De voorbije week #1

Haai schatjes! Het voelt als lang geleden dat ik nog iets schreef. Wat eigenlijk best meevalt. Dinsdag besliste ik om m’n blogschema overboord te gooien en dat bevalt me tot nu toe heel erg! Niet dat ik geen inspiratie meer had om leuks te schrijven. Of geen zin. Maar ik wil terug naar het begin en schrijven wanneer ik echt zin heb om iets te posten. Zoals nu! Een bescheiden overzichtje van mijn week.

Zaterdag 2 september.

Zaterdag deden we niet zo heel veel. Maar wat we deden was wel heel erg leuk! De peter van mijn vriend vierde zijn verjaardag en daar mochten we bij zijn! ‘s Morgens gingen we eerst een cadeautje kopen en brachten we een bezoekje aan de Zeeman. We gingen eten in een restaurant waar ze zowel chinees eten als pizza en frietjes serveerden. In buffetvorm. Nu maak je mij sowieso blij met alles in buffetvorm, maar ik eet ook heel graag chinees eten! Ik koos eerst voor chinese tomatensoep. Daarna wat loempiaatjes en een stukje pizza. Als hoofdgerecht liet ik kip en groentjes met currysaus wokken (superlekkere curry!). En als dessert nam ik twee bolletjes ijs en een stukje cheesecake.

Zondag 3 september.

Op zondag studeerde ik. De laatste loodjes want maandag had ik examen. ‘s Middags hadden we zin in een ijsje van de McDonalds als lunch. Ja dat doen we gewoon. Maar uiteindelijk bleek onze honger toch groter te zijn dan gedacht. Ik nam een McKroket en het lief een gewone hamburger. De McKroket was super lekker! Geef mij iets wat naar bitterballen smaakt en ik ben happy. En daarna aten we dus ons ijsje. Na  ons super gezonde middagmaal gingen we naar mijn ouders voor een bezoekje. En daarna studeerde ik nog wat.

Oja. En ik kocht zaterdag iets heel leuks, wat ik zondag ontving. Een Wacom Bamboo Slate. Het is een soort notitieblok op een dingetje wat tussen een tablet en een klembord in zit (ik weet niet hoe ik het moet beschrijven). Als je met de pen op het papier schrijft, maakt ie er een digitaal bestand van, wat je kan uploaden naar je computer. Ik teken vooral heel graag met balpen dus ik vond dit wel een fijn hebbeding. En verder hadden we zaterdag in de Zeeman zo’n mooie wandhanger gekocht en die hangt nu op. Staat super leuk! ‘s Avonds at ik een kalkoenschnitzel en gebakken groentjes uit een groentenmix van de Aldi. Echt superlekker en een tipje voor de luie koks onder ons 😉

Maandag 4 september.

Op maandag werd ik om 9.30u in Brussel verwacht voor m’n examen. Waar ik voor slaagde! Olé pistolé! Ik liep daarna even de stad in. Dat vind ik heel fijn om af en toe eens te doen. Niet per se om dingen te kopen, maar gewoon om eens rond te kijken. Al kocht ik nu wel een paar dingen. Een nieuwe deodorant van Dove (met peer en aloë vera) en hij ruikt super lekker! En verder een reinigingsmelk en tonic van Garnier. En ‘t is echt super toevallig, maar alles past qua kleur zo mooi bij elkaar!

Normaal ging ik trouwens deze avond sporten met een vriendin maar de lessen beginnen pas volgende week blijkbaar. In plaats daarvan maakte ik een wandeling.

Dinsdag 5 september.

Dinsdag moest ik weer aan het werk. Ondanks de euforie over het halen van m’n examen, zit ik dus ook weer met twijfels over mijn werk en toekomst. Ik doe m’n werk graag maar ik vraag me af of dit het nu is. Ik heb het gevoel dat ik een beetje vastzit. Heel vervelend eigenlijk. Ik weet niet zo goed hoe ik er uit moet komen. Verder kijk ik altijd al van ‘s morgens uit naar m’n avondeten. En dat was vandaag niet anders! We aten bbq balletjes (die wij trouwens gewoon bakken) met een groentenmengeling, alweer.

Woensdag 6 september.

Niets speciaals vandaag. Wel had ik besloten dat ik nu echt wou sporten. Ik had het huis voor mezelf. Ik zette youtube aan op de televisie, koos de playlist van de dag bij Blogilates en haalde m’n sportoutfit nog eens vanonder het stof. Ik kon niet de hele playlist volhouden. Ik denk zelfs maar anderhalf filmpje. Maar oké. Ik voelde me achteraf wel super goed dat ik nu eindelijk de stap had gezet! En sinds ik in m’n bullet journal een habit tracker bijhoud, kan ik een vakje inkleuren als ik gesport heb. Dus dat was ook fijn.

Na het avondeten nam ik mijn nieuwe cursus er bij. Of ja, het eerste deel. M’n volgende examen is 18 oktober en ik heb 4 modules te studeren tegen dan. Super pittig want het is echt geen simpele leerstof. Daarna keek ik naar Thuis en onze Vlaamse bake off. Wat ik echt pure ontspanning vind trouwens!

Donderdag 7 september.

Ik maakte vandaag geen foto en ik weet ook niet meer echt wat we gedaan hebben. Haha. Waarschijnlijk gewoon een super rustige avond.

Vrijdag 8 september.

Het is al heel de week niet echt m’n week op m’n werk en ik baal er super hard van. Ik ben zelfs even verdrietig. Maar gelukkig kwam mijn vriend me ophalen. Super fijn. Omdat ik even op hem moest wachten, liep ik de Standaard Boekhandel binnen en kocht voor mezelf wat nieuw leesvoer. Ondanks m’n e-reader vind ik een écht boek op z’n tijd ook wel fijn. Ik kocht twee boeken van Lianne Moriarty, een pakket van Flow (met een Flow, een schrijfschrift én een special over wonen voor de prijs van de Flow zelf) en een Flair.

Over de boeken van Liane hoorde ik al veel goed. Als deze boeken me bevallen, wil ik graag ‘Grote kleine leugens’ ook nog kopen.

Zaterdag 9 september.

Vandaag is een fijne dag! We zijn al vroeg wakker, maar blijven toch nog lekker lang liggen. Daarna doen we boodschappen (wat ik dus heel leuk vind om te doen. Haha :p ) en rijd ik door naar m’n vorige werk voor een bezoekje aan m’n vriendinnen. Ik mis hen echt. Maar ‘t was heel fijn om ze terug te zien! Ik ben er denk ik anderhalf uur gebleven. ‘s Middags maakte ik tomatensoep. Ik heb m’n soep graag gezeefd dus dat deden we, maar er kwam echt nog heel veel groenteprut uit. We besloten er dan een sausje mee te maken voor het avondeten morgen.

We brachten ook nog een bezoekje aan de Action op zoek naar lijsten voor m’n posters. Maar helaas geen succes. Wel op een ander vlak! Want we vonden daar ook weer twee mooie wandtapijtjes. Wel een formaatje kleiner dan die van de Zeeman. Maar ook heel erg mooi! Ik zou ze liefst allemaal bij elkaar hangen en ergens waar ik ze altijd kan zien maar dat is niet echt een zicht. De grote van de Zeeman hangt nu in onze woonkamer aan onze eettafel en de twee kleintjes in de veranda bij elkaar.

Dit is het dingetje van de Zeeman. Het kostte net geen €10 denk ik.

Verder hingen we in de zetel tot ongeveer 17u. Daarna was ik alleen thuis en ik besloot nog eens te sporten! ‘t Deed weer veel deugd! Ik hoop dat ik het wat vast kan houden. Want ik krijg er echt een fijn gevoel van. Als ik geen zin heb, probeer ik mezelf te motiveren met het gevoel dat ik er achteraf door heb. En het zorgt er ook voor dat m’n hoofd even stopt met piekeren en nadenken.

Ik vermeldde denk ik al eens dat Zazoe nu altijd wegloopt bij ons en terug  naar zijn vorige huisje gaat. We gingen hem eerst elke keer terug halen. We dachten dat als mijn schoonouders hem geen eten zouden geven, hij vanzelf wel terug moest komen bij ons. Maar omdat hij er elke dag zat, krijgt hij er nu toch eten. Ik vind het super jammer want het is zo’n lief beest.  Alleszins blijft hij nu dus daar en hebben wij Baloe nog. Eerlijk gezegd vind ik het best zielig maar oké, ik begrijp natuurlijk ook dat het voor Zazoe misschien heel stresserend is hier. Dus ja. Ik kan me er wel bij neerleggen denk ik.

Oja, ik wil jullie ook graag bedanken voor alle lieve reacties op m’n schemapost. Dat heeft me goed gedaan. En ik besef nu ook dat het niet zo heel erg veel uitmaakt. Dus: DANKU! ♡♡♡

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 thoughts on “De voorbije week #1

  1. Hé wat fijn om lezen! Jammer dat je je wat minder goed in je vel voelt ivm je werk ondanks dat je het graag doet. Ik weet hoe het voelt, maar het enige verschil is dat ik mijn werk niet graag doe, haha. En wat is het soms heerlijk om even gewoon te chillen op een zaterdag of zondag. I like. Ik ben al de ganse dag bezig met bloggen en blogs lezen. Nu is het tijd voor een avondje tv en morgen weer.. tjah.. werken dus..

  2. Jee wat balen dat je niet lekker in je vel zit wat betreft werk. Ik zou het even aankijken en ondertussen opzoek gaan naar een nieuwe uitdaging! Als je van jezelf merkt dat je hier niet gelukkig van wordt dan is dat ook niet fijn. Ik hoop dat komende week beter wordt <3 Super goed dat je hebt gesport trouwens, ik voel me nu alleen wel stom want ik heb al maaaanden niet sport (oeps!)

    1. Je bent een lieverd! <3 en bij mij was het ook echt al maaaaaanden geleden :p maar nu kijk ik er vreemd genoeg zelfs naar uit. Er is nog hoop! 😀

  3. Wat onwijs leuk om een weekje mee te kijken! En de week begon meteen goed met het slagen voor je examen. Zó goed!! Wel lastig dat je het gevoel hebt een beetje vast te zitten qua werk. Misschien is het dat je iets meer uitdaging zou willen of zoiets? Je zou het er wellicht eens met je manager over kunnen hebben. Als je je daar goed bij voelt in ieder geval. Dat notitieboekje klinkt heel gaaf en handig trouwens. En superleuk dat je jezelf op nieuw leesvoer hebt getrakteerd 🙂
    Wel heel sneu om te lezen van jullie kat. Ik kan me voorstellen dat het dan misschien beter is om haar niet bij jullie in huis te laten wonen. Maar verdrietig blijft dat wel 🙁