Dagboekje van week 14.

Maandag 1 april.

Ik heb deze week een vroege shift. Helaas is het door het zomer uur nu terug donker ’s morgens maar zoals mijn collega zegt: je kan geen omelet bakken zonder een eike te klutsen dus ik neem het er bij. Ik stond wel verrassend fris op moet ik zeggen.

In de late namiddag was David wat vroeger thuis van zijn werk waardoor we snel boodschappen konden doen. ’s Avonds aten we hamburgers op broodjes (voor mij een neppe!) en wandelden we een uur met de honden. Godzijdank werd ik vandaag niet het slachtoffer van een of ander flauw mopje want ik haat het om beetgenomen te worden.

Dinsdag 2 april.

Ik miste deze namiddag mijn bus op 2 seconden. Echt balen want ik moest dus weer een half uur op de volgende wachten. Ik zat me aan de bushalte nog af te vragen waar dat slechte weer bleef. Ik had namelijk ’s morgens gezien dat het vanaf de middag 100% ging regenen en onweren maar aan het station was er amper een wolkje te zien.

Toen ik 45 min later uit de bus stapte kwam ik in een soort van mini windhoos terecht. Inclusief zand in m’n schoenen, haar, ogen en mond en een sjaal die bijna weggevlogen was. Super raar! Meteen daarna viel de regen met bakken uit de lucht en werd ik bijna doof gedonderd. Ik krijg wel altijd een beetje een kick van onweer. Geen idee van waar het komt maar ik vond het eigenlijk niet erg om naar huis te wandelen zo. Ik was een beetje bang dat Moose aan het flippen zou zijn want die heeft volgens mij nog nooit een onweer mee gemaakt maar Archie en hij lagen te chillen in de zetel in de veranda. Haha πŸ˜€

Ik nam snel een douche, rammelde een blogpost uit mijn toetsenbord en maakte voor ’t eerst in mijn leven gebakken rijst (met mini loempia’s die ik niet zelf maakte πŸ˜‰ ). LEKKER! Ik maakte wel veel te veel rijst. Had ineens vier zakjes open geknipt. Ik weet ook niet waarom ik dat nu weer deed. David eet wel veel maar nu ook niet zo veel. Haha.

We hadden trouwens ook schermpjesvrije avond waarbij we allebei een boek lazen en de nieuwe McFlurry strawberry cheesecake gingen proberen (lekker maar geef mij toch maar ene met speculoos en chocoladesaus)

Woensdag 3 april.

Woensdag. De werkweek is in de helft! Voor mij was dat gisteren wel al het geval want ik heb morgen een kortere dag en vrijdag ben ik thuis! Toen ik thuis kwam van m’n werk, nam ik als vieruurtje een vers fruitsapje en vier pure paaseitjes met vanillevulling. Super lekker! De lucht was zo goed als de hele namiddag heel donker en af en toe liet de zon zich nog zien. Vind ik altijd een bijzonder zicht (al zie je het op de foto eigenlijk niet). Helaas is onze magnolia alweer uitgebloeid.

’s Avonds maakte ik voor het eerst tofu. Ik sneed de plak in blokjes en gaf ze een gekruid korstje (geef mij korstjes en ik ben blij πŸ˜€ ). Aangezien ik van gisteren nog een hele shitload aan rijst over had, maakte ik er vandaag een koud gerechtje van met mais, erwtjes, tomaat en paprika. Volgende keer ga ik een poging doen om de tofu te marineren. Het was niet slecht maar er mocht nog wat meer smaak aan zitten!

Donderdag 4 april.

Vandaag had ik een korter dagje op’t werk. Ik nam wat overuren op om m’n verlengde weekend nog een beetje langer te maken. Daardoor was ik dus al om 14u weer thuis! πŸ˜€ Ik ging normaal vandaag op m’n werk trakteren voor m’n verjaardag zaterdag maar ik had gisteren geen fut meer om te bakken. ’t Zal voor volgende week zijn! Verder maakte ik totaal geen foto’s en hing ik vooral in de zetel met m’n boek.

Vrijdag 5 april.

Als ik een vrije dag heb, denk ik altijd dat ik ooohjazaligkanuitslapen maar het komt er dan elke keer op neer dat ik toch gelijk met David op sta. Zo dus ook deze morgen waardoor ik wel mee kon wandelen. Daarna las ik wat blogjes en nam ik de bus naar ’t stad om mijn wenkbrauwen te laten doen (deze keer bij de Yves Rocher geweest en ze zijn per-fect!) Γ©n ik ging EINDELIJK naar de bib. Love de bib. ’t Was al zo lang geleden dat ik een beetje vergeten was hoe graag ik daar kom. Ik heb opeens terug door dat je gewoon gratis boeken kan halen en lezen. Haha.

Ik haalde in de ecowinkel ook een nieuwe lipbalsem omdat mijn lippen de laatste tijd een beetje kapot zijn. Is ook vooral mijn eigen schuld hoor want ik bijt er altijd op. Het werd de Skinfood lipbalsem van Weleda. Voelt héél fijn aan. Aangezien het mijn verjaardagsweekend is, aten we pizza’s. We eten bijna elke week pizza hoor dus dat is niet zo uitzonderlijk, maar elke reden is goed!

Zaterdag 6 april.

Ik ben jarig vandaaaaaag! Echt zot en ook een beetje raar maar ik ben dus 28 geworden. Vorig jaar vond ik 27 heel volwassen klinken maar 28 is toch een trapje ‘erger’. Net zoals vorig jaar trokken we ook dit jaar naar Pairi Daiza en aten we ’s avonds frietkotfrietjes. Ja, na de pizza van gisteren ja. Dat kan gewoon.

Ik kwam ’s morgens trouwens op het lumineuze idee om eens in de McDo te ontbijten want dat hadden we nog nooit gedaan. En dat gaan we dus ook niet meer doen. Jezus. Wij hadden de pancakes en die dingen waar zo klein… Wat een teleurstelling! Gelukkig was dat geen voorbode voor de rest van de dag. Toen we in de namiddag thuis kwamen van Pairi Daiza, vond ik in een van onze serres een heleboel zalige bloempotten dus ik besloot maar gelijk om een paar van onze planten te verpotten. ’s Avonds keken we Isn’t it romantic op Netflix.

Zondag 7 april.

Vandaag was ik een dagje all by myself thuis want David ging vissen met zijn broer. ’s Morgens gingen we wel nog samen een paar bomen bekijken voor in onze tuin. Ik deed een paar wasjes en ruimde een beetje op. In de namiddag had ik nog verjaardagsplannen maar die gingen niet door. Vond het ook niet erg want ik heb lekker in’t zonnetje buiten gezeten met een paar Flows en een boek.

28 thoughts on “Dagboekje van week 14.

 1. Ik vind onweer altijd zo indrukwekkend. Die donkere wolken die je dan zo dreigend ziet aankomen in de verte trouwens ook. Geweldig eigenlijk hΓ©, dat je bij de bibliotheek gewoon iedere keer opnieuw gratis boeken mag ontlenen. Ok, bij ons betaal je wel iets van lidgeld maar dat is nog steeds zo goed als gratis. Al helemaal wanneer je de prijzen hoort die je in Nederland moet betalen bij een bibliotheek. Op dat vlak ben ik echt heel blij dat ik niet in Nederland woon. Al kom ik de laatste tijd nog maar zelden in de bib vermits ik hier ondertussen zelf een mini-bibliotheek heb staan. πŸ™‚
  zwartraafje schreef laatst over Potteritis #3My Profile

 2. Aaah, zo fijn om deze te lezen! Nog eens een dikke proficiat met je verjaardag -ook al is het altijd wennen aan dat nieuwe getal-, Pairi Daiza klinkt als de ideale activiteit voor zo’n dag! Ik liet m’n wenkbrauwen onlangs ook doen in de Yves Rocher en was ook vreet content: ik vergeet altijd wat voor boost dat geeft aan jezelf als je weet dat je wenkbrauwen on point zijn, haha. Geniet van je dag! Liefs!
  Silke schreef laatst over Lichtpuntjes #144 | Foto-opdrachtjes & op z’n zondagsMy Profile

  1. Haha ja je voelt je zo’n heel nieuw mens he met geΓ«pileerde wenkbrauwen πŸ˜€ Heb ik toch! Ineens ook weer zin om wat vaker mascara te dragen :p

  1. Oooh love pizza! πŸ˜€ Ik vind onweer echt zo overweldigend. Ben er nooit bang voor geweest maar ik snap het wel.

  1. Helaas is het deze week alweer veel kouder hΓ©. Hoop dat er snel weer wat warme temperaturen aan komen!

 3. Ik heb dat ook maar dan vooral van het moment vooraf. Zo’n hitte-onweer in de zomer, dat je de lucht ziet donker worden en de wind voelt opsteken, al wat gerommel in de verte maar nog geen druppels… Van de rest geniet ik meer als ik binnen zit πŸ™‚

 4. Oh, die foto van dat nijlpaard is zo mooi! Zou direct ergens voor mogen gebruikt worden!
  Best dat mijn avondmaal aan het opwarmen is want krijg honger en zin van jouw foto’s :p

  1. Dat plekje daar bij die nijlpaarden is ook echt wel een dankbaar plekje om foto’s te maken, door dat water en dat grote raam. Natuurlijk moet je dan wel geluk hebben dat de nijlpaarden net aan’t raam zijn maar ze gingen eten krijgen πŸ˜‰

 5. Wij gingen gisteren na Pairi Daiza, hoe mooi is die foto van dat nijlpaard?! Zo cool πŸ™‚

  1. Aah leuk een dagje na ons! Mooi hΓ© daar? Had wel geluk hoor dat het nijlpaard net aan het raam was. Ze gingen eten krijgen dus… πŸ˜‰

 6. Een heerlijk weekje zo te horen met een fijne afsluiter voor je verjaardag! Bizar hΓ¨ hoe het weer soms ineens kan omslaan? Ik stapte maandag de bus uit en opeens begon het met bakken uit de hemel te storten. Van 2 minuten fietsen kwam ik drijfnat thuis, haha. Helaas krijg ik niet dezelfde enthousiaste kick van regen en onweer als jij, haha πŸ˜‰ Die tofublokjes zien er goed uit trouwens! En wat een lieve foto met jullie nieuwe trouwe viervoeter. Hij kijkt zo schattig en hoopvol πŸ™‚
  Romy schreef laatst over Outfit | Mintgroene blazer met bloemenMy Profile

  1. Ja gek hΓ©? Als ik naar huis ga vind ik regen niet zo erg. Zou het minder fijn vinden onderweg naar mijn werk, als je dan nog een hele dag met je natte jeans moet rondlopen. Brr.

 7. Wat grappig om te lezen dat je kan genieten van onweer. Dat hoor ik niet vaak. Zelf ga ik tijdens onweer ’t liefst met m’n oren dicht onder de dekens liggen. Ik weet het, nergens voor nodig, maar ja… Gevoel he…
  Naomi schreef laatst over Achter het maskerMy Profile

Comments are closed.