5 Dagen 5 outfits

Aangezien ik meer en meer plezier haal uit mijn outfits en die ook echt een groot onderdeel van mijn identiteit zijn, leek het me weleens tof om een hele post te wijden aan een paar van mijn looks, om het zo te zeggen πŸ˜‰ Je zal zien dat er zo goed als drie constanten zijn…

 1. Mijn Dr. Martens
 2. Een lange grijze gilet van Vila
 3. Monki

Haha. De schoenen en gilet zijn twee ‘kledingstukken’ die ik zooooo vaak draag. De gilet van Vila heb ik ook al een jaar of drie denk ik en hij ziet er eigenlijk nog altijd heel mooi uit. Het ding heeft me volgens mij maar €20 gekost en ik draag hem elke week wel een keer. En daarnaast ben ik héél grote fan van Monki, dat moge duidelijk zijn.

t-shirt & jumpsuit: Monki | schoenen: Dr. Martens | oorbellen: Aliexpress

Ik ben echt gek op deze jumpsuit. Hij zit super comfy, het model valt heel mooi en hij kan zowel net als casual. Ik krijg elke keer wel complimentjes als ik hem aan heb. Niet dat het me daar om te doen is maar het is wel fijn natuurlijk πŸ™‚ Vaak draag ik er een basic t-shirt onder in 1 kleur maar ik vind het ook weleens tof om wat printjes te mixen dus het werd een streepjes t-shirt.

bloes & jeans: Monki | schoenen: Pertini | riem: Pieces

Het bloesje kocht ik tweedehands via United Wardrobe en vind ik echt super tof door de kleurtjes. Het donkergroen met dat felroze in de stippen. Het is normaal een lange bloes met een riempje erbij maar ik draag ‘m liever in mijn broek.

Feitje over de schoenen: het is denk ik naast mijn docs mijn duurste paar schoenen en ik kocht ze toen ze met grote korting in de winkel stonden waar ik ooit werkte.

jeans: Primark | t-shirt: Monki | gilet: Vila | schoenen: Dr. Martens | riem: Pieces

Dit is mijn standaard outfit als ik niet weet wat ik moet aandoen. Gewoon een fijne jeans, t-shirt en gilet. De broek heb ik sinds vorig jaar en vind ik echt een topper omdat hij super mooi valt en het een hele fijne stof is. Het is vrij dunne jeans maar niet van die ‘goedkope’ lubberjeans, als je snapt wat ik bedoel. Eigenlijk een prima jeans voor als het warm is omdat hij losser valt en dus wat soepeler is.

t-shirt: Undiz | rok: CKS | gilet: Vila | schoenen: Dr. Martens

Deze outfit is een klein beetje uit mijn comfortzone omdat ik minder rokjes draag. Ik vind het gauw wat tuttig staan ofzo, ook al heb ik wel redelijk wat rokken. Maar deze rok, wauw, ik vind het zo’n mooi ding! De bovenste laag is eigenlijk wit met blauw maar door de roze onderrok geeft dat een super mooi effect. Ik kocht deze rok tweedehands van een vriendin. Het t-shirt is eigenlijk van een pyjama maar ik vind ‘m te leuk om ’s nachts te dragen, hihi.

jurk: American Outfitters | gilet: Vila (what’s new) | schoenen: Dr. Martens

Last but not least, een van mijn favoriete jurken! Ik heb ‘m graag gedragen in de zomer maar ik vind dat ie in de herfst ook nog mee kan. Hij is lekker lang.

Het ding bij mij is: ik houd heel erg van statement pieces (al valt het dan nog altijd wel mee qua opvallendheid πŸ˜‰ ), van die opvallende stukken waarvoor mensen een paar seconden langer kijken maar ik heb ook enorm veel basics in mijn kast. Het hangt echt dag per dag af waar ik zin in heb en het gaat ook altijd in periodes. Er zijn weken dat ik alleen maar jeans en t-shirts draag en dan zijn er weken waarin ik alleen maar jurkjes draag. Alleszins, ik vind het heel fijn om outfits te vinden waarin ik me echt 100% Irene voel en dat is bij al deze outfits het geval.

Ik ga hier denk ik wel vaker een postje aan wijden! En ook handig voor mezelf, als ik Γ©cht geen inspiratie meer heb kan ik altijd eens terugkijken en voor een van deze combo’s gaan.

Waaruit bestaat jouw favoriete outfit?

17 thoughts on “5 Dagen 5 outfits

 1. Zo’n toffe stijl dat jij hebt! Ik val, mede doordat ik momenteel serieus wat overgewicht heb en mij dus echt niet zo goed in mijn vel voel, vaak terug op een basic jeans + t-shirt + lang vestje. Niets mis mee, maar zelden uit het oog springend, zoiets πŸ™‚

 2. Wauw, supermooie outfits! Keiver uit mijn comfortzone; ik ben echt een vestjesmadam en draag op alles vestjes, van kleedjes tot broeken. Mijn standaardoutfit deze winter is mijn skinny jeans (ja ik ben blijven steken in de mode :p) met een blouse met lange mouwen en dan mijn rood nepleren vestje, en dat is wel as good as it gets. Mijn garderobe kan wel wat spicing up gebruiken als ik jouw outfits zo zie, vind ze echt geweldig!
  Leen schreef laatst over Minder afval #5: de statistieken van het voorbije jaar en wat ik op één week verbruik als ik er niet echt op letMy Profile

 3. Leuke outfits! En zo tof dat je je eigen stijl gevonden hebt! Dat maakt winkelen wel een heel stuk makkelijker denk ik. Alles staat je ook stuk voor stuk heel leuk.

  Hoop dat ik ook ooit een eigen stijl vind die leuk is. Nu is het vooral saai vermoed ik. Weet goed wat ik niet leuk vind maar wat dan wel is een stuk moeilijker.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #12 – 20. Midweek Limburg in bungalowparkMy Profile

 4. Heel leuk om te zien! Ik snap precies wat je bedoelt met outfits die 100% jou zijn. Ik zoek die ook altijd en heb er sowieso een paar to-go als ik echt geen inspiratie heb. Voelt heel goed als je weer zo’n setje vindt/kunt maken. Leuk artikel! Je inspireert me om ook zo’n blog te maken. πŸ™‚ Who knows..
  Evelien schreef laatst over 13 going on 30 | Waarom 30 zijn leuker isMy Profile

 5. Wat leuk dit! Ik vind het altijd zo inspirerend om de outfits van iemand anders te zien. En jouw stijl is echt zoals ik ook het liefste rondloop. Ik heb ook een paar statement pieces in de kast, maar kan ook een hele week rondlopen in basickleding πŸ™‚

 6. Een kleedje met een legging eronder.
  Bekentenis: ik ging ooit solliciteren in pyjama. Niemand die dat merkte hoor :p Ze hebben mij zelfs aangenomen.
  Kris10 schreef laatst over Dikke poepMy Profile

 7. Ik heb geen broeken (behalve mijn sportleggings) , ik draag al-tijd kokerrokken πŸ™‚
  Ondanks dat ik een heel basis stijl heb (met dus die kokerrokken en meestal rolkraagtruitjes in alle soorten, maar altijd effen en veelal donker) en/of een jasje (snel kou) , hoor ik wel van mensen dat ik een heel eigen stijl heb (ik laat in het midden of ze dat als compliment bedoelen want boeit mij totaal ni , als kik da maar schoon vind). Die dr Martens droeg ik een hele middelbare schooltijd lang en een groot deel van mijn unif jaren (ben van 1990), heb ze dus lang genoeg gedragen (had ook alle stijlen: van die hele lange tot lakleren enz.. ik moest die toen nog gaan halen in Brussel in winkels die ik benoemde als “waar de hoeren ook hun kleren gaan halen” πŸ™‚ Nu ze in zijn, wil ik net weer wat anders. Ben nu meer fan van street/sporty maar dan int strak en clean πŸ™‚ (If that makes sense.. denk van ni πŸ™‚

 8. Je hebt echt een toffe eigen stijl! Ik vind de outfit met het rokje juist het allerleukst staan.

  Zelf draag ik nooit rokjes of jurkjes. Ik draag 9 van de 10 keer een spijkerbroek, en die combineer ik met tops en soms colbertjes of vesten (wat jullie gilets noemen dus)
  Audrey schreef laatst over 25x fijne kleine dingen in het levenMy Profile

Comments are closed.