Cadeautjes krijgen door m’n blog.

Er is iets aan het gebeuren. Blijkbaar zit ik in een soort periode waarin ik veel aanbiedingen krijg door m’n blog. Ik krijg mailtjes van bedrijven met de vraag of ik iets wil uitkiezen. En of ik daar dan iets over wil schrijven. Allereerst vind ik het al super gek dat er überhaupt bedrijven zijn die mijn blog vinden. Hem zien. En dan met mij willen samenwerken. Of ja, mij iets opsturen. Dat snap ik niet zo goed. Want als ik kijk naar mijn volgers op Bloglovin’, dan zijn dat er ongeveer 140. Dus ’t is niet dat ik zo’n gigantisch bereik heb dat hondermiljoenmiljard mensen het product dan gaan zien én kopen. Ik ben totaal niet bezig met SEO. Ik heb geen aparte Facebookpagina. Ik maak zelfs totaal geen reclame op Facebook. En eigenlijk maar heel zelden op Instagram. Maar blijkbaar maakt het niet zo heel veel uit.

Ik schreef hier eerst echt een gigantische lap tekst over dat het nooit mijn doel was om cadeautjes te krijgen (wat ook echt zo is) en blabla. En dat zal verder ook nooit mijn doel worden. Want oké, het is fijn, maar het hoeft niet. Ik word er niet per se gelukkiger van op de lange termijn. En ik heb wel een beetje een beeld van wat mensen denken over bloggers die dingen krijgen. Nu valt het dus bij allemaal nog best mee hoor 😉 Maar ik wil gewoon even een paar dingen vertellen daarover:

 1. Ik krijg dus tegenwoordig regelmatig dingen aangeboden. Meer dan de helft weiger ik omdat ik vind dat het totaal niet bij mij of mijn blog past. Ik wil ook niet iets schrijven over dingen waarvan ik denk: ‘Oké ja, leuk, past niet echt bij m’n blog maar goed, gimme the free stuff!’.
 2. Ik vermeld het altijd in een post als ik iets gekregen heb. Daar is tegenwoordig schijnbaar veel ophef rond. Kijk maar bij Cynthia, die de laatste tijd echt met de grond gelijk wordt gemaakt. Heel erg.
 3. Als ik iets aanneem en er iets over schrijf, dan mogen jullie er van uitgaan dat het mijn eerlijke mening is. Als ik laaiend enthousiast ben over iets, dan weten jullie het. Maar als ik ergens van moet overgeven (ik zeg maar wat), dan zullen jullie het ook weten.

Ziezo. Ik weet niet zo goed waarom ik de nood voel om het hierover te hebben. Ik wil natuurlijk wel dat jullie hier graag blijven lezen. En eigenlijk ben ik nu ook kei benieuwd wat jullie hiervan denken.

17 thoughts on “Cadeautjes krijgen door m’n blog.

 1. Als het goed gebeurt, ziet bloggen er (misschien) uit als iets wat in 1-2-3 verloopt, maar daarachter schuilt vaak heel wat werk! Het lijkt me als lezer dan ook logisch dat bloggers op zoek gaan naar mogelijkheden. Het moet voor mij wel steeds duidelijk vermeld, niet teveel dergelijke posts (een mooi evenwicht met ‘reguliere’ posts) en origineel beschreven (meer dan: ik heb dit ontvangen en daar schrijf ik nu gewoon wat over). Veel succes!
  Liese schreef laatst over focus en het volste vertrouwenMy Profile

 2. Wat fijn dat je aanbiedingen krijgt, is altijd een teken dat je blog de goede kant op gaat! Ik snap nooit goed wat andere bloggers erop tegen kunnen hebben en waarom er zo negatief naar samenwerkingen met bedrijven wordt gekeken. Ik krijg ook regelmatig aanbiedingen en werk inderdaad ook enkel samen met bedrijven waar ik echt een positief gevoel bij heb en prijs enkel producten of dergelijke aan als ik er wel degelijk in geloof. Ik vermeld ook altijd bij het artikel bij dat het een samenwerking is omdat dit moet volgens de reclamecode voor bloggers en online influencers, maar ook omdat ik transparant wil zijn naar mijn lezers toe.
  Laura schreef laatst over 5x Handige tips voor een dagje aan het strandMy Profile

  1. Super goed hoe je er mee omgaat Laura! Is er in BE een code voor? Ik las laatst bij Ines (van Insins) dat dat er aan waarschijnlijk aan zit te komen maar ik dacht dat het nog niet écht bestond hier. Ik snap ook niet zo goed wat het probleem precies is, maar net door die hele heisa denk ik dat ik er toch iets over wou zeggen.

 3. Ah tof dat je aanbiedingen krijgt! Ik snap soms niet waarom mensen daar zo naar op kunnen reageren. Natuurlijk moet het een beetje bij je blog passen, maar anders: het is altijd je eigen keus. En niets beter dan als je eerlijk toegeeft hoe je eraan komt. Ik heb er vertrouwen in dat iemand eerlijk is in zijn of haar mening verder!
  Madelon schreef laatst over 999 vragen aan jezelf #2My Profile

 4. Zo open en eerlijk dat je hier over schrijft. Top! Ik krijg zelf ook af en toe zo’n mailtjes en werk ook enkel samen met de bedrijven die bij mij passen. Wat ik wel jammer vind is de ophef die er is ontstaan rond het vermelden van gesponsorde artikelen (en de follow/no-follow links!). Zolang je eerlijk bent dan vind ik persoonlijk niet dat er overal echt hoeft bij te staan dat je iets gekregen hebt. Het zou allemaal wat makkelijker zijn mochten er officiële regels omtrent zulke dingen bestaan, voor zowel bloggers als voor bedrijven die met bloggers samenwerken. Maar voor zover ik weet zijn die er (nog) niet (?).
  Sarah schreef laatst over Day Zero Project – Write positive notes, leave them at public placesMy Profile

  1. Volgens mij bestaat het hier in BE ook nog niet. In NL zijn er wel regels rond. Maar ik las laatst bij Ines (van Insins) dat een paar bloggers er aan denken om zo’n code te maken (waar ik dan ook wel weer vragen bij heb want ik zou het denk ik “beter” vinden als het niet georganiseerd wordt door bloggers zelf, maar oké). Vind het ook jammer dat er zoveel ophef rond is. Vandaar dat ik denk ik een beetje de nood voelde om er zelf iets over te schrijven.

 5. Ah wat leuk dat je de laatste tijd meer samenwerkingen aangeboden krijgt! Ik moet zeggen dat bijvoorbeeld die naamketting, natuurlijk ook door de manier waarop je dat artikel had geschreven, perfect bij je blog past.

  Ik zat op een gegeven moment ook in een fase dat ik veel gratis – nouja, je werkt er wel voor – producten aangeboden kreeg. Vooral sieraden en telefoonhoesjes. Inmiddels is dat niet meer zo en krijg ik juist vaker betaald voor artikelen. Dat is ook wel fijn, want als het zo doorgaat dan hoef ik in de winter (wanneer ik niet in het restaurant van een campnig werk) niet op zoek naar een ander baantje! En natuurlijk krijg ik nog wel producten aangeboden, en als die goed bij m’n blog passen dan schrijf ik daar ook graag over. Soms heeft het echt veel toegevoegde waarde voor m’n blog 🙂
  Eva schreef laatst over Tip | Jouw toekomstige Puma sneakers voor nog geen 40 euro bij ZiengsMy Profile

  1. Supertof voor je Eva, dat er meer en meer betaalde samenwerkingen komen! Lijkt me fijn dat je dan geen baantje meer hoeft te nemen. ’t Is voor mij echter totaal niet mijn bedoeling om er ooit voor betaald te worden en ik ga dat denk ik ook niet doen. Maar kan er binnen een aantal jaar misschien weer heel anders over denken. Voor nu vind ik dit wel genoeg.

 6. Wat leuk dat je nu vaker cadeautjes krijgt voor je blog 🙂 Ik heb hetzelfde als jij: ik kijk altijd kritisch of het bij mijn blog past. Een lipstick van 25 euro sla ik bijvoorbeeld af, omdat ik dat geld zelf nóóit voor een lipstick zou neerleggen. Ook het aanbod voor een zwangerschapsketting heb ik maar afgeslagen, haha 😛 En wat Sofie ook aankaart, ik gebruik bij samenwerkingen no-followlinks en helaas lopen daar soms echt hele leuke samenwerkingen op stuk. Maar ja, uiteindelijk zijn die cadeautjes niet waar het bloggen om gaat en is het vooral een hele leuke bijkomstigheid af en toe 🙂
  Romy schreef laatst over New in: Diana Leeflang stationery bij KruidvatMy Profile

  1. Allee Romy, die zwangerschapsketting zou ik wel aannemen hoor! Haha, nee mopje! 🙂 Vind het altijd gek als je zo van die rare voorstellen krijgt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt geen idee heb wat een nofollowlinkje is. Oeps. Ik hoop dat ik nu niet één of andere wet overtreed. Ga me er eens over inlezen 🙂

 7. Wel tof dat je veel mails krijgt over samenwerkingen. Ik snap dat je niet zo iemand wil worden die maar alles aanneemt. Je bent je blog waarschijnlijk niet begonnen om te schrijven over producten die je gratis krijgt. Ik vind het wel goed dat je dit op deze manier deelt en dat je zo eerlijk bent!
  Danique schreef laatst over FamilieMy Profile

Comments are closed.