De hoogtepunten van 2019

Nu je op zowat elke blog de hoogtepunten van het voorbije jaar kan lezen, kan ik niet anders dan meedoen. Nee, ik kan natuurlijk wel anders, duh, ik doe hier wat ik wil maar het hoort toch wel een beetje bij het einde van het jaar hé. Eerlijk? Ik had hier niet zoveel zin in om de simpele reden dat mijn hele jaar naar de verdoemenis lijkt door de laatste – kut – weken. Maar net dat is een goeie reden om toch efkes stil te staan bij alles wat wel leuk was.

Super cliché maar het jaar is echt nietnormaalikweetnihoesnel voorbij gegaan en tegelijk lijkt januari ook alweer een eeuwigheid geleden. Ik heb echt een shitload aan foto’s gemaakt en veel dingen herinner ik me vreemd genoeg ook niet zo goed meer. Maar goed, hier gaan we!

Mooseje. Op zondag 24 februari gingen we Moose ophalen en sinds die dag gaan we met ons gezinnetje van vier door het leven. Deze dag herinner ik me echt nog als gisteren. Dat het best warm was voor februari, dat Moose m’n hele outfit onder kwijlde in de auto, dat hij al meteen super flink mee wandelde maar wel overal bang voor was, dat hij en Archie snel aan elkaar gewend waren. Beslist een van de betere beslissingen van 2019!

Laura. Ik ken Laura nog maar drie maanden denk ik, maar ik kan me al niet meer inbeelden dat ze er niet zou zijn. Ik weet nog dat ik heel zenuwachtig was toen ik haar voor ’t eerst ging ontmoeten en dat was totaal niet nodig want ik was meteen op mijn gemak bij haar. Het is alsof wij elkaar al jaren kennen en ik ben heel dankbaar dat ik zo’n mooie vriendschap overhoud aan dit jaar.

Mijn andere vriendinnen. Ik kan natuurlijk niet anders dan ook mijn dates met mijn andere vriendinnen te vermelden. Femke, Caro, Pauline en Sarah, I LOVE YOU GIRLS! Ik heb zoveel aan die vrouwen! Elke date geeft me nieuwe energie. Ik heb het gevoel dat ik niet alleen ben en dat ik altijd bij hen terecht kan, dat ze me niet veroordelen. Ze zijn mijn vangnet. Ze zijn er voor serieuze babbels, brunchkes en onnozelheid.

Pairi Daiza. Ja misschien wat gek dat het hier bij staat maar ik vind dat zo’n fijn park. David en ik namen dit jaar een abonnement en ik denk dat we vijf of zes keer geweest zijn. Niet altijd even uitgebreid want soms gingen we gewoon alleen de dieren kijken die we heel graag wilden zien zoals de zeeschildpad, de wolven en de nijlpaarden. Ik voel me altijd een beetje op vakantie daar en diertjes zijn wel een beetje soort van therapie.

9 jaar samen met m’n lievelingsmens. Veel woorden moet ik er niet aan vuil maken hé. Het is niet altijd gemakkelijk maar we overleven alles en ’t is het zo waard!

Mijn blog is mijn bijberoep. In april nam ik de beslissing om van m’n blog m’n bijberoep te maken zodat ik een centje kon bijverdienen. Dat heeft op zich niet echt iets veranderd maar het was wel een mooie stap.

Ik liet een tattoo zetten. In oktober liet ik na lang twijfelen en dubben een tattoo zetten. Ik zette mijn angsten aan de kant en ging er gewoon voor. Ben nog elke dag blij met het resultaat en ik hoop in 2020 nummer 2 en misschien wel nummer 3 te laten zetten ook!

Een weekend in een tiny house. David regelde een weekendje in een tiny house en dat was zo tof! Dat zou ik in 2020 graag nog eens willen doen. Ik schreef er ook een blogpost over, je kan ‘m hier vinden. Het was een mega rustig, kalm en ontspannend weekend en het voelde als een minivakantie.

Tuinwerken. Ik zou nu niet willen zeggen dat ik dit zo’n aangename periode vond – want veel zand in ons huis – maar ik ben wel héél blij dat onze tuin eindelijk redelijk in orde is. De rommel is er uit, er staat wat gras in en een boompje of drie en ook een paar struiken. Ik kan de komende lente en zomer wat vaker buiten zitten. Woehoew!

Verloving. En of course! Ik sluit af met het mooiste wat me dit jaar gebeurde: David vroeg of ik met hem wil trouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

34 thoughts on “De hoogtepunten van 2019

 1. Zo mooi dat David je ten huwelijk heeft gevraagd, zo blij voor je! Ik ben blij dat je nog zoveel hoogtepunten uit je jaar hebt kunnen halen, want dat is zeker niet altijd makkelijk te bedenken als je mentaal slecht in je vel zit. Ik wens je het allerbeste toe in 2020, want echt, dat verdien je. En dat meen ik uit de grond van mijn hart <3
  Nikita schreef laatst over Hier komt 2020! Mijn wensen voor jou!My Profile

 2. Fijn dat je ondanks de nare momenten toch de tijd neemt om stil te staan bij herinneringen waar je wél blij van wordt. Ik hoop dat 2020 mooie dingen voor jou in petto heeft. Fijne jaarwisseling en alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar!

 3. Wat een ontzettend fijn lijstje Irene. Goed om stil te staan bij alle goede dingen! En wat een spetterende afsluiting van het jaar, verloofd! X

 4. Juist dan is terugblikken heel belangrijk! Dat merk ik zelf ook, ik kan ook nogal eens meegaan in die negatieve spiraal. Het leuke aan het lezen van deze terugblik vind ik dat k me veel van de hoogtepunt kan herinneren omdat je erover hebt geschreven op je blog. Ik heb je verloving nog helemaal niet meegekregen trouwens! Ga ik nú alles over lezen.
  Sanne schreef laatst over Jaar in vogelvlucht: dít was mijn 2019My Profile

 5. Wanneer het slecht gaat, hebben we de neiging om daar op te focussen. Dus het is echt moedig en goed van je om toch naar de mooie momenten terug te blikken. Hopelijk was het ook helpend voor jou om dat te doen. Je hebt toch een paar unieke momenten gehad in 2019 zo te lezen.
  Sofie schreef laatst over Kostbare tandMy Profile

 6. Leuk overzicht! Zo zie je maar hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn voor de mooie dingen en zeker niet die laatste weken van 2019 te laten overheersen. 🙂 Fijne jaarwisseling!