Au revoir, Februari!

☼ Februari was de maand van warmterecords. 20°C?! Ik vond het echt crazy en zottekes maar ik was er ook zo gelukkig mee! Rokje aan, zonder jas naar buiten, wandelingen maken, vitamine D op doen. Ik kreeg er een instant boost van! Ook heel fijn dat het nu alweer vroeger licht is en het zonnetje zich ook wat langer laat zien.

☼ Ik kreeg een griepje, natuurlijk net toen ik op vakantie ging naar zee. Ik heb alsnog wel kunnen genieten van een paar dagen me-time en alleen maar doen waar ik zin in heb (lees: veel lezen, in het zonnetje zitten, naar het strand fietsen, films kijken en uitslapen). Ik besloot m’n weekje wel in te korten omdat ik m’n eigen huis miste. Ik vind het nog altijd een beetje gek dat me dat overkomen is maar ik heb er geen spijt van!

☼ Ik besloot deze maand om eindelijk de keuze te maken om grotendeels vegetarisch door het leven te gaan. Het gaat eigenlijk ook best goed! Ik ben wel flexibel en wil niet te moeilijk doen als ik toch eens zin heb in iets vlezigs, maar ik at na mijn beslissing maar drie keer echt vlees: een pizza speciale (met salami), frietkotvleesjes en een frikandel (je ziet, dat is echt mijn zwakke plek hé). Ik vond bij de Lidl echt heel lekkere vleesvervangers en testte er ook al een paar van Vivera en die dingen maken het toch wel makkelijker om de overstap te maken.

We hebben een nieuw hondje in huis! Het was een weloverwogen beslissing maar het is toch altijd een beetje spannend en afwachten of het wel allemaal goed gaat. Moose is nu iets meer dan een weekje bij ons thuis en het gaat echt héél goed vind ik! Hij plast bijna niet meer in huis en hij luistert heel goed. Archie en hij zijn nu ook al betere vrienden en het is echt leuk om ze samen te zien spelen. We moeten nog wel een klein beetje een handige routine vinden maar ik ben er zeker van dat dat ook geen probleem zal zijn. We zijn al goed bezig en David en ik zijn echt een goed team vind ik!

☼ Ondanks al deze leuke dingen had ik wel het gevoel dat ik de laatste week vooral een beetje in een roes heb geleefd. Ik denk ook dat het door mijn late shift komt. Ik had ’s avonds niet meer echt de fut om iets te doen en als ik thuis kwam van m’n werk, moest ik anderhalf uur later al gaan slapen. Ook al heb ik dan ’s morgens wel 2u vrij, het voelt toch alsof ik niet veel aan m’n dag heb dan. Ik heb er wel vertrouwen in dat het zal beteren als de dagen nog wat langer worden.

Wat heb ik gekocht?

⇢ 2 bloesjes en een gilet via United Wardrobe: €16
⇢ Puppyspullen voor mini Moose (mandje, dekentje, eten, plaspadje, leibandje en halsband, naamplaatje (ook voor Archie een nieuw)): €100 ongeveer
⇢ Tapijt voor in de salon van Ikea: €100
⇢ Ring met mijn beginletter, kettinkje en twee paar oorbelletjes via Lucardi: € 20
⇢ Menstruatiecup: €21
⇢ 2 boeken: €39
⇢ Nagelvijl: €2

Totaal: €298

Valt goed mee denk ik! Ik zou het graag onder de €300 houden en dat is net gelukt. Moose tel ik niet mee omdat ie niet van onze lopende rekening is af gegaan 😉

Gelezen / gezien / geluisterd.

Gelezen:

Het lezen ging deze maand ietsjes minder snel als vorige maand maar de boeken zijn ook iets lijviger. Ik las Koekoeksjong en Zijderups van Robert Galbraith uit (ben fan!) en ben nu nog aan het lezen in Het slechte pad van Robert Galbraith en Lazarus van Lars Kepler.

Gezien op televisie:

Ik kijk nog altijd naar Blind getrouwd en Eviva España  maar ondertussen kijken David en ik nu ook op donderdag naar Trafiek Axel. Echt een eyeopener vind ik.

Axel Daeseleire onderzoekt zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. Voor grof geld en met de juiste contacten is alles mogelijk, regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol. De internationale trafiek brengt Axel Daeseleire onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India.
Trafiek Axel legt maatschappelijke en ethische kwesties bloot, die telkens journalistiek sterk onderbouwd worden. Axel neemt ruim de tijd om mensen uitgebreid te spreken en pertinente vragen te stellen. Even belangrijk als het blootleggen van de praktijken, is begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie zijn de winnaars en wie de verliezers? Wie wordt er rijker van en ten koste van wie?

Gezien op Netflix:

◦ Sex Education – vind ik echt een heel toffe serie! Grappig en ik houd van de sfeer. Alsof het verhaal zich afspeelt in de jaren 80 (?) maar toch ook weer niet. Een beetje zoals Stranger Things en Riverdale maar dan ook anders.

◦ Friends – daar gaan we wel nog even mee bezig zijn denk ik.

◦ Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes – De serie geeft een kijkje in het hoofd van seriemoordenaar Ted Bundy met onder andere interviews met hem van toen hij in de dodencel zat. In de serie zeggen ze dat hij de eerste échte seriemoordenaar is geweest. Hij werd veroordeeld voor een ‘klein’ deel van de vrouwen die hij vermoordde maar toen hij in de dodencel zat, bekende hij de moorden op nog eens meer dan 20 vrouwen. Ik weet niet zo goed waarom maar om de een of andere reden vind ik dit soort docu’s heel boeiend.

Geluisterd:

Deze maand stonden Burry a friend van Billie Eilish en het nieuwe album van Ariana Grande toch wel vaak op repeat. Niet gedacht dat ik het zou zeggen maar ik vind dit echt een héél tof album! Daarnaast luisterde ik ook regelmatig naar een paar elpees die ik van m’n ouders leende zoals een plaat van Dire Straits, Phil Collins, Paul Simon. Super fijn! Ik houd van de sfeer en het gekraak van die oude elpees.

Plannen voor maart.

Ik wil sowieso onze keukenkastjes eens uitruimen en daarnaast gaan we een nieuwe stofzuiger kopen (die we waarschijnlijk al hebben als dit online staat!). Ik weet niet waarom maar ik ben er echt mega enthousiast om. Haha. Daarnaast heb ik vier dagen opleiding op m’n werk waar ik wel zin in heb, heb ik afgesproken met m’n vriendinnetjes én ga ik met m’n schoonzusje en -broer naar een vintage per kilo verkoop. Oja, we moeten tegen het einde van de maand met mini Moose ook nog eens naar de dierenarts voor een vaccin.

9 thoughts on “Au revoir, Februari!

 1. Ah, wat is Moose een prachtige hond! Gefeliciteerd met je nieuwe familielid. Ik heb ook heel erg genoten van het weer in februari en hoop dat het mooie weer snel weer terugkomt.
  Lizzy schreef laatst over Diary of an insomniacMy Profile

 2. Dat klinkt als een maand met veel fijne momenten, op het griepje na dan. Misschien daardoor dat je sneller naar huis wilde? Zeker met ziek zijn ben ik liefst van al lekker thuis.
  Wat is Moose koddig 🙂 Fijn dat hij al goed gewoon is.
  Op naar een even mooie maand maart!
  (hoewel het op weervlak wat minder is als ik naar de voorspellingen kijk, wel even wennen na dat moois van vorige weken)
  Geke schreef laatst over Day Zero Project 1. Een spaarpot kopenMy Profile

 3. Leuk dat je op een ‘relaxte’ manier bijna geen vlees meer eet. Ik hoop inderdaad dat wat minder een roes is straks met de nog langere dagen, vast! 🙂 De serie van Axel klinkt erg interessant. Het lijkt erop dat ik dit vanuit Nederland op vier.be gewoon terug kan kijken, leuk!
  Silke schreef laatst over Ik word blij van mensenMy Profile

Comments are closed.