Dagboekje van week 39.

De week begon alweer niet helemaal geweldig en ook vrijdag had ik een redelijke baaldag eigenlijk maar er waren gelukkig ook kleine gelukskes waardoor alles toch in evenwicht was.

★ Zoals ik al zei, de week begon niet goed. Mijn migraine ontwikkelde zich in de voormiddag en toen ik ’s middags op mijn werk arriveerde was ik bijna geen mens meer. Ik ben dan na twee uur toch naar huis gegaan, waar ik me ook niet goed bij voelde omdat ik vorige week ook al een dag gemist had. Ik was rond 16 uur thuis en heb geslapen tot half acht. Ik voelde me toen al iets beter maar nog niet helemaal oké. Ik had gelukkig nog wortelsoep over en van soep word ik altijd blij.

Daarnaast was ik een beetje bezorgd omdat ik vrij dicht op elkaar een paar keer migraine had en ik dat normaal helemaal niet vaak heb. Ik besloot dat als ik er deze week nog eens last van had ik toch naar de dokter zou gaan maar dat was gelukkig niet nodig.

★ Ik maakte pannenkoeken. Love pannenkoeken.

★ Archie liep een glas van de salontafel en het was echt een merde om op te kuisen. En ook, we hebben nu nog maar elf van deze glazen over en ze verkopen ze niet meer in de Ikea en mijn hoofd kan dat niet goed aan dat het er geen twaalf meer zijn. Haha.

★ Ik kocht een reep Milka chocolade en ik heb deze voorlopig gebombardeerd tot favoriet. Ja, ik heb nog altijd iets met karamel.

★ Nog meer eten: David had fishsticks en spinaziestoemp gemaakt toen ik thuis kwam van mijn werk woensdag en dat was precies waar ik nood aan had. Dat heeft mij nog nooit zo goed gesmaakt als toen.

★ Vrijdag had ik echt een héél moeilijke dag. Het kwam er vooral op neer dat ik te veel in mijn hoofd zat. Ik voelde me zo neerslachtig en heb best veel gehuild ook. Ik besloot gewoon in de zetel te hangen met een boek en wat muziek op en toen ging het beter, gelukkig want ik moest nog werken. Na mijn werk zakte ik echter weer terug in mijn triestige bui.

Ik heb nagedacht over de oorzaak en ik merkte dat ik vooral de laatste dagen een beetje het gevoel had dat ik niet echt aan het leven was. Ik kan het moeilijk uitleggen hoor maar soms overvalt me ineens zo’n gevoel van: is dit het nu? De dagen rijgen zich aan elkaar en ik leef wel maar ik voel mij soms ook alsof alles een soort van toneelstuk is ofzo.

Anyway, David bood een luisterend oor en daarna keken we Temptation Island en sliep ik wel tien uur en alles is beter na slaap dus ik voelde mij zaterdag eigenlijk weer helemaal goed.

★ Nog een reden waarom ik me slecht voelde: ik moest naar een sociale gelegenheid zaterdag en ik had er absoluut geen zin in. Zat er ook al twee weken over te stressen. ’t Was een receptie voor de opening van een gebouw van het OCMW waarvan David de uitvoering van de werken opvolgde. Ik kende daar alleen David (die helemaal links staat trouwens) en zijn collega en zoals jullie nu weten vind ik dat allemaal heel eng. Ik zorgde er dus voor dat ik een outfit aan had waar ik me heel goed in voelde en plakte een smile op mijn gezicht die uiteindelijk wel over ging in een echte smile. Het was oké, zoals dat dan vaak gaat, en ik heb me gewoon gedragen als een ‘normaal’ volwassen mens 😉

★ We trokken naar de Ikea en hebben eens niet onze hele bankrekening leeggehaald 😉 Daarna kochten we in een plantenwinkel ook nog een mimosa pudica. Dat is zo’n plantje waarvan de blaadjes ‘toe’ gaan als je er aan komt.

★ Door al de regen begint ons gras goed te schieten maar ’t is nu te hopen dat het niet verzuipt :p

★ We gingen met de honden eens crossen in de tuin van David zijn broer. Terwijl Archie en Moose als idioten rondjes liepen heb ik bijna een uur geschommeld. Ik hou van schommelen. Ik heb nu dus ook beslist dat ik een schommel in onze tuin wil.

★ Nog meer eten: frietkotfrietjes op vrijdagavond!

Wat was jouw hoogtepunt van vorige week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 thoughts on “Dagboekje van week 39.

 1. Oei dan moet gij nooit bij mij een glas water komen drinken want we hebben misschien twee glazen van hetzelfde 😀 Er is al zoveel gesneuveld en bijgekomen de afgelopen tien jaar, dat er geen lijn meer in te trekken is wat de oorspronkelijke 12-glazen-set nu ook weer was!
  Supertoffe outfit voor de receptie!
  En wat erg van de migraine… Ik heb geen flauw idee hoe het voelt maar het moet vreselijk zijn vooral omdat je er zo weinig tegen kan doen <3
  Leen schreef laatst over Over mijn favorietste seizoen: een ode aan de herfstMy Profile

 2. Ik hoop dat ’t inmiddels wat beter gaat met je migraine. Maar ik herken je gedachten wel. Veel dagen ben ik blij dat ik kan gaan werken en energie heb en toffe dingen kan doen. Maar hoe blij ik ook ben met hoe m’n leven nu is, soms word ik ook wel eens overvallen door de vraag of dit het nu is. Ik mis mijn school ook nog steeds heel erg, en daar heeft mijn werk of hebben mijn collega’s niks mee te maken want ik ga oprecht graag werken. Maar soms word ik daar ook door overvallen. Ik weet dat ik ’t niet kan oplossen door te vertellen dat ik me erin herken, maar ik hoop dat je je at least wat minder alleen voelt in je gedachten. Want dat ben je niet. Ik hoop van harte dat deze week wat beter is 🙂
  Nikita schreef laatst over En plots had ik NetflixMy Profile

 3. Oh ik hoop dat dit een toneelstukvrije week wordt voor jou! Ik ken het wel goed hoor, ineens triest zijn en je dan afvragen hoe dat komt. Soms denk ik zo hard dat ik een rolletje speel en dan lijkt zelfs mijn appartement niet meer van mij ofzo. Wel een goed plan om die migraine in het oog te houden. Daarnaast: keigoed dat je naar dat volwassendingetje van David bent gegaan! Al was het maar om achteraf te denken: “yo, ik kan dit wél!”. Hopelijk heb je je dan wel niet afgevraagd of je een koek zou eten of niet, haha.
  Kelly schreef laatst over Dit was septemberMy Profile

 4. “Ik heb nagedacht over de oorzaak en ik merkte dat ik vooral de laatste dagen een beetje het gevoel had dat ik niet echt aan het leven was. Ik kan het moeilijk uitleggen hoor maar soms overvalt me ineens zo’n gevoel van: is dit het nu? De dagen rijgen zich aan elkaar en ik leef wel maar ik voel mij soms ook alsof alles een soort van toneelstuk is ofzo.”

  Dit is herkenbaar. Wat doe jij vervolgens om het weer wat anders te bekijken?

 5. Wat jammer van de stomme dagen! Gelukkig waren er ook veel fijne momenten. Mijn week was ook niet zo fijn. Ik was gespannen en emotioneel en dat heeft dan eigenlijk op zoveel invloed. Ik wist ook wel waar het van kwam, maar dat wilde ik eigenlijk niet toegeven. Maar nu gaat het ook iets beter, dus hopelijk deze week iets meer leuke en fijne dingen. Ook voor jou!
  En nog even, heel tof dat je gegaan bent naar dat werkding van David!

 6. Zo goed als alles is hier heel herkenbaar, ook de reden dat ik je volg waarschijnlijk.

  Wij hebben hier nog twee grote borden van een servies dat ze niet meer verkopen, terwijl er van de kleine borden en de soepkommen nog wel 6 zijn. Als er nu nog eentje valt, moeten we wel 🙂 En het ligt niet aan de kinderen want die eten nog uit de plastic Ikea-setjes, gewoon omdat het er nog is want ze zijn oud genoeg om van gewone borden mee te eten.

 7. Ik ken het gevoel dat jij afgelopen week had. Soms overvalt dat gevoel mij ook en je kan er niets aan doen. Dan moet je jezelf gewoon vooruit slepen terwijl je eigenlijk beter eens die gedachten probeert los te laten. Een babbel helpt natuurlijk altijd en zeker als die met het lief is 😉
  Evelyne schreef laatst over Op tv #8 | Najaarprogramma’sMy Profile

 8. Wat jij beschrijft van vrijdag heb ik elk jaar wel last van en vaak in/rond oktober. Ik noem het dan ook de oktoberblues, it’s a thing! Dan voel ik mij soms ook neerslachtig en denk ik ook van “Is dit het nu” en het weer van de afgelopen dagen zijn nu ook bepaald geen grote hulp.. I feel you! Dan is me-time soms wel een redding 🙂

 9. Gelukkig waren er toch heel wat lichtpuntjes naast de minder leuke momenten. Die migraine is inderdaad wel vreemd. Hormonaal kan het al niet zijn, lijkt me? Volg het toch maar goed op!
  Ik heb deze week ook fishsticks gekocht omdat dat zo lang geleden was. Waarschijnlijk komen ze volgende week op de planning. Zie er al naar uit! 😀
  Mijn hoogtepunt vorige week was absoluut toen we Simba mochten gaan halen bij de dierenarts. De dag van zijn castratie was ik echt niet in mijn element en ik verlangde zo om hem ’s avonds te zien. Die leegte en stilte zonder hem was zo raar..

 10. Mooi dat je toch de lichtpuntjes kon zien, ondanks dat het geen geweldige week was. En zo’n baaldag hebben we allemaal denk ik wel eens, de een vaker dan de ander. En ja, dan is alles gewoon even helemaal kut. En dat mag best een keer.

 11. Wat vervelend dat je van die baaldagen had afgelopen week Irene :(. Niet fijn! Kan me die dip wel heel goed voorstellen. Ik kan ook uit het niets opeens zo down zijn over dat soort dingen. Even erover praten en iets als Temptation opzetten kan dan wonderen doen. Ik heb helemaal zin gekregen in spinazie met fishsticks. Toevallig vertelde ik gisteren aan mijn vriend dat dit vroeger mijn lievelingseten was haha. Ga het dan ook gewoon op het menu zetten deze week. Dream, believe, achieve 😉
  Sanne schreef laatst over Terugblikblog #9: september 2019My Profile