Cliché dingen die mensen zeggen en wat ik daar van vind

Op een zondagavond luisterde ik tijdens mijn wandelingetje met onze Archie naar de podcast van A Beautiful Mess. Ik luisterde de aflevering Cliche Advice we Swear by (and Reject) en die bracht me op het idee van deze post waarin ik net zoals Emma en Elsie mijn mening deel over cliché dingen die mensen zeggen. (ik ben ook een mens, ik zeg dus ook cliché dingen hé 😉 )

Vertrouw op je intuïtie. 👍

Persoonlijk ben ik fan van deze. Ik vind zelf dat je gevoel niet fout kan zijn. Iets dat je voelt is geen feit maar ja, een gevoel. 😉 Ik vind dat je best op je gutfeeling mag vertrouwen en in mijn ervaring is dat ook iets dat me nog nooit teleurgesteld heeft. In de meeste gevallen is het zelfs omgekeerd. De keren dat ik niet op mijn intuïtie vertrouwde, bleek dat die achteraf toch goed zat.

Je moet slapen als de baby slaapt. 👎 👍

Mixed feelings over deze. 😉 Een baby die een dutje doet zorgt altijd voor dilemma’s. Mee slapen of allemaal dingen doen waar je anders niet aan toekomt? Het hangt wel af van waar je nood aan hebt natuurlijk maar zelfs dan nog. Je kan ook nood hebben aan beide. Daarnaast slaapt je baby niet altijd geweldig goeie dutjes en word ik er persoonlijk niet beter van als ik na een uurtje al wakker gemaakt word. Maar ja, ook ik doe zelfs nu nog vrij regelmatig een dutje als ons manneke zijn middagslaapje doet want dutjes zijn ‘t leven. Soms dan.

Find a job you love and you’ll never have to work a day in your life. 👎

Dit vind ik grote onzin en ik krijg ook de kriebels als ik dat lees bij mensen die dan zogezegd dat soort werk gevonden hebben dat zo geweldig en leuk is op elk moment van de dag. Het is niet altijd glitters en taart en kaka ruikt niet naar rozen. Ik hou van mijn werk maar ik heb er soms echt geen zin in. Ik hou van mijn werk maar ik wil soms liever echt een taartje gaan eten of een dutje doen of voor de honderdmiljoenmiljardste keer een aflevering van Sex & The City kijken. Ik hou van mijn werk maar het voelt toch wel echt als mijn werk en daar vind ik persoonlijk niets mis mee. Als je echt echt echt elk deel van je werk enorm geweldig vind en niet het gevoel hebt dat je werkt en dat ook geweldig vind, des te beter natuurlijk, dan ben ik alleen maar heel blij voor jou.

Alles gebeurt met een reden. 👎

BULL. SHIT. Ik geef toe, in sommige gevallen zeg ik ook dingen als “het moest zo zijn”* maar dat zeg ik dan meer om mezelf gerust te stellen of om mezelf te bevestigen. Er gebeuren allerlei narigheden en die gebeuren niet omdat we daar een of andere diepe levensles uit moeten halen maar gewoon omdat het leven nu eenmaal soms echt kut is. En oneerlijk. En hard. En kut.

*Voorbeeldje: De eerste dag op mijn nieuwe job. Ik deed de deur van ons kantoor open en Irene van De Mens speelde op de radio. Dat zag ik dan maar als een teken dat ik daar echt op mijn plek zat. 🙂

Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today. 👎

Nog zo eentje waar ik een beetje de kriebels van krijg. Ja het leven is kort en het is wat zonde om je dromen uit te stellen tot het juiste moment want dat komt misschien nooit. Maar om nu elke dag zotte dingen te gaan doen en ondoordachte keuzes te maken omdat je misschien straks dood gaat, dat lijkt me ook niet zo verstandig. Ik laat mijn geld liever op mijn spaarboekje staan voor stel dat want als ik dan vandaag toch niet dood ga, is al mijn geld op.

Niet geschoten is altijd mis. 👍

Dat vind ik dus wel een waarheid als een koe. Als je iets niet probeert, zal er ook niets gebeuren. Dat lijkt alsof je altijd een positief resultaat moet hebben maar dat is dus niet waar. Als je wel schiet, kan het ook mis zijn natuurlijk. Dat is ook gewoon prima.

Fake it till you make it. 👎 👍

Ook over deze heb ik wat gemengde gevoelens. Ik vind namelijk dat je gewoon 100% helemaal jezelf moet (kunnen) zijn en dat dat eigenlijk ook de manier is waarop je het meest ‘bereikt’. Maar! Langs de andere kant kan het soms gewoon wel keihard helpen om efkes te faken. Dan bedoel ik dus niet dat je je compleet anders voor moet doen dan je bent maar als je weinig zelfvertrouwen hebt, kan doen alsof je meer zelfvertrouwen hebt je effectief meer zelfvertrouwen geven.

If life gives you lemons, make lemonade. 👍

Je kan er maar het beste van maken. Daar geloof ik wel in. Daarom niet per se meteen want soms heb je even een momentje nodig om te zwelgen in zelfmedelijden natuurlijk.

Dit heeft niets met deze post te maken maar kijk wat een vrolijk werkje het kind meenam van de opvang maandag! Ik krijg er spontaan een glimlach van op m’n gezicht 😀 Ik hoop jij ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “Cliché dingen die mensen zeggen en wat ik daar van vind

 1. Haha te leuk dat knutselwerkje! Heb ook heel hard met deze moeten lachen: Het is niet altijd glitters en taart en kaka ruikt niet naar rozen. Helemaal waar trouwens. Ik doe mijn werk ook graag en ik zit daar niet (allesbehalve) tegen mijn goesting, maar ik zit ook veel liever in de zetel naar Netflix te kijken. Ik heb trouwens ooit eens zo’n artikel geschreven op mijn vorig werk, misschien neem ik ‘m nog wel eens over op de blog 🙂

 2. Wat een leuk werkje en een leuke post. Ik ben wel zo’n Alles gebeurt met een reden mens. En dat heb ik zelf zo vaak aan de lijven ondervonden dat ik daar ook echt in geloof. De fijne dingen. De slechte dingen. Alles maakt je tot de persoon die je nu bent. Alles wat op je pad komt is voor jou bestemd. Hoe kut of vervelend soms ook…

 3. Ik kan je eigenlijk volledig volgen. Vooral over dat werk. Ik ken eigenlijk weinig tot geen mensen die zo blij zijn met hun job dat ze het niet als werken aanvoelen. Ik doe mijn werk ook graag, anders zou ik dat niet volhouden, maar het heeft zeker ook zijn nadelen. De perfecte job, die bestaat volgens mij niet.

 4. Die van intuïtie vind ik er boenk op. Net als jij heb ik het een paar keer geriskeerd om dat niet te doen en me dat beklaagd achteraf. Ik heb redelijk wat belangrijke levenskeuzes gemaakt puur op gevoel en dat is eigenlijk altijd uitgedraaid zoals ik hoopte. Of toch de best mogelijke versie. Net als werk ben ik het met je eens. Ik doe mijn job ook heel graag en ik ben daar ook gelukkig. Maar als ik in de winkel sta weet ik ook dat ik aan het werk ben. Het voelt niet alsof ik een hobby aant doen ben. Dus ik vind die uitspraak ook zever.

  En een uitspraak die ik ook haat is: bekijk het positief. Natuurlijk is het zo mooi als je dat in bijna elke situatie kan. Maar das niet altijd mogelijk. Ik ben chronisch ziek en mensen zeggen soms: ja ma ge kunt nog werken en dit en dat. Bekijk het positief. En dat is waar en ik ben daar ook heel dankbaar voor. Maar soms suckt het om chronisch ziek te zijn en soms kan positiviteit of dankbaarheid daar niks aan veranderen. Chronisch ziek zijn is ook rouwen en net zoals alle rouwfases int leven gaat dat omhoog en omlaag.

  Dat knutselwerkje van kleine D is echt mega schattig!

 5. Ben het in grote lijnen met je eens.
  “Alles gebeurt met een reden” vind ik de grootste quatsch ooit. Er zijn dingen die met een reden gebeuren, en je kan geloven dat iets met een reden gebeurt als je daar goesting in hebt (gelijk jouw Irene), maar er zijn zoveel dingen die beter niet met een reden gebeuren. Gelijk kanker krijgen en zo. Meh.
  Probeerdegijnie, genètgijnie, zeggen ze in Gent. Niet geschoten is altijd mis, yep. Like that one too.
  Wie niets doet, kan niets misdoen, is één van mijn favoriete clichés.

 6. Ik werd ook direct vrolijk van de foto van het werkje en ik vind ‘m eigenlijk ook wel goed passen, haha.

  Leuk artikel, dit! Ik ben het ook erg eens met jouw oordelen. “Het moest zo zijn” komt er bij mij inderdaad ook vaak uit. Zo waren wij van plan om het bij 1 zwangerschap te houden, en ik vind het erg tof dat we desondanks een gezin met 2 kinderen zijn geworden.

 7. Leuk om te lezen. Ik kan me net als jij ook niet voorstellen dat er mensen zijn die echt álles aan hun baan leuk vinden. Er zit toch altijd wel een onderdeel bij waar je geen zin in hebt of minder goed in bent of noem maar op?
  Het werkje van D. vind ik fantastisch. Lekker vrolijk!