Blije maandag #3 • Even stilstaan

Drie weken geleden, aan het begin van het nieuwe jaar, startte Melle een nieuwsbrief op. Niet zomaar eentje. Nee. Dankzij Melle’s nieuwsbrief ben je verzekerd van 52 blije maandagen. Of ja, dat is dus wel de bedoeling. Ik zit kennelijk een beetje achter, aangezien dit al maandag nummer drie is (ik heb de twee vorige maandagen de nieuwsbrief wel gelezen hoor! Gewoon niet echt iets mee gedaan op mijn blog). Maar dat geeft niet. Ik heb wel al twee blije maandagen achter de rug dus het helpt wel.

Vandaag dus maandag nummer drie. En dit is de opdracht:

De opdracht die ik mezelf én jou wil geven is om even stil te staan. En dan niet perse om jezelf te trakteren op iets lekkers en te ontspannen – mag natuurlijk wel – maar juist om jezelf het cadeau te geven van je eigen groei. Dat je in de drukte van het leven even stilstaat en trots bent. Op jezelf. Schrijf het eens op! Bijvoorbeeld in je agenda over een paar weken zodat je jezelf er dan weer aan kunt herinneren.

Y E S ! Ten eerste trakteer ik mezelf wel op iets lekkers. Een reep chocola. Dat mag want het is maandag. En het moet mag een blije maandag worden én van chocola word ik blij. 1+1=2 hé 😉

Anyway. Vandaag maak ik dus een lijstje met dingen waar ik trots op ben. Ik vind dat eigenlijk altijd wel moeilijk. Ik heb vaak het gevoel dat ik gewoon maar wat aan het doen ben. En dat ik vooral dingen bereik door puur geluk en niet zozeer door mijn eigen inzet. Wat natuurlijk complete onzin is. Al zal er toch ook wel een heel klein beetje geluk mee gemoeid zijn. Hihi. Daarnaast zijn er ook best wel wat dingen waar ik niet trots op ben. Maar aangezien het een blije maandag is vandaag, gaan we het daar niet over hebben.

5 Redenen waarom ik wél trots ben op mezelf

♥ Dat ik een bachelordiploma haalde. En dat dat eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend is. Op het einde van mijn opleiding besefte ik dat het niet écht was wat ik wou doen. Maar ik heb er alsnog veel uit geleerd. Vooral over mezelf. En veel angsten overwonnen. Wat me meteen bij het volgende brengt:

♥ Dat ik tijdens mijn opleiding heel vaak uit mijn comfortzone ben gestapt. Dat gebeurt natuurlijk onder lichte dwang ( 😉 ) want het hoort bij de opleiding. Als ik op voorhand had geweten dat ik al die dingen moest doen, ik was er denk ik nooit aan begonnen. En nu ben ik heel blij dat ik het heb gedaan want ik kan denk ik wel zeggen dat ik er een ander mens door werd. En eigenlijk ook meer mezelf.

♥ Dat ik niet meer zomaar op m’n kop laat zitten. Nu niet dat ik constant tegen andere mensen hun schenen ga schoppen. Zo ben ik niet. Ik vind dat je soms ook gewoon water bij je wijn moet doen. Het moet niet altijd in mijn voordeel zijn, of het beste zijn voor mij. Maar soms moet je tegen dingen ingaan omdat ze echt niet stroken met wie je bent en wat je wilt. En ondanks het feit dat ik dat dus wel heel moeilijk vind, doe ik het steeds vaker en vaker.

♥ Dat ik deze blog begonnen ben. Ik heb er zo enorm lang over getwijfeld. En nu snap ik niet waarom ik niet eerder ben begonnen. Al die twijfels? Dat was gewoon nergens voor nodig. Ik vind het fijn dat ik een plekje heb gecreëerd voor mezelf waar ik mezelf kan zijn. En waar ik mijn ei in kwijt kan. Ik denk dat het de beste beslissing is van vorig jaar. Haha 🙂 Soms moet je gewoon springen en niet te lang nadenken.

♥ Dat ik me nu op een plek bevind waar ik ook echt mezelf kan zijn. En dan bedoel ik dus niet alleen, letterlijk, deze plek. Eerder een innerlijke plek. Waar ik helemaal oké ben met mezelf. En ik vind mezelf ook echt een fijn mens. Ik kan wel zeggen dat ik wou dat dit inzicht veel sneller kwam, maar ik ben eigenlijk vooral blij dat het er überhaupt is gekomen. Haha.

Waarom ben jij trots op jezelf?

16 thoughts on “Blije maandag #3 • Even stilstaan

  1. Wat een mooi en openhartig artikel! Ik doe ook mee met de 52 blije maandagen en alhoewel maandag voor mij altijd al een blije dag was, word ik er nu extra blij van 🙂 Ik wilde als klein meisje altijd schrijfster worden en sinds ik vorig jaar begonnen ben met bloggen komt dit “blije schrijf-gevoel” weer naar boven. In mijn artikeltjes laat ik regelmatig veel van mezelf zien wat toch wel bijzonder is voor een introvert persoon: Daar ben ik best trots op!
    Marjan schreef laatst over Tijd voor jezelf: Yoga op locatieMy Profile

    1. Dat is ook echt iets om trots op te zijn! Ik ben zelf ook introvert maar ik ben ook best open en persoonlijk. Denk dat ik wel wat extraverte eigenschappen heb. Ik ga vanavond je blog eens bekijken! Ben heel benieuwd! 🙂

  2. Zoooooo mooi! En dat je bent begonnen met bloggen, dat je zó leuk schrijft en dat je het nog steeds volhoudt (dat mag je niet onderschatten) vind ik echt meeeeeega goed! Hoera voor jou, je bent een held <3

  3. Wat een mooie dingen om trots op te zijn! Daar mag je absoluut even bij stilstaan. Ook op je mooie blog mag je echt heel trots zijn 🙂

  4. Nou en dat is ook een hele mooie lijst om trots op te zijn zeg!! Zo zie je maar, dat als je hier even stil bij staat je weer even kan zien hoe goed je wel niet bezig bent. Inspirerend!! Liefs, Merel

    1. Inderdaad! Dan besef je eigenlijk pas wat je al allemaal bereikt hebt. Bedankt voor je lieve reactie! 🙂

Comments are closed.