Barbecueën met de chauffage aan

Jeroen Meus staat in zijn Leuvense keuken – of ja, in de tuin van zijn keuken – al barbecue gerechten te maken en ik heb zonet de chauffage maar weer op gezet.

Deze winter heb ik het geen enkele keer kou gehad. Komt het omdat ik moeder ben geworden of heb ik met mijn lief gewisseld van innerlijk stoveke? Ik weet het niet. Kou heb ik het nooit echt gehad. Binnen dan he. Ik liep soms zelfs op mijn blote voeten rond. Wat extreem raar is. Ik ben normaal zo’n persoon die zelfs binnen handschoenen en vijf paar kousen en een sjaal en een sjeuzeke draagt omdat ik het koud heb tot op mijn botten en zelfs een warme douche niet helpt. Afgelopen winter? Niets!

Nu dat het midden april is, de dagen langer zijn en ik zin heb in blote enkels en mijn minder warme truitjes en t-shirts heb ik het permanent koud. Echt. Ik zet elke dag de chauffage nog aan. Mijn vriend had de ketel al eens af gezet, net op een dag dat het sneeuwde. EXCUSEER?! Goed ja, je begrijpt dat we eens een hartig woordje gepraat hebben en dat de ketel nu weer aan staat. En de chauffage dus ook. Ik doe nochtans wel warmere truien en lange broeken aan maar het helpt allemaal niet.

Het idiote is dat als ik buiten ga met mijn jas aan, ik het na vijf minuten wandelen te warm heb. Ik pel dan laag per laag af: eerst mijn warme haarband, dan mijn sjaal om uiteindelijk mijn jas open te ritsen of zelfs uit te doen. Twee dagen later valt de sneeuw met containers tegelijk uit de lucht. Frank de weerman heeft hier eens op tv gezegd dat het niet zo vreemd is dat het sneeuwt in april. Dat het alleen raar lijkt omdat het bijvoorbeeld vorig jaar heel warm was in deze periode door het klimaat dat kapot gaat. Maar toch.

Mijn telefoon herinnerde mij er aan dat we vorig jaar deze tijd ijsjes aten en aan het barbecueën waren in onze blote armen en benen. Mijn vriend in een short en een marcelleke en ik zal wel een kleed aangehad hebben. Mijn zwangere buik al een beetje zichtbaar. Ik wil dat terug (niet die zwangere buik). Alles duurt zo eindeloos lang. Die hele godverdekloteidiote pandemie, het wachten op de lente. Ik zat zelfs zo in barbecuesfeer dat ik in de Lidl al ballekessatéekes gekocht heb voor op de barbecue. Ik ga ze volgende week gewoon in den oven steken, met wat gebuurtekruid er bij en dan doen alsof ik echt aan’t barbecueën ben. Ik doe misschien wel terug een kleedje aan en mijn teenslippers. Maar dan dus wel met de chauffage aan. En een sjeuzeke over mijn benen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “Barbecueën met de chauffage aan

  1. Wij hebben al eens gebarbecued toen het een week of drie geleden ineens twintig graden was. Kan dat bijna teruuuhuuuug? Ik vond het vandaag wel warmer dan het leek! Ik was gaan wandelen omdat het zo zonnig was en daarna heb ik mij buiten met een boek geïnstalleerd en ik heb zelfs mijn broek ingewisseld voor een rok. Het lag misschien aan ons klein balkon/visbokaal waar het altijd warmer lijkt dan het is, maar toch. Zalig!

  2. Haha, maar je bestelde zon komt eraan, hoor! Volgende week zal het mooi weer zijn! Ik moet spontaan denken aan VDAB die zijn verwarming vanaf maart permanent uit zet. Gezellig als het -3°C is buiten, wat zeker een mogelijkheid is in maart :p

  3. Ja, ik heb ook liever dat weer van vorig jaar. Maar ik herken dus wat je zegt. Ik kan het ook binnen ijskoud hebben en dan niet weten hoe ik mezelf warm moet krijgen. Buiten loop ik altijd binnen twee tellen te zweten. Ik ben dan ook zo iemand die ook in de winter al snel zonder jas loopt. Ja, sorry, maar ik krijg het gewoon al snel bloedheet als ik beweeg. Maar binnen. Brrr…

  4. De verwarming draait hier ook nog op volle toeren hoor. Ook al ben ik sedert een paar jaar ook geen koukleum meer, integendeel. De temperatuur staat lager dan bij de meeste mensen, maar de verwarming springt toch wel regelmatig op.

  5. Pff ja echt waar, ik ken het! Die ene week die we over ’t laatst hadden waar het zo warm was, was echt zalig. Voetbalshortje en truitje en ju, de buiten in.

    En BBQ, doeme da mis ik ook wel. Gewoon zo al buiten de echte vent kunnen uithangen en pinten drinken onder een warme zon terwijl ge met de mannen geniale dad jokes uithaalt waar de vrouwen van facepalmen. Yes please