Day Zero Project | Update 16

JEZUSMINA ik val natuurlijk alweer in herhaling maar ik vraag mij serieus af waar alle dagen van mei ineens heen zijn gegaan. Het gaat zo enorm snel! Het lijkt alsof ik nog maar net mijn vorige update heb geschreven en het is alweer tijd voor een nieuwe! Alleen vrees ik dat ik deze keer niet heel veel te vertellen heb.

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (16/33).

Dit is de eerste waarbij ik wel 27 keer op ‘willekeurige pagina’ heb geklikt omdat ik alleen maar pagina’s kreeg met 1 zinnetje over kevers, muggen, vliegen, slakken, motten en spinnen. Bweik. Daar valt dan ook niet zo veel over te melden en ik vind het zelf helaas ook niet heel interessant. Bovendien kan ik al die Latijnse namen toch niet onthouden. Haha.

Maar goed, de 27ste keer was raak en kreeg ik een pagina te zien over de ontwikkeling van de radar in Duitsland. Nog altijd niet helemaal mijn ding maar wel al een pak interessanter. De Duitsers begonnen er in 1904 mee en implementeerden de technologie in een apparaat dat de telemobiloscoop werd genoemd. De uitvinder, Christian Hülsmeyer, slaagde er helaas niet in om het ding deftig te laten werken.

022. HTML / CSS leren.

Dit is een ongoing projectje waarmee ik bedoel dat ik mezelf inschreef voor een cursusje maar dat ik er nog niet aan toe ben gekomen om de cursus door te nemen. Maar kijk, de kop is er af!

049. 5 DIY’s maken (3/5).

Ik maakte deze maand een super simpele diy door terracotta bloempotjes te decoreren. Ik ging er eerst een blogpost aan wijden maar ik was uiteindelijk toch niet helemaal tevreden met het resultaat.

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (29/50).

Ik denk dat ik in mei maar twee nieuwe films keek: Isn’t it romantic en How to be single. Allebei met Rebel Wilson die ik best een leuke actrice vind. Ik dacht eerst dat Isn’t it romantic de film was die ik met How to be single in mijn hoofd had maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik vond ze allebei wel tof.

H. 20 Verschillende vegetarische vleesvervangers testen (8/20)

Ik probeerde in mei drie nieuwe vleesvervangers uit:

  • Vegetarische balletjes van de Aldi. Dus geen falafel maar ‘gewone’ balletjes. Ik ben niet zo’n fan van de vleesvervangers van de Aldi maar deze balletjes vond ik wel lekker. En David ook!
  • Een bonenburger van Jumbo toen we in Nederland waren. SUPERLEKKER!
  • Een vegetarische schnitzel, ook van Jumbo in Nederland en ook héél erg lekker. Dit was al de lekkerste nep kip die ik heb gegeten.

J. Naar een vintage per kilo sale gaan.

Yes! Deze kan ik ook afsluiten! Je kan hier mijn artikel lezen over de vintage per kilo sale die ik met m’n nichtjes bezocht.

Wow, dat viel uiteindelijk wel nog mee! Ik heb aan best wat doelen gewerkt en ik kan er zelfs weer eentje schrappen.

6 thoughts on “Day Zero Project | Update 16

  1. Leuke update weer en je bent goed bezig geweest. Ik heb zelf ook html en css geleerd en ik vond het echt ontzettend leuk, en het is onwijs handig om te kunnen, komt bij veel dingen toch wel van pas. Zo merk ik zelf dat het ook gewoon heel handig is om de basis van programmeren te snappen, want dit kan je zelfs bij het maken van animaties weer gebruiken.
    Ilona Wielinga schreef laatst over Een aantal animaties die ik maakteMy Profile

Comments are closed.