#40dagenbloggen

Als je je afvraagt of ik écht 40 dagen na elkaar ga bloggen: YES! Het stelt niet veel voor als je ziet dat Evelyne 365 dagen blogt dit jaar en dus echt élke dag iets schrijft (er zijn zo nog van die “zotte” mensen hoor, Romy bijvoorbeeld), maar toch! Een hele tijd geleden besloot ik om mijn blogschema gewoon overboord te gooien en stukjes te schrijven wanneer ik dat wou. Dat werkte heel fijn voor mij en ik merkte uiteindelijk dat mijn schema er toch terug een beetje in sloop, want veel inspiratie en dus veel posts die ik kon inplannen. Wat ik nog nooit deed, is een hele periode na elkaar elke dag schrijven, ook al zou ik dat eigenlijk wel kunnen.

Op een goeie dag kwam ik op de blog van Kathleen en zag ik dat zij een challenge organiseert in de vasten. Nu heb ik echt niets met veertig dagen vasten, maar 40 dagen bloggen, dat leek me wel een zotte uitdaging. En zot zijn doet geen zeer dus hier gaan we dan maar. (Weet je wat ik zo’n gek idee vind? Dat ik op het einde van deze challenge waarschijnlijk (hopelijk, haha) ergens aan het werk ben. Het lijkt alsof ik al een eeuwigheid thuis ben, ook al is het nog maar twee weken, en het voelt raar dat ik dan binnenkort nieuw werk zal hebben. Haha.)

Hoe gaat het dan precies?

Je kan natuurlijk gewoon op eigen houtje 40 dagen bloggen, maar je kan je ook “officieel” inschrijven via de post van Kathleen. Dat laatste deed ik en met mij ook een paar andere gemotiveerde bloggers.

De challenge start op 14 februari. Een paar dagen na je inschrijving krijg je van Kathleen een mail met daarin acht thema’s en per thema nog eens 7 onderwerpen waarover je kan schrijven. Inspiratie genoeg dus aangezien je daarmee gerust 56 dagen vol kunt maken. Maar eigenlijk mag je gewoon wel schrijven waarover je wilt. In dat eerste mailtje zit ook een planner die je kan gebruiken om je posts in te plannen. Leuk! En daarnaast zal Kathleen ook elke maandag een mail sturen met tips en motivatiedingetjes.

Ik heb er zin in!

Ik heb er eigenlijk echt heel veel zin in! Ik ben vooral heel benieuwd hoe het zal verlopen en of het me lukt om effectief 40 dagen na elkaar een post online te zetten. Maar ik weet gewoon zeker dat het moet lukken! Ik heb al een snelle blik geworpen op de onderwerpenlijst van Kathleen, maar ik heb voorlopig nog inspiratie genoeg dus ik laat de lijst even voor wat het is.

Ga jij ook mee doen?

Photo by Carl Heyerdahl on Unsplash

16 Comments

 1. kaylin 13 februari 2018

  Heel veel succes en plezier met het uitwerken van deze challenge.


 2. sammie 12 februari 2018

  Oh dat is niks voor mij haha. Ik vind 3 artikelen per week wel genoeg 😀 Vind het wel knap als je het volhoud en het ook nog eens leuke artikelen zijn, dat lijkt me nog lastig met 40 dagen achter elkaar bloggen.
  sammie schreef laatst over Keukenaccessoires, nieuw in onze keuken.My Profile


 3. Citlali 12 februari 2018

  Gaaf! Ik ben bang dat ik daar niet genoeg inspiratie voor zou hebben. Ik houd het lekker bij schrijven wanneer er iets in me opkomt waar ik over wil schrijven. Al moet ik zeggen dat het zo’n challenge je waarschijnlijk wel echt motiveerd!
  Citlali schreef laatst over Let’s share some love – bloghop –My Profile


 4. Sofie 11 februari 2018

  Fijn dat je ook meedoet! Ik heb vorig jaar meegedaan en ben van plan om het dit jaar ook weer te gaan doen 🙂
  Sofie schreef laatst over Uitgelezen in Januari 2018My Profile


  • Irene 12 februari 2018

   Ja leuk! Ben heel benieuwd naar alle schrijfsels 😀 Vond je het vorig jaar goed te doen?


 5. Haha, als ik 40 dagen zou bloggen, zou ik daarna door ongeveer al mijn verhalen zijn tot nu toe 😉 En daarna dus niks meer te vertellen hebben, hahaha. Niet zo’n goed plan dus, hehe. Maar spannend dat je eraan meedoet, ik ben benieuwd!
  Sam – singlereadytomingleblog schreef laatst over Van de ene zieke geest naar de andereMy Profile


  • Irene 11 februari 2018

   Haha nee, niet zo’n goed plan voor jou dan 😀


 6. Evelyne 11 februari 2018

  Whaa, noem je mij nu zot? Haha, je hebt gelijk 😉 Dat ben ik op bepaalde vlakken ook 😉 Waauw, ik kijk uit naar je dagelijkse posts! Veel succes! Maar dat lukt je zowiezo wel 😉 En ooh, heb je een nieuwe baan in het vooruitzicht? Top!!!
  Evelyne schreef laatst over 5x dingen die ik vaker wil gaan doenMy Profile


  • Irene 11 februari 2018

   Haha nee nog niet! 😀 Ik denk dat ik het wat verkeerd verwoord heb. Ik bedoel maar dat ik tegen het einde van de challenge hopelijk wel nieuw werk heb. Dat is mijn doel alleszins.


 7. Romy 11 februari 2018

  Haha, wat leuk dat je mij noemt als een van de zotte dagelijkse bloggers 😉 ♥
  Superleuk en stoer dat je deze challenge aangaat! En wat een leuk idee trouwens dat je er blogonderwerpen voor toegestuurd krijgt. Aan inspiratie vast geen gebrek 🙂 Ik ben heel benieuwd naar al je artikelen.
  Romy schreef laatst over Sunday Funday | 35 leuke dingen om te doen op zondagMy Profile


 8. Shirley 11 februari 2018

  Leuke uitdaging. Het gaat je vast lukken als je nu al zoveel inspiratie hebt. Ik schrijf op mijn werk al iedere dag, dus voorlopig hou ik het op mijn eigen blog bij schrijven wanneer ik zin heb. Succes!
  Shirley schreef laatst over Hoeveel geld gaf ik in 2017 uit aan vakanties?My Profile


  • Irene 11 februari 2018

   Dankje! 🙂


 9. Mei Qi 11 februari 2018

  Oh wauw wat een challenge!! Ik vind het zo knap dat je dat gaat doen!! En wauw laat staan 365!! Dat doe ik jullie niet na hoor!! Heel veel succes en ik ben benieuwd!! X


  • Irene 11 februari 2018

   Dankje! 😀


 10. Inge 11 februari 2018

  Wat leuk!! Ik heb er zelf niet genoeg tijd voor maar ben erg benieuwd naar jouw stukjes. En wat spannend van je nieuwe baan!
  Inge schreef laatst over mijn favoriete podcastsMy Profile


  • Irene 11 februari 2018

   Hihi ik heb nu nog geen nieuw werk, maar dus hopelijk wel tegen het einde van deze challenge! 🙂


Comments are closed.