekindje en de feestdagen vieren. Verder zie ik nog wel. Sowieso wil ik aandacht hebben voor mijn gezondheid aangezien ik nu wat ziekjes ben.

  3. Oh ja ik roep ook al een aantal dagen dat ik de presentjes voor kerst moet gaan halen… Maar mijn gevoel zit, in tegenstelling tot die van jou, nog steeds tussen zomer en herfst. (overigens niet wat gevoelstemperatuur betreft) Ik heb dan ook nog echt geen zin om de boom in huis te halen… Nog heel even duw ik die gedachte weg 🙂

  4. Mijn zus en ik zeggen ook echt al heel lang dat we nog eens naar het natuurhistorisch museum moeten, hopelijk lukt dat in december nog! En ik wil ook graag naar het MIMA, ook een nieuw museum in Brussel 🙂 En jaaaaa, kerstmarkten! Heb daarnet tijdens het middageten al een half uur liggen zagen wanneer we eindelijk gaan, hehe! Ik ga sowieso ook wel een paar keer 😀

  5. Kerstlichtjes in huis vind ik ook zo gezellig! Ga de mijne deze week denk ik ophangen, kleine moeite, maar zo sfeervol. Wij hadden hier donderdags natte sneeuw 🙁 Niet heel leuk. Als het sneeuwt, laat het dan ook zo goed zijn dat het blijft liggen. Dat vind ik er altijd wel leuk uitzien.

    Wat voor dessert heb je voor vanavond gemaakt? 😀 Ben benieuwd welke challenge je gaat doen, hihi.

    Ik heb, naast de feestdagen om naar uit te kijken, twee musicals op de planning staan! The Lion King met mijn vriend en West Side Story met mijn stiefvader. De laatste keer dat ik naar een musical ging, is ook alweer zo’n vier jaar geleden. Ik vind musicals zo leuk, maar goede plekken soms onbetaalbaar. Nu waren de kaartjes voor beide musicals goed geprijsd.

  6. Hopelijk wordt je december net zo fijn als november. Ik heb ook wat extra vrijgenomen in december. Ik ga er gezellige feestdagen van maken hoop ik. De kerstboom staat in ieder geval al.