7 feitjes over mij die je misschien nog niet wist (of misschien ook wel).

1. Als er muggen zijn, weten ze mij altijd te vinden. Het maakt niet uit wie er bij me zit, ik ben altijd diegene die leeg geprikt wordt. Mijn vriend heb ik denk ik in al die tijd die we samen zijn nog maar een of twee keer met een muggenbeet gezien. Ik daarentegen heb het altijd vlaggen. Het hoogtepunt: tien minuutjes met mijn vriend in de veranda en 14 muggenbeten op mijn benen – en hij niets natuurlijk.

2. Ik vind mijn voeten mijn aller lelijkste lichaamsdeel. Nu spreek ik tegenwoordig eigenlijk niet meer over mijn lijf of hoofd in termen als lelijk, behalve als het op mijn voeten aan komt. Lelijk. Punt. Er is nog nooit een moment in mijn leven geweest dat ik dacht dat ik mooie voeten heb. Hoogstens een ‘meh’ of ‘wel oké’. Vroeger durfde ik daardoor zelfs geen sandalen aan doen. Gelukkig ben ik daar nu over en trek ik mij dat niet meer aan. Ik heb ze zelf niet gekozen dus ja. Ik vind overigens voeten in het algemeen best wel lelijk behalve die van mijn vriend – en nee, dat zeg ik niet omdat hij mijn vriend is. Hij heeft gewoon echt de mooiste voeten die ik al ooit gezien heb. Lucky me – of him natuurlijk. Ik hoop dan ook dat ons kind zijn voeten erft in plaats van de mijne.

3. Nog eentje over mijn lijf: voor er een baby in mijn buik groeide had ik de diepste navel ooit. Het was letterlijk een putje waarvan je het einde niet kon zien. Het is dan ook grappig om te merken dat er wel degelijk een bodem aan mijn navel zit en dat die nu meer en meer zichtbaar wordt.

4. Ik kocht een paar weken terug een aardbeienplant omdat ik tegenwoordig best vaak aardbeien eet – niet dat die plant genoeg aardbeien produceert om zelfs 1 ontbijtje van te fixen maar ’t is ’t gedacht dat telt hé – en nu moet ik dus toegeven dat ik een beetje vies ben van die aardbeien. Haha. Erg hé eigenlijk? Ik hou gewoon van die mooie gelijkmatige aardbeien die ik in de winkel koop en die van mij zijn al eens geblutst of er zijn van die vreemde plekjes waar ineens hondermiljoen pitjes bij elkaar zitten. Die zijn daarom niet minder lekker, ik weet dat wel, maar toch.

5. Ik heb een sproetje in het midden van mijn handpalm. Ik wist zelfs niet dat dat kon maar het kan dus. Toen ik het ontdekte was het een super mini puntje maar het werd groter en groter. Uiteindelijk besloot ik eens om de vergrootglasfunctie van mijn telefoon boven te halen en het plekje te bekijken. DOE DAT NIET. Een sproet ziet er echt heel raar en niet gezond uit. Ik moest in die tijd toevallig eens naar de dermatoloog en zij heeft het nagekeken. Mijn sproet was helemaal gezond.

6. Ik heb niet echt een lievelingskleur. Ik vind bijna alle kleuren mooi eigenlijk.

Aanschouw onze orchidee (links) met een raar uitsteekseltje waar waarschijnlijk bloemen aan komen.

7. Ik vind orchideeën echt Heel Erg Lelijk. Toevallig is dat net zo’n bloem wat een redelijk standaard cadeau is. Ik weet nog dat ik een paar jaar terug op mijn werk verkondigde dat ik orchideeën verschrikkelijk vind en toen kreeg ik voor Kerstmis prompt een orchidee cadeau van een collega. Ik weet niet of het opzettelijk was of dat die persoon mijn orchideeënhaat gewoon niet meegekregen had maar ik vond het stom. Wij hebben ook een orchidee gekregen toen we ons huis kochten en door omstandigheden zijn dat nu alleen blaadjes en ik vind dat veel mooier zo. Ik zit dan ook een beetje te twijfelen of ik die sprietjes waar ongetwijfeld bloemen aan komen er af zal knippen of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 thoughts on “7 feitjes over mij die je misschien nog niet wist (of misschien ook wel).

 1. Ik deel je orchidee haat! Mijn schoonmoeder haar huis staat vol! Is ook standaard haar cadeau voor alle gelegenheden maar ze heeft er mij gelukkig in die 9 jaar nog geen enkele cadeau gedaan! 😀

 2. Dat van die muggenbeten is echt zoooo herkenbaar. Volgens mijn vader (die fan is van flauwe mopjes) komt dat door mijn zoete bloed (Diabetes). Naar het schijnt komen ze op je geur af dus dan zullen we allebei geweldig goed ruiken zeker. Ik vind een orchidee doorgaans wel mooi en vind het altijd fijn wanneer er terug bloemen aankomen. Mijn moeke heeft er super veel staan in huis maar mijn schoonmoeder vindt er net als jij niets aan. Dus toen zij er eens eentje cadeau kreeg mocht ik hem adopteren.
  zwartraafje schreef laatst over VerrassingspakketMy Profile

  1. Oooh zeg over die processierups lees ik zo vaak, vooral van Nederlandse mensen. Ik heb het hier gelukkig nog niet gezien of gevoeld. Lijkt me verschrikkelijk die jeuk! Zeker als het zo lang aanhoudt.

 3. Vroeger was ik ook altijd het slachtoffer van muggen, maar de laatste jaren kan ik absoluut niet klagen *hout vasthouden* En mijn voeten vind ik ook het lelijkste lichaamsdeel (van mezelf en anderen). Ik weet echt niet hoe het komt.. Ik schaam me daar wel een beetje voor, want ik betrap er mij altijd op dat ik steeds met opgetrokken neus naar iemands voeten kijk (en de mijne).
  Evelyne schreef laatst over Kritiek, hoe breng ik dit het best over?My Profile

  1. Ik kijk bijna nooit naar mensen hun voeten dus ik ga er dan maar van uit dat mensen ook niet naar die van mij kijken en ik schaam me er nu dan ook niet meer voor :p

  1. Haha ik ben benieuwd of mijn navel nog gaat verdwijnen! Bij sommige vrouwen puilt hij uit maar ik denk dat dat bij mij niet het geval gaat zijn (of mijn buik moet nog énorm groeien :p)

 4. haha leuk geschreven en leuk om te lezen! Hier helaas ook iemand die favoriet is onder de muggen. Mensen vinden het altijd fijn als er muggen zijn en ik er ook zit want dan worden zij sowieso niet geprikt en ik wel. Oneerlijk weer haha

 5. Haha, ik vind orchideeën op zich wel mooi, zeker die met 1 enkel bloemetje. Maar ik snap je wel. Wat grappig dat je een sproetje hebt in het midden van je handpalm. 🙂
  Tamara schreef laatst over VragenvuurMy Profile

 6. Wat een leuk artikel en hier nog iemand met een navel wat net een diepe put is, haha. De enige orchideeën die ik mooi vind zijn degene die je in het wild tegenkomt (toevallig gespot in Oostenrijk vorig jaar). In een pot vind ik het geen geweldige bloemen, helemaal niet als ze van die lelijke luchtwortels krijgen die alle kanten op staan.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Geloven in je eigen kracht | 4 tipsMy Profile

  1. Oh bah die luchtwortels vind ik ook echt lelijk en een beetje viezig ook :p Ik heb nog nooit wilde orchideeën gezien maar ik heb ze eens gegoogeld en dat valt inderdaad nog wel mee!

 7. Leuk om te lezen! Ik vind voeten ook lelijk, maar die van mezelf vind ik dan nog wel redelijk, haha. Vooral de onderkant van voeten vind ik intens smerig, haha :D. Ik denk dat muggen jou gewoon lekker vinden haha, mij vinden ze echt niks aan. Ik ben deze zomer een of twee keer geprikt haha, maar dat is waarschijnlijk omdat ik alleen ben dus de muggen op een gegeven moment denken: oke ja er is niks beters te vinden tussen deze 4 muren :’).
  Anna schreef laatst over Fashion favorieten #3: Jumpsuit met stippen en zomers jurkjeMy Profile

  1. Haha ja dat zou goed kunnen! Soms als ik in bed gepest word door een mug denk ik ook: prik gewoon en laat me dan gerust maar helaas blijft het dan niet bij één muggenbeet :p

  1. Wel, de aardbeienplant is ondertussen heel erg uitgedroogd geraakt omdat mijn vriend ‘m ergens had gezet waar ik hem uit het oog verloor 🙁 maar hij komt er wel weer door, er komen al nieuwe groene stengeltjes en blaadjes uit de grond 😀

 8. Heerlijk lijstje dat ook weer fantastisch werd geschreven. De dag beginnen met iets lezen van u is blijkbaar echt uw dag met een lach beginnen. Love it! I

  k vind orchideeën dus ook echt mega lelijk eigenlijk… mijn mama ook. Dus ge bent zeker niet de enige 😉 Geef mij maar gewoon kamerplanten. Die overleven langer en die zijn gegarandeerd leuker.

  1. Alez zeg, bedankt voor ’t complimentje ^^ Leuk! Ben ook blij dat ik niet de enige orchideeënhater ben 😉 Ben ook meer van de kamerplanten of ja, andere bloemen.

 9. Leuke weetjes! Dat van die muggen is (helaas!) heel herkenbaar. En voeten vind ik ook niet mooi. Er zijn mensen die voeten geweldig vinden, maar dat snap ik niet zo goed;).
  Naomi schreef laatst over VerraadMy Profile

 10. Haha, dat over die aardbeienplant. Ik had er ooit ook 1. Er kwamen denk naar 2 aardbeien aan en die durfde ik niet op te eten. Ik was er net als jij een beetje vies van. Ik vertelde het laatst aan mijn vriend en hij vond het volgens mij een beetje belachelijk en raar. Grappig dat jij hetzelfde gevoel hebt.
  Shirley schreef laatst over Juni | Een beetje normaal doenMy Profile

  1. Ik draag gewoon sandalen omdat ik te warme voeten in de zomer echt een hel vind :p dat is dan misschien ook weer een beetje een raar kantje. En ook, ik kijk eigenlijk zelden naar andere mensen hun voeten dus ik kon me er wel over zetten; waarom zouden mensen naar mijn voeten kijken?