Dagboek van week 2.

Deze voorbije week was een beetje meh. Niet goed, niet echt slecht. Gewoon meh. Ik werkte op maandag en vrijdag en was de dagen daar tussenin dus thuis. Ik had een hele mooie lijst met dingen die ik graag wou gedaan hebben maar zoals dat dan gaat tegenwoordig was mijn lijst te ambitieus en had ik eerlijk gezegd alleen maar zin om met een boek in de zetel te hangen.

Ik heb heb 8 foto’s gemaakt waarop effectief iets te zien is (en blijkbaar toch vooral mijn outfits) en een stuk of 8397 foto’s van de honden die allemaal wazig zijn 👍🏻dus heel veel heb ik niet te delen maar ik doe het toch.

Maandag 6 januari. Vandaag had ik een werkdag en een vroege shift dus dat betekende dat ik om 5.55 uur op stond en warempel, dat ging goed zonder problemen. Ik fietste naar het station, waar ik nooit erg veel zin in heb maar achteraf dan toch altijd wel blij mee ben, ook al had ik weer enorm veel tegenwind.

Voor de rest deden we boodschappen en maakte ik patatjes en bloemkool uit de oven met kruidenkaas (mega lekker).

Dinsdag 7 januari. Vandaag was ik thuis en had ik besloten dat ik de kerstboom ging leegmaken én de grote slaapkamer ging opruimen maar daar kwam uiteraard niets van in huis. Ik heb zo goed als een hele dag in de zetel gehangen en gelezen en muziek geluisterd.

Ik maakte ’s avonds chili sin carne – wat ik echt mega lekker comfort food vind – en appeltaart en we deden boodschappen.

Woensdag 8 januari. Nog een thuisdag en weer een dag waarop ik me voornam én de kerstboom én de kamer te doen maar ik deed enkel de kerstboom wat ik dan toch wel al een verwezenlijking vond.

Ik heb de laatste dagen ook een soort van permanente bad hairday maar ach, als het dat maar is. Toch? ’s Middags kwam mijn schoonzusje langs die in de blok zit en ze nam de overschot van de chili sin carne mee. Daarna ging ik verder met zetelhangen en misschien keek ik ook wel een aflevering van Orphan Black. Ik ben terug gestart bij seizoen 1.

Donderdag 9 januari. Nog een thuisblijfdag. Ik keek weer Orphan Black en ging nu echt werk maken van het opruimen van de slaapkamer maar toen ik er eenmaal middenin stond kreeg ik kortsluiting in m’n hoofd en smste ik David dat het me niet ging lukken en stelde hij voor dat we het samen zouden doen ’s avonds.

Dus dat deden we. We ruimden de slaapkamer volledig op en ik voelde me meteen een pak lichter. Om de een of andere reden blijft die rommelige kamer altijd ergens achteraan in mijn hoofd zitten en ik word daar onrustig van. Ik heb ook besloten dat ik mijn Project Minimaliseren weer wil opnemen want we hebben echt veel te veel spul en het werkt op mijn zenuwen.

’s Avonds keken we een aflevering The Sinner, het tweede seizoen. Volgens mij is dit echt een van de beste series die ik ooit zag. Het zit zo goed in elkaar!

Vrijdag 10 januari. Vandaag ging ik weer werken. David stond ’s morgens mee op en bracht me naar het station en daar was ik hem toch super dankbaar voor want op die manier begon ik mijn dag wat fijner.

Na mijn werk ging ik efkes ’t stad in en paste deze rok in de C&A. Ik nam hem niet mee maar nu heb ik er wat spijt van want ik vind hem eigenlijk wel super leuk. Ik kocht in de Kruidvat wel drie boeken voor €5 wat ik dan weer een wreed goed klopke vond.

Zaterdag 11 januari. Ik poetste ons huis en had weer een soort van inzinking omdat ik me overweldigd voelde en er te veel tabjes open stonden in mijn hoofd en de hondjes me mega hard op de zenuwen werkten, maar ik vermande mezelf en toen ging het wel weer beter.

In de namiddag kreeg ik bewegingstherapie om wat meer in connectie te gaan met m’n lichaam. We sloten af met ademhalingsoefeningen en ik was zo enorm ontspannen daarna! Echt super fijn. Ik luisterde wat muziek en las in m’n boek tot David thuis kwam van het vissen. Daarna gingen we hangtoiletten en binnendeuren kijken maar alles was lelijk of saai of te duur.

’s Avonds at ik pizza en keken we Mean Girls.

Zondag 12 januari. Deze voormiddag trokken we naar m’n tante om met de hond van mijn oma te gaan wandelen. Flo de beagle. Flo komt een tijdje bij ons logeren omwille van de omstandigheden en we wilden natuurlijk wel dat Archie en Mooseje eerst konden kennismaken met haar.

Na het wandelen aten we croqueskes, keken we een super belachelijk programma over mensen die een wedstrijd doen tegen beren (op Discovery Channel), wat dus nergens op slaat want of course winnen de beren alles en we stelden ons toch ook wel wat vragen over het gebruik van de beren. David was zo van zijn melk dat hij een bozige mail stuurde naar Discovery.

In de namiddag kookten we samen een ovenschotel voor maandagavond. We doen dat bijna nooit omdat we allebei vinden dat we het beter kunnen en vooral ik me er niet van kan weerhouden om instructies te geven (oeps). Maar het ging goed 😉 Daarna kwam Davids jongste broer langs en gingen we bij zijn ouders eten en toen was de zondag alweer voorbij.

Wat heb jij deze week gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

43 thoughts on “Dagboek van week 2.

 1. Fijn dat je werkdagen (ik typte eerst fout en toen stond er twerkdagen) wat uit elkaar liggen zodat je tussendoor toch wat tijd hebt om te bekomen van al die impulsen en je je batterijen weer wat kan opladen. Ik erken je frustratie in het niet gedaan krijgen van wat je wilde doen. In het begin had ik het daar heel moeilijk mee toen bleek dat ik niet kon gaan werken en ik ondanks het vele thuis zijn niet zo veel gedaan kreeg. Ondertussen gaat het al wat beter en probeer ik me geen onrealistische doelen voor ogen te houden. Die Ta Daa-list helpt daar zeker bij omdat ik me zo focus op wat ik wél kon doen en me minder schuldig voel omwille van de klusjes die wat langer moeten wachten.

  Deze week kon ik daar wel weer enkele van afvinken maar nadien moest ik het wel bekopen omdat ik me te veel geforceerd had. Tja, dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Al was het wel een heel fijn gevoel om wat van die taken te kunnen afvinken. Gelukkig had ik ook twee heel fijne afspraakjes. Eentje met mijn nicht waarbij we vooral veel thee dronken en uitgebreid hebben bijgepraat en eentje met blogvriendin Annelies in Antwerpen. Waar we het ook vrij rustig aan deden en vooral van elkaar gezelschap en het bijpraten genoten. Bovendien proefde ik die dag voor het eerst veganistisch gebak dat ik echt heerlijk vond. Lekkerder zelfs dan de traditionele versie ervan. Oh en op vrijdag deden we een tweede poging om de (ondertussen niet meer zo) nieuwe Star Wars film te gaan zien. De eerste keer zorgden de eindejaarsjumping in Mechelen voor problemen. Het duurde heel lang vooraleer we op de parking van de cinema geraakten en uiteindelijk bleek er geen plek meer te zijn. Vrijdag geraakten we zelfs niet tot bij de cinema want toen was er een accident gebeurd waardoor de baan helemaal vast stond. Na een tijdje zijn we gelukkig wel kunnen terugdraaien maar toen was het al te laat om nog tijdig in de cinema te geraken. Straks gaan we voor poging #3. Hopelijk is de force dan wel met ons.
  zwartraafje schreef laatst over 2019: Boekenjaar in cijfersMy Profile

  1. Ik ga iets over m’n bewegingstherapie schrijven als het klaar is (of toch als ik wat meer sessies gehad heb) 🙂
   En inderdaad, als je dan eindelijk die uitgestelde klusjes doet voelt het wel super goed.

 2. Een logeerhond, hoe leuk is dat! Hopelijk worden de drie honden goede vriendjes. Wat fijn om te horen dat je baat hebt bij de bewegingstherapie trouwens. Soms is het best fijn om eens niet over dingen te praten, maar echt met je lichaam bezig te zijn. Wat heerlijk ook dat de kerstboom nu opgeruimd is en de kamer daardoor lekker netjes is. Soms kan zoiets al echt rust geven in je hoofd.
  Romy schreef laatst over 7 kleine dingen om jezelf vandaag gelukkig(er) te makenMy Profile

  1. Die beweginsgtherapie is inderdaad super fijn omdat je tijdens het bewegen ook je hoofd eens helemaal leeg maakt. Schrok er achteraf ook van dat ik amper echt nagedacht had.
   Vind een kerstboom altijd wel gezellig maar ben dan toch ook blij als hij weer weg kan. Opgeruimd gevoel, terug wat meer licht in huis, afsluiter van de feestdagen.

  1. Denk dat iedereen er wel eens last van heeft maar leuk is het niet. En eigenlijk kan je er zelf iets aan doen ook maar ja, dat is ook altijd makkelijker gezegd en gedacht dan gedaan hé.

 3. Hoe leuk is David omdat hij verontwaardigde mails stuurt naar Discovery in naam van de beren?! Love it! Echt exact iets wat mijn Lief ook zou doen.
  Ook: love de witte broek. Ik love eigenlijk nooit witte broeken, maar deze wel!

  1. Ben benieuwd of hij een reactie zal terug krijgen. Dat laat ik alleszins weten! Ik heb het ook meestal niet voor witte broeken maar deze vond ik dus ook zalig (en hij zit echt als een pyjama!).

 4. Oh, ik vind die trui in je eerste foto echt geweldig. Volgens mij heb jij een hele goede smaak! 🙂 Lastig is dat hè, als je thuis bent en eigenlijk tot niets komt? Ik herken het, ik heb er ook soms last van en kan mezelf dan zo ontzettend in de weg zitten..
  Anne schreef laatst over Met je bipolaire stoornis!My Profile

 5. Oooh is er een tweede seizoen van The Sinner? Goed om te weten hehe, nu weet ik weer wat te kijken. Heb dat eerste seizoen echt gebinged en ’t was inderdaad echt lang geleden dat ik zo’n goeie serie zag. Je outfitjes zijn zo schoon Irene! Als ik thuis zit draag ik echt de hele dag mijn pyjama haha. En die chili sin carne doet me spontaan honger krijgen. Tijd voor mijn tienuurtje. Fijne week! Liefs, Silke

  1. Denk dat het tweede seizoen er nog niet zo lang is hoor, we hebben er ook eventjes op gewacht. Wel een aanrader!
   Ik voel mij altijd een beetje viezig als ik in mijn pyjama blijf zitten maar ik vind het soms ook wel weer fijn om ‘m eventjes aan te houden, haha.
   Voor jou ook een fijne week, Silke!

 6. Ik vond het ook altijd lastig om zo’n overzicht te maken terwijl ik grotendeels thuis ben, aan het werk of lezen, ofzo. Dat is wat me op het moment ook weerhoud om weer te gaan bloggen, haha!

  En ik wil even zeggen dat ik vind dat jij altijd zulke leuke broeken hebt! Ik heb de afgelopen weken volgens mij wel 3x op het punt gestaan om op je Instagram stories te reageren over je broeken!
  Petra schreef laatst over With Ups and DownsMy Profile

 7. Ik vind je weekoverzichtje toch leuk, ondanks dat je niet veel te delen hebt volgens jezelf. Het is inderdaad enorm frustrerend als je zoveel wilt doen maar dat niet lukt. Ik heb soms gewoon niet alle energie van de wereld en meestal kan ik dat aanvaarden. Maar er zijn ook dagen dat ik daar heel boos of verdrietig van word. Ik hoop dat je alsnog een goeie week hebt komende week. Dikke knuffel! ♥
  Nikita schreef laatst over Afgelopen week | 35My Profile

  1. Wat Johanna zegt klopt maar in dit geval is het inderdaad een goeie deal 🙂 Maar we gebruiken het dus soms ook in een zin als ‘Ik heb mijn klopke gekregen’ en dat betekent dan dat je efkes geen energie meer hebt, in een dipje zit, moe bent, …

 8. Ik ben ook te veel chef tut om samen te koken 🙂
  Zo schoon da David een mail stuurde btw, sjiek!
  En diene rok : geen zorg, wedden da als ge nog is grote kuis houdt ge ook nog schon rokken vindt waar uw gat goe in uitkomt en al 🙂