Day Zero Project | Update 15

Woehoew! Deze maand kan ik maar liefst drie doelen volledig schrappen! 😀 Weer een stapje dichter bij een volledig afgewerkte lijst!

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (15/33).

Deze maand leerde ik over Quintus Fufius Calenus. Quintus was een Romeinse politicus die in dezelfde partij zat als Julius Caesar. Hij startte zijn carrière als verantwoordelijke voor de muntslag. In die periode verdedigde hij ook Clodius die verdacht werd van heiligschennis en hij bekwam Clodius’ vrijspraak door een wetswijziging in te voeren. Enkele jaren later voerde hij een wet in naar zichzelf genoemd (natuurlijk): de lex Fufius, die inhield dat de drie ‘standen’ of ordines die elke rechtszaak behandelden hun stemmen apart moesten laten optekenen. Daardoor kon men zien hoe de verschillende standen gestemd hadden waardoor omkoping in rechtszaken minder kon voorvallen.

Interessant hé? 😀

057. 5 Keer buiten de deur ontbijten (5/5).

Deze kan ik schrappen! We gingen twee keer ontbijten in de Ikea. Ik vind het zo leuk om buiten de deur te ontbijten! Het voelt een beetje als vakantie vind ik.

058. 50 Pinterestrecepten maken (11/50).

Deze maand maakte ik blijkbaar alleen pikante gebakken rijst van mijn Pinterestbord. Wel héél lekker! Wij aten het met mini loempia’s en loempiasaus. Volgende keer bak ik er nog een eitje bij ook!

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (27/50).

Foto via IMDB

Op het laatste nippertje zag ik nog The Perfect Date op Netflix met Noah Centineo (geen straf om naar te kijken 😉 ). Een film over een jongen, Brooks Rattigan, die heel wat over heeft voor een plekje aan Yale. Hij neemt een betaalde date aan om wat centjes te sparen waarop hij door zijn date op het idee komt om zijn diensten aan te bieden aan mensen die er nood aan hebben. Een film waar je niet te veel bij na moet denken.

084. 3 Keer naar een dierentuin gaan (3/3).

David en ik trokken deze maand maar liefst twee keer naar Pairi Daiza voor onze verjaardagen. Nu we een abonnement hebben kunnen we al eens makkelijker die richting uit gaan. It never disappoints!

086. Naar een concert gaan.

Vorige week zaterdag ging ik met David naar het concert van het jeugdkoor waar ik vroeger in zat. Het koor bestaat 50 jaar (!!) en tijdens het tweede deel van het concert kwamen de oudleden er bij. Ik deed zelf niet mee maar ik ben héél blij dat ik heb kunnen luisteren. Mijn broer, mama, drie tantes, een nonkel en twee nichtjes zingen ook mee.

9 thoughts on “Day Zero Project | Update 15

  1. Heerlijke puntjes (deels ook letterlijk) die je volbracht hebt.
    Wat leuk zeg, een abonnement op Pari Daiza! Wij hadden toen we nog in Antwerpen woonden (zonder tuin) een op de Zoo. Maar Pari Daiza lijkt me nog veel leuker. Toch een keer zien om er heen te gaan maar het is wel een heel eind rijden.

    De pikante gebakken rijst lijkt me ook wel wat. Proberen te onthouden voor als ik weer eens (vaak) inspiratieloos een weekmenu probeer op te stellen 🙂 Dank je wel dus 🙂
    Geke schreef laatst over Day Zero Project – BijkletsenMy Profile

  2. Jaja, weer een stapje dichter naar het einde toe 😉 Ik moet mezelf er weer terug eens aanzetten om nog eens een paar doelen uit te schrijven (heb dit precies toch wat onderschat, haha)
    Evelyne schreef laatst over Dit was.. | April 2019My Profile

Comments are closed.