Dagboek van week 50.

Mensenlief, wat een bewogen week was dit. Ik begon heel slecht en eindigde heel fijn en zo heb ik het het liefste. Of ja, in de toekomst laat ik dat slechte begin er natuurlijk ook liever af, maar je snapt me wel!

Maandag 9 december.

Vandaag begon heel rot. Ik stond slecht op en sleurde mezelf na een huilbui om 11 uur eindelijk uit mijn bed nadat ik van David een opbeurend smsje had gekregen. Ik nam een douche en trok een comfy jurk aan waarna ik mezelf croissantjes afbakte in de oven en blogjes las.

Ik voel me meestal een enorme loser als ik zo laat en slecht aan de dag begin maar ik was nu ook best wel trots op mezelf dat ik een poging had gedaan om mijn trieste bui van me af te schudden. Niet helemaal succesvol maar goed. In de namiddag besloot ik – kwestie van m’n gedachten wat te verzetten – om onze badkamer eens goed onder handen te nemen. Ik ruimde alle kastjes op en deed wat dingen weg.

’s Avonds versierden we eindelijk onze kerstboom. Vind het super gezellig dat ie eindelijk lichtjes heeft.

Dinsdag 10 december.

Vandaag begon beter! Ik had David gevraagd om me te helpen met opstaan. Ik merk dat ik me beter voel als ik op tijd uit bed kom en zeker als hij nog thuis is. Ik ontbeet laat met soep, druifjes, crackers en pikante hummus (probeer het ontbijten met taart wat vaker over te slaan 😉 ). Voor de rest heb ik letterlijk de hele dag gelezen.

’s Avonds wou ik iets in een kastje opbergen toen een van de schappen – inclusief onze frietketel – naar beneden viel, uit het niets. Dat resulteerde in vet op een van mijn favoriete gilets en een mini mental breakdown. Na een peptalk van mezelf besloot ik de gelegenheid maar aan te grijpen om de kast eens goed uit te kuisen.

Woensdag 11 december.

Let maar niet op het stof 😉

Ik bleef vandaag weer iets te lang in bed liggen maar ik chatte ondertussen met een paar collega’s en dat zorgde ervoor dat ik met een fijn gevoel op stond. Ik douchte mega uitgebreid en moest me toen een beetje haasten zodat ik eventjes op David’s petekindje kon passen. Het kind was er zelf niet zo blij mee want ze huilde bijna de hele tijd, haha.

In de namiddag stofzuigde ik en keek ik This means war en een paar afleveringen van The Confession Killer op Netflix. Wat een raar verhaal is me dat jongens!

Donderdag 12 december.

Ik ging donderdag postzegels kopen en maakte van de gelegenheid gebruik om de meest random boodschappen bij elkaar te sprokkelen. Iemand al witte chocoladepasta geproefd? Ik vind dat echt zoooo lekker! Ik vind het alleen te duur dus ik koop het maar heel af en toe om mezelf wat op te beuren, hihi.

Ik las m’n boek uit en maakte ’s avonds eetbaar koekjesdeeg dat natuurlijk als een blok op mijn maag viel maar wel héél lekker was 😀

Vrijdag de dertiende.

Ik trok vrijdag in alle vroegte naar Antwerpen voor een date met mezelf. David zette me af aan een P+R en van daar nam ik de tram naar het centrum. Ik was nog meer dan een half uur te vroeg dus ik besloot mezelf op een lekker ontbijtje en een warme choco te trakteren.

Ana kleurde m’n haar roze en zette er wat krul in. Dat kan ik zelf niet dus mijn haar zit er vanaf nu veel minder glamoureus uit dan op de foto, maar kom, ik vind het nog altijd super vet! Na de kapper paste ik een paar jeansbroeken maar ik kocht er geen (goed hé!). Ik kocht wel een vintage jasje bij Riot en nu wil ik daar in wonen want het is zo’n zalig ding!

Normaal gingen we ’s avonds naar het Yule Bal in Gent maar ik had nogal rugpijn en David had geen zin dus besloten we gewoon friet te gaan eten.

Zaterdag 14 december.

Zaterdag begon weer redelijk in mineur. David en zijn broer waren een stuk muur aan het uitbreken in onze gang (is nodig voor de verbouwing later) en daardoor was er in de woonkamer een barst ontstaan in de muur en daar was ik van geschrokken. Tranen erbij natuurlijk. Ik overreageerde een beetje maar ja goed, mijn sluizen gaan snel open hé. Bovendien werd ik helemaal gek van het geklop dus ik besloot eventjes naar ’t stad te gaan. In de Kruidvat kwam ik heel toevallig twee van mijn tantes en een van mijn nichtjes tegen en besloten we samen verder te gaan. We aten een vegan pasta en ik voelde me gelijk weer beter.

In de namiddag reed ik met David naar de Ikea voor een verjaardagscadeau voor de vriendin van mijn broer. We kozen voor twee grote posters van 50 op 70 cm in twee kaders (vond ze zo tof dat ik ze zelf wou houden, haha). We aten elk anderhalf stuk taart en daarna reden we door naar haar feestje waar we lasagne te eten kregen.

Zondag 14 november.

Deze ochtend besteedde ik de hele ochtend aan het poetsen van ons huis. Helaas is er zoveel stof door de werken aan de gang dat het niet veel avance heeft om te kuisen, haha. Maar goed, het was wel bezigheidstherapie, ook al doe ik het niet graag.

In de namiddag kwam een van m’n collega’s langs en daarna reden David en ik naar het shoppingcenter. We kochten voor hem een paar t-shirts en een hemdje in de H&M en ik nam een prachtig potje mee uit de Flying Tiger.

Daarna was’t knuffeltijd met de beestjes hingen we de rest van de avond in de zetel met chipjes en Kamp Waes op televisie.

Voor de rest was zondag ook een goeie dag omdat ik tot een paar ‘inzichten’ kwam en een beslissing nam waar ik later misschien nog wel iets over zal zeggen. Maar vandaag was ook de eerste dag dat ik echt het gevoel had dat ik me wel beter kan voelen en dat ik het zelf kan dus dat was super fijn. Ik kreeg er helemaal nieuwe energie van!

Wat was het fijnste wat jij deze week hebt gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

42 thoughts on “Dagboek van week 50.

 1. Ondertussen is mijn blogfeed-achterstand zo enorm dat ik pas een jaar later reageer. Bij Albert Heijn hebben ze witte chocopasta als wit product. Hun eigen collectie is een pak voordeliger dan Penotti. Bij Jumbo hebben ze het ook maar dan moet je wel naar Nederland rijden dus dan is het natuurlijk niet zo voordelig meer. Met of zonder krullen ik vind dat je super leuk staat met dat vrolijke kleurtje. Mocht je een keer gezelschap willen tijdens een uitstapje naar Antwerpen dan mag je het me gerust laten weten hé. Dan kunnen we elkaar een keer in het echt ontmoeten.
  zwartraafje schreef laatst over De 19 favoriete boeken van 2019My Profile

 2. Ik val in herhaling maar je kapsel is echt geslaagd 😀
  Hoe toevallig, ik heb zaterdag ook lasagna gegeten. Was zo lang geleden en smaakte ook echt.
  Kamp Waes kijk ik ook, wat een zot programma is dat zeg. Allez, dat lijkt me echt bijna niet menselijk. Echt chapeau voor die deelnemers.

 3. Jaa, Confession Killer is zo vreemd he! Heb het dit weekend gebingewatched haha, echt een heel vreemd verhaal. Al die dingen in Amerika, ’t is toch zot hé, haha! Trouwens al Gamechangers gezien? Was in m’n documentairebui vorige week en die ging er ook wel vlotjes in eigenlijk. Wel volledig ander genre, haha. & Ben heel benieuwd naar de beslissing die je hebt gemaakt! Sinds je haartjes roze zijn, vind ik dat je er een pak gelukkiger uitziet, het straalt er echt vanaf vind ik op die foto’s. Hopelijk heb je deze week een minstens even fijne week, want (zeker op vlak van eten, hoho), ziet het er een leuke uit, deze!

  Liefs,
  Silke

  1. Ja wel, het is raar maar ik voel mij echt een beetje meer mezelf met dat roze er in. Het is precies de start van een nieuw hoofdstuk ofzo. Gamechangers ken ik niet maar ik hou wel van docu’s dus die ga ik op m’n lijstje zetten! Merci voor de tip 🙂

 4. Echt, jouw haar! Het staat je zo ontzettend tof! <3 Wat goed dat je in je dagboekje heel eerlijk zowel de leuke als de minder leuke dingen van afgelopen week deelt. Die tweede categorie hoort er helaas ook bij. Wel heel mooi dat je dit weekend tot bepaalde inzichten kwam.
  Wat een werk trouwens, zo'n verbouwing! Alle stof en gedoe dat je dan hebt… maar ik weet heel zeker dat het uiteindelijk de moeite meer dan waard zal zijn.
  Romy schreef laatst over Kletspraat & kerstpraat | Waarom ik uitzie naar de feestdagen?My Profile

  1. Pf ja, dat verbouwen, en dit zijn dan nog geen echt grote werken. Ik hou m’n hart al vast voor als die eraan zitten te komen, haha :p En dankjewel voor je complimentje ^^

 5. Je haar is echt tof! Ik kan ook nooit het kapsel van de kapper behouden. Eens het gewassen is ziet het er weer helemaal anders uit bij mij, haha. Blij te lezen dat je je al beter voelt 🙂 Het gaat misschien met ups & downs, maar ooit komt het wel weer goed 😉 En don’t worry, ik huil ook om de kleinste dingen de laatste tijd 😉
  Evelyne schreef laatst over Evelyne schrijft fictie#1 | LouisMy Profile

  1. Haha ja das typisch hé, dat het dan nooit zo zit als bij de kapper. Ik zou sowieso (als ik het wel zou kunnen) ook niet elke dag mijn haar in de krul leggen, maar ’t is wel eens leuk voor de verandering 🙂

 6. Gelukkig dat je week toch beter werd en wat een waardevolle inzichten!
  Ik sluit me aan bij de andere reacties, je haar is echt super! Het is zo mooi gedaan met die overgang dat het gewoon zo natuurlijk is / lijkt.
  O jee, sterkte met de verbouwingen! Hopelijk gaat het allemaal een beetje volgens plan en duur het niet te lang, want ja, dat is nog es stress erbij, die herrie, dat stof…

  Mijn fijnste bezigheid… ik denk de 8 minuten lopen kunnen volhouden hebben tijdens de Start to run lessen die ik doe. Allez, eigenlijk vooral achteraf… 🙂
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #13 – 100. Bezoek brengen aan Dille & Kamille en iets leuks kopenMy Profile

  1. Hihi ja denk dat het inderdaad vooral achteraf is dat het fijn voelt en niet zozeer tijdens het lopen zelf :p Zit er de laatste tijd ook aan te denken om te Start to runnen maar heb nog niet echt de moed gevonden, haha.

 7. Amai Irene super tof je haar! Staat je mega goed, die foto met de krullen is echt eentje voor in de boekjes!
  Met ongevraagde barsten in muren of plafonds heb ik helaas ook ervaring! Maar het hoort helaas allemaal bij verbouwingen. Wanneer alles af is ben je dat snel vergeten 🙂
  Lien schreef laatst over 1826 dagen One line a day schrijvenMy Profile

  1. Dit zijn dan nog niet eens echt de grote klussen dus ik hou wel m’n hart een beetje vast voor als het moment daar is, haha. Maar inderdaad, als het af is is alles hopelijk ook snel vergeten 🙂

 8. Die frak is zo zalig, der is ook ne Riot in Leuven ma kheb daar nog nooit zo ne parel zien liggen ze 🙂
  Kben content voor u da uw week gekeerd is.
  Ps nog een vraagske : hoe onderhou jij nu uw haar? Of ist een spoeling die er geleidelijk uit gaat?
  Ik vind zelf ook volledig ontkleurd haar (bekan wit) ook heel mooi , in nen ideale wereld had ik daar de teint voor (heb gele ondertoon dus da zou denk ik ni mooi zijn) en hield ik het gemillimeterd , vind da zo stoere look

  1. Het is een spoeling die er geleidelijk uit gaat maar dan kan ik het zelf bijwerken met vb Manic Panic of Arctic Fox kleuringen. Kan er eens een ander kleurtje in zetten ook maar denk dat ik voorlopig bij roze / paarsig blijf! 🙂
   En aaah ’t was hier je comment over dat gemillimeterde blonde haar! Dacht dat je ’t op Instagram had gezegd. Mijn vriendin heeft dat dus 😉 Vind het ook super zalig en stoer maar je moet er inderdaad wel mee weg komen. Maar misschien dat je een andere soort bijna wit kan krijgen door een andere toner over te zetten (vraag me niet wat het precies is :p heb het bij de kapper opgepikt, haha) en dat het dan beter bij je teint past?

 9. Je haar is echt zo tof! En zo gewaagd! Maar het staat je zo goed, het past bij je. Ik ben blij dat er betere dagen zijn geweest, dat verdien je gewoon. Blijf volhouden <3

  Trouwens, die mini breakdowns herken ik. Als ik echt een slechte dag heb, kan ik om alles huilen. Dan moet er maar een klant een flesje bier laten vallen of moet de trein maar vertraging hebben en ik ben vertrokken. Normaal sta ik niet zo gevoelig maar als ik mijn dag echt niet heb…

  1. Dankje voor je lieve comment, Nikita! Ik ben sowieso wel een vrij emotioneel mens maar het is nu echt nog 298397 keer erger :p ach ja, dat is een deeltje van mij dus dat moet ik maar accepteren 🙂

  1. Wel, ik heb het nu even opgezocht en blijkbaar is het gewoon wel duur in de winkel waar ik was maar valt het elders wel mee! :p Had blijkbaar pech. En hm dat ga ik eens proberen met die hagelslag er bij!