Bullet journal | Juli.

Zoals jullie weten, ben ik al een tijdje bezig met een bullet journal. Hiervoor gebruikte ik het af en aan maar dit jaar gebruik ik hem toch vrij consequent vanaf maart. Nu moet ik wel zeggen dat ik als werkmens niet meer zo heel veel dingen te plannen heb en dat ik vaak ook gewoon Google Calendar gebruik op mijn telefoon. Maar ik vind het super fijn om er mee bezig te zijn en een papieren agenda blijft toch altijd een beetje mijn ding aangezien ik graag dingen opschrijf. Dus vandaar, vandaag een kijkje in mijn bullet journal.

Nu, blijkbaar zat er iets niet goed in mijn hoofd waardoor ik dacht dat we nog steeds juni zijn. Serieus. Toen ik het door had, kon ik mezelf echt voor m’n kop slaan. ZO STOM! Maar ja, ik heb geen zin om te gaan zitten klooien met stukjes papier en tipex om van alle juni’s juli’s te maken dus het is wat het is.

Dit is de eerste pagina van juli. Hier ging het wel nog goed 😉 Ik baseerde me voor de blaadjes op een washitapeje van de Hema dat ik onlangs kocht. Ik gebruik het verder in mijn bujo maar ik vond het wel fijn om deze pagina eens wat voller te maken. Het is een beetje slordig, maar dat vind ik eigenlijk net leuk.

Ik gebruikte hierbij mijn Micron 04 en 08 en drie Ecoline brush pens: 420 (beige), 666 (licht groen) en 602 (donker groen).

Ik schreef op de pagina daarna mijn zomer bucketlist en ik gebruikte het tapeje van de Hema. Ik ontdekte dus dat ik minder een tapejesmens ben en dat ik meer van de tekeningetjes ben. Ik vind het op zich wel leuk staan hoor! Maar ik vind het met zelf getekende elementjes toch nog leuker denk ik.

En hier ging ik dus de mist in hé. Maar ik had het zelf toen nog niet eens door 🙁 Anders had ik me kunnen herpakken, maar helaas. Ben op dat gebied best wel perfectionistisch en ik heb, toen ik het ontdekte, even getwijfeld of ik niet gewoon opnieuw moest beginnen maar nee. Let it goooooo.

Anyway. Deze week vind ik de minst mooie van allemaal. Ik gebruikte voor de eerste keer echt getekende vakjes voor de dagen en ik vind het een beetje te vol ogen ofzo. Dus voor de weken erna, paste ik mijn eerdere weekoverzichtjes toe.

YES deze vind ik echt super leuk! M’n lievelings denk ik, al is die van de week er na ook héél leuk. Ik gebruikte hier nog een extra brushpen om de dagen te markeren (580, lichtblauw). Vind de kleurencombinatie super leuk en de tekeningetjes ook. Hier heb ik het tapeje dus weggelaten aangezien het toch minder mijn ding is. Verder gebruikte ik vroeger wel eens habit trackers voor de hele maand op één pagina maar dat werkte echt voor geen meter. De eerste dagen hield ik het goed bij en daarna liet ik het verwateren. Per week lijkt het me makkelijker omdat ik toch elke week mijn bujo wel open en het dan meteen zie staan. En als ik het eens vergeten ben, is het makkelijker om het me van een week te herinneren dan van een hele maand. Haha.

Bij deze spread had ik dus pas door dat er iets mis ging. Haha 😀 Maandag is nog juni maar vanaf dinsdag dacht ik: hmm hier klopt iets niet! En ik herinner me nog dat ik echt héél geconcentreerd de letters bovenaan aan het tekenen was en dat David aan het meekijken was. Ik zie nu ook dat de blaadjes nog niet helemaal af zijn op deze foto, maar dat heb ik ondertussen wel gedaan 🙂 Ook hier gebruikte ik een extra brushpen (390 lichtroze) voor de data.

En als laatste pagina van juli, deze quote van Bodyposipanda op Instagram. Ik haalde hem uit dit filmpje met Vera Camilla en vond het eigenlijk echt een heel mooie quote. Vandaar, als reminder voor mezelf 🙂 Ben ook heel blij met hoe deze is geworden net omdat ik het gewoon op goed geluk op m’n pagina gegooid heb. En ja, ik ben een hartje vergeten kleuren. Haha.

Zo dat waren m’n juli pagina’s! Ben héél blij met hoe het is geworden, behalve de eerste week die ik minder mooi vind. En jammer van de giga fout natuurlijk maar kom, omdat het er toch nog leuk uit ziet, kan ik me er wel bij neerleggen.

13 thoughts on “Bullet journal | Juli.

 1. Die pagina met kaders is inderdaad wat voller dan je andere layout’s maar ik vind het schaduw-effect met de groene stift wel voor veel leven en diepte in die layout zorgen.
  Zo mooi trouwens hoe je het helemaal jouw ding maakt met je leuke tekeningen. Ik vind het vooral tof hoe alles mooi bij elkaar past. Een mooi geheel én toch veel
  variatie. Bij mij is het dus super eenvoudig. Enkel met fijne washi-tape maar ik pen er wel veel in neer en vind het leuk om daar nadien doorheen te bladeren.

  1. Vroeger was dat bij mij ook echt héél simpel met alleen washitape en af en toe eens een stickertje. Maar zo eens in de maand vind ik het nu wel fijn om er wat tijd voor te maken en echt dingen te gaan tekenen. Voor de voorbije weken heb ik het vooral gebruikt als dagboekje omdat ik echt 0,0 dingen had gepland :p

  1. Ik ben ook fan jouw bujo! Maar echt totaal anders dan de mijne hé 🙂 Ik vind van die ingeplakte dingen zoals bij jou altijd super mooi maar ik zie mezelf er niet aan beginnen.

 2. Het ziet er zó leuk uit allemaal! Heel tof met die tekeningetjes. Knap hoe je die fout probeert los te laten en gewoon laat staan. Dat is iets waar ik nog aan moet werken, want ik ben best wel perfectionistisch met mijn bujo. Maar iedereen maakt fouten en dat is oké. 🙂

 3. Wow, wat een mooi resultaat! Ik ben er zelf eens aan begonnen maar ik hang teveel aan mijn eigen gewoontes en lijstjes vast om dit te kunnen blijven volhouden (of eigenlijk moet ik zeggen: dit tot een volwaardige tool in mijn leven te kunnen maken). Echt mooi van jou!

  1. Perfect om lijstjes in te maken hé! 😉 Maar het is inderdaad wel even wennen als je een ander systeem gewoon bent!

 4. Vind het er echt heel mooi uit zien! Vooral de combinatie van de tekening met de kleuren is echt heel fijn 🙂

 5. Heel leuk, echt knap gedaan ook. De tijd vliegt voorbij (hoe cliché enzo), maar ik kan me dus goed voorstellen dat je met je hoofd nog in juni zit, dat herken ik wel.

Comments are closed.