Challenge #2 • No buy month

Ik had deze post dus al een keer geschreven. En volgens mij ook opgeslagen. Maar blijkbaar is er toch iets misgegaan en nu moet ik dit weer opnieuw schrijven, wat ik natuurlijk niet erg vind! Maar ik sla mezelf wel een beetje voor m’n kop. Ik leer blijkbaar niet uit m’n fouten. De titel zegt al een beetje wat mijn volgende uitdaging wordt. Maar eerst moeten we het natuurlijk nog even hebben over de eerste uitdaging. Hoe is het me vergaan?

Challenge #1: STA! EN LEEF NIET ALS EEN ASTRONAUT.

Mijn eerste uitdaging liep af op twee februari. Nu kan ik al zeggen dat ik niet leef als een astronaut. Maar of ik nu echt super actief ben geweest?

Dont Want To GIF - Find & Share on GIPHY

Het doel was dus om niet een hele dag op m’n luie kont te zitten. Af en toe wat te stretchen. Ik denk dat ik dat wel heb gedaan eigenlijk. Ik heb best wel actief werk. Ik sta daar alleszins een hele dag recht. Middagpauze niet meegerekend. En ik loop ook wel een aardig aantal stappen. Maar thuis durf ik al eens een hele dag in de zetel zitten. Of aan mijn bureautje. Ja ik beken. Ik vind het heel fijn om op mijn vrije dagen aan m’n blog te werken. En blogs te lezen. En dan zit ik veel neer. Ik wou, zoals in het boekje werd aangegeven, om het kwartier even rechtstaan. Maar jongens, om het kwartier is echt wel vaak. Haha. Ik besloot na een tijdje gewoon even op te staan en wat te bewegen als ik voelde dat ik al lang zat. En ja, dat was soms pas na een uur.

Verder heb ik een paar wandelingetjes gemaakt. Een rondje op het ijs bijvoorbeeld. Maar eigenlijk niet zo veel als ik graag wou. En ik heb een paar dansjes gedaan in m’n kamer. ’s Avonds na het eten. Muziekje aan en gaan. Echt superfijn. Ik kan het iedereen aanraden om het eens te doen! 🙂 Oja, ik heb ook een paar keer een Blogilates workout gedaan.

Goed is de challenge dan gelukt of niet? Ik ben geneigd te zeggen van niet. Maar het valt nu ook wel weer mee. Ik denk echter niet dat ik nu een nieuwe gewoonte heb gecreëerd. Ik ben wel van plan om in februari meer te blijven bewegen. Dat is sowieso goed. Ik ga vaste dagen kiezen waarop ik een workout ga doen. Hopelijk werkt dat voor me!

Dan nu, over naar de volgende uitdaging!

Challenge #2: NO BUY MONTH

Oké, ik moet eerst even iets opbiechten. Ik ben m’n uitdagingenboekje kwijt. Voorlopig. Het komt vast wel weer boven water. Ik moest dus zelf even een nieuwe uitdaging bedenken voor februari. Gelukkig had ik al een ideetje! Ik zette het ook op m’n, inmiddels weggegooide, 25 before 26 lijst. Ik wil graag een no buy month doen.

Waarom wil ik dit doen? Ik geef eigenlijk best veel geld uit in een maand. Vind ik hé. En met deze maand wil ik dus wat geld gaan besparen. En me daarbij eigenlijk ook meer bewust zijn van mijn koopgedrag. Ik wil in de toekomst gewoon beter nadenken als ik iets koop. Waarom wil ik het? Heb ik het echt nodig of wil ik het gewoon voor de leuk? Ik zei een tijdje geleden nog dat ik best wel materialistisch ben. Ik wil gewoon nog altijd wel af en toe iets moois kopen. Iets wat ik echt supersupersuper mooi vind en niet gewoon een beetje leuk. Dus blij worden van echt mooie dingen. Dat is wel fijner dan allemaal zooi te kopen die even leuk is en daarna niet meer zo leuk. Haha.

Een hele maand niets kopen wat ik niet nodig heb. Wat zou ik voor écht nog nodig hebben? Geen idee eigenlijk. Ik heb voor mezelf een paar regels opgesteld:

WEL:

 • Dokter of medicijnen. Ik ben niet van plan ziek te worden, but you never know hé.
 • Cadeautje voor het kindje van de broer van mijn vriend dat deze maand op de wereld gaat komen (SPANNEEEEEEEND!)
 • Edit: Ik ben een weekje aan zee dus dan moet ik natuurlijk wel eten. Doel: Niet meer dan €25 uitegeven!

NIET:

 • Al de rest 😉
 • Eten. Zoals ik al zei eet ik gewoon thuis of bij David. Dus ik hoef geen eten buiten de deur te kopen. Ook geen middageten in het Sparretje aan m’n werk. Of een koffiekoek. Of iets van chocola.
 • Make-up, nagellak, watjes, …
 • Kleren, schoenen, juwelen. Geen Aliexpress!
 • Boeken of e-books.
 • Verzorgingsdingen.
 • Prullen voor in m’n kamer.
 • Cinematickets.

Ik ben er wel van overtuigd dat het gaat lukken! Een aantal jaar geleden sprak ik met mezelf af dat ik aan de start van het nieuwe jaar drie maanden niets van kleren en schoenen en juwelen mocht kopen. En dat is gewoon gelukt. Ik houd gedurende de maand bij wat ik denk echt nodig te hebben. Als ik het na februari nog altijd nodig heb, is het oké om het te kopen.

In deze uitdaging heb ik echt super veel zin. Ik ben al een paar dagen bezig en ik heb nog niets gekocht! Haha dus dat gaat goed! Ik hoop het de hele maand vol te houden. Maar eigenlijk, hoe moeilijk kan het zijn? Ik ga alleszins minder keuzestress hebben. Ik moet niet meer twijfelen of ik een broodje wil gaan kopen of niet. Ik neem gewoon zelf iets mee. Ik moet niet meer discussiëren met mezelf als ik iets moois zie in de Hema. Ik ga het gewoon niet kopen. Simpel.

8 thoughts on “Challenge #2 • No buy month

 1. Ik deed jouw challenge vorig jaar en het bleek veel gemakkelijker te zijn dan gedacht. De (voor de hand liggende) truc is om gewoon vér weg te blijven van winkels die overbodige spullen te kopen. Best lastig met een Hema en Action op 750 meter van je deur 😉
  Lottes Anekdotes schreef laatst over Gedichtendag 2017My Profile

  1. Haha ja dat is inderdaad de truc! Tot nu toe lukt het :p maar moest ik zo dicht bij de Hema en co wonen, ik zou het ook moeilijk hebben hoor!

 2. Ik durf ook wel op mijn vrije dagen een luie-zetel dag te houden. Ook ’s avonds bij thuiskomst zal je mij vaak in de zetel vinden. Ik ben echt waar bekaf van het hele dagen werken. Ik sta werkelijk geen minuut stil en buiten mijn halfuurdurende middagpauze zie ik geen stoel onder mijn kont. Dus die challenge zou mij ook maar matig vergaan 😉 Maar heel veel succes met je challenge van Februari 🙂
  Evelyne schreef laatst over Mijn 365daysofphotography-project | week#5My Profile

 3. Veel succes met de challenge! Ik zal moeten passen haha. Ik was gisteren voor het eerst in lange tijd in een winkelstraat en m’n bankrekening zal het geweten hebben. H&M en Hema waren te verleidelijk! En qua geld spenderen gaat er wel wat naar de bowling maar da’s meeestal ook wel ontspanning dusja…

Comments are closed.