Day zero project | Update 11

Woehoew de eerste DZP update van het nieuwe jaar! Nog 1 maand en ik ben hier een jaar mee bezig. Ik vind het zo gek eigenlijk! Het lijkt helemaal niet alsof het al een jaar is en ik kan me ook nog perfect herinneren dat ik het idee kreeg om hier mee te beginnen. Gek hoe het gaat soms! Deze keer kan ik weer wat leuke dingen schrappen en toevoegen!

040. 10 kaartjes schrijven (15/10).

Yeees I did it. EIN-DE-LIJK! Ik schreef een paar kerstkaartjes aan vriendinnen.

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (11/33).

Ho deze maand had ik een leuke pagina! Ik kreeg de nummer 1-hits in De Afrekening van 2007 voorgeschoteld. Stuk voor stuk liedjes die ik héél leuk vind. Heb ze gelijk nog eens herbeluisterd!

30. Een platenspeler kopen.

Deze kan ik niet echt schrappen want ik kocht er geen. Dat bleek niet nodig aangezien David nog een oud exemplaar had liggen! Yeees! Het ding werkt alleen nog niet maar dat is een kwestie van een mooi paar speakertjes aan te schaffen en eens te bekijken hoe dat precies aangesloten moet worden. Komt goed!

59. Zandkoekjes bakken.

Deze kan ook schrappen! Ik bakte tijdens m’n vakantie vrij impulsief zandkoekjes (naar een recept van Jeroen Meus) en deed er overheerlijke chocolade ganache bij. Lekker!

062. Zelf een taart bakken.

Deze haalde ik eigenlijk vorige maand al want ik maakte een gebakken cheesecake van m’n Pinterestbord met eten maar ik maakte hem dus in december ook nog eens voor Kerstmis.

070. Kijk 50 films die ik nog niet gezien heb (20/50).

Ik houd het nu eindelijk wat beter bij dus ik kan me perfect herinneren welke films ik deze keer allemaal keek (niet heel veel, haha).

 • Bad moms. Vond ik wel een leuke film.
 • The Christmas Chronicles. Ook leuk! Heel erg fan van Santa! 😀
 • Office Christmas party. Deze keek ik met David op mijn laatste dag vakantie. Gisteren dus. Zo’n typische film waarin alles eerst heel slecht gaat en dan alles weer goed is.

076. 5 keer ergens eten waar ik nog nooit geweest ben (6/5).

Ik ging met m’n schoonouders eten bij De Oppemse Hoeve. Een echt restaurant waar ik zalmtaart, gevulde fazant en soezen met chocoladesaus at. Verder at ik met David in een Irish pub in Antwerpen, in de winkelstraat. Ik at wel alleen bitterballen en friet maar eten is eten en ’t was ons avondeten.

101. De oprit opknappen.

Verder zijn we (lees: vooral David) dus nog bezig met het opknappen van de oprit. De steentjes liggen er dus het is nu al meer één geheel. We moeten het alleen nog een beetje gelijk trekken zodat ze overal goed verspreid zijn. Begin dit jaar (crazy hé, ’t is 2019) gaan we nog gras uitzoeken (van die hogere siergrassen) voor aan de zijkant naast ons huis en voor aan de voorkant naast de ‘oprit’ zelf.

22 thoughts on “Day zero project | Update 11

  1. Ja ik ken mezelf, als het te ambitieus is, klap ik een soort van dicht. En het voelt inderdaad heel goed als ik wat dingen kan afstrepen 😀

 1. Superleuk project dit! En wat ben je goed bezig! Je hebt heel wat punten kunnen afvinken van je lijstje. De oprit ziet er nu al netjes uit trouwens. En tof dat je heel wat kaartjes hebt verstuurd! Ik vind dat nog altijd een leuke gewoonte met kerst 🙂 Misschien wil ik ook eens zo’n filmchallenge voor mezelf opstellen. Dat motiveert me meteen om wat vaker films te kijken, want er staan genoeg leuke films op Netflix 🙂
  Romy schreef laatst over 10 tips om te ontstressen | Mijn actieplan!My Profile

  1. Ja de keuze op Netflix is eindeloos! Ik heb snel de neiging om films te kijken die ik al eens zag dus door dit project moet ik ook af en toe weleens een nieuwe kijken 🙂

 2. Wat een leuk project, ik kende het ook niet. Dus voila, weer wat bijgeleerd 🙂

  Wat voor grassen willen jullie graag? Hoog in echt hoog zoals ongeveer manshoog? Dan vind ik Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ echt wel een aanrader. Mooie, stevige, elegante pollen (staan nu nog mooi overeind) met wit lijntje in het blad en de laatste jaren ook bloeiend, met bruinrode pluimen. Of als het wat lager moet zijn, dan eens kijken bij de Pennisetums. Varieert van mini (‘Little Bunny’) tot een stuk hoger (‘Japonicum’).

  1. Oh bedankt voor de tips! Ik ga ze eens bekijken. Ik had nog niet echt een idee van wat ik graag zou willen. Er is ook zoveel keuze!

 3. Ja, een jaar gaat snel voorbij 😉 Ik kreeg onlangs ook de ingeving om aan dit project te beginnen, maar.. ik vind niet genoeg van die dingen om te doen. En wat is de oprit mooi geworden! Heel leuk gedaan!

  1. Ooh alez Evelyne, gewoon doen! 😀 Je kan al beginnen met wat je hebt en dan gaandeweg nieuwe dingen er bij verzinnen 🙂

  1. Zelf bedacht hoor! 🙂 en ook wel inspiratie gezocht bij andere mensen die zo’n project doen. En gewoon beginnen, er komen vanzelf nieuwe dingen in je op die je er ook bij kunt nemen 🙂

 4. Supergoed bezig! Je oprit ziet er goed uit trouwens. Stap voor stap! Films kijken is trouwens ook iets waar ik meer tijd voor zou moeten maken. Echt wel. Ik vind je project echt leuk! Volgens mij waait er ook zo een frisse wind door je leven want je gaat zo bewust op zoek naar het nieuwe. En dat geeft volgens mij ook wel een boost denk ik. Ik vind het in elk geval altijd weer leuk om te lezen!
  Nikita schreef laatst over Dit verandert er voor mijn blog in 2019!My Profile

 5. Oooh zalig die liedjes uit de afrekening. Lekker nostalgie want 12 jaar geleden. Say what?!
  Een platenspeler is leuk hé? Zo authentiek en je kan echt goeie geluidskwaliteit hebben. Wij hebben een mooie collectie vinyl waar we erg trots op zijn. Lang leve rommelmarkten want er zitten heel wat oldies uit de jaren 80 enzo ook bij. Ook wat recentere zoals de hele collectie van Editors en Muse. Die van Editors zijn zelfs gesigneerd. Neemt niemand van ons af!

  1. Oh zalig! David had ook een hele doos met allemaal oude platen maar die is momenteel niet te vinden helaas. Ik kijk al uit naar de zomer want veel rommelmarktjes! En zot hé, twaalf jaar! Dat lijkt zo niet als je die liedjes opnieuw hoort vind ik 🙂
   Irene schreef laatst over Day zero project | Update 11My Profile

Comments are closed.