365 Vragen – September

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

1. Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?

Werkelijk waar, ik herinner het me niet meer. Ik keek eens terug in m’n foto’s en maakte op woensdag 1 september maar 1 foto en dat was een frietenfoto. Duuuus via frietjes? 😀

2. Welke band zou je graag live eens zien?

Geen band: Lana Del Rey, Billie Eilish
Wel een band: Flogging Molly

3. Wat is de laatste foto op je telefoon?

4. Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.

Er zijn wel een paar herinneringen maar de eerste die me te binnen schoot was een situatie die zich voor deed in het eerste leerjaar (vraag me niet waarom, zo tof is ze niet), op het einde van het schooljaar. We hadden tijdens een les eens een soort van weefgetouw gemaakt met een schoenendoos en daar dan een lapje op geweven met allemaal verschillende kleurtjes wol. Op het einde van het schooljaar deelde de juf de lapjes uit aan de rechtmatige eigenaren. Op het einde bleef er nog 1 lapje over en 1 meisje zonder lapje maar zij bleef bij hoog en laag beweren dat het niet haar lapje was waarop de juf boos werd.

5. Naar welke plek zou je nu het liefste gaan en waarom?

Ik zou eigenlijk heel graag op reis gaan. Een puur ontspannende chill reis met het lief en het kind. Naar waar maakt me niet zoveel uit. Ik zou met de caravan weg willen of op hotel, dat is niet belangrijk. Als ik maar eens weg ben.

6. Wat is het laatste dat je zelf maakte?

Goeie vraag. Ik kan me alleen mijn boeketje bloemen van Lego herinneren en dat is toch al eventjes geleden.

7. Welke opmerking van iemand anders zal je altijd bijblijven?

Een van mijn vriendinnen zei een paar jaar geleden dat ze vroeger (toen we nog in de middelbare school zaten) altijd naar me opkeek. Dat begreep ik totaal niet want ik voelde me in het middelbaar nu niet echt geweldig over mezelf. Ik viel dus compleet uit de lucht maar toen ze uitlegde waarom vond ik het eigenlijk alleen maar heel fijn om te horen.

8. Heb je van iets een ideaalbeeld in je hoofd? Welk?

Ik heb een heel sterk beeld in mijn hoofd van de schooltijd van D én ons verbouwde huis. Het is een beetje een clichébeeld met een grote tafel waar iedereen aan kan zitten en dan D’tje die van school komt, een stukje zelfgebakken cake of wat koekjes eet en dat we dan samen huiswerk maken. Het is een beeld waar ik heel warm en blij van word.

9. Welke serie kijk je?

Ik kijk momenteel:

 • Lucifer
 • Outer Banks
 • Castle

10. Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

Het is tegelijk iets waar ik niet meer echt mee in zit en wat ik ook eng vind. Het idee dat ik – als alles goed gaat en ik niet ziek word ofzo – gewoon soort van aan het wachten ben tot ik dood ga. Ik kan daar heel erg over nadenken dat het op een bepaald moment gedaan zal zijn. Maar dus, langs de andere kant voel ik me wel goed nu met ouder worden. Ik leer mezelf toch wel meer waarderen en kennen.

11. Welke app gebruik je het vaakst?

Dat zal wel WhatsApp zijn denk ik. En daarna Instagram.

12. Wat bestel je in de frituur?

Frietjes – uiteraard – met stoofvleessaus, joppiesaus en dan hangt het er wat van af waar ik zin in heb maar deze snacks eet ik regelmatig afgewisseld (ik kies er meestal wel twee): een bicky burger zonder augurken, een macho, kipnuggets, een kipkaaspunt, een boulet of een ragouzi. Bitterballen eet ik ook heel graag maar ik vind dat gek genoeg vaak te vettig als ik dat in het frietkot bestel.

13. Waar spaar je voor?

Niet echt iets heel specifiek maar wij sparen om een buffer te hebben en om onszelf af en toe eens iets te gunnen.

14. Wat wil je deze maand nog graag doen?

Wij gaan het aankomende weekend, voor D’s verjaardag, een weekendje naar zee en daar kijk ik erg naar uit. Voor de rest geen zotte wensen 😉

15. Wat was de grootste uitdaging de voorbije dagen?

Een fijne balans vinden tussen een hele dag werken, zorgen voor D en wat tijd voor mezelf en het lief. Ik vind het nog altijd lastig hoor.

16. Wat zijn op dit moment de 3 meest belangrijke dingen?

Hoe ik me voel, hoe D’tje zich voelt en hoe het lief zich voelt. Dat is echt mijn focus nu, zorgen dat we ons allemaal fijn voelen en het leuk hebben.

17. Hoeveel dichte vrienden heb je?

Ik hoop dat ik niemand vergeet maar ik denk vijf op dit moment.

18. Wat irriteert je?

Veel 😅😜 Om een paar dingen te noemen: mensen die meteen overal een probleem van maken en niet voor rede vatbaar zijn, mensen die onbeleefd zijn, mensen die in het midden van de weg (kan overal zijn: voetpad, gangpad in de winkel, …) staan te lanterfanten en niet aan de kant gaan, mensen die met hun cabrio waar ze nog in zitten (en zonder achterbank of kinderen of iets) op een gezinsparkeerplek gaan staan aan de supermarkt waardoor ik me alsnog in een klein vak moet zetten en dan acrobatentoeren uit moet halen om de baby uit en in zijn autostoel te krijgen zonder met mijn deur een andere auto te blutsen (dat irriteert me zelfs niet, dat haat ik zelfs en ik vind dat zo asociaal), bumperklevers en mensen die voor niets meteen claxonneren, mensen die altijd ergere problemen hebben, en zo kan ik dus nog uren doorgaan denk ik.

Wat irriteert me? Vooral mensen dus eigenlijk 😉

19. Hoe zou je je leven omschrijven op dit moment?

Ja zeg, hoe zou ik mijn leven omschrijven? Euhm normaal? Wel fijn, niet super boeiend of spannend maar gewoon wel tof.

20. Wat was het laatste wat je in je eentje deed?

Boodschappen doen.

21. Wat zou je doen als je nergens bang voor zou zijn?

Ons huis verkopen en verhuizen naar de Ardennen. Mijn eigen zaak beginnen. Vaker zeggen wat ik denk als ik niet akkoord ben met wat iemand zegt.

22. Hoe zit je me-time eruit?

Een lange douche nemen. Eens een uur ongestoord in mijn boek lezen met een drankje en een chipske of chocolaatje erbij. Een beetje blogs lezen en schrijven.

23. Hoeveel tattoos heb je?

Vijf!

24. Hotel of kamperen?

Ik vind het allebei leuk en ik kan ook moeilijk kiezen. Vroeger maakten wij vaker hotelreizen en ik vind het daarbij wel tof dat je gewoon niet te veel zelf moet doen. Je kan makkelijk in het zwembad plonzen en ‘s morgens aanschuiven aan het ontbijt. Je moet niet koken en je hebt een – als het goed is – fijn bed om in te knorren. Maar kamperen vind ik ook tof. Dat is een totaal andere sfeer die me ook hele erg aan vakantie doet denken. De laatste jaren gaan we vooral kamperen. Dat is ook erg laagdrempelig vind ik. In de auto stappen en gaan. Je moet niet te veel regelen op voorhand en je bent veel buiten.

25. Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Sinds kleine D er is heb ik eigenlijk regelmatig de slappe lach. De laatste keer moest ik enorm lachen omdat hij nu geleerd heeft om in zijn handjes te klappen en dat is zo’n komisch zicht. En daarnaast wordt hij dus ‘s morgens wakker en begint dan automatisch in zijn handjes te klappen 😂

26. Wanneer was je voor het laatst in de natuur?

Vandaag (de 26ste) gingen we naar het bos en hebben we wel anderhalf uur gewandeld.

27. Wat heb je gepland voor de komende maand?

Niet zoveel. Ik ga een lijstje maken met dingen die ik in de herfst wil doen en dan gaan we daar wat dingen uit pikken. Maar wat ik héél graag zou doen is nog eens naar de cinema gaan met het lief dus dat moet ik misschien gewoon eens inplannen.

28. Waar denk je met weemoed aan terug?

Pre-babytijd toch wel. Ik vind D geweldig en ik zou hem niet meer willen missen, alleen denk ik de laatste tijd wel vaak terug aan de tijd dat hij er nog niet was en dat was toch allemaal wel simpeler. Ik denk dat dat ook perfect kan: blij zijn met hoe het is en toch ook een klein beetje terug verlangen naar hoe het was. (dat klinkt misschien wat negatief, ik wil efkes zeggen dat het niet negatief bedoeld is, ik heb ook geen negatieve gevoelens over het kind of mijn rol als mama)

29. Waar ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?

Huizen in de Ardennen, haha. Sinds we terug zijn van zee kijk ik regelmatig op immosites.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Ik las deze maand The Invisible Life of Addie LaRue uit en daarin worstelt een van de personages met depressieve stemmingen en hij zegt dan tegen zichzelf: it’s just a storm. Ik heb soms – zeker afgelopen maand met mijn nieuwe werk en de onzekerheid die ik soms voel – de neiging om mijn negatieve of ongemakkelijke gevoelens heel groot te laten worden en dan kan ik heel stellig denken dat alles ineens anders moet (het zal ook aan de maand liggen: september, nieuw begin) maar nu herhaal ik soms dat zinnetje ook in mijn hoofd. It’s just a storm. Het gaat wel weer voorbij en dan wordt alles weer wat meer comfortabel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 thoughts on “365 Vragen – September

 1. Wat een mooie antwoorden heb je gegeven, gisteren heb ik Outerbanks afgekeken en wat een spannende serie was dit!
  En het eind is totaal niet wat je had verwacht.. echt wauw! Outlander is ook een mega mooie serie, mooiste die ik ooit heb gezien trouwens en zo staat mijn man er ook in. Terwijl die eerst Game of Thrones bovenaan had staan, maar toen die Outlander had gekeken vond die dat veel mooier. Je moet er wel eventjes inkomen en sommige stukken zijn heftig, maar het verhaallijn is geweldig. Verder zou ik ook heel graag een grote rondreis willen maken.. ooit moeten mijn man en ik dit gewoon gaan doen.

 2. Ik heb Flogging Molly eens gezien in de AB! Totaal geen verwachtingen van op voorhand en dat was ZO leuk, amai! Wij hadden wel de zitplaatsen achteraan haha, vooraan leek me iets te fel hehe. Kan jij mijn favoriete hut in de Ardennen niet gewoon kopen en mij met korting laten logeren haha? 😀 Ik snap trouwens ook wel wat je bedoelt met blij zijn met hoe het is en toch verlangen naar iets anders hoor. Denk dat dat heel menselijk is. We vinden gewoon verschillende dingen/levens tof en soms zijn die niet verenigbaar, maar daarom vind je je huidig leven natuurlijk niet stom.

 3. Ha een nieuwe layout, zie ik dat goed?
  En leuke vragen weer! Ik zag ‘m bij Anne ook al voorbijkomen… vind het vaak wel veel maar deze vragen intrigeren me wel 😀 Vind je het ok als ik ‘m ook post, met credits naar jou natuurlijk?
  En oeeh een huisje in de Ardennen, dat lijkt me heerlijk! Of zoals jullie Belgen dat altijd zo leuk zeggen: zaaaaalig 😀

  1. Tuurlijk mag je ze overnemen! 🙂 Ben benieuwd naar je antwoorden.
   En ja je ziet het goed! Ik moet af en toe wat kunnen prutsen aan het uiterlijk van mijn blog, haha 😀

 4. Frietjes eten is ook gewoon keigoeie selfcare, haha. Ik moest ook erg lachen om je irritatie-rant. Enne, ben erg benieuwd: wat voor eigen zaak jou je dan willen beginnen?

 5. Heel herkenbaar dat mensen in de algemene zin gewoon heel irritant kunnen zijn 😉 En frietjes als selfcare… Ik denk dat de meeste mensen dat niet als selfcare zien, maar vind het een goed antwoord, haha. Je wordt tenslotte blij van frietjes!

 6. Ah, dat ideaalbeeld van een grote tafel met gezelligheid: heerlijk! En ik snap wel wat je bedoelt hoor met dat verlangen naar prebaby. Natuurlijk neemt dat niet weg dat je zielsveel van D. houdt, maar er is gewoon heel veel veranderd. En ach, wie weet verlang je over tien jaar terug naar het babytijdperk. Mag ook toch?;)