Dagboekje van week 15.

Weer een week voorbij vol doldwaze avonturen! David had deze week een weekje vrij genomen waardoor ik het gevoel had ook vakantie te hebben. Dat was helaas niet het geval maar ik had toch een fijne week!

Maandag 8 april.

Vandaag was ik zelf ook nog een dagje thuis. Leuk! In de voormiddag deed ik boodschappen. Ik zocht naar zo’n taart of cake bewaardoos maar kon nergens een vinden helaas. Eenmaal thuis was David volop bezig in onze tuin (echt een held) en begon ik maar met bakken. Ik had namelijk het plan opgevat om dinsdag op mijn werk te trakteren voor mijn verjaardag. Ik maakte m’n brownies, yoghurtcake met blauwe bessen en de chocolate chip cookies van Jeroen Meus. Op zo’n momenten vind ik het handig een blog te hebben zodat ik de recepten gewoon hier snel terug kan vinden in plaats van dat ik ze opnieuw moet opzoeken in m’n kookboekje. Haha πŸ˜€

In de namiddag kwam mijn schoonzus langs met twee cadeautjes voor m’n verjaardag. Een mooi juwelenrekje en een lichtslinger waar ik nog een plekje voor moet zoeken. Verder voerde ik niet veel uit. Ik at wel aardbeien met wat gesmolten choco als vieruurtje. Vind ik zo lekker hΓ©!

Dinsdag 9 april.

Ik had een nieuwe bullet journal besteld via Bol en die kwam aan! Ik had al zin om er in te werken maar aangezien ik vandaag wel naar m’n werk moet (booooeeeee) bewaar ik hem tot dit weekend. Ik wil er echt eens goed voor gaan zitten en er mijn tijd in steken.

Ik had vandaag dus ook mijn baksels mee naar ’t werk. Vooral de yoghurtcake viel heel erg in de smaak. Heel leuk natuurlijk om te merken dat iedereen het lekker vindt πŸ˜€ Blijkbaar hebben ze nu in de Aldi ook van die Skyr yoghurtjes. Deze met aardbeien vond ik alleszins wel heel lekker.

Woensdag 10 april.

Ik begon vandaag in Normale mensen van Sally Rooney. Wat een fijn boek! Ik zat meteen in het verhaal. Ben ondertussen ook nog bezig in Trots en vooroordeel maar dat gaat wat trager vooruit en ik had zin in wat afwisseling πŸ˜‰ Ik wil natuurlijk ook eerst mijn bib boeken uitlezen zodat ik ze op tijd kan terugbrengen.

Ik zit met mijn hoofd dus echt een beetje in vakantiemodus. Op mijn werk zitten we nu ook in een kalme periode. Wel eens leuk om het wat rustiger aan te doen. Toen ik terug kwam van mijn werk zat ik al in de bus toen David me belde om te zeggen dat hij me kwam halen. Snel een mini spurtje getrokken om nog uit de bus te kunnen voor ie vertrok. Haha πŸ˜€

Donderdag 11 april.

Deze ochtend was echt super zonnig dus het was fijn om een wandelingetje te maken. Wel heel fris weer maar als de zon schijnt ben ik blij. David ging daarna meteen weer aan de slag in de tuin. Er ligt echt heel veel steen en beton in dat allemaal weg moet dus het was een hele klus om alles te verplaatsen. Voor de rest deed ik niet veel bijzonders. Werken, eten, slapen πŸ˜‰

Vrijdag 12 april.

Excoesie maar ook van vrijdag heb ik niet heel veel te vertellen. We hingen samen in de zetel ’s avonds. David keek Temptation Island en ik las in mijn boek.

Zaterdag 13 april.

Ja, van zaterdag kan ik wat meer vertellen πŸ˜‰ We stonden op tijd op zodat David eerst nog naar het containerpark kon. Daarna trokken we richting de Ikea voor een ontbijtje en een plant. Ik dacht namelijk dat ik de laatste keer in de Ikea een eucalyptusplant had gezien maar we namen hem toen niet mee. Ik zag dan zo’n plant in een tuincentrum maar die kostte €25 en dat vond ik wat veel. In mijn hoofd was die van de Ikea maar €5. Dus die richting uit. Uiteindelijk vonden we geen eucalyptus maar wel een goudpalm (goedkoper met onze familycard!). Ik denk dat ik het droomde ofzo dat er een eucalyptus stond of ze waren allemaal al uitverkocht.

’s Avonds ging ik met een vriendinnetje voor m’n verjaardag pannenkoeken eten. Ik ging voor een pannenkoek met stukjes brownie en chocoladesaus en een theetje met mandarijn en sinaasappel. Zij had een pannenkoek met warme krieken en muntthee. Ik zat echt propvol na deze twee pannenkoeken maar ’t was heel gezellig om bij te praten!

Zondag 14 april.

Deze ochtend sliepen we eens wat uit waarna toch snel snel uit bed sprongen zodat we met Davids zus naar een plantenmarkt in de buurt konden. En hoera, we vonden een eucalyptusplant voor €8! Uit de Ikea namen we gisteren ook de kastjes mee die we eigenlijk pas volgende maand zouden kopen maar nu we er toch waren… Die kon ik dus ook al aankleden. Ben er echt super blij mee!

Daarna poetsten we ons hele huis, bakte ik koekjes en trof ik al wat voorbereidingen voor ons avondeten. Mijn ouders kwamen namelijk langs voor onze verjaardag. We vroegen en kregen als cadeau zo’n droogmolen voor in de tuin zodat onze was nu ook buiten kan drogen zonder dat we moeten sleuren met wasrekjes (en bang moeten zijn dat de honden ze omver lopen :p ). En dan weet je dat je een echt volwassen mens bent. Haha.

Ben jij klaar voor de komende week?

21 thoughts on “Dagboekje van week 15.

 1. Zo’n bewaardozen kan je o.a. bij bol vinden. Blokker heeft ze mss ook wel standaard. Google maar eens op β€˜bewaardoos taart’. Ik heb hier zo’n ronde en een langwerpige en hoewel ik niet zoveel bak, vind ik ze toch superhandig.

 2. Het was vooral een heel lekkere week denk ik πŸ™‚ En ja, fijn zeg, zo goed kunnen bakken (talent dat ik totaal mis).
  Hihi, de droogmolen. Ik heb er ook ooit een gekocht maar hij is nooit geplaatst geraakt. Enerzijds omdat mijn allergie veel erger geworden is en als je de was buiten droogt, krijg je er de pollen gratis bij. En anderzijds omdat mijn man en ik het maar niet eens werden over waar hij zou moeten komen te staan. De plaats die ik goed vond, vond hij niet goed omdat de buren vanuit hun raam boven dan de was zouden kunnen zien… Absurd vond ik, want er hangen nooit frivole dingetjes aan… πŸ˜‰
  Geke schreef laatst over Day Zero Project – BijkletsenMy Profile

  1. Haha, grappig! πŸ˜€ Dat trek ik me op zich niet aan, al hebben wij hier ook niet echt frivool ondergoed πŸ˜‰ Die van ons ligt nu ook nog in de woonkamer maar we zijn ook in de tuin aan’t werk dus ik hoop dat het ding binnenkort toch kan verhuizen!

  1. Het zijn de Ivar kastjes πŸ™‚ Er is een hele reeks van en je kan zelf kiezen hoe je het indeelt want het kan bijvoorbeeld ook een soort van stellingkast zijn. Heel fijn! πŸ™‚

  1. Dankje πŸ™‚ De yoghurtjes vind ik zeker een aanrader! Die vullen goed en ze zijn lekker! Ik wil binnenkort de neutrale ook eens proberen.

 3. Ik heb altijd zoveel bewondering voor mensen die kunnen bakken. In één week: brownies, cake, koekjes,… En het ziet er allemaal héél lekker uit! Ik doe het je niet na, hoor! Ik vind het weleens leuk om te bakken, maar ik heb er niet echt de feeling voor (lees: het mislukt meestal haha). Fijn weekend!
  Laurine schreef laatst over De Groener Doener | tagMy Profile

  1. Ik zou nu ook niet zeggen dat ik er feeling voor heb maar ik vind het -in periodes- wel heel leuk om te doen πŸ™‚ Maar ik eet het nog liever op. Haha :p

Comments are closed.