365 Vragen – Mei

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

1. Wat deed je vandaag?
Ik ben even in mijn weekoverzichtje gaan kijken wat ik op 1 mei deed. Ik was alleen thuis met de baby dus dat. En ik maakte bloemkoolsoep.

2. Wat was het fijnste deze week?
Letterlijk elke dag dat D’tje terug kwam van de opvang en hij moest lachen als hij mijn hoofd zag.

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?
Mijn verlovingsring.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?
Oei ja je doet natuurlijk altijd wel iets eh maar goed het gaat dan om bijvoorbeeld een hele dag lanterfanten, Netflixen, … Ja dat herinner ik me dus niet meer. Ik hoop dat ik af en toe wel eens op een vrije vrijdag kan nietsen.

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?
Ik moest even nadenken maar ik denk dat ik hier kan zeggen: therapie volgen. De stap er naartoe vond ik niet bijzonder groot, ik heb er niet meer zoveel moeite mee om aan te geven dat het me wat boven het hoofd groeit. Maar de drang om te stoppen heb ik wel vaak, puur omdat ik het allemaal niet echt meer onder ogen wil zien. Mijn psychologe zegt: You’ve got to feel it to heal it en ja soms wil ik het gewoon niet voelen en heb ik zin om ermee te stoppen. Maar dat doe ik dan toch niet.

6. Wat wil je morgen anders doen dan vandaag?
Wat meer tijd nemen om mijn dag af te sluiten.

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?
De baby, het lief, ons huis, mijn collega’s, dat ik al eens op mijn gemak in mijn boek kan lezen, jullie.

8. Schijnt de zon?
HA. HA. HA. Nee. Maar er is naar ‘t schijnt beterschap op komst. (ik kan dit bevestigen, het is 29 mei en de zon schijnt!)

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?
Onze terrasmuren verven, een tripje naar de Ikea, een beetje zon nog? Alstublieeeeeeft?

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?
Water. Saaaaaaai. Of multivruchtenfruitsap.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?
Prullen aan mijn blog, lezen, autorijden als ik zelf rijd of vooraan kan zitten.

12. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?
Best wel veel alledaagse dingen denk ik. Ik zal er eens op letten (maar dan ben ik aan’t nadenken natuurlijk en telt het niet meer… :p)

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?
Dat je grootste problemen eigenlijk niets voorstellen.

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?
Een paar weken terug.

15. Wat is je stopwoord?
Allez.

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?
Ik maak me zorgen om het weer als we gaan trouwen. Iets waar ik niets aan kan veranderen maar wat wel een belangrijk element is om de dag goed te laten verlopen aangezien we wat mensen in onze tuin verwachten en niet echt een binnen-alternatief hebben.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?
Niet luisteren. En dan twee specifieke situaties:
1. Als ik iets aan het vertellen ben en de andere persoon is afgeleid.
2. Als ik iets aan het vertellen ben en dan om de haverklap onderbroken word om te moeten luisteren naar het nog ergere verhaal van mijn gesprekspartner. Het is iets anders als de persoon in kwestie een gelijkaardige situatie meemaakte en je een soort van connectie hebt en herkenbaarheid vindt in elkaars verhaal en dan uit enthousiasme vertelt / onderbreekt.

Of altijd eerst het negatieve zien, dat vind ik ook irritant.

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?
Verbinding vinden met mensen. Het weer. Nectarines. Barbecueën.

19. Vertrouw je snel mensen?
Ja ik denk het wel. Als die persoon me een fijn gevoel geeft, is het vertrouwen er snel.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?
Camping Coppens vind ik leuk (over Staf Coppens die in Zweden een camping opent), De Kemping (ook al over een camping, haha) en Rizzoli & Isles. Voor de rest zijn alle programma’s die wij nog keken zoals De Mol, Temptation Island gestopt. Ik neem ook Chateau Planckaert nog op maar die afleveringen moeten we nog eens bekijken.

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?
Het nieuws. Vroeger keek ik bijna nooit naar het nieuws maar om de een of andere reden is dat nu weer een gewoonte geworden. Alleen word ik er echt absoluut niet blij van dus ik denk dat ik er maar weer mee ga stoppen.

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?
Gisteren! Ik maakte een appel crumble en nog eens citroencake met maanzaad.

23. Ben je ergens onzeker over?
Ja hoor, over veel dingen. Of ik wel een goeie mama ben, of ik mijn werk wel goed doe, of ons trouwfeest wel leuk gaat zijn, over mezelf als persoon, over hoe ik er uit zie, …

24. Waar ben je niet goed in?
In veel! Navigeren en oriënteren. Ik ben zo het cliché van de winkelende mens die bij het buitenkomen van de winkel niet meer weet vanwaar ze kwam. Ik loop zelfs verloren in mijn dromen. Verder ben ik niet goed in omgaan met boze mensen, zware dingen heffen, potten open draaien, (rol)schaatsen, bepaalde dingen loslaten, geld sparen, taart weerstaan, niet sjoempelen, …

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Afgelopen vrijdag bij mijn psychologe.

26. Is het gelukt om al je verplichtingen te doen vandaag?
Mijn enige verplichtingen waren: werken en baby D ophalen en dat is gelukt 😀

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?
As usual, met mijn vriend en de baby. Net zoals ik het fijn vind.

28. Hoeveel uur werk je?
30 maar ik heb nog een arbeidsduurvermindering omdat ik shiften werk dus het is eigenlijk nog minder 🙂

29. Wat ruik je het liefst?
Vers gemaaid gras, koekjesdeeg, mijn parfum, mijn baby, proper gekuist huis, Monoï, naft, en zo die nostalgische geur van gekookte patatjes, boontjes en een stukje vlees.

30. Wat wil je graag in huis veranderen?
Wat niet, haha. Mijn huidige nieuwe ‘gril’ is dat ik graag nog een stuk muur in een toffe kleur wil verven of behangen. Ik wou eigenlijk heel graag onze keukenkastjes verven maar we hebben eens een stukje geprobeerd en de verf die we wilden gebruiken komt er heel snel weer af. En om nu alles af te schuren dat zie ik ook niet zo goed zitten eerlijk gezegd. Ik wil een quick fix. Daarnaast: de badkamer, onze slaapkamer volledig afwerken, de bureaukamer, het terras, onze woonkamer van plaats wisselen maar daar is een verbouwing voor nodig dus dat zal nog wel even duren.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
Dat ik in de avond echt nog veel dingen kan doen die ik graag wil doen en niet per se een hele avond voor de televisie hoef te hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “365 Vragen – Mei

  1. Ik vertrouw mensen ook wel snel en toch ook weer totaal niet. Dat eerste begin is er snel bij mij, dat ‘vertrouwen’, maar ik ga zeer zelden echt helemaal open zijn tegen iemand, dat vind ik dan weer heel erg moeilijk.

  2. Mmm, ik eet ook graag nectarines in de lente en zomer.
    Het antwoord op je laatste vraag is ook wel van toepassing op mij. Ik probeer daar de laatste tijd wel op te letten.

  3. Vers gemaaid gras, da’s echt wel een geur dat ik mis nu in ons appartement! En ik kan me ook wel vinden in die irritante eigenschappen.. Ik kan er ook moeilijk tegen als ik anderen elkaar zie onderbreken

  4. Hm ja, de geur van patatjes en vlees. Bij ons ruik je dan gewoon die goei vettige saus denk ik haha, maar da’s het beste. Ik vond ‘Chateau Planckaert’ vorig seizoen toffer trouwens, maar het is nog altijd wel chill om te kijken 🙂

  5. O ja, heel herkenbaar van die mensen die niet luisteren. Ik heb trouwens ook een Vlaamse collega die ook vaak ‘allez’ zegt en dat zelfs soms doet als ze Engels aan het praten is, haha.