De leukste hoekjes in onze woonkamer.

Dus. De laatste paar weken zijn wij hier ineens in een soort van craze beland waarbij onze woonkamer een klein beetje onder handen werd genomen. We gooiden ons blauw tv kastje de deur uit (richting de veranda) en kochten lijk honderdmiljoenmiljard extra planten. Oja en twee nieuwe stoelen voor in de salon want we willen boven in ons extra kamertje een soort van chill ruimte maken. Inclusief onze roze tweezit en de Playstation. Niet dat we daar veel gaan zitten, maaralezkom. As you know hou ik wel van wat verandering op zijn tijd en ik ben nu ondertussen uit de fase dat ik denk dat ons huis ooit écht af zal zijn, want dat zal never nooit gebeuren. Het is een proces hé 😉 Maar dus, onze woonkamer en de veranderingen. Het komt er eigenlijk op neer dat héél onze woonkamer mijn ultieme chill plek is. Ik ben voor ’t moment extreem content met hoe alles er bij staat. Dus dat wou ik graag delen! Ik noem het ‘de leukste hoekjes’ maar eigenlijk is het gewoon de woonkamer.

Bij deze foto moest ik van David horen dat ik de boekjes beter omgekeerd had gelegd. En het is hier wat behelpen want we kopen wel 8563 nieuwe planten maar we vergeten altijd om er schaaltjes bij te kopen. Ik ben van plan om binnenkort eens naar de kringloop te gaan en daar wat leuke bordjes te scoren. Verder (en dat zullen jullie op de rest van de foto’s nog wel zien) zijn wij zo lui dat we onze planten in van die goedkope plastic potten laten in plaats van ze in een deftige bloempot te zetten. Misschien ooit 😉

De laatste tijd, sinds de veranderingen, zit ik in de zetel, kijk ik rond in onze living en denk ik elke keer: YES MAAT! Ik word er echt zo happy van hé. Deze tv kastjes zijn van Ikea (ze heten Mackapär) en het zijn eigenlijk hal kastjes / bankjes om je schoenen in te zetten en op te zitten. Wij kochten er vier zodat de hele muur bedekt is. David boorde in het kastje onder de tv een gat zodat de kabels er door konden.

Jep, onze gordijnen zijn nog altijd te lang. Maar ik vind het niet storend dus ik laat het gewoon zo :p

Deze stoel is van de Ikea en staat nu op de plek waar onze roze tweezit stond. Het is eigenlijk heel fijn dat die zetel weg is want onze woonkamer is veel meer geopend op die manier. Deze stoel was echt een knoop om door te hakken hoor. Haha. We zijn er twee keer voor naar de Ikea gegaan. Het grootste struikelblok waren de kussens. Er zat een set kussens bij maar die kostten €80. Dat vind ik dus echt fucking veel geld voor twee kussens waarvan het rugkussen zelfs eigenlijk te klein is (vind ik trouwens heel raar, maar oké). We zijn dan heel de Ikea door gegaan op zoek naar een vervangkussen, inclusief gesleep met kussens om uit te testen, maar geen enkel kussen zat zo goed dan het zitkussen uit de set. Dus ja, we hebben ‘m er bij gekocht. Vooral dus voor het zitkussen en voor tegen de rugleuning kochten we twee grote kussens erbij. Waarvan er eentje nu in onze ronde stoel ligt (hieronder).

Deze stoel kochten we in de Casa en het is dus echt hemel. Gewoon hemel. Haha. Ik heb er een sjeuzeke omheen gedaan omdat Archie en David hier soms in liggen met hun tweetjes en het hele kussen anders vol zwart haar hangt.

Hier gaan binnenkort ook nog wat dingen aan veranderen!

Inclusief dit plekje. M’n bureautje zal bijvoorbeeld vervangen worden. Maar dat is voor tijdens onze vakantie. Ik zit al weken te wachten tot we het gaan aanpakken. Haha. Zoveel zin heb ik er in. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte hé 😉

 

 

16 thoughts on “De leukste hoekjes in onze woonkamer.

 1. Wat een mooi huis en vooral: wat mooi ingericht! Ik hou van de hoeveelheid planten! Het ziet er ook naar uit dat in jullie huis veel licht binnenkomt, dat mis ik bij mijn eigen huis wel een beetje. Ik ben al benieuwd naar de updates!

  1. We hebben een soort van lichtstraat aan onze keuken (gelukkig!) waardoor er wel wat licht binnenkomt en we hebben ook niets te klagen eigenlijk, maar voor ons mag het nog veel meer zijn! 😀

 2. Wat een gezellige woonkamer. Jullie hebben veel planten verzameld, ziet er heel leuk uit. Die ronde stoel ziet er heel aantrekkelijk uit om in te kruipen.

  Ik heb laatst vier planten gekocht. Ben benieuwd hoe lang ik ze laat leven, het ziet er in ieder geval wel sfeervol uit.

 3. Mooi! Knus en gezellig! Ik zou me er direct thuisvoelen. Trouwens, oog voor detail. De innerlijke boekenwurm in mij toen ik de Bijzondere Kinderen-reeks van Ransom Riggs zag staan. Sorry haha, als ik een boekenrek zie moet ik altijd kijken of ik boeken ken. En aangezien dat echt mijn favoriete serie aller tijden is, spot ik hem altijd. Goeie boekensmaak haha!!! Maar je hebt echt een mooi interieur 🙂

 4. Liever lange gordijnen dan de toch die er alsnog onderdoor komt 😉 Het zeemeerminbeeldje in de eerste foto is echt schattig. Aan de ene kant lijkt zo’n stoel me lekker zitten maar aan de andere niet, omdat je altijd hetzelfde lijkt te moeten zitten. Lekker plekje zo 🙂

  1. Het handige aan die stoel is dat de voet en het rond zitgedeelte los van elkaar zijn dus je kan dat rond stuk rechter of platter leggen afhankelijk van hoe je wil zitten 🙂

 5. Leuke foto’s en heel gezellig huis, al die planten vind ik geweldig! Helemaal op de verlengde tv kast muur,. 🙂 cool! Van de gordijnen zou ik zelf helemaal gek worden als ze te lang waren maar vond het ook een enorme kl*te klus om ze op maat te maken 🙂

  1. Haha ja in het begin wou ik ze ook inkorten maar ik zag er een beetje tegenop. Ben niet zo handig en ze hingen al omhoog :p dus ja. Nu ik er aan gewend ben, vind ik het wel iets hebben 😉

 6. Lijkt me erg geslaagd!
  Ik zeg eerder saarze ipv sjeuzeke :p Lang leve West-Vlaams!

  1. Tof hé! Ben er ook nog altijd blij mee! We kochten die op Facts (zo’n evenement voor serie- /film- / gamefans). Was nog moeilijk om te kiezen welke we zouden nemen maar ik moest en zou de poster van Stranger Things hebben! 😀

 7. Super gezellig ziet het eruit! Die ronde stoel is ook heel uitnodigend. Daar wil ik precies inkruipen en nooit meer uitkomen. Haha. Maar amai, ik kan me voorstellen dat dat een stoel vol haar wordt als Archie er eens heeft ingezeten. Onze kat slaapt bij mij op bed en daar heb ik ook terug een dekentje voor gelegd. Oooveral haar anders. Van het woord ‘sjeuzeke’ had ik overigens nog nooit gehoord. Haha. Dat is toch een dekentje éh? 🙂

  1. Haha ja dat is inderdaad een dekentje 🙂 of een sazie. Ken je dat woord? Al zeggen wij toch vooral sjeuzeke. Als ik ’s avonds uit mijn werk kom en ik ga in die stoel zitten, dan wil ik daar ook liefst in blijven zitten en mij voor de rest van de avond niet meer verzetten. Maar ja dat gaat niet hé :p

Comments are closed.