Au revoir, januari!

Au revoir. Ja serieus, we doen het in’t Frans nu. Haha. Nee oké, een tijdje geleden (dat zal nu dus een maand zijn denk ik) besloot ik om geen weekoverzichtjes meer te schrijven. Dat voelde toch niet meer helemaal goed. Misschien dat ik er nog op terug kom hoor, maar voorlopig start ik dus weer met maandoverzichtjes. Olé! Ik zit – zelfs nu ik deze intro aan het schrijven ben – nog een beetje na te denken over hoe ik het precies aan ga pakken. Kan zijn dat de indeling in februari wat anders wordt maar dat zien we dan wel weer.

Persoonlijke update.

Alleszins leek het me wel fijn om met een persoonlijke update te beginnen. Door mijn weekoverzichtjes hadden jullie denk ik wel altijd een beter zicht op hoe ik me precies voelde maar dat zal nu wat minder zijn. Laat ik al maar zeggen dat het vrij goed gaat! Ik geraak bij mijn vroege shiften alweer wat beter uit bed en ik voel mij algemeen wel top. Ik houd dat nu ook allemaal wat bij in een app (Daylio) én ik houd ook elke dag in een andere app een dankbaarheidslijstje bij én ik film nu ook elke dag 1 seconde. Heb nog geen enkele dag gemist wat ik zelf wel bijzonder vind want dit zijn typisch zo’n dingen waar ik altijd heel enthousiast aan begin maar het dan na een week alweer laat verstoffen. Al is het jaar nu ook nog maar 1 maand ver en kan dat nog altijd gebeuren natuurlijk. Maar voorlopig gaat het goed. Ik had deze maand (deze week zelfs) een paar lichamelijk mindere dagen. Geen idee waardoor maar ik voelde algemeen een beetje bleh maar dat is nu gelukkig ook weer voorbij.

Ik zat sinds het begin van deze maand met een kramp in mijn schouderspier. Dat heb ik in het verleden ook al eens gehad maar toen ging dat altijd vanzelf weg. Helaas deze keer niet en na een week besloot ik toch maar een bezoekje aan de dokter te brengen die me doorverwees naar een kinesist. Daar ga ik nu dus ongeveer twee keer per week bij – voor een heel pijnlijke massage – en het gaat alweer veel beter. De pijn die een hele dag duurde is weg maar ik voel soms nog wel dat het nog niet helemaal opgelost is. Ik vind het zo raar eigenlijk! Ik moet letterlijk de hele dag op mijn houding letten omdat ik merk dat ik heel vaak met opgetrokken schouders loop, zit, sta en ja, zelfs lig. Nochtans ervaar ik geen stress of spanningen maar ik vrees dat het nog een restant is van toen ik eind 2017 zo slecht in mijn vel zat. De dokter zei toen ook al dat mijn schouderspieren héél hard waren en dat is dan niet positief.

Voor de rest gaat alles top. David en ik maakten deze maand een paar mooie wandelingen in de kou en de sneeuw. Ik heb er vaak niet zo veel zin in als ik lekker warm binnen zit, maar eens we dan onderweg zijn vind ik het geweldig. Archie is dan ook altijd helemaal in zijn nopjes en sjeest van hier naar daar. En in de sneeuw was hij echt geweldig.

Ik ben heel erg bezig met opruimen en spullen weg doen voor mijn Project Minimaliseren en ik start in februari ook nog met iets nieuws maar daarover later meer 😉 Ik heb echt heel veel verzorgingsproducten weggegeven en heb nu nog maar 1 schoendoos over in plaats van drie. Vooruitgang! De dingen die tegen volgend weekend niet weg zijn, zet ik op Facebook in zo’n weggeefgroep maar ik wil eerst m’n schoonzussen eens laten kijken.

Daarnaast ging ik deze week dus ook nog maar eens naar de kapper. Ik zat heel erg te twijfelen of ik mijn froetje nu ging laten bijknippen of niet. Ik vind mijn haar namelijk naar achter in een dotje op mijn hoofd ook heel leuk. Maar goed, ik besliste dan uiteindelijk om het maar gewoon te doen. Kan het nog altijd laten groeien hé 😉 Het werd een froetje zoals ik het vroeger vaak had. Ik zie er nu weer 7 jaar jonger uit waarschijnlijk maar ik vind het wel heel tof.

Wat heb ik gekocht?

Aangezien ik sinds midden deze maand bezig ben met minder spullen kopen, lijkt het me wel leuk om even op een rijtje te zetten wat we hier allemaal gekocht hebben qua dingen die niet echt nodig zijn. Boodschappen en vaste kosten daar gelaten.

 • Een corduroy jasje met ‘bontje’ binnenin: €15
 • Een nieuwe leiband voor Archie: €30
 • Een okerkleurig coltruitje: €8
 • Twee super zachte, warme pulls: €27 samen
 • Een dun rood truitje: €17,50
 • Een donkergroen wollen vest: €19 (ipv 80. KOOPJE!)
 • Een paarse metallic portemonee: €8
 • Een paar Dr. Martens voor David: €129
 • Een platenspeler: €30
 • 4 hemdjes voor David: €30 ongeveer
 • Een paar e-books en twee boeken voor mijn lootje van de Valentijnsswap: €50
 • Een flared jeans: €20
 • Een gestreept t-shirt met lange mouwen: €7

Daarnaast kocht ik dus met mijn nieuwjaarsgeld ook nog een Ipad en Apple Pencil wat me €350 kostte maar dat tel ik niet mee op deze lijst omdat dat van mijn eigen geld is af gegaan. Haha.

Totaal uitgegeven:  €383,50

Slik. Dat vind ik best veel. Ik houd dit nu elke maand bij om onze uitgaven een beetje onder controle te houden en er voor te zorgen dat we wat meer kunnen sparen. En natuurlijk ook om er voor te zorgen dat niet te veel onnodige spullen in huis halen. Nu is januari ook wel een beetje een aparte maand want solden en centjes gekregen voor Nieuwjaar, maar ik vind het toch erg om het zo te zien staan. Zoveel geld!

Binnenkort deel ik ook nog een update over mijn Project Minimaliseren, zodat jullie ook kunnen zien wat er allemaal weg ging.

Gelezen / gezien / geluisterd:

Ik las deze maand ondertussen vijf boeken uit. Van vier er van kan je hier lezen wat ik er van vond. Als vijfde boek las ik Bird Box. Ik ben nu heel erg aan het twijfelen of ik de film ook wil kijken maar ik durf nog niet zo goed. Ik vond het boek namelijk best eng. Haha. Daarnaast ben ik momenteel bezig in Meer door minder van Joshua Becker en Koekoeksjong van Robert Galbraith (aka J.K. Rowling).

Op televisie kijken David en ik naar:

 • Blind getrouwd
 • Rijker dan je denkt
 • Eviva España (vind ik heel fijn om te zien! Het gaat over Belgen die naar Spanje verhuizen om daar hun dromen waar te maken)

Op Netflix zijn we nu dus bezig aan een paar series samen:

 • Murder Mountain. Nog altijd (we zijn hier wel al even mee bezig) maar ik wil graag de ontknoping kennen!
 • Friends
 • The Sinner. Aanrader! Het gaat ook wel traag hier want we kijken telkens maar 1 aflevering per keer en ook niet elke week.

Qua muziek was het deze maand niet vet. Op mijn afspeellijst voor januari staan letterlijk 9 liedjes waarvan 7 liedjes die ik heb meegenomen van vorig jaar. Ik ben ondertussen wel al aan de playlist van februari begonnen en daar staan nu vooral ‘oude’ liedjes op. Muziek waar ik vroeger veel naar luisterde zoals Mintzkov en liedjes als Golden brown en No milk today.

Gepland voor februari.

Voor februari heb ik leuke plannen jongens! We gaan met Archie naar de hondenkapper, ik heb een weekje vakantie en ga in m’n uppie naar zee, ik moet naar de tandarts op controle (minder leuk) en we hebben een verjaardagsfeestje. Ik zou ook nog graag eens langs gaan in de kringloopwinkel, ik ga mijn schoenencollectie opruimen en David en ik gaan maar eens samenzitten om een plannetje te maken voor onze verbouwing die er ooit aan komt.

Het is ook mijn doel om de rest van mijn weekends nog vrij te houden, tenzij ik last minute ergens zin in heb natuurlijk.

Zo dat was het! Het is nog niet 100% zoals ik het wil hebben maar ik ga in februari eens nadenken over deze overzichtjes en hoe ik die het beste aan pak. Als jullie nog suggesties hebben over dingen die je graag nog wil lezen; tell me!

9 thoughts on “Au revoir, januari!

 1. Tof maandoverzichtje! Je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt en is het elke maand iets anders dan is dat helemaal niet erg 😉 Ik ben ook meer voor maandoverzichtjes, want mijn leven is nu ook niet zo belachelijk interessant (heb soms al moeite om een maandoverzichtje te maken omdat het steeds hetzelfde is *oeps*) Oh, en Blind getrouwd, I love dat programma! Al zou ik er wel niet zelf aan willen deelnemen. Ik ben al een innerlijke stresskip, hoe gaat dat dan zijn in dat programma haha!

 2. Wat een fijn overzichtje! Lijkt me zo heerlijk om te kunnen wandelen met een hond, haha, het zou in ieder geval heel goed zijn voor deze huismus :p. Wat goed dat je je uitgaven op een rijtje hebt gezet! Ik ben momenteel aan het sparen voor een stedentrip dus verder dan boodschappen, uit eten gaan en af en toe een kleinigheidje kom ik eigenlijk niet, maar daarop wil ik de komende maanden ook nog meer op besparen.
  Anna schreef laatst over 20 dingen waar ik in januari blij van werd!My Profile

 3. Leuk dat je elke dag een seconde filmt. Ik doe dat sinds vorig jaar en het is heel leuk. Ik vergeet soms wel een dag, maar in het geheel zie je daar niets van, dus ik laat me er niet door demotiveren. Lekker dat je een week vakantie in het vooruitzicht hebt. Hopelijk doet dat je schouders ook goed.
  Shirley schreef laatst over Januari | Hoe mijn bed mijn leven overnamMy Profile

 4. Dat bijhouden van uitgaven is soms confronterend hé. Een half jaar nadat we zijn gaan samenwonen ben ik gestart met het bijhouden van een huishoudboek. Vroeger deed ik dat op papier, nu in een spreadsheet. Vooral de maanden waarin we aan het verbouwen waren leken we het geld met bakken naar buiten te smijten. Gelukkig valt het nu beter mee maar dan nog. Ik schrik er steeds van wat we op een maand uitgeven aan bijvoorbeeld eten. Of op een jaar aan cadeautjes of zo.

 5. Leuk verslag om te lezen en dat het voor het grootste deel een goede maand voor je is geweest :). Ik heb zelf nog nooit een echt persoonlijke blog geschreven, maar ik zat ook te denken aan een terugblik op de maand. Daar ga ik vanavond eens even voor zitten. Zo krijg je toch een beter beeld van wie er achter zo’n blog schuilt. Goed idee ook om je uitgaven mee te nemen! Daar wil ik ook iets mee doen.
  Sanne schreef laatst over Minder shoppen makkelijk gemaaktMy Profile

Comments are closed.