642 Things to write about

Dit boek bestelde ik ooit. Heel lang geleden. Ik denk al wel vijf jaar terug. En toch wil ik het er nu graag over hebben. Ik ontdekte het eigenlijk opnieuw toen David en ik verhuisden. Sindsdien stond het in m’n kastje te wachten op me. Zelfs vijf jaar geleden, toen ik nog geen blog had, wou ik al graag schrijven. Echter heb ik dus nooit in het boek geschreven. Haha. Zo gaat dat dan. Ik denk vanuit een angst om het te verprutsen? (Correctie: bij het bladeren in het boek ontdekte ik twee uitgescheurde pagina’s. Misschien dat ik toch ooit een poging deed die niet voldeed aan m’n eigen eisen. Verprutst dus.)

Het is best een lijvig boek vind ik. Zonder pagina aanduiding. Maar geloof me, als je het wil volschrijven, ben je wel even bezig. Het boek werd geschreven door The San Francisco Writers’ Grotto (whatever that is). Binnenin het boek zie ik dat er meer dan 30 mensen aan meewerkten. Dat kan dus ook al tellen. En de titel zegt al waar het over gaat. Het is een boek met daarin 642 dingen om over te schrijven. Bij mij nu iets minder omdat er twee pagina’s uit zijn. Haha. Stomkop ben ik ook. Maar oké.

Al die meer dan 30 mensen hebben elk een paar opdrachtjes gegeven om over te schrijven. Bijvoorbeeld: Je zit op de snelweg vast in ’s werelds ergste file voor twee dagen. Wat gebeurt er? Of: Je bent een 21-jarige. Schrijf een liefdesbrief aan je vriendje/vriendinnetje. Of deze: Schrijf alles op wat je je kan herinneren van je wiskundeleraar. Voor sommige schrijfsels krijg je een hele pagina, voor andere een vakje op één vierde van de pagina. Persoonlijk vind ik het echt een supertof idee. En heel nuttig om je schrijfskills te oefenen. En je creatieve denken verder te ontwikkelen. Sommige dingen vind ik zelfs best moeilijk om te beschrijven. Maar ik ga binnenkort hier op m’n blog wel een keer een poging doen! Ideaal voor als ik even geen inspiratie heb om over iets anders te schrijven!

De vraagjes / opdrachtjes staan in het Engels geschreven. Sommige woordjes moet ik zelf even opzoeken omdat ik ze niet kende. Maar voor de rest is het heel goed te doen. Je kan zelfs ook gewoon in het Engels schrijven. Of Frans of Spaans, maakt ook eigenlijk geen hol uit. Is nog een goede manier om talen te oefenen ook. Maar ik ga het dus bij Nederlands houden. Haha. Dat is al uitdaging genoeg!

7 thoughts on “642 Things to write about

  1. Ik zag dit boekje toevallig vorige week in een klein winkeltje met papierwaren. Het leek me een heel leuk boek om te oefenen met schrijven en dankzij de opdrachten ben je niet afhankelijk van je inspiratie. Ik denk dat je vele leuke verhalen gaat opleveren! Veel plezier ermee!
    Laurine schreef laatst over Moeten we alles zijn? | schrijfselMy Profile

  2. Wat een leuk boek en idee! Ik ben persoonlijk gek op dit soort boeken. Het brengt je ook bij verhalen waar je anders minder snel bij stilstaat. Ik ben benieuwd!

  3. Oeh, klinkt als een leuk boek! Ik kende het nog niet maar vind van die boekjes met vragen aan jezelf altijd interessant om jezelf beter te leren kennen. En inderdaad om je schrijfskills te oefenen. Komt op mijn wishlist 🙂
    Sarah schreef laatst over A few of my favorite thingsMy Profile

  4. Wat een leuk boek! Ik denk dat het je ook heel wat inspiratie kan opleveren als blogger 🙂 Ik houd altijd wel van dit soort boeken met vragen of opdrachten aan jezelf. Ik moest wel lachen om de 2 pagina’s. 640 is nu wel een mooi rond getal toch 😉 Dan heb je het gewoon daarvoor gedaan!
    Romy schreef laatst over Note to self | Mijn pleidooi voor stilstaanMy Profile

Comments are closed.