Day Zero Project | Update 13

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (13/33).

De wikipediapagina van maart gaat over Rosie Gaines. Wie? Ik had nog nooit van Rosie gehoord maar het blijkt een Amerikaans vocaliste, musicus, songwriter en producer te zijn. Ik heb haar muziek even beluisterd en het klinkt heel goed. Beetje funky. Ik leerde dat ze in de band van Prince speelde en later twee solo albums uit bracht.

058. 50 Pinterestrecepten maken (10/50).

In februari maakte ik drie gerechtjes van op mijn Pinterestbord met eten.

Tortilla’s met ricotta en spinazie – Oké, eerlijk is eerlijk: David maakte dit. Het was niet echt een succes. Ik heb blijkbaar een probleem met grote porties spinazie als er geen patatjes onder gemengd zijn en het smaakte / voelde ook niet als een volledige maaltijd.
Chili sin carne – Dit was echt een succes! Super lekker en ook heel erg vullend. David was ook fan. Ik ga dit vaker maken!
Chocolate chip cookies – Ik maakte deze gisteren. Ook heel lekker! Na het opruimen van mijn keukenkastjes (daarover later meer 😉 ) ontdekte ik dat ik nog best veel havermout had dus ik zocht koekjes waar ik dit in kon verwerken. Er zijn sowieso alternatieven waarvoor je meer havermout nodig hebt, maar ik had wel zin in deze koekjes.

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (26/50).

Yes! Over de helft! Februari was een goeie filmmaand eigenlijk! Ik zag:

◦ Suicide Squad – Vond het wel een leuke film maar hij was wel anders dan ik had gedacht. Had niet verwacht dat het echt zo’n superheldenfilm zou zijn.
◦ The girl on the train – Wel oké. Ik had het boek ooit al eens geluisterd maar ik herinnerde me totaal niet meer hoe het precies ging.
◦ Calendar Girls – Deze film keek ik aan zee. Leuk!
◦ Paper Towns – Dit boek had ik ook al eens gelezen. Vond de film ook wel oké.
◦ Now you see me 2 – Leuke film.

087. 5 Keer naar zee gaan (3/5).

Derde keer naar zee! Een weekendje gedeeld met David en dan een paar dagen in m’n eentje. Was leuk!

H. 20 Verschillende vegetarische vleesvervangers testen (5/20)

Ik heb dit doel bedacht ter vervanging van het maken van stoofvlees aangezien ik nu geen vlees meer probeer te eten. Ik testte een paar lekkere vleesvervangers uit:

◦ Spinazie kaas filet (Vivera)
◦ Mexican rondo (Vivera)
◦ Vegetarische filet (Lidl)
◦ Cordon bleu (Quorn)
◦ Vegetarische nuggets (Lidl)

Ik ben letterlijk over al deze vleesvervangers super tevreden maar diegene die mij het meest verraste is de filet van Lidl (ik weet niet meer of het echt filet heet). Het smaakte kippig en het zag er ook kippig uit en het was echt héél lekker! Wat mij het minst smaakte (maar wat dus alsnog wel heel lekker was) was de Mexican rondo van Vivera. Het lag aan de kruiding denk ik.

Toegevoegde doelen:

Zoals ik al zei verving ik stoofvlees maken al door het proeven van vegetarische vleesvervangers maar daarnaast wisselde ik ook vol au vent maken voor een diy uit Homemade Beauty van Zolea.

29 Comments

 1. zwartraafje 7 maart 2019

  Oh, wal goed dat ik hier wat meer vegetarische vervangers leer kennen. Meestal gebruik ik dan gewoon meer groenten en laat het vlees/vis/gevogelte weg. Of ik ga voor een groentenburger. Kortom, ik heb nog veel te ontdekken. Suicide Squad vond ik een toffe film en Calender Girls heb ik al meermaals gezien. Saving Grace vond ik ook heerlijk. Ik heb daar echt super vaak mee zitten lachen.
  zwartraafje schreef laatst over Tasty Kookboek – Kosmos UitgeversMy Profile

  Beantwoorden
 2. nicole 6 maart 2019

  Nu wil ik die vegetarische kip van de Lidl wel eens proberen. De vegetarische hamburgers die ik probeerde vielen me allemaal heel erg tegen helaas.

  Leuke Doc Martens heb je aan trouwens : )

  Beantwoorden
 3. Kelly 5 maart 2019

  Die vegetarische filet van de Lidl ga ik binnenkort een keertje uitproberen, thanks! Op de foto’s van je gerechten zag ik trouwens vooral je hond, haha.

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Ja echt een aanrader! Ik vind hem super lekker! Heb gisteren een klein voorraadje ingeslagen voor in de vriezer. Hihi 😀

   Beantwoorden
 4. Geke 4 maart 2019

  Wat ben je goed bezig met je doelen! Ze zijn ook echt leuk en verrassend.
  Door Evelyn en jou ben ik ook aangestoken om mee te doen… 🙂
  Benieuwd of het mij ook zo goed zal vergaan… 😉
  Geke schreef laatst over Wat is het? – En natuurlijk mijn lijstMy Profile

  Beantwoorden
 5. Joanne 4 maart 2019

  Ik probeer ook steeds vaker vegetarische vleesvervangers. Af en toe valt het tegen, maar meestal is het beter dan verwacht!
  Joanne schreef laatst over Outfit | Belted check blazerMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Ja inderdaad! Je moet wel geluk hebben. Maar Vivera en Lidl zijn dus wel top. Heb in het verleden al eens een groenteburger van de Aldi gehad maar die vond ik niet lekker. Heb nu van de Lidl ook wat andere exemplaren mee dus ben benieuwd of die ook even lekker zijn.

   Beantwoorden
 6. Sanne 4 maart 2019

  Goed bezig! Vind dat idee van Pinterest recepten maken ook heel erg leuk. Merk zelf dat ik toch best vaak maar weer dezelfde recepten ga maken.
  Sanne schreef laatst over Terugblikblog #2: februari 2019My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Ik had gewoon nooit inspiratie of dacht altijd dat een recept voor doordeweeks te moeilijk was maar het helpt wel hoor! Al sla ik dus ook nog altijd veel recepten op in plaats van receptjes te gebruiken die er al op staan.

   Beantwoorden
 7. Ilona Wielinga 4 maart 2019

  Leuke update weer, je bent ook lekker bezig!
  Ilona Wielinga schreef laatst over Ik doe mee met de trend: ontspullenMy Profile

  Beantwoorden
 8. Darina 4 maart 2019

  Mooie update, je bent goed bezig. Chili sin carne heb ik laatst ook gemaakt, superlekker!
  Darina schreef laatst over Weekend Diary | Naar Amsterdam, een interessant boek en lekker lunchenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Dankje! Ben blij dat ik de chili ontdekt heb! Echt iets voor mij 🙂

   Beantwoorden
 9. Evelyne 3 maart 2019

  Het film kijken begint ook wel te verbeteren bij mij. Gisteren nog naar een film gekeken op tv en laatst zag ik ook nog één. En komende zaterdag naar de cinema, haha. Toffe achtergrond hier, btw 😉
  Evelyne schreef laatst over Facts #4 | Over mij en mijn feitenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Ah leuk! Welke film ga je kijken in de cinema? En merci ^^

   Beantwoorden
 10. Silke 3 maart 2019

  Wat een leuke inspirerende doelen! Jouw Lidl heeft zo te lezen meer of andere keus dan die van mij. Ik haal daar bijna altijd mijn boodschappen en begin op sommige vleesvervangers wat uitgekeken te raken haha! Maar de twee van de Lidl die jij beschrijft ken ik niet, misschien moet ik eens in een ander filiaal kijken 🙂
  Silke schreef laatst over Toch even voorstellenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Ben ze voorlopig nog niet beu! Haha. Ik zocht gisteren ook vegetarische worstjes omdat ik op de website had gezien dat ze die ook hebben maar in mijn filiaal waren ze ook niet te vinden. Denk dat het er wat van afhangt hoeveel vraag er is naar die dingen. Heb nu de vegetarische balletjes en burgers mee. Heb jij daar al ervaring mee?

   Beantwoorden
   • Silke 6 maart 2019

    Gelukkig maar! In andere winkels zijn er trouwens ook zo veel verschillende te vinden, dus variatie blijft wel mogelijk. Ik moet er gewoon even een andere winkel voor instappen haha!

    Ooh de worstjes heb ik nog nooit gezien, maar ben ik wel benieuwd naar. Jaaa de balletjes en de burgers (die van groente en meer die van soja) vind ik allemaal wel lekker. Maar op één of ander manier vind ik ze best wel machtig/vullend trouwens. Ook begin ik er dus een beetje op uitgekeken te raken. Ben benieuwd hoe jij ze gaat vinden! De wokreepjes variant is één van mijn favorieten 🙂
    Silke schreef laatst over Ik word blij van mensenMy Profile

    Beantwoorden
 11. Villasappho 3 maart 2019

  Wat een leuke doelen heb jij zeg! Die wikipedia pagina vind ik nog wel het leukste na het strand uiteraard.

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Haha ja die vind ik zelf ook heel leuk! Zo leer je eens iets nieuws bij hé 🙂

   Beantwoorden
 12. Saskia 3 maart 2019

  Wat een fijne update, lekker bezig 🙂
  Saskia schreef laatst over Een duik in het archief, hiepederpiep HOERA + winactieMy Profile

  Beantwoorden
 13. Anna 3 maart 2019

  Wat een mooie vooruitgang! Ik ben ook heel benieuwd naar die vleesvervangers! En Papertowns vond ik ook maar een mwa film vergeleken met het boek! Liefs
  Anna schreef laatst over A beginning | Reducing my waste #1My Profile

  Beantwoorden
 14. Romy 3 maart 2019

  Wat tof dat je weer wat nieuwe recepten hebt geprobeerd! Ik moet ook echt wat vaker op zoek naar leuke recepten op Pinterest, zeker als ik straks in mijn eigen huisje elke avond kook. Leuk ook dat je een aantal vleesvervangers voor het eerst probeerde. De filet met spinazie en kaas vind ik zelf ook erg lekker.
  Romy schreef laatst over 15 tips voor bloginspiratie (direct uit te voeren!)My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Moet zeggen dat ik vaak nog nieuwe recepten er bij pin dus dat ik niet alleen maar put uit de dingen die ooit al eens pinde 😉 Misschien niet helemaal eerlijk maar ach 😀 Kan het wel aanraden alleszins! Ik dacht vroeger altijd dat vanaf een recept koken te moeilijk was voor doordeweeks maar veel recepten heb je na een keer ook onder de knie en ik haal er zelf altijd nieuwe inspiratie uit!

   Beantwoorden
 15. Naomi 3 maart 2019

  Wat een leuke doelen! En de pinterestrecepten brengen me op een idee. Ik vind namelijk dat ik veel te vaak heel saai hetzelfde eet.
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: De bibliotheekMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 5 maart 2019

   Dat had ik dus ook! Mij helpt het wel om regelmatig eens een recept van m’n Pinterestbord te maken 🙂 Na een keer heb je veel recepten ook al onder knie en ik krijg daar dan ook telkens weer nieuwe inspiratie van om zelf dingen te gaan samenstellen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.