Dagboekje van week 15.

Weer een week voorbij vol doldwaze avonturen! David had deze week een weekje vrij genomen waardoor ik het gevoel had ook vakantie te hebben. Dat was helaas niet het geval maar ik had toch een fijne week!

Maandag 8 april.

Vandaag was ik zelf ook nog een dagje thuis. Leuk! In de voormiddag deed ik boodschappen. Ik zocht naar zo’n taart of cake bewaardoos maar kon nergens een vinden helaas. Eenmaal thuis was David volop bezig in onze tuin (echt een held) en begon ik maar met bakken. Ik had namelijk het plan opgevat om dinsdag op mijn werk te trakteren voor mijn verjaardag. Ik maakte m’n brownies, yoghurtcake met blauwe bessen en de chocolate chip cookies van Jeroen Meus. Op zo’n momenten vind ik het handig een blog te hebben zodat ik de recepten gewoon hier snel terug kan vinden in plaats van dat ik ze opnieuw moet opzoeken in m’n kookboekje. Haha 😀

In de namiddag kwam mijn schoonzus langs met twee cadeautjes voor m’n verjaardag. Een mooi juwelenrekje en een lichtslinger waar ik nog een plekje voor moet zoeken. Verder voerde ik niet veel uit. Ik at wel aardbeien met wat gesmolten choco als vieruurtje. Vind ik zo lekker hé!

Dinsdag 9 april.

Ik had een nieuwe bullet journal besteld via Bol en die kwam aan! Ik had al zin om er in te werken maar aangezien ik vandaag wel naar m’n werk moet (booooeeeee) bewaar ik hem tot dit weekend. Ik wil er echt eens goed voor gaan zitten en er mijn tijd in steken.

Ik had vandaag dus ook mijn baksels mee naar ’t werk. Vooral de yoghurtcake viel heel erg in de smaak. Heel leuk natuurlijk om te merken dat iedereen het lekker vindt 😀 Blijkbaar hebben ze nu in de Aldi ook van die Skyr yoghurtjes. Deze met aardbeien vond ik alleszins wel heel lekker.

Woensdag 10 april.

Ik begon vandaag in Normale mensen van Sally Rooney. Wat een fijn boek! Ik zat meteen in het verhaal. Ben ondertussen ook nog bezig in Trots en vooroordeel maar dat gaat wat trager vooruit en ik had zin in wat afwisseling 😉 Ik wil natuurlijk ook eerst mijn bib boeken uitlezen zodat ik ze op tijd kan terugbrengen.

Ik zit met mijn hoofd dus echt een beetje in vakantiemodus. Op mijn werk zitten we nu ook in een kalme periode. Wel eens leuk om het wat rustiger aan te doen. Toen ik terug kwam van mijn werk zat ik al in de bus toen David me belde om te zeggen dat hij me kwam halen. Snel een mini spurtje getrokken om nog uit de bus te kunnen voor ie vertrok. Haha 😀

Donderdag 11 april.

Deze ochtend was echt super zonnig dus het was fijn om een wandelingetje te maken. Wel heel fris weer maar als de zon schijnt ben ik blij. David ging daarna meteen weer aan de slag in de tuin. Er ligt echt heel veel steen en beton in dat allemaal weg moet dus het was een hele klus om alles te verplaatsen. Voor de rest deed ik niet veel bijzonders. Werken, eten, slapen 😉

Vrijdag 12 april.

Excoesie maar ook van vrijdag heb ik niet heel veel te vertellen. We hingen samen in de zetel ’s avonds. David keek Temptation Island en ik las in mijn boek.

Zaterdag 13 april.

Ja, van zaterdag kan ik wat meer vertellen 😉 We stonden op tijd op zodat David eerst nog naar het containerpark kon. Daarna trokken we richting de Ikea voor een ontbijtje en een plant. Ik dacht namelijk dat ik de laatste keer in de Ikea een eucalyptusplant had gezien maar we namen hem toen niet mee. Ik zag dan zo’n plant in een tuincentrum maar die kostte €25 en dat vond ik wat veel. In mijn hoofd was die van de Ikea maar €5. Dus die richting uit. Uiteindelijk vonden we geen eucalyptus maar wel een goudpalm (goedkoper met onze familycard!). Ik denk dat ik het droomde ofzo dat er een eucalyptus stond of ze waren allemaal al uitverkocht.

’s Avonds ging ik met een vriendinnetje voor m’n verjaardag pannenkoeken eten. Ik ging voor een pannenkoek met stukjes brownie en chocoladesaus en een theetje met mandarijn en sinaasappel. Zij had een pannenkoek met warme krieken en muntthee. Ik zat echt propvol na deze twee pannenkoeken maar ’t was heel gezellig om bij te praten!

Zondag 14 april.

Deze ochtend sliepen we eens wat uit waarna toch snel snel uit bed sprongen zodat we met Davids zus naar een plantenmarkt in de buurt konden. En hoera, we vonden een eucalyptusplant voor €8! Uit de Ikea namen we gisteren ook de kastjes mee die we eigenlijk pas volgende maand zouden kopen maar nu we er toch waren… Die kon ik dus ook al aankleden. Ben er echt super blij mee!

Daarna poetsten we ons hele huis, bakte ik koekjes en trof ik al wat voorbereidingen voor ons avondeten. Mijn ouders kwamen namelijk langs voor onze verjaardag. We vroegen en kregen als cadeau zo’n droogmolen voor in de tuin zodat onze was nu ook buiten kan drogen zonder dat we moeten sleuren met wasrekjes (en bang moeten zijn dat de honden ze omver lopen :p ). En dan weet je dat je een echt volwassen mens bent. Haha.

Ben jij klaar voor de komende week?

21 Comments

 1. Leen 19 april 2019

  Zo’n bewaardozen kan je o.a. bij bol vinden. Blokker heeft ze mss ook wel standaard. Google maar eens op ‘bewaardoos taart’. Ik heb hier zo’n ronde en een langwerpige en hoewel ik niet zoveel bak, vind ik ze toch superhandig.

  Beantwoorden
  • Irene 21 april 2019

   Merci voor de tip! De Blokker had ik inderdaad nog kunnen proberen!

   Beantwoorden
 2. Geke 16 april 2019

  Het was vooral een heel lekkere week denk ik 🙂 En ja, fijn zeg, zo goed kunnen bakken (talent dat ik totaal mis).
  Hihi, de droogmolen. Ik heb er ook ooit een gekocht maar hij is nooit geplaatst geraakt. Enerzijds omdat mijn allergie veel erger geworden is en als je de was buiten droogt, krijg je er de pollen gratis bij. En anderzijds omdat mijn man en ik het maar niet eens werden over waar hij zou moeten komen te staan. De plaats die ik goed vond, vond hij niet goed omdat de buren vanuit hun raam boven dan de was zouden kunnen zien… Absurd vond ik, want er hangen nooit frivole dingetjes aan… 😉
  Geke schreef laatst over Day Zero Project – BijkletsenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Haha, grappig! 😀 Dat trek ik me op zich niet aan, al hebben wij hier ook niet echt frivool ondergoed 😉 Die van ons ligt nu ook nog in de woonkamer maar we zijn ook in de tuin aan’t werk dus ik hoop dat het ding binnenkort toch kan verhuizen!

   Beantwoorden
 3. Ilona Wielinga 16 april 2019

  Ontzettend leuk weer, leuk ook dat je hebt getrakteerd op je werk. Het boek klinkt trouwens erg tof, dus ga het zeker even opzoeken 🙂
  Ilona Wielinga schreef laatst over Opnieuw in opnameMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Ja echt een aanrader! Ben benieuwd wat je er van vindt ^^

   Beantwoorden
 4. Silke 16 april 2019

  Hahaha, die droogmolen is echt zo’n volwassen-dingetje inderdaad. Hoe leuk zijn ook die kastjes van Ikea, die heb ik er nog nooit gezien! Past echt heel mooi 😀 Je week klonk als ’n hele fijne, zeker met al die kleine gelukjes. Super lief van David dat hij je kwam ophalen aan je werk! Liefs & geniet van deze week 🙂
  Silke schreef laatst over Lichtpuntjes #145 | Gezonder leven & nét geen quiz-overwinningMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Het zijn de Ivar kastjes 🙂 Er is een hele reeks van en je kan zelf kiezen hoe je het indeelt want het kan bijvoorbeeld ook een soort van stellingkast zijn. Heel fijn! 🙂

   Beantwoorden
 5. Romy 16 april 2019

  Die kastjes zijn echt zo leuk en wat staan ze gaaf zo! Klinkt als een heerlijke semi-vakantieweek. En oeh, die pannenkoeken zien er goed uit! Naar Skyr-yoghurt ben ik inmiddels ook heel benieuwd. Dat wil ik ook echt eens gaan proberen 🙂
  Romy schreef laatst over Outfit | Met mijn donkerblauwe trenchcoat tussen de tulpenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Dankje 🙂 De yoghurtjes vind ik zeker een aanrader! Die vullen goed en ze zijn lekker! Ik wil binnenkort de neutrale ook eens proberen.

   Beantwoorden
 6. pippipirate.nl 15 april 2019

  Normale mensen? Bestaan die nog? <3 🙂 Heerlijk om te lezen

  Beantwoorden
 7. Anna 15 april 2019

  Die koekjes zien er echt heerlijk uit, yum! Ziet eruit als een hele fijne week <3
  Anna schreef laatst over 5 Praktische tips voor een goedkope stedentrip naar Berlijn!My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Ze zijn ook echt heerlijk! Kan ze allemaal ineens opeten 😉

   Beantwoorden
 8. Darina 15 april 2019

  Wat een gezellige foto’s! Je hebt veel gebakken, het ziet er heerlijk uit.
  Darina schreef laatst over Tuininspiratie | La fête du jardin by Sissy BoyMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Dankje ^^ Ik bak wel graag eigenlijk (in periodes), maar ik eet het nog liever. Haha 😀

   Beantwoorden
 9. Evelyne 15 april 2019

  Wat een gezellige week. Je had geluk dat je nog in de tuin kon werken, maar voorlopig blijft het weer nog goed. Dus kun je komende week nog wat verder, haha. Ik ben vooral bezig geweest van naar her en der te lopen, net zoals deze week. Maar hé, het komt allemaal wel goed met mij 😉
  Evelyne schreef laatst over To the left or to the right? | 5x waar mijn oriëntatie niets voorsteltMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Het wordt zalig hé de komende dagen! ‘k Heb er zin in ^^

   Beantwoorden
 10. Laurine 15 april 2019

  Ik heb altijd zoveel bewondering voor mensen die kunnen bakken. In één week: brownies, cake, koekjes,… En het ziet er allemaal héél lekker uit! Ik doe het je niet na, hoor! Ik vind het weleens leuk om te bakken, maar ik heb er niet echt de feeling voor (lees: het mislukt meestal haha). Fijn weekend!
  Laurine schreef laatst over De Groener Doener | tagMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 17 april 2019

   Ik zou nu ook niet zeggen dat ik er feeling voor heb maar ik vind het -in periodes- wel heel leuk om te doen 🙂 Maar ik eet het nog liever op. Haha :p

   Beantwoorden
 11. Naomi 15 april 2019

  Zo’n droogmolen maakt je inderdaad ineens volwassen;). En ik moest wel lachen om je sprintje de bus uit. Lief dat David je kwam halen.
  Naomi schreef laatst over CAO voor hulpverlenersMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.