Day zero project | Update 1

Begin februari startte ik met mijn Day Zero Project. Een van m’n doelen was om elke maand een update te schrijven en de eerste is bij deze post een feit. Yay! Ik vind het zot, maar ik heb al een paar dingen verwezenlijkt eigenlijk.

001. Een spaarrekening openen.

Done!

010. Minstens 6 maanden een bullet journal bijhouden (1/6).

Hier ben ik mee bezig! Ik moet wel nog een beetje uitzoeken hoe ik het het beste aanpak. Ik schrijf er nu af en toe mijn to do lijstjes in, maar ik houd het nog niet heel stipt bij. En ik vergeet vaak om hem echt als planner te gebruiken. Maar ik blijf gaan!

011. Een penvriendin zoeken.

Niet dat ik echt zelf gezocht heb. Haha. Toen ik mijn project online zette, kreeg ik al meteen van twee lezeressen (dat klinkt heel grappig om de één of andere reden) een reactie. Ik heb echt super veel zin om te schrijven! En dan heb ik eindelijk ook een reden om al mijn mooi briefpapier eens te gebruiken.

019. Elke maand een willekeurige Wikipedia pagina openen en iets nieuws leren (1/33).

Deze maand ging mijn pagina over Louis Barthas. Persoonlijk had ik nog nooit van meneer Barthas gehoord. Louis werd geboren op 14 juli 1879. Hij maakte als Franse militair, hij was korporaal, de hele Eerste Wereldoorlog mee. Voor zijn leven in de oorlog, was hij een getrouwde tonnenmaker met twee kinderen. Hij haatte het oorlogsleven en beschreef zijn belevenissen in zijn dagboeken: de “Oorlogsdagboeken van Louis Barthas”. Ze werden in 1998 ook in het Nederlands uitgegeven en door recensenten beschreven als “meesterwerk”. Hij overleefde de oorlog en raakte nooit gewond. Opvallend is ook dat hij geen afkeer had van de Duitsers. Voor hem zijn het ook mensen, vrienden. Wel uitte hij heel erg zijn ongenoegen naar de mensen die de oorlog promootten, naar de leiders.

Ik vond het al meteen een super boeiende pagina en echt heel uitgebreid! Waarschijnlijk net doordat hij zoveel in zijn dagboeken geschreven heeft. Ik heb bijvoorbeeld niets met oorlogsfilms maar ik vind het wél leuk om docu’s te kijken of er dingen over te lezen. Ik kan me heel moeilijk voorstellen hoe het leven toen was.

042. Doe elke maand minstens 1 schermpjesloze avond (1/33).

Hierbij heb ik even mijn verwachtingen aangepast. Ik was in eerste instantie van plan om samen met David een keer per maand alle schermpjes te bannen, maar dat zag hij niet echt zitten. De oplossing is nu dat we proberen om elke vrijdag, of toch minsten één keer per maand op vrijdag, onze gsm / laptop / tablet wegleggen en samen een film kijken. Niet dat we elke avond constant met onze gsm bezig zijn, maar het ding wordt er wel snel eens bij genomen om eens even te scrollen door Instagram of een spelletje te spelen. Dus met deze aangepaste benadering is het wel gelukt om een schermpjesloze avond te doen. Haha.

045. Zelf pizza maken.

Ik had er beter “10 x zelf pizza van maken” van gemaakt. Haha. Dit doel was snel verwezenlijkt en meteen twee keer in één maand. Ik vraag me ook af waarom wij dat niet vaker doen want het is echt super lekker. Ik maakte een vrij basic pizza met tomatensaus, paprika, salami en kaas. David koos voor barbecuesaus en kaas.

046. Een auto kopen.

’t Is gebeurd! En ook véél sneller dan ik eigenlijk op voorhand had gedacht. Maar nu ik op zoek ben naar nieuw werk, merk ik dat het me soms tegenhoudt om ergens op te solliciteren. Omdat het te ver weg is, of omdat het te lang duurt om er te raken met het openbaar vervoer en dat vond ik heel jammer. Ik had er met David al een paar keer over gebabbeld en op een avond zaten we samen auto’s te kijken toen ik m’n autootje tegen kwam. Afspraak gemaakt, gaan kijken, gekocht, voila!

049. 5 DIY’s maken (1/5).

Ik maakte een dankbaarheidspot. Die stond echt al super lang op mijn lijstje maar ik stelde het naar de kelder lopen om een pot te halen telkens uit. Haha. Ik schreef er deze post over.

070. 50 Films kijken die ik nog niet gezien heb (3/50).

* Pride & Prejudice | Ik had deze film dus serieus nog nooit gezien. Sowieso wil ik sommige films waar iedereen super enthousiast om is, niet zien. Haha. Don’t ask why. Daarbij vind ik films die zich heel vroeger afspeelden, met van die kostuums, eigenlijk niet zo interessant. Maar ik las op een andere blog iets over de film en het boek en toevallig was hij daarna op televisie. Ik nam de film op en bekeek hem deze maand en ja, ik vond het echt een mooie film!

* Iron Man 3 | Ik vind al dit soort films heel leuk (bijvoorbeeld ook Avengers). Echter vond ik dat de bad guys in deze film een stom soort super power hebben. Het deed me heel erg denken aan Charmed. Haha. Charmed is goed hé, maar oud en zo kwam het op mij ook wel over. Oké ja, dit slaat waarschijnlijk nergens op, maar je moet gewoon zelf eens kijken en dan snap je me wel denk ik. Robert Downey Jr. is wel héél leuk vind ik.

* Kingsman: The Secret Service | Ja ook leuk! Ik houd van dit soort films. Beetje actie, beetje humor. Colin Firth is tof en Eggsy ook! Ik dacht dat ik de film al een keer had gezien omdat ik het begin wel herkende, maar na de eerste tien minuten wist ik nergens meer van. Ik heb het flauwe vermoeden dat ik al ooit eens eerder ben beginnen kijken en dan in slaap ben gevallen. Haha. Ik zat me ook een hele film af te vragen vanwaar ik de vrouw, Gazelle, kende en op het einde had ik door dat ze in de laatste The Mummy meedoet.

* Spy | Kennen jullie Melissa McCarthy? Ik vind haar dus geniaal hé. De film gaat over een spion die achter de schermen hulp krijgt van Melissa. Tijdens een missie gebeurt er iets met de spion (Jude Law trouwens!) waardoor Melissa zelf in het werkveld terecht komt en dat zorgt natuurlijk voor enige hilariteit. Ik heb echt een paar keer luidop moeten lachen met deze film.

098. Gordijnen ophangen in de woonkamer.

Op een vrijdagavond besloten we bij de Ikea te gaan eten. We hadden ook nog een paar spulletjes nodig zoals wat extra kapstokken, een matje voor aan de wc in de badkamer en placemats voor onder Baloe z’n etenskommetje (haha). Maar zoals dat gaat in de Ikea, kom je dan met allemaal extra dingen naar huis, zoals een plant, vier kussens voor in de zetel én gordijnen dus. Ik wou natuurlijk al wel een tijdje gordijnen, maar het was eigenlijk niet de bedoeling dat we ze nu al zouden kopen. We kozen voor deze pastelkleurige blauwe en daarachter doorschijnend witte met “puntjes” op. Ik moet ze wel nog inkorten want ze zijn véél te lang.

Ik ben wel echt enorm blij met de gordijnen. Ons huis ziet er weer wat huiselijker uit (niet dat dat nog niet het geval was). Ik vind vooral de combinatie van de twee heel mooi en lief. Licht, zacht, precies wat we nodig hadden.

Dingen waar ik voor de rest nog mee bezig ben:

009. Een journal volmaken.
012. Laat je haar groeien tot op je schouders.
014. Schrijf elke dag in je meerjarendagboek.
031. Het uiterlijk van mijn blog minstens 6 maanden niet veranderen.
078. Mijn dagcrème, reinigingsmelk en toner opmaken.

Dingen die al een beetje de mist in gingen:

007. Elke maand onze oma’s bezoeken. Mijn oma hebben we deze maand gezien, maar David’s oma helaas niet. Het is wel de bedoeling dat we deze week nog langsgaan omdat ze een paar dagen geleden ook verjaarde.

Conclusie:

Ik vind dat het al best goed gaat eigenlijk. Ik had niet verwacht dat ik al zoveel doelen zou verwezenlijkt hebben. Goed bezig dus. Ik vind het alleen echt jammer van de oma’s. Het is echt een giga werkpunt.

17 thoughts on “Day zero project | Update 1

  1. Moeilijk he. Ik merk dan dat ik altijd naar mijn gsm wil grijpen. Echt zo’n impuls die ik moet onderdrukken :p

 1. Wauw, wat ben je goed bezig en wat heb je al veel plannen kunnen verwezenlijken. Je mag trots zijn op jezelf! Hoe leuk dat je een penvriendin hebt gevonden (of nou ja, dat die zichzelf aandiende ;)). Dat doet me denken aan jaren geleden toen ik regelmatig brieven uitwisselde met vriendinnen die wat verder weg woonden. De film Spy vond ik ook geweldig trouwens. Ik weet nog dat ik daar een paar jaar geleden flink om moest lachen in de bioscoop.
  Romy schreef laatst over Februari 2018 | De maand van…My Profile

  1. Gaat goed hé 🙂 ik had Spy nog nooit gezien en er ook nog niet van gehoord maar ben blij dat ik hem nu wel gekeken heb. Als ik eens kan lachen, ben ik blij! 😀

 2. Jaaaa zelf pizza maken is leuk en lekker! Ik dacht dat je met schermvrij helemaal geen schermen bedoelde, dus ook geen tv 🙂 Lijkt me best lastig, al denk ik dat 1 avond per week hier ook wel zou lukken, mits het lekker weer is 🙂
  sammie schreef laatst over Weer een maand voorbij, dag februari.My Profile

  1. Haha ja dat bedoelde ik ook eigenlijk, maar mijn vriend is er niet voor te vinden en dan zou ik me al in een andere ruimte moeten zetten :p dus dit was een soort van compromis. In de zomer zal het wel makkelijker gaan.

 3. Heel leuk om je doelen zo bij te houden! Een penvriendin heb ik ook (gehad). We kennen elkaar nu al zo’n 12 jaar en in het begin mailden we heel veel, maar uiteindelijk is dat een beetje opgehouden. We zijn wel echte vriendinnen en appen soms nog met elkaar.
  Als je nog een penvriendin zoekt, meld ik me aan, hihi! Lijkt me heel leuk om weer eens echte brieven te schrijven 🙂
  Willekeurige Wikipediapagina’s lezen vind ik ook echt leuk om te doen. Allemaal van die willekeurige feiten die je anders nooit te weten komt.
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Mijn ervaring | Playstation 4 + gamesMy Profile

 4. Amai amai goed bezig.
  Ik heb in februari ook gekeken naar The Kingsman en vond hem veel leuker dan voordien verwacht.

  1. Haha ja ik schreef vroeger ook met iemand en dan plakte ik mijn mooie maar niet mooiste stickers op m’n brieven want die mooiste wou ik graag bewaren :p

 5. Wat super leuk om zo je doelen bij te houden! Ik heb zelf ook nagedacht om aan het Day Zero project te beginnen, ik denk dat ik binnenkort er ook mee ga beginnen! En de schermpjesloze avond vind ik een goed idee! Liefs
  Anna schreef laatst over First of March: Book DayMy Profile

Comments are closed.