Day zero project | Update 5

Ik denk elke maand dat het een update van niks wordt en dan valt het toch altijd beter mee, maar deze keer stelt het echt niet zoveel voor. Ik moet die lijst denk ik eens ergens ophangen want ik vergeet altijd dat ik hiermee bezig ben. En had ik vorige keer niet gezegd dat ik er net wat actiever mee om zou gaan? Nu ja, volgende maand! 😉

010. Minstens 6 maanden een bullet journal bijhouden (4/6).

Gaat goed hier met m’n bujo! Deze maand gebruikte ik hem niet heel intensief maar wel gewoon. Vooral mijn 30 Day Shred tracker opende ik vaak. Heb er deze maand niet heel veel to do’s in geschreven omdat het op dat gebied wel rustig was 😉 Maar ik wil terug wat actiever gaan bloggen en ik ga daar mijn bujo voor gebruiken nu. Wat dingen inplannen enzo.

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (5/33).

Deze maand ging mijn Wikipediapagina over Bagage in Leiden. Het is een kunstwerk dat bestaat uit 6 koffers, uit verschillende soorten steen gehouwen en verspreid over de stad. Het monument dient ter nagedachtenis aan de Joodse Leidenaren (is dat een woord?) die tijdens WO2 zijn vermoord. Het is gemaakt door de Nederlandse Israëlische kunstenaar Ram Katzir.

058. 50 Pinterestrecepten maken (3/50).

Dit was oorspronkelijk ’10 recepten uit een kookboek maken’ maar mijn Pinterest receptenbord is toch net iets uitgebreider dan mijn kookboekencollectie. Bij dezen heb ik het doel aangepast! En ik maakte er meteen 50 van in plaats van 10 aangezien ik wat wil variëren in onze weekmenu’s en onderstaande drie receptjes al in één week klaarmaakte. Ik maakte deze maand/week:

* Het groentenstoofpotje met ei en feta van Frauke.
* Wraps uit de oven.
* Pittige paprika curry met kip.

Alle drie zéér lekker en voor herhaling vatbaar! Vooral de curry vond ik echt yum!

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (12/50).

Deze maand keek ik Sahara met Penelope Cruz en Matthew McConaughey. Leuke film. Vind zo’n avonturenfilm eigenlijk bijna altijd wel leuk. En deze vergat ik vorige keer te vermelden, maar ik keen rond het huwelijk van Meghan en Harry een film met haar maar ik ben de titel vergeten. HAHA wat een mop :p De film ging over Meghan die een fancy baan heeft ergens ver weg van haar ouders en voor een weekendje terug naar huis gaat en daar haar ex-vriendje weer ziet die nu blijkbaar iets heeft met haar beste vriendin maar dan blijkt dat ze eigenlijk allebei nog iets voor elkaar voelen. You know the drill.

En verder zag ik ook nog Burlesque. Vond hem ook wel oké.

093. Ga 10 keer naar de cinema (1/10).

Het heeft nog best lang geduurd voor ik aan deze begon vreemd genoeg. Ik hou echt van de cinema maar blijkbaar waren er een hele periode geen fijne films. Deze maand gingen David en ik Jurassic World kijken. Ik had denk ik iets anders van de film verwacht maar vond hem alsnog wel oké. Heb zo het gevoel dat er binnen een paar jaar nog een film aankomt.

Zo, dat was een korte update deze keer! Hopelijk volgende update weer wat meer te vertellen!

12 Comments

 1. Talitha 4 juli 2018

  Ik heb in Leiden gewoond maar had echt geen flauw benul van het bestaan van dat kunstwerk. Klinkt wel cool!


  • Irene 4 juli 2018

   Ha voila, weer iets bij geleerd! 😀


 2. Mevrouw Marloes 2 juli 2018

  Ik vergeet ook elke keer dat ik met het Day Zero Project bezig ben, hahahah! Moet dat maar eens beter bijhouden. 🙂


 3. Rowan 1 juli 2018

  Oeh, dat groentenstoofpotje klinkt heerlijk! Ga ik ook eens maken, ben dol op feta. 🙂


  • Irene 2 juli 2018

   Ik was niet zo’n fetafan maar ik begin het wel lekker te vinden nu! 🙂


 4. Darina 1 juli 2018

  Wat een heerlijke receptjes heb je bereid.


  • Irene 2 juli 2018

   Ook op dat gebied was het een goede week! Zat echt in een kookflow! 😀


 5. Mei Qi 1 juli 2018

  Oh wat leuk! Elke maand een willekeurige wikipedia pagina openen, dat lijkt me erg interessant haha!!


 6. Romy 1 juli 2018

  Je bent goed op weg zo te lezen! Leuk dat je enthousiast aan het bulletjournalen bent! Dat doel van de Wikipedia-pagina’s blijf ik ook leuk vinden trouwens. Zo leer je nog eens wat bij. En wie weet komen die feitjes bij een pubquiz of een tv-quiz nog eens van pas 😉


  • Irene 2 juli 2018

   Haha ja you never know hé! 🙂 Ik vind het eigenlijk ook wel boeiend om die pagina’s te lezen en vaak lees ik er zelfs meer dan één 😀


 7. Anna 1 juli 2018

  Met dat filmseizoen heb je helemaal gelijk… MAAR er komen hele leuke films aan! Christopher Robin, een Winnie the Pooh film, in een familiefilm jasje, dus met echte mensen en echte knuffels! (komt uit op 3 augustus) en Fantastic Beasts het tweede deel in November! (je kan misschien al raden dat ik zeker in de zaal zit bij deze twee haha!)


  • Irene 2 juli 2018

   Jaaa Fantastic Beasts gaan wij ook sowieso kijken! En ik wil in mijn vakantie Ocean’s 8 ook wel gaan kijken 😀


Comments are closed.