Day Zero Project | Update 20.

Met een beetje vertraging maar hier is ie dan, mijn twintigste DZP update. Dat betekent dat ik er nog 13 te gaan heb, wat nog 1 jaar en 1 maand is. Het begint te korten!

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (20/33).

Mijn pagina gaat deze keer over de Westelijke Kaukasus. Dit is blijkbaar een natuurlijk UNESCO Werelderfgoed (wist ik niet). Volgens onderzoekers is dit het enige grote berggebied in Europa dat geen grote menselijke invloed heeft ondergaan. De Westelijke Kaukasus bestaat uit zes kleinere natuurgebieden en als je daar foto’s van opzoekt: man, wat mooi!

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (38/50).

Het films kijken is ook weer wat triestig gesteld. David en ik keken deze maand naar War for the planet of the apes. Ben altijd wat in de war met de namen van die films want dat lijkt allemaal op elkaar maar deze had ik dus, ondanks dat ik dacht van wel, nog niet gezien. Was wel een oké film.

091. 5 keer toerist in eigen land zijn (1/5).

EINDELIJK! David en ik logeerden een weekend in een tiny house in Beauraing. Nu we dat gehad hebben, gaan we dat wel eens vaker doen denk ik. Er gewoon met ons tweetjes eens op uit. We hebben tussen Kerst en nieuw ook een paar dagen vrij dus misschien dat we dan ook nog weleens een uitstapje maken.

C. De gang laten pleisteren en inrichten.

De plannen zijn gemaakt! Er zijn een paar mensen komen kijken voor het pleisteren van de gang én ze komen eind november alles fixen. Ik wou dit eigenlijk héél graag dit jaar af hebben maar dat zit er dus niet meer in aangezien die pleister nog een paar weken moet uitdrogen ook. Maar goed, de kop is er af zeg maar 🙂

H. 20 Verschillende vegetarische vleesvervangers testen (12/20)

Dringend tijd om eens wat nieuwe vleesvervangers in te slaan hier want dit stond ook wel op een lager pitje.

Ergens twee weken geleden aten we een linzenburger van de AH die ik heel erg lekker vond (lekkere kruiding) en tijdens ons weekendje in de tiny house aten we falafel balletjes met tomaat en basilicum in, van Gourmet Garden, denk ik. Ben niet meer zeker. Persoonlijk vond ik de balletjes geen topper. Ik proefde daar eigenlijk totaal geen tomaat in. David vond ze dan weer wel lekker maar ook niet wauw.

De update van oktober zal wat voller staan denk ik! Ben allemaal Pinterestrecepten aan het uittesten en er staan nog wat dingen op de planning ook.

17 Reacties

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:36

   Wij doen dat ook echt weinig maar het is zo leuk! Dit motiveert dan altijd om het eens wat vaker te doen 🙂

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:34

   In het begin was die druk wel meer aanwezig. Nu heb ik er wel rust in gevonden omdat ik er vrij zeker van ben dat ik toch niet alles zal halen. Eerlijk gezegd vergeet ik ook vaak dat ik er mee bezig ben hoor :p

 1. 16 oktober 2019 / 16:29

  Ik ben hier ook bezig met pleisterwerken, al gaat het bij mij nog maar over offertes opvragen want pleisteren kan natuurlijk pas als het huis er staat 🙂
  Annelies schreef laatst over Lieze checkt in #163My Profile

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:32

   Hihi ja dan is het wel handig dat je huis er al staat inderdaad 😉 Wij hebben niet te lang gezocht. De broer van David heeft ook recent laten pleisteren en dat was zeer goed gedaan dus we hebben die mensen gevraagd en dan nog een tweede partij ook maar het is toch die eerste geworden.

 2. 16 oktober 2019 / 12:53

  Nu ben ik meteen de Westelijke Kaukasus gaan opzoeken. Ziet er inderdaad prachtig uit!

 3. 16 oktober 2019 / 09:36

  Volgens mij ben je al met al toch lekker bezig. En het kan soms inderdaad zo leuk zijn om even de toerist uit te hangen in eigen land.

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:31

   Ik denk soms ook dat ik goed bezig ben en dan soms denk ik van pfoe wat een werk nog! 😀

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:30

   Zalig hé, al die opties! Ik vind het fijn om af en toe eens een nieuwe te ontdekken en het maakt veggie eten ook veel makkelijker op dagen dat je wel eens zin hebt in een stukje vlees.

 4. 16 oktober 2019 / 08:16

  Wat een leuk plaatsje waar jullie geweest zijn. Super leuk dit soort updates over het Day Zero project. Ik twijfel al heel lang om er eens mee te beginnen… Wellicht motiveert het wat meer om bepaalde doelen te halen…

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:29

   Gewoon doen! Het motiveert wel inderdaad en het is een goede reminder om af en toe eens wat nieuws te proberen 🙂

 5. 16 oktober 2019 / 07:45

  Goed bezig! Onwijs leuk dat je de toerist in eigen land bent geweest. Heerlijk vind ik dat altijd om te doen. Die linzenburger ziet er ook echt heerlijk uit trouwens. Altijd een feestje om nieuwe vleesvervangers te ontdekken die ook nog goed smaken 🙂
  Romy schreef laatst over Vleesvervangers in de test | Deel 2My Profile

  • Irene
   Auteur
   18 oktober 2019 / 09:28

   Jaa dat vind ik ook zo fijn! Ben altijd in mijn nopjes als ik een lekkere vind ^^

 6. 16 oktober 2019 / 06:51

  Als de plannen en afspraken voor de gang er eenmaal zijn, moet het goed gaan komen. Volgens mij lig je lekker op schema. Ik vind dit altijd leuke updates.
  Naomi schreef laatst over Zelfbeeld – Goed dat je er bentMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.