De leukste online tweedehands / vintage shops.

Sinds een aantal maanden mag ik van mezelf in het kader van m’n 2019 Fashion Challenge geen nieuwe nieuwe kleding meer kopen. Bijgevolg zoek ik soms mijn heil bij tweedehands en vintage kleding. Tweedehands pareltjes vinden voelt zo mogelijk nog fijner aan dan iets nieuws scoren. Aangezien ik ondertussen toch al even bezig ben, heb ik een paar leuke online shops gevonden waar je mooie vintage en tweedehands spulletjes kunt kopen.

DREZZA

Bloesje Primark | Bloesje Mango | Bloesje H&M

Drezza ontdekte ik heel recent toen ik op 2dehands aan het rondstruinen was. Het is een Nederlandse online winkel waar je tweedehands kleding kan kopen van wat duurdere merken (Ralph Lauren, Benetton, Burbery, Calvin Klein) maar evengoed H&M’metjes of spulletjes uit Zara en Primark vindt. De prijzen zijn héél fijn en vanaf €9.99 betaal je geen verzendkosten binnen Nederland. Verzending naar België bedraagt ook maar €2.99. Niet alle kleding die ze verkopen is even eigentijds maar als je wat rond neust, kan je best mooie dingen vinden!

VNTG

Witte jurk | Truitje | Kersjesjurk

VNTG is een van m’n favorieten als het aankomt op vintage kleding. Een paar van m’n favoriete preloved aankoopjes komen van deze webshop en elke keer als ik de shop bezoek, zie ik weer nieuwe leuke dingen. Iets duurder wel maar de kleding is van heel mooie kwaliteit én uniek. Dat is wel wat waard vind ik. Alsnog vind ik €20 voor een jurk niet duur maar in vergelijking met de vorige webshop is dit dus wel wat prijziger. Daarbij krijg je bij elk kledingstuk wat meer details over het stuk en je mag hen ook altijd mailen als je extra vragen hebt in verband met de afmetingen.

DOORTJE

Schoentjes | Jeans | Gele jurk

Ook bij Doortje vind je super mooie vintage items. Ik bestelde zelf nog niets bij deze webshop maar dat zal ik in de toekomst waarschijnlijk wel doen. Bij Doortje hebben ze ook een mooie collectie aan accessoires en toffe schoentjes. Doortje is nog een trapje duurder maar ook alsnog niet héél duur. Ze hebben bijvoorbeeld ook veel vintage dingen die uit een oude stock komen en dus nog nooit gedragen zijn (zoals de schoentjes hierboven). Ook hier wordt wat meer informatie gegeven over de kwaliteit van het kledingstuk aan de hand van een score met sterretjes.

PHIXI

Gebloemde rok | Gebloemd bloesje | Geborduurd vest

Ook Phixi is een webshop met vintage items. Het aanbod is niet zo heel uitgebreid als de vorige webshop maar er is alsnog genoeg om eens tussen te grasduinen. Ook bij Phixi wordt de kwaliteit van een kledingstuk gescoord aan de hand van sterretjes en kun je de afmetingen van het artikel zien. Super handig om zelf even uit te rekenen of iets je zal passen of niet.

SUGARSUGAR

Gehaakte sprei | Geel bloesje | Bloemetjesjurk

Nog een vintage shop in het rijtje! Bij SugarSugar vind je niet alleen kleding, schoenen en accessoires maar ook spullen voor in je huis. Ik heb hier al een paar keer rond gekeken en krijg spontaan hartjes in m’n ogen van al dat moois. Helaas heb ik geen geld schijtend ezeltje in mijn tuin staan, anders had ik hier al een mooie bestelling geplaatst. SugarSugar zit wat in de prijsklasse van VNTG. Ook hier verkopen ze dingen die nog ongedragen zijn en je kan hier ook bij elk artikel een score en extra info vinden.

ENTRE COPINES

Gebloemde jurk | Bloesje met print | Trui

Entre Copines is een van oorsprong Franstalige website dus schrik niet als je hier en daar een slecht vertaling tegen komt 😉 Op deze website vind je vooral tweedehandskleding aan fijne prijsjes (wel wat duurder dan Drezza). Hier geen vintage maar vooral kleding van bijvoorbeeld Vila, H&M, Etam en Zara. Het nadeel aan deze website is dat alle verkochte artikelen nog een tijdje getoond worden, maar die kan je er gelukkig wel uit filteren.

SECOND LIFE

Bloesje | Gebloemd jurkje | Jurkje met gezicht

En dan, last but not least, Second Life. Een tweedehands webshop met ook een fysieke winkel in Roeselare. De winkel bestaat al 35 jaar (!) en ze geven elk jaar 22.000 items een nieuwe thuis. Hier vind je ook merken als Moschino, Karl Lagerfeld, Valentino en Essentiel. De stuks zijn daardoor ook niet allemaal even goedkoop maar als je op zoek bent naar merkkleding, kan je hier wel je hartje ophalen. Het enige nadeel aan deze webshop vind ik de foto’s. Die tonen het kledingstuk niet altijd even goed.

Zooo dat was het mensen. Toch voor deze editie. Wellicht kan ik in de toekomst een nieuwe post vullen met nieuwe webshops. Zelf kijk ik ook regelmatig op 2dehands.be, United Wardrobe en Marktplaats maar ik ga er een beetje van uit dat iedereen deze platformen ondertussen wel kent.

De foto’s komen allemaal van de webshops zelf.

Ken jij nog een leuke webshop waar ze tweedehands en / of vintage kleding verkopen?

16 thoughts on “De leukste online tweedehands / vintage shops.

 1. Hé het is mooi geworden zeg, je kopjes! Ik kende ze nog niet allemaal. Heb volgens mij alleen ooit bij Doortje wat besteld, maar ik denk dat dat dus misschien echt al wel tien jaar geleden is geweest, als ze al zo lang bestaan haha!
  Sanne schreef laatst over Hotspot: Het Ketelhuis in TilburgMy Profile

  1. Jaa echt dank voor je hulp! 🙂 ♡ En ik denk dat het al best lang bestaat dus het zou zomaar kunnen! Ik heb er volgens mij in een ver verleden ook weleens iets besteld.

 2. Wat een super fijn overzicht! Ik kende zelf alleen united wardrobe, verder niks! Maar aangezien ik er zelf een steeds slechter gevoel heb als ik wel iets nieuws koop en dit dus eigenlijk niet meer wil, is dit overzicht super bruikbaar! :D:D
  Silke schreef laatst over Mooie woorden over vergevenMy Profile

  1. Ik herken je gevoel. Heb het ook! En dit jaar helpt wel om me er een gedacht van te maken (zoals wij dat hier zeggen) om geen fast fashion meer te kopen. Al ben ik dus wel al 1x de mist in gegaan.

 3. Wauw, wat een mooie items heb je op een rij gezet! Ik wist helemaal niet dat er (naast sites als Marktplaats) ook webshops bestaan waar je tweedehands items kunt scoren. Superleuk! Je hebt een paar heel toffe gevonden! Ik kan me zo voorstellen dat je alleen al van het samenstellen van dit lijstje zelf een beetje tweedehands-shop-zin krijgt 🙂
  Romy schreef laatst over Gebruik je bullet journal voor positiviteit! | 7 tips en ideeënMy Profile

 4. Leuk, Drezza en Entre Copines kende ik nog niet. Ik ben zelf groot fan van de Kleretoko, een superlaagdrempelige webshop met een mooie collectie, als je van kleine prijsjes en de maintreet merken houdt in plaats van van het vintage stijltje. Zelf vind ik vintage wel heel leuk, dus tof dat je daar ook webshops in noemt!

  1. Ja de Kleretoko ken ik ook door jou denk ik maar was ‘m vergeten. Vanuit België zijn de verzendkosten helaas wel heel hoog dus ik heb er nog niets besteld. Ik ben fan van mainstreet en vintage en ik vind het ook leuk om beide te combineren.

 5. Oh, leuk, zo’n inspiratielijstje! Ik ga die VNTG zeker eens uitchecken, want de items die jij daar al scoorde vond ik allemaal heel erg leuk. Al ben ik wel niet iemand die heel geduldig kan zoeken, dus dat wordt nog spannend 😉 Ik vind je insteek achter dit 2e hands shoppen ook zeer tof trouwens! Liefs & fijne week 🙂
  Silke schreef laatst over Lichtpuntjes #147 | Vrije dag in de zon & Hal 16My Profile

  1. Haha ik kan daar gerust een tijd aan spenderen 😉 Maar ik volg hen ook op Instagram en daar laten ze altijd de nieuwste dingen zien die ze binnen hebben dus als ik daar iets moois tussen zie, ga ik op de website kijken. Dan hoef ik zelf niet te veel te zoeken (want dan gooi ik alleen maar te veel dingen in mijn mandje :p ).

 6. Ik shop steeds vaker bij tweedehandswinkels maar heb er nooit bij stil gestaan dat dit ook online kan (behalve via united wardrobe), dus onwijs bedankt voor de tips. Ik mag van mezelf de komende maanden even geen kleding kopen (behalve een shirt bij de concerten waar ik heenga haha), maar ik sla deze shops sowieso even op in mijn bladwijzers.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Mijn bullet journal van MeiMy Profile

  1. Ik heb deze maand ook een no buy maar ik kocht op’t laatste nippertje nog een mooie vintage jumpsuit 😉 haha. Ik ben blij dat het online kan want in mijn buurt zijn niet echt hippe vintagewinkels.

 7. Daar zitten leuke koopjes tussen. Webshops hebben, vind ik, als voordeel dat er ineens zoveel moois beschikbaar is dat je in winkels vaak niet kunt vinden of over het hoofd ziet. Aan de andere kant vind ik het nadeel dat je soms zomaar dingen naar je huis zit te klikken die je anders niet zou kopen. Daarom heb ik maar even niet op je linkjes geklikt;).
  Naomi schreef laatst over Zullen we weer gewoon gaan eten?My Profile

  1. Dat is inderdaad een nadeel en ik probeer dat dus ook NIET te doen :p Haha. Maar ik heb al weleens dingen gekocht die ik in een winkel nooit zou kiezen en die ik dan non stop draag. Dus het kan ook positief uitvallen! 😀

Comments are closed.