Dagboek van week 1.

Holy moly! Week 1! Dit was best een bijzondere week met een chill oudejaar dat alweer heel lang geleden lijkt ondertussen, en mijn eerste werkdag sinds weken.

MAANDAG 30 DECEMBER
David en ik trokken naar zee met onze hondenkinderen. We voerden naast boodschappen doen, een kleine wandeling, lezen, eten en tv kijken letterlijk niets uit maar het is wel fijn om hier te zijn. Aan de zee zijn voelt altijd een beetje als vakantie en het steekt hier allemaal niet zo nauw.

Lang geleden trouwens dat ik nog eens een thriller las! Ik begon vandaag in Verduistering van Bernard Minier. Heb nog nooit iets van hem gelezen maar de reviews zijn veelbelovend.

’s Avonds gingen we al aan de gourmet en raclette omdat al het eten samen te veel was voor oudejaarsavond alleen. Ik dacht vroeger altijd dat ik raclettekaas niet lekker vond omdat ik toen niet zo’n fan was van gesmolten kaas maar nu vind ik het echt mega lekker.

DINSDAG 31 DECEMBER
We trokken met de hondjes richting strand waar we niet echt ver gewandeld hebben maar vooral rondjes achter Archie liepen die helemaal in zijn nopjes was en vooral in het water wou plonzen, vogels wou vangen en achter paarden wou lopen.

’s Avonds vierden we de overgang naar het nieuwe jaar met ons tweetjes en opnieuw met raclette en gourmet. David in zijn pyjama en ik in mijn onderbroek. We dronken kinderchampagne, keken The Hustle en aten als dessert heel lekkere chocoladetaart van de Lidl. Na het aftellen zagen we nog vuurwerk op televisie en toen dat afgelopen was zijn we als de oma en opa die we zijn gaan slapen.

WOENSDAG 1 JANUARI
Ik had graag nog wat langer aan zee gebleven maar we hadden met onze families afgesproken dus moesten we toch al opruimen en naar huis maar niet voordat we nog een lange wandeling maakten waar ik een soort van inzinking kreeg omdat ik het idee had dat ik allemaal dingen moest gaan aanpakken en wel nu want ’t is 1 januari maar ik had er helemaal nog niet goed over nagedacht en daar kreeg ik stress van.

Helaas begon de dag dus niet top. Na onze wandeling ruimden we alles op, aten we soep en reden we naar huis waar we de honden afzetten en meteen door reden naar mijn familie. Daar ging het nog redelijk goed. Daarna moesten we naar de familie van David waar ik na een kwartier helemaal overwhelmed en overprikkeld was en met een paniekaanval in de garage belandde. Dat resulteerde in nieuwe tranen maar ook knuffels van David en mijn schoonmama en -zus én plannen voor zaterdag.

DONDERDAG 2 JANUARI
Vandaag ging ik winkelen met mijn ouders, tantes en een paar neven en nichten. Ik kocht een joggingbroek (voor tai chi op zaterdag) en een paar t-shirts en een trui. Ik was er niet 100% bij maar het was op zich wel een fijne dag. Terwijl ik niet thuis was, kwamen ze onze gang primen voor de pleister.

’s Avonds at ik pizza en kleurde David mijn haar terug fel roze. De kleur was al erg vervaagd (heb m’n haar ook iets te veel gewassen eigenlijk). Het was nog best een spannende operatie maar ik ben er van af gekomen met goed gekleurd haar en zonder roze vlekken op mijn gezicht! Hoera!

VRIJDAG 3 JANUARI
Vandaag was mijn eerste dag terug aan het werk. Ik was op voorhand eigenlijk heel nerveus want het vooruitzicht van anderhalve maand aan gemiste mails en nieuwsbrieven zorgde ervoor dat ik bang was opnieuw in paniek te raken op mijn werk zelf en dat wou ik natuurlijk niet. Bovendien was ik – heel belachelijk natuurlijk – bang dat ik niet meer zou weten hoe ik mijn werk zou moeten doen. Uiteindelijk viel het reuze mee en was ik ook heel blij om mijn collega’s terug te zien.

’s Avonds ging David klimmen en had ik een avondje voor mezelf. Ik keek eerst een opgenomen aflevering van De Recherche en daarna Must love dogs wat ik wel een leuke film vond.

Ook kwam m’n Purpuz planner binnen. Ik heb héél lang getwijfeld of ik ‘m zou kopen of niet want ik had ondertussen ook al een Structuurjunkie planner in gebruik maar ik ben toch gezwicht. Ik denk dat de planner me wel kan helpen om dingen aan te pakken.

ZATERDAG 4 JANUARI
Tai chi ging helaas niet door. Andere keer! De pleisteraars kwamen een laatste keer langs om de laatste puntjes op de i te zetten. Onze woonkamer was ondertussen een nest door al die werken en ons geslabak. Na het pleisteren trokken we naar de Ikea (het zal ook eens niet hé) voor een nieuw kastje voor de gang (om onze schoenen en jassen netjes op te bergen) en drie vuilbakjes om afval beter te sorteren in de keuken. We hadden nog een bon maar die vergaten we natuurlijk te gebruiken. Wat we niet vergaten: taartjes eten!

ZONDAG 5 JANUARI
We startten de dag in onze pyjama met ovencroissantjes want dat hoort bij de zondag vind ik. David zette onze kast in elkaar. Tegen de middag reed ik naar Laura om kerst en Nieuwjaar te vieren.

Laura maakte een vegan hete duvel ovenschotel (puree, appelmoes en gehakt) en als dessertje aten we chocoladefondue. Ik bleef drie uur bij Laura en toen kregen we ons klopke en ging ik naar huis.

Toen ik thuis kwam vulde ik onze nieuwe gangkast met mijn spulletjes en zette ik er een van onze planten neer. Vind het super leuk staan zo en doordat die hoge open kasten weg zijn, opent het de ruimte wat meer. En links zie je dus een foto van de gepleisterde gang en ik vind het echt crazy maar als ik nu in de gang sta lijkt het alsof ik in een nieuw huis ben. Nu is het enkel nog de trap opnieuw bekleden en nieuwe deuren boven. Het pleisterwerk moet voor de zekerheid een half jaar uitdrogen voor we kunnen verven maar dan hebben we extra lang de tijd om kleurtjes te zoeken 😀

Wat was jouw hoogtepunt deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 thoughts on “Dagboek van week 1.

 1. Wij gaan in maart een weekje naar de zee en ik ben daar nu al naar aan het aftellen. Zo heerlijk ontspannend om wat te kunnen gaan uitwaaien en ondertussen even alles te negeren dat nog zou moeten gebeuren. Fijn dat het terug beginnen werken uiteindelijk beter bleek mee te vallen dan je had verwacht. Must love dogs is echt een toffe film hé. Die staat hier al een hele tijd in mijn filmverzameling al is het ondertussen wel al een hele tijd geleden sinds ik hem zag. Eigenlijk zou je gewoon een dvd moeten vinden waar ze zo’n reeks Tai Chi oefeningen op voordoen. Dan kan je ze nadien net als ik gewoon thuis doen. Benieuwd hoe Archie en Moose daar op zouden reageren. Zouden ze je gewoon omver springen wanneer je op één been balanceert? Of zouden ze ook een pootje op tillen en proberen in evenwicht te blijven.
  zwartraafje schreef laatst over Harry Potter Bullet Journal 2020: #1My Profile

 2. Moose en Archie zijn zo cute <3
  Ik ben wel benieuwd naar die vegan hete duvel ovenschotel want zowel puree, appelmoes als gehakt zijn toch niet pikant? :p
  Super dat de gang nu helemaal is zoals je wil!

 3. Hahaha Irene, “David in zijn pyjama en ik in mijn onderbroek”. Schoner kan een oudejaarsavond niet zijn denk ik! Je ziet Archie op die foto aan zee ook denken: “hehe, mottige vogels allemaal”. Ik begrijp die 1 januari-stress, maar mocht ik van u zijn dan zou ik gewoon de hele tijd één ding denken: mijn haar is roze, dus ik kan alles aan. (ja ik vind het nog steeds kweetniehoecool!)
  Kelly schreef laatst over 12: Once Upon a DecemberMy Profile

 4. Ik heb vooral genoten van een weekje verlof. Ik heb het echt heel moeilijk toen ik donderdag en vrijdag terug aan het werk moest. Het waren twee loodzware dagen. Maar gelukkig heb ik heel veel kunnen slapen in het weekend en heb ik duidelijk heel goed gerecupereerd.
  Katrien schreef laatst over Mijn 20 doelen voor 2020!My Profile

 5. Eerlijk? Ik vind die Nieuwjaars-shizzle serieus overrated. Dat is eigenlijk gewoon een dag als een ander. We hebben er gewoon weer één of ander ritueel rond moeten maken *trekt haar schouders eens op en rolt eens met haar ogen*
  Wij ‘vieren’ dat ieder jaar soberder en soberder, want echt, diene ‘new year, new me’-zever hangt mij de strot uit. Wij blijven hier gewoon de annoying kleine trutten da we zijn. Punt.
  Laat de rest dus maar plannen en doen, als gij daar niet aan toe zijt, so be it 😉
  Anneke schreef laatst over Een warm nostalgisch bad…My Profile

 6. Ahhh wat fijn dat je zo dichtbij het strand bent. Mooie foto’s ook! Wat heb je trouwens een leuke muts op, waar is die van? 🙂 Ziet er zo cozy en warm uit. En ik herken het gevoel van niet helemaal aanwezig zijn heel goed! Je bent er fysiek wel, maar mentaal niet helemaal ofzo haha. Fijn dat je werkdag ook een beetje meeviel <3
  Claire schreef laatst over Zero waste deodorant van HappineszMy Profile

 7. Ohhh, je jaarwisseling klinkt fantastisch. En wat fijn om lekker met de hondjes naar zee te gaan, dat zou Vince ook wel fantastisch vinden. Al vindt ‘ie vieze poten maar niks — de ijdeltuit. Misschien maar slippers voor ‘m kopen.
  Lenneke schreef laatst over 20 dingen in 2020My Profile

 8. Dat is behoorlijk wat voor één week. Heerlijk om even naar zee te gaan, maar ik kan me je paniek van 1 januari ook wel voorstellen. Ineens lijkt alles inderdaad nú te moeten en iedereen maakt allerlei plannen.
  De plant in de gang vind ik echt zó mooi! Ik wens je een goede tweede week. En als je weer moet werken (dappere jij!) ook heel veel succes.
  Naomi schreef laatst over Welkom in mijn nachtmerrieMy Profile

 9. Ah, ik herken je gevoelens van nieuwjaarsdag wel. Daar had ik ook een beetje last van, geloof ik. Dat je, omdat het nieuwe jaar begonnen is, allemaal dingen opeens anders moet gaan doen is een redelijk overweldigende gedachte heb ik gemerkt 😉 Wens je een hele fijne week!
  Anne schreef laatst over Dagboekje #1My Profile