Dagboekje van week 30.

Een keer een ander overzichtje dan normaal want ik heb vakantie en het was mega heet en de dagen liepen wat in elkaar over.

Deze week:

+ Werd onze tuin afgegraven en brachten de hondjes en ik daarom een dag in de tuin van mijn ouders door.

+ Werd het 40 graden en dacht ik dat ik dood ging. Nee, dat niet echt maar jongens ik vond het er toch wel wat over hoor. Bovendien werd ik echt wat triest van de rolluiken die naar beneden moesten blijven met als resultaat dat het permanent donker was in ons huis. Also, als ik te veel na dacht over het feit dat we in onze living geen enkel raam open kunnen zetten, kreeg ik spontaan zuurstofgebrek.

+ Maakte ik zelf salted caramel saus en die is zo lekker! Ik heb nog nooit zo lekkere caramel gegeten. Haha πŸ˜€ Als er animo voor is, deel ik het recept een dezer dagen eens.

+ Gingen David en ik naar de Ikea, Mediamarkt en Maison du monde om wat verkoeling te zoeken en de dag erna naar het shoppingcenter, ook voor verkoeling. De buit: een shortje (niet in solden natuurlijk, al mijn andere kruipen tussen mijn billen), een okergele body met witte palmprint, een blauw wit gestreept los topje en een wit bloesje met citroentjes. In de Mediamarkt kochten we ook nog een soundbar voor de tv (en muziek! Yes!) en een wekkerradio. In de Maison du monde kochten we twee kussensloopjes met zebra’s op.

+ Werkte David in de hitte om onze omheining op te zetten.

+ Maakte ik ook broodpudding met chocoladestukjes van op mijn zomer bucketlist en ook die is super lekker (zeker in combinatie met de caramel).

+ Las ik Call me by your name uit. Zo’n mooi boek! β™‘

+ Heb ik nog nooit zoveel zand in ons huis gehad (door de tuin die dus nu alleen maar uit een magnolia en zand bestaat) en ik word er zot van. Het is gelukkig maar tijdelijk maar toch.

+ Kochten we dus in de Ikea een nieuw tapijtje voor in de salon (met zilverkleurige plasticdingetjes door gevlochten) en een paar posters omdat die ineens maar €1 meer waren.

+ Verhuisden we de salon en de eettafel weer van plek.

+ Gaven we tijdens onze shoppingtrip meer uit aan eten dan aan kleding. Hallo Albert Heijn en Oil & Vinegar.

+ Ging ik op een van de heetste dagen ( I know, wat bezielde ons?!) met mijn nichtjes (die ook niet meer echt nichtjes zijn want ze zijn al groot, als in bijna 18 en 20 denk ik, sorry als ik fout ben ladies :p) naar Plopsaland. Het voordeel van de hitte was dat er bijna geen mensen waren en we nooit lang moesten aanschuiven en we dus ook een stuk of vier keer na elkaar in Heidi The Ride gingen (ik schrok er van hoe snel dat ding ging!) en twee keer na elkaar in een Anubis rollercoaster gingen die overkop ging en dat was gelijk ook mijn eerste keer ooit in een overkoprollercoaster. Conclusie: het was tof!

Week drie van mijn vakantie is ondertussen begonnen en nu begint het toch echt te korten. Ik ga deze week nog naar een tweedehands winkel omdat ik zo’n vintage krantenbak / tijdschriftenbak wil, we gaan nog eens naar de cinema, frietjes eten en ik ga starten in mijn eerste zelfhulpboek!

Hoe was jouw week? Heb je je wat kunnen warmen? (sorry, flauw mopje πŸ˜‰ )

15 thoughts on “Dagboekje van week 30.

 1. Hier geen fan van hittegolfmopjes πŸ˜€ Die 39Β° in onze contreien was niet te harden. Meer eten dan spullen kopen hoort zo hard bij de #adultlife, dat zou als tiener nooit bij me opgekomen zijn, haha!
  Leen schreef laatst over Gelezen, gezien, gehoord #12My Profile

 2. Wat een leuke week heb je achter de rug πŸ™‚ (behalve dan de hitte maar die vond niemand echt fijn denk ik)
  Heerlijk, jullie tuin weer een blank canvas. Ik ben wel benieuwd wat jullie er nu allemaal mee gaan doen πŸ˜‰
  Mooi tapijt inderdaad! Ik zit al een tijd te zeuren bij mijn man dat ik nog es naar de Ikea wil, maar het komt er maar niet van. Terwijl hij er ook belang bij heeft, want we zouden ook kasten kopen voor zijn stripverhalencollectie.
  Geniet nog van je vakantie!

  Hier was het hoogtepunt van de week de frietjes op zondagavond! Haha, was voor mij een jaar geleden, nu de dichtste frituur overgenomen is door frietchinezen en ik de frieten niet meer vertrouw of ze wel nog glutenvrij zijn. Dus zijn we nu naar een verdere gegaan, waar ze zelfs glutenvrije snacks hebben! Anders was het altijd alleen frieten voor mij maar nu dus een keer niet. ’t Heeft me zo gesmaakt!
  Voor de rest zijn ze nog steeds aan ons dak bezig en met de hitte begonnen ze om 6u ’s morgens om dan vroeger te stoppen. Maar dat is niet zo goed voor mijn nachtrust dus een ontspannende vakantie waarbij ik helemaal uitgerust weer aan het werk ga, is het niet geweest. Maar goed, ’t kan altijd erger, namelijk als je ook nog dat dak op moet om te werken. Dus ik denk later nog wel eens een weekje te smokkelen met werk en dan echt rustige vakantie te nemen.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #9 – 35. Een nieuw parfum uitzoeken en kopenMy Profile

 3. Ondanks de hitte ben je toch nog best wel productief geweest, zo te lezen. Heerlijk dat je van je verlof kon genieten! Ik wist trouwens helemaal niet dat Maisons du Monde ook echte winkels heeft (misschien alleen in BelgiΓ«). Ik vind hun webshop zΓ³ leuk. Jullie eettafel is trouwens ook echt heel mooi. Ben helemaal weg van deze combinatie met de stoelen! <3
  Geniet nog even van je verlof!
  Romy schreef laatst over Mijn favoriete producten uit de supermarktMy Profile

 4. Lap, je doet me zin krijgen om die combinatie van chocoladebroodpudding (wilde ik sowieso nog eens maken) en salted caramel te maken terwijl ik net (nog maar eens) besloten heb dat ik echt wel meer moet letten op wat ik eet. Nu is dat natuurlijk sowieso makkelijker dankzij al dat zomerse fruit maar woensdag ga ik met de kindjes van een vriendin Cookiemonster Cupcakes maken dus ik hoop dat het daar al niet gaat mislopen. πŸ™‚
  zwartraafje schreef laatst over Foto-update #151My Profile

 5. Den Albert Heijn is toch echt een leuke superwinkel hΓ©. Van mij mogen die gerust nog meer winkels openen want vind het jammer dat we minstens 20 km moeten rijden voor de dichtste.
  Zo zie je maar. Je bent nooit te oud om dingen uit te proberen of iets voor het eerst te doen πŸ™‚ Voor bepaalde attracties ben ik ook totaal niet te vinden. Nee, dank u, geen vliegende stoeltjes of piratenschip voor mij. Rollercoasters heb ik dan minder problemen mee omdat je door de snelheid niet altijd beseft hoe hoog je wel zit.

 6. Puffen, zweten en klagen over de warmte is zowat een samenvatting van mijn week ;-). En aftellen naar mijn verlof, dat ook wel.

 7. Wat een leuke foto’s! Ohh ik heb zoveel respect voor je dat je zo druk in huis/tuin bent geweest met die hitte! Ik kon amper een stap zetten. Het ziet er ook wel echt mooi uit! En deel dat recept voor je salted caramel saus!! Ik ben super benieuwd πŸ™‚ En zo herkenbaar om op de heetste dag juist iets niet-verkoelends te doen. Ik ben vorig jaar in de hittegolf ook een keer naar Walibi World gegaan. Gelukkig waren er veel waterattracties πŸ˜‰ Had je dat daar ook? En wat vond je van de overkoprollercoaster? πŸ˜› Ik vind het altijd wel leuk maar ook doodeng.
  Claire schreef laatst over Hoera, ik ben mijn hoogtepunt voorbijMy Profile

  1. Ik vond het doodeng maar uiteindelijk viel het wel mee en was het inderdaad best leuk! Toen we op het einde van de dag nog eens gingen durfde ik weer niet meer maar heb ik het uiteindelijk toch nog eens gedaan, haha :p Er waren wel een paar waterattracties maar daar waren natuurlijk ook het meeste mensen helaas. En toen we dan als afsluiter nog eens in de splash wilden was ie kapot . Je hebt daar aan de ingang wel zo’n plein met fonteintjes dus toen ben ik daar maar even gaan verfrissen πŸ˜‰

Comments are closed.