Boeken die ik de laatste tijd las

Op mijn zomer bucketlist schreef ik dat ik minstens vijf boeken wou lezen. Ik las er uiteindelijk verspreid over de zomer zeker vijftien. Veel van die romantische new adult boeken van onder andere Rachel Reid, Eden Finley, Sarina Bowen en Elle Kennedy maar daarnaast ook onderstaande boeken die ik toch hier een plekje wil geven.

The Family Upstairs van Lisa Jewell

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.

Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

Het verhaal gaat over Libby die kort na haar vijfentwintigste verjaardag de identiteit van haar biologische ouders ontdekt omdat ze hun miljoenenhuis in Chelsea erft. Ze start een zoektocht naar haar eigen verhaal en krijgt daarbij hulp van een journalist.

Dit was mijn tweede boek van Lisa Jewell en ik ben nog altijd fan. Het boek is geschreven vanuit drie perspectieven en zo komt beetje bij beetje het verhaal naar boven. Je denkt zelf altijd dat je een idee hebt van wat er gebeurd is maar dat blijkt dan toch niet te kloppen. Ik vond het een spannend verhaal maar niet eng.

Wat ik wel wat raar vind eigenlijk is de titel. Er was wel een family, maar die bevond zich niet upstairs om het zo te zeggen. De titel klopt in mijn ogen niet echt maar oké, dat doet niets af aan het verhaal.

Ik las het boek uit in juli en gaf het een 7/10.

The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Ik heb best wel genoten van het verhaal van Evelyn, haar zeven mannen en haar Grote Liefde. Ik vond het interessant om te lezen, de glamour van toen, hoe dingen in z’n werk gingen want ik geloof wel dat het er toen ook echt zo aan toe ging. De reden waarom Monique haar verhaal per se moest optekenen had ik niet kunnen raden.

Ik vond het af en toe wel wat te veel van hetzelfde. Evelyn had natuurlijk ook zeven echtgenoten maar ik vond dat sommige van haar huwelijken wat te gelijkaardig waren ofzo. Op de duur dacht ik: here we go again.

Ik las het boek uit in augustus en gaf het een 7/10.

Beach Read van Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Over dit boek had ik al een paar reviews gelezen maar eerlijk gezegd herinnerde ik me van de inhoud niets meer, alleen dat mensen het een fijn boek vonden. Ik heb ook op voorhand niet bekeken waarover het ging. Ik weet ook niet goed wat ik er van verwacht had. Toen ik een tijdje aan het lezen was vond ik het geen cliché liefdesverhaal maar uiteindelijk is het toch wel een beetje veel voorspelbaar, al gaat het iets meer in de diepte zeg maar. Maar dat geeft niet! Het is een heerlijk boek voor tussendoor. Fijn geschreven en met momenten erg grappig ook.

Ik las dit boek uit in augustus en gaf het een 7,5/10.

The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Ik eindig met het mooiste boek! Ook van dit boek had ik alleen maar goeds gehoord maar ik wist niet goed meer waarover het nu precies echt ging. Ik zat echt in dit boek, voelde de sfeer en de emoties heel erg. Het is goed geschreven en ondanks de vele sprongen in de tijd erg makkelijk te volgen. Van zodra Henry in het verhaal komt voel je ook wel al wat er aan zit te komen maar dat stoorde me niet en het einde bleef alsnog verrassend. Het is gewoon echt een heel mooi, bijzonder boek met realistische personages en prachtige zinnen.

Ik las dit uit in september en gaf het een 10/10. Echt. Ik zou zeggen dat als je nog maar 1 boek zou lezen dit jaar, het dan dit moet zijn.

Las jij laatst nog een mooi boek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Boeken die ik de laatste tijd las

 1. Ik testte onlangs een ereader van de bib uit. Een Kobo Aura. Met de bedoeling de twee boeken (Sally Rooney en de laatste van Zusak) te lezen. Maar ik bleek dol te worden van die ereader. Van de juiste ‘touch’ te vinden om van blad naar blad te gaan, van het scrollen (kan ik de laatste tijd niet meer goed tegen, krijg er hoofdpijn van, en als je zo’n boek leest, moet je toch meer scrollen dan op een telefoon), van het kleine scherm, … Ik vond het spijtig want ik keek wel uit naar een manier om minder gewicht te zeulen tijdens het lezen.
  Had jij dat ook in het begin bij je ereader of andere lezers hier? Is dat een periode waar je doormoet en betert het daarna?

  1. Ik moet niet scrollen bij mijn e-reader en ik kan gewoon pagina’s omslaan door op de knopjes te klikken dus ook geen gedoe op het schermpje (kan wel maar is dus niet nodig). Ik vind deze eigenlijk ideaal. Ook qua formaat. Lettertype kan ook gewoon groter gezet worden. Je moet dan wel wat vaker klikken want er past natuurlijk minder op een pagina zo maar dat vind ik geen probleem. Ik kan me ook niet herinneren dat ik het echt lastig heb gehad met aanpassen maar ik kan me wel inbeelden dat het eventjes wennen is hoor! Lijkt me niet zo vreemd 🙂

 2. The Invisible Life of Addie LaRue lijkt me een heel tof boek! Ik ben bezig in het boek ‘how to get happy, or at least less sad’ en vind het echt een leuk en praktisch boekje. Ook begonnen aan the boy, the mole, the fox and the horse aangezien dat zo’n hype was… Wat ik er tot nu toe van heb gelezen ook erg leuk.

 3. Oh dat laatste heb ik opgeslagen, ben benieuwd! Ik las deze zomer o.a. ‘Middernachtbibliotheek’ en ‘Toen liefde leven werd’, die vond ik allebei erg goed!

 4. Je hebt zoveel gelezen deze zomer, echt leuk! Ik heb ook al zoveel gehoord over Addie LaRue, die staat zeker ook op mijn lijstje. Ik wil heel graag wat meer ebooks lezen, denk echt dat het wat laagdrempeliger is omdat ik mezelf echt moet ‘dwingen’ een boek te pakken en te lezen, maar ik weet nooit zo goed waar ik moet beginnen met ebooks. Ik vind het ook zonde om ieder boek apart aan te schaffen op mijn iPad als ebook, maar een abonnement is iedere maand ook best wat geld. Nog even goed over nadenken dus, haha 🙂

 5. Oeh die eerste klinkt wel tof! Zou de ‘upstairs’ in de titel niet verwijzen naar de status van de familie? Als in, net als bij downtown abbey had je ook een ‘upstairs/downstairs’, zoiets?
  Ben er wel benieuwd naar!
  Dat 7 Husbands verhaal heb ik ook al eeuwen op mijn e-reader staan, ben ik ook nieuwsgierig naar! Als je dat tijdperk leuk vind dan vind je denk ik City Of Girls van Elizabeth Gilbert ook wel leuk!
  Bij die laatste moet ik meteen denken aan een boek van Matt Haig en die film Age of Adaline haha. Zou het een soort combi zijn? 😉 Klinkt ook wel leuk!

  1. Dat zou kunnen ja, van dat upstairs/downstairs! Daar had ik zelf niet aan gedacht.
   En ja, ik moest (achteraf pas hoor) ook denken aan The Age of Adeline! Ik heb ‘m vandaag opgezocht om eens te lezen waarover het precies gaat en daarnet zag ik dat ze hem hier vanavond op tv spelen (hoe toevallig!) dus ik neem ‘m op. Ben benieuwd!

 6. Normaal lees ik niet zo graag boeken die zich in het verleden afspelen (tenzij oorlogsverhalen) maar toch staat the invisible life of addie larue al sinds begin dit jaar op mijn to be read lijst. Zal er toch eens werk van moeten maken… En die cover ziet er ook zo mooi uit.

 7. Er zitten wel een paar boeken tussen die me leuk lijken! Ik ben zelf bezig met The Switch en vind het een heerlijk boek. Tussendoor lees ik ook het derde boek van The Seven Sisters. Vond het eerste boek niet zo, maar de tweede en een deel van het derde al veel leuker.