Dagboekje van week 40.

Applausje voor mezelf want deze keer heb ik eens mooi elke dag opgeschreven wat ik meemaakte. Alweer niet heel spannend maar ik kan toch al wat meer vertellen ๐Ÿ˜‰

Maandag 30 september.

De wekker ging weer te vroeg naar m’n zin vandaag. Ik stond om 5.50 uur op met ’t gedacht dat ik dan wat tijd had om mijn bokes te maken voor ’s middags (alleen was ons brood op, typisch) รฉn ik nog genoeg tijd zou over hebben om naar ’t station te fietsen maar toen ik mijn hoofd eens buiten stak kwam ik wijselijk op dat besluit terug. Ik ging met de bus want te veel wind. Ik ben dan wel wat sportiever aan’t doen (soms) en ik geniet ook echt van die fietstochtjes maar tegenwind en ik zijn geen vrienden. Helaas was mijn bus te laat en miste ik een trein waardoor ik te laat op mijn werk was en een half uur van mijn zuurverdiende overuren moest inzetten.

Extra lichtpuntjes:
+ Er zat bijna geen volk op de bus toen ik terug naar huis moest dus ik kon gewoon lekker rustig tegen het raam hangen en muziek luisteren zonder mijn oren kapot te maken.
+ Omdat ons brood op was vond ik het wel verantwoord om een croissant in de Panos te kopen als ontbijt en ik bedacht me onderweg naar mijn werk dat ik nog hummus en crackers had en dus geen lunch moest kopen.
+ Ik slaagde er in om onze living te stofzuigen en te dweilen en ik voelde mij een succesvolle volwassen vrouw. Zie mij mijn huishouden eens runnen.
+ Boodschappen doen. Kijk er elke week naar uit!

Ook, ons gras is van hรฉ-er-komen-precies-wat-sprietjes-piepen naar holyshit-‘t-is-ineens-al-lang gegaan en dat op welgeteld 10 uur. Ongeveer. Crazy. (Je kan ook goed zien dat we wat troubles hadden met het gelijk verdelen van het gras maar kom, groen is groen en we hebben nog over voor moesten er toch ergens kale plekken te vinden zijn ๐Ÿ˜‰ )

’s Avonds maakte ik nog wortelsoep, paprikataart en brownies.

Dinsdag 1 oktober.

Ik heb geen foto van vandaag. Dat komt ook door dat grauwe weer denk ik. De trein zat alweer overvol (ik moest zelfs rechtstaan…) en de bus naar huis was alweer veel minder vol dan ik dacht. Toen ik thuis kwam heb ik in mijn boek gelezen en muziek geluisterd onder een dekentje.

We aten de overschot van de paprikataart op en zetten de verwarming op! Yes! Ik heb het echt al heel erg koud in huis, zelfs met een extra trui aan dus ik ben wel blij dat ik nu niet meer bevries binnen.

Woensdag 2 oktober.

Deze ochtend waagde ik mezelf toch met de fiets op de baan. Geen tegenwind, geen regen, muziekje in mijn oren en gaan! Het was ineens wel een heel pak frisser dan gisteren of eergisteren dus ik was extra blij met mijn dik gilet (of vest, voor de zuiderburen ๐Ÿ˜‰ ). De werkdag ging helaas tergend langzaam voorbij en daarna moest ik mezelf nog anderhalf uur zien bezig te houden omdat ik een afspraak had om mijn oksels weer te laten waxen. Ik kocht in de Hema twee borduurkits en twee dozen met grote confetti muurstickers voor โ‚ฌ2 per stuk in plaats van โ‚ฌ9. De winkelmedewerker kon zelf zijn ogen niet geloven, haha. Moet eerlijk toegeven dat ik nog niet weet wat ik met de muurstickers ga doen (of eerder waar ik ze ga plakken) maar ik kon ze niet laten liggen.

Thuis flanste ik eten in elkaar (ovenpatatjes, een linzenburger en groentjes met tomatensaus) en daarna kregen we bezoek van mijn schoonzusje en Davids broer. Ik kocht via mijn schoonzus een nieuwe parfum van Rituals die super lekker geurt in combinatie met mijn Molecule01 parfum. Toevallig ontdekt!

Donderdag 3 oktober.

Thuiswerk! Ik kon lekker in m’n pyjamabroek blijven zitten. En doordat ik wat overuren op nam kon ik om kwart voor twaalf mijn laptop al terug dichtklappen en begon mijn mini vakantie vroeger dan gepland. Olรฉ! David stopte ook wat vroeger op zijn werk en we aten frietjes omdat het voelde alsof het al weekend was. Moose lag als een diva in zijn mandje. Moet hier altijd zo om lachen ๐Ÿ˜€

Verder had ik een paar dingen besteld bij vntg waaronder dit vest en deze trui (ook nog een hemdje en een gebreid wit truitje met korte mouwen) en die kwamen vandaag ook binnen. Ik was zo blij met de items! Ze staan me stuk voor stuk heel leuk. Vooral het vest links is echt een nieuwe favoriet geworden!

Vrijdag 4 oktober.

Vrijdag begon ons uitstapje met een bezoek aan Brussel (als ik er niet ben voor m’n werk ga ik er wel in m’n vrije tijd heen blijkbaar). Ik paste een nieuwe computerbril bij Polette maar moet er nog even over nadenken of ik hem echt leuk vind of niet. Zo rond 15 uur vertrokken we naar Beauraing, al wist ik dat toen nog niet omdat David zelf het hele weekend had geregeld als verrassing.

We verbleven in een tiny house (ga er nog iets over schrijven ook!) en het was precies wat ik nodig had. Er eventjes tussenuit. ZA-LIG! Als avondeten gingen we voor tomatensoep en broodjes. Daarna maakten we nog een kleine wandeling in de buurt en kropen we lekker vroeg in bed met een film, Dirty grandpa. We hadden hem al eens gezien maar ik vind ‘m heel grappig dus vond het niet erg om hem nog eens te kijken.

Zaterdag 5 oktober.

Het plan was om uit te slapen maar zoals dat gaat als je een bioritme hebt, ben je natuurlijk veel te vroeg wakker. Uiteindelijk zijn we toch pas om 10 uur uit bed gekomen nadat ik in m’n boek had gelezen en David een aflevering van La Casa de Papel had gekeken. Daarna ontbeten we op’t gemakje en trokken we richting Furfooz voor een kleine wandeltocht.

In de namiddag reden we door naar Dinant waar we een bezoek brachten aan het kasteel (saai, sorry) en met de kabelbaan naar beneden gingen. Rond 15 uur kregen we honger omdat we geen middageten hadden gegeten. We wilden eerst in Dinant iets eten maar besloten toen toch maar terug naar onze tiny house te gaan omdat we daar nog best veel eten hadden liggen. Helaas liet ik in een vlaag van verstandsverbijstering David beslissen dat we niet met de kabelbaan maar met de trap naar boven gingen. 409 steile treden alstemblieft. Vier adempauzes en een tomatenhoofd later bereikten we zonder troubles onze auto. Tijdens het avondeten keken we een aflevering van Stranger Things en daarna las ik verder in mijn boek en keek David nog La Casa de Papel.

Zondag 6 oktober.

Helaas was het alweer onze laatste dag vandaag. We ontbeten met ei en broodjes, ruimden onze rommel op en bezorgden de sleutel terug aan onze hosts. Daarna besloten we ons abonnement van Pairi Daiza nog eens te gebruiken om de wolven te gaan kijken. Helaas was het echt heel erg aan het regenen waardoor we na anderhalf uur toch maar naar huis gingen. ’s Avonds maakten we zelf pizza en keken een nog een aflevering van Stranger Things.

En dat was het! Mini vakantie is voorbij. Morgen (vandaag dus) weer aan het werk maar gelukkig wel thuis en met een late shift dus ik heb nog lekker lang de tijd om te wennen, haha.

Heb jij een fijn weekend gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 7 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 thoughts on “Dagboekje van week 40.

  1. Wat leuk, zo’n mini-vakantie, en dan nog als verrassing!
    Ik had vrijdag ook een dagje verlof, omdat J. facultatieve verlofdag had op school. Maar het was zรณ fijn: eindelijk kon ik nog eens iets voor mezelf doen, naast huishouden en moederen. Wat langer in een boek lezen dan voor ik ga slapen bijvoorbeeld, en eindelijk eens beginnen rommelen op zolder ๐Ÿ™‚
    fieke schreef laatst over Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in septemberMy Profile

    1. Werken in pyjama is zalig! Het voelt gelijk minder als werken aan ๐Ÿ˜€ Ik zou het ook fijn vinden om eens in pyjama op mijn werk te, ja, werken maar denk dat ze me dan wat raar gaan bekijken ๐Ÿ˜‰

  2. Wat heerlijk zo’n minivakantie! Zo zie je maar weer dat je echt helemaal niet ver van huis hoeft te gaan om echt het vakantiegevoel te ervaren, fijn. ๐Ÿ™‚ Ben benieuwd naar het verslag over het tiny house verblijf. Heb gisteren toevallig een programma over tiny houses gekeken op Netflix, vind dat heel interessant, maar ik zou zelf nooit zo klein willen wonen (met hond en kinderen etc.).
    Sanne schreef laatst over No-buy update: ik heb wat op te biechtenMy Profile