De hoogtepunten van 2019

Nu je op zowat elke blog de hoogtepunten van het voorbije jaar kan lezen, kan ik niet anders dan meedoen. Nee, ik kan natuurlijk wel anders, duh, ik doe hier wat ik wil maar het hoort toch wel een beetje bij het einde van het jaar hé. Eerlijk? Ik had hier niet zoveel zin in om de simpele reden dat mijn hele jaar naar de verdoemenis lijkt door de laatste – kut – weken. Maar net dat is een goeie reden om toch efkes stil te staan bij alles wat wel leuk was.

Super cliché maar het jaar is echt nietnormaalikweetnihoesnel voorbij gegaan en tegelijk lijkt januari ook alweer een eeuwigheid geleden. Ik heb echt een shitload aan foto’s gemaakt en veel dingen herinner ik me vreemd genoeg ook niet zo goed meer. Maar goed, hier gaan we!

Mooseje. Op zondag 24 februari gingen we Moose ophalen en sinds die dag gaan we met ons gezinnetje van vier door het leven. Deze dag herinner ik me echt nog als gisteren. Dat het best warm was voor februari, dat Moose m’n hele outfit onder kwijlde in de auto, dat hij al meteen super flink mee wandelde maar wel overal bang voor was, dat hij en Archie snel aan elkaar gewend waren. Beslist een van de betere beslissingen van 2019!

Laura. Ik ken Laura nog maar drie maanden denk ik, maar ik kan me al niet meer inbeelden dat ze er niet zou zijn. Ik weet nog dat ik heel zenuwachtig was toen ik haar voor ’t eerst ging ontmoeten en dat was totaal niet nodig want ik was meteen op mijn gemak bij haar. Het is alsof wij elkaar al jaren kennen en ik ben heel dankbaar dat ik zo’n mooie vriendschap overhoud aan dit jaar.

Mijn andere vriendinnen. Ik kan natuurlijk niet anders dan ook mijn dates met mijn andere vriendinnen te vermelden. Femke, Caro, Pauline en Sarah, I LOVE YOU GIRLS! Ik heb zoveel aan die vrouwen! Elke date geeft me nieuwe energie. Ik heb het gevoel dat ik niet alleen ben en dat ik altijd bij hen terecht kan, dat ze me niet veroordelen. Ze zijn mijn vangnet. Ze zijn er voor serieuze babbels, brunchkes en onnozelheid.

Pairi Daiza. Ja misschien wat gek dat het hier bij staat maar ik vind dat zo’n fijn park. David en ik namen dit jaar een abonnement en ik denk dat we vijf of zes keer geweest zijn. Niet altijd even uitgebreid want soms gingen we gewoon alleen de dieren kijken die we heel graag wilden zien zoals de zeeschildpad, de wolven en de nijlpaarden. Ik voel me altijd een beetje op vakantie daar en diertjes zijn wel een beetje soort van therapie.

9 jaar samen met m’n lievelingsmens. Veel woorden moet ik er niet aan vuil maken hé. Het is niet altijd gemakkelijk maar we overleven alles en ’t is het zo waard!

Mijn blog is mijn bijberoep. In april nam ik de beslissing om van m’n blog m’n bijberoep te maken zodat ik een centje kon bijverdienen. Dat heeft op zich niet echt iets veranderd maar het was wel een mooie stap.

Ik liet een tattoo zetten. In oktober liet ik na lang twijfelen en dubben een tattoo zetten. Ik zette mijn angsten aan de kant en ging er gewoon voor. Ben nog elke dag blij met het resultaat en ik hoop in 2020 nummer 2 en misschien wel nummer 3 te laten zetten ook!

Een weekend in een tiny house. David regelde een weekendje in een tiny house en dat was zo tof! Dat zou ik in 2020 graag nog eens willen doen. Ik schreef er ook een blogpost over, je kan ‘m hier vinden. Het was een mega rustig, kalm en ontspannend weekend en het voelde als een minivakantie.

Tuinwerken. Ik zou nu niet willen zeggen dat ik dit zo’n aangename periode vond – want veel zand in ons huis – maar ik ben wel héél blij dat onze tuin eindelijk redelijk in orde is. De rommel is er uit, er staat wat gras in en een boompje of drie en ook een paar struiken. Ik kan de komende lente en zomer wat vaker buiten zitten. Woehoew!

Verloving. En of course! Ik sluit af met het mooiste wat me dit jaar gebeurde: David vroeg of ik met hem wil trouwen.

34 Reacties

 1. 9 januari 2020 / 20:44

  Juist in een moeilijkere periode zijn het die fijne herinneringen en hoogtepunten die je de energie geven om door te bijten hé. Blij dat je ook in deze periode zo’n mooie lijst met geluksmomenten kon samenstellen én dat het ondertussen weer wat beter met je gaat.
  zwartraafje schreef laatst over 2019: kort én bondig. Nu ja, mijn soort bondig.My Profile

 2. 2 januari 2020 / 14:13

  Je hebt het niet altijd makkelijk gehad, dus ik wens je veel gezondheid en liefde toe in 2020! en gefeliciteerd met jullie verloving, wat mega leuk!

 3. 1 januari 2020 / 16:26

  Zo mooi dat David je ten huwelijk heeft gevraagd, zo blij voor je! Ik ben blij dat je nog zoveel hoogtepunten uit je jaar hebt kunnen halen, want dat is zeker niet altijd makkelijk te bedenken als je mentaal slecht in je vel zit. Ik wens je het allerbeste toe in 2020, want echt, dat verdien je. En dat meen ik uit de grond van mijn hart <3
  Nikita schreef laatst over Hier komt 2020! Mijn wensen voor jou!My Profile

 4. 31 december 2019 / 16:19

  Fijn dat je ondanks de nare momenten toch de tijd neemt om stil te staan bij herinneringen waar je wél blij van wordt. Ik hoop dat 2020 mooie dingen voor jou in petto heeft. Fijne jaarwisseling en alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar!

 5. 31 december 2019 / 15:02

  Ik wist helemaal niet dat jullie die kleine Moose nog niet zo lang hadden! Het lijkt alsof die al jaaaren deel is van jullie gezinnetje.
  Kelly schreef laatst over 12: Once Upon a DecemberMy Profile

 6. Karlijn
  31 december 2019 / 10:26

  Wat een ontzettend fijn lijstje Irene. Goed om stil te staan bij alle goede dingen! En wat een spetterende afsluiting van het jaar, verloofd! X

 7. 31 december 2019 / 10:17

  Wat een fijn jaar! <3
  En gefeliciteerd met jullie verloving! Súper leuk.
  Liefs,
  Evelien

 8. 31 december 2019 / 09:04

  Juist dan is terugblikken heel belangrijk! Dat merk ik zelf ook, ik kan ook nogal eens meegaan in die negatieve spiraal. Het leuke aan het lezen van deze terugblik vind ik dat k me veel van de hoogtepunt kan herinneren omdat je erover hebt geschreven op je blog. Ik heb je verloving nog helemaal niet meegekregen trouwens! Ga ik nú alles over lezen.
  Sanne schreef laatst over Jaar in vogelvlucht: dít was mijn 2019My Profile

 9. 31 december 2019 / 08:41

  Wat een prachtige lijst, vooral in deze periode voor jou<3
  Op naar een prachtig 2020 en als kers op de taart van 2019 gewoon verloofd, geniet ervan!

 10. 31 december 2019 / 07:55

  De verloving is wel de ideale afsluiting. Zo`n weekend in een tiny house lijkt me erg gaaf. Om er te wonen is mij denk ik toch een stapje te ver.

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:28

   Dankjewel Darina! Ik wens jou ook een mooi 2020 toe!

 11. 30 december 2019 / 21:11

  Wanneer het slecht gaat, hebben we de neiging om daar op te focussen. Dus het is echt moedig en goed van je om toch naar de mooie momenten terug te blikken. Hopelijk was het ook helpend voor jou om dat te doen. Je hebt toch een paar unieke momenten gehad in 2019 zo te lezen.
  Sofie schreef laatst over Kostbare tandMy Profile

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:27

   Het was ook wel lastig om dingen te bedenken eerlijk gezegd. Maar het is toch een mooie lijst geworden en dat geeft me wel hoop voor het volgende jaar 🙂

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:26

   Dat hoop ik voor jou ook Evelyne!

 12. 30 december 2019 / 19:40

  Ah, wat een leuk lijstje met alleen maar positieve punten <3 Dat stemt vrolijk!
  Anne schreef laatst over 20 for 2020My Profile

  • 30 december 2019 / 22:27

   Mooi overzicht van je lichtpuntjes! Ik herken me heel hard in het feit dat ik ook al zoveel dingen vergeten ben van in het begin van het jaar. Door je positieve berichten erover staat overnachten in een Tiny house hier nu ook op de bucketlist
   Annelies schreef laatst over 2019 in anekdotes en blogpostsMy Profile

   • Irene
    Auteur
    30 december 2019 / 23:25

    Oooh zalig! Dat wordt sowieso een fijne ervaring! Ben heel benieuwd of het je ook zo bevalt 🙂

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:26

   Het stemt vrolijk én het geeft hoop! 🙂 Fijn 2020 Anne!

 13. 30 december 2019 / 19:27

  Wat een mooi lijstje hoogtepunten. Helemaal mooi om te lezen, gezien het wat minder goed met je ging. Op naar nog zo’n mooi jaar 😉
  Ilona Wielinga schreef laatst over TweeduizendnegentienMy Profile

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:24

   Had het in het begin wat lastig met dingen bedenken maar het is inderdaad een mooie lijst geworden. Fijn 2020 voor jou Ilona!

 14. 30 december 2019 / 19:26

  De zware dingen zorgen ervoor dat deze hoogtepunten extra mooi zijn! Ik wens je alle goeds voor 2020!
  Audrey schreef laatst over Dit was mijn 2019My Profile

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:23

   Dankjewel Audrey! Daar heb je helemaal gelijk in. Voor jou ook een fijn 2020!

 15. 30 december 2019 / 19:07

  Ondanks de mindere weken op het einde, toch gelukkig ook veel mooie momenten en veel lieve vriendinnen om je heen. En die verloving, tja, daar kan weinig tegenop 😉

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:23

   Ja inderdaad ^^ Wat een topper om mee af te sluiten! Fijne jaarwisseling Samaja!

 16. 30 december 2019 / 19:02

  Leuk overzicht! Zo zie je maar hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn voor de mooie dingen en zeker niet die laatste weken van 2019 te laten overheersen. 🙂 Fijne jaarwisseling!

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:22

   Bedankt Evelien! Het is inderdaad super belangrijk om bij die fijne momenten te blijven stil staan. Voor jou ook een fijne jaarwisseling!

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:21

   Dankje Naomi! Voor jou ook een mooi einde van 2019 en een fijn begin (en uiteraard ook vervolg) van 2020 gewenst!

  • Irene
   Auteur
   30 december 2019 / 23:21

   Jaaaa kon me geen beter einde van het jaar wensen! Voor jou ook een mooi oudjaar en een fijne start van 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.