365 vragen • Maart

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

De antwoorden van vorig jaar kan je openklappen!

1. Welke vaardigheid wil je nog graag onder de knie krijgen?

▼ 2021

Mij minder druk maken om bepaalde dingen.

Kleding maken! Ik kijk al uit naar het moment dat ik niet meer ga klungelen en het echt op iets lijkt.

2. Wanneer at je voor het laatst een pizza?

▼ 2021

Afgelopen weekend. We eten meestal op vrijdagavond pizza.

Afgelopen vrijdag. We eten nog altijd meestal pizza op vrijdagavond.

3. Welke koosnaampjes gebruik je voor de baby?

▼ 2021

lief, liefje, liefie, vriendje, meneertje, munchkin, baby, pateeke, boykie, bolleke, spekske, zoetie, schat, schattebol, schatje, patatje, schaapke, … the list is endless :p

De baby is geen baby meer maar de koosnaampjes zijn niet zoveel veranderd. De vaakst gebruikte is liefje of vriendje. Tuttemansje en poepie zijn ook nog toegevoegd, haha.

4. Zou je graag een boek willen schrijven? 

▼ 2021

Goooh pf, nee, ‘t is oké.

Nog altijd niet.

5. Heeft het gesneeuwd de afgelopen tijd?

▼ 2021

Telt vorige maand nog?

Totaal niet! Volgens mij heeft het zelfs afgelopen winter helemaal niet gesneeuwd.

EDIT 20 maart: het heeft gesneeuwd deze ochtend!

6. Waar heb je het vaakst hulp bij nodig?

▼ 2021

Heel stom heel concreet: bij het opendraaien van de verdeeldoos voor het melkpoeder van de baby. Het lief draait dat altijd zo vast en hij heeft het zelf niet door.

Bij het rekenen als we darten. Ik kan echt niet hoofdrekenen en sommen aftrekken vind ik nog moeilijker dan optellen.

7. Waar hoor jij thuis?

▼ 2021

Hier 🙂

Bij het lief en het kind in mijn huis.

8. Gebeurt er op dit moment iets belangrijks in de wereld?

▼ 2021

Corona nog altijd. En onze derde lockdown paaspauze.

Oorlog in Oekraïne 🙁
Alles wordt idioot duur 🙁

9. Welke drie plaatsen zou je nog graag eens bezoeken?

▼ 2021

Ik zou heel graag nog eens naar Londen gaan en daarnaast hoef ik niet per se nog zotte reizen ofzo te maken maar Noorwegen en Zweden staan wel op m’n lijstje.

Ik hou het bij wat ik vorig jaar heb ingevuld 🙂

10. Hoe ziet je toekomst er uit?

▼ 2021

Weet jij het? Ik niet. Ik heb het lastig om me een beeld te vormen van hoe mijn toekomst er uit kan zien. Alles is mogelijk. Niet?

Dat weet ik nog altijd niet. 😉 Ik vind het ook nog altijd lastig om me daar een beeld bij te vormen. Ik hoop wel positief natuurlijk. En zonnig!

11. Zou je voor de liefde in het buitenland gaan wonen?

▼ 2021

Ja hoor, of ja het hangt wel wat van het land af. Toen wij een huis zochten maakte me het al niet super veel uit waar we zouden gaan wonen. Ik zei ook altijd dat als mijn vriend in’t buitenland zou willen gaan wonen, ik gewoon mee zou gaan.

Nog altijd ja. Als het lief me zou zeggen dat hij veel gelukkiger zou zijn ergens anders, dan zou ik zonder problemen mee verhuizen. Al hangt het nog altijd wel van het soort buitenland af.

12. Wat doe je anders nu je ouder wordt?

▼ 2021

Mijn sociaal leven regelen. Vroeger zou ik vaker ja zeggen op dingen omdat ik niet nee durfde zeggen en nu zeg ik vaker nee.

Ik ga wel anders om met tegenslagen vind ik. Vroeger liet ik me sneller uit mijn lood slaan. Tegenwoordig moet er al redelijk wat gebeuren.

13. Wat kan je niet bevatten?

▼ 2021

Het heelal en hoe bekrompen sommige mensen zijn.

Nog altijd het heelal en ook Rusland.

14. Waar ben je bang voor?

▼ 2021

Ook heel concreet: dat de baby emotioneel iets aan zijn horrorgeboorte heeft overgehouden. Daar maak ik me de laatste tijd wel wat zorgen om. Misschien onnodig, maar zo gaat dat vaak he met bang zijn.

Dat we onze energierekening niet gaan kunnen betalen, dat die gekke Rus nog gekkere dingen gaat doen, dat het lief of het kind iets overkomt.

15. Wat heeft de laatste tijd het meeste indruk op je gemaakt?

▼ 2021

Ik liep buiten tijdens een avondwandeling en keek naar de sterren. Ik heb toen opgezocht wat een ster precies is, dat vond ik echt mega interessant.

Hoeveel het kind al kan. Ineens kan het manneke zonder problemen een rietje in een brikje melk stoppen, wc-rolletjes beschilderen, de deuren open doen, de frigo opendoen en het brik vla nemen, begrijpen wat ik zeg, zijn oren, buik en neus aanduiden, zijn handjes wassen, op zijn poep gaan zitten als ik dat vraag. Ik vind dat zot.

16. Draag je je schoenen in huis?

▼ 2021

Ja. Ge moogt daar van vinden wat ge vindt, haha. Het lief zegt dan bijvoorbeeld dat hij dat vies vindt maar ik denk dan van ja, die hondenbeesten van ons lopen ook overal in rond en die lopen ook gewoon in huis. Ik haat het als er hondenhaar aan mijn sokken hangt of als ik ook nog maar 1 korreltje zand onder mijn blote voeten voel. Dus ik heb vaak mijn schoenen aan.

Nog altijd ja. 😉 Om dezelfde reden als vorig jaar maar ook omdat ik gewoon snel koude voeten heb en dat nu eenmaal onvermijdelijk is met een tegelvloer. Maar vaak ook niet! Ik kreeg van een vriendin als vroeg verjaardagscadeau van die super dikke, lekker warme huissokken en die heb ik nu wel vaak aan.

17. Wat vind je het leukste aan je werk?

▼ 2021

Een deel dat ik het leukste vind is mails beantwoorden van klanten. Algemeen vind ik de afwisseling heel leuk. Geen enkel gesprek is hetzelfde. En daarnaast vind ik het ook fijn dat ik bijna elke dag wel iets nieuws leer.

Het werk zelf vind ik héél leuk maar wat ik nog leuker vind zijn mijn collega’s en de sfeer op kantoor. Dan zou ik zelfs het stomste werk nog graag doen denk ik.

18. Noem drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent.

▼ 2021

Mijn neus is weer open, vers gewassen en door de zon gedroogde lakens op bed, DE ZON!

Grappig om te lezen dat vorig jaar mijn neus open was. Vandaag zit mijn neus toe. 🥲

Om op de vraag te antwoorden: ons vers gepoetste huis, het zonnetje dat volop aanwezig was vandaag en dat ik zoveel leuks heb om naar uit te kijken komend weekend.

19. Ben je tevreden met je levensstijl?

▼ 2021

Goh ja eigenlijk wel. Ik zou misschien nog wel wat minder met mijn telefoon in mijn handen willen zitten.

Eigenlijk zou ik ergens willen dat ik een minder grote zoetekauw was en wat gemakkelijker al dat lekkers kon laten staan maar ik ben nu eenmaal wel een zoetekauw en ik heb niet zoveel zin om mezelf echt dingen te gaan ontzeggen dus ach, ja, ik ben wel tevreden. 😉 Op andere gebieden ook hoor trouwens. Mijn telefoongebruik is onder controle, mijn ritme overdag is fijn, …

20. Wat zijn je lievelingschips?

▼ 2021

Dat wisselt eigenlijk. Vroeger at ik echt heel graag die Thai sweet chili chips van Lays. Daarna geribbelde peper en zout chips, daarna Hula Hoops. Nu eet ik weer graag die frietenchips van den Aldi. En Mama Mia’s!

Geribbelde peper en zout chips van Lays.

21. Wat is je favoriete kledingstuk?

▼ 2021

Algemeen: een jeansbroek.
Favoriet als in het mooiste / ben ik helemaal zot van: een vintage bloesje met gekke print en schreeuwerige kleuren
Favoriet als in draag ik het vaakst: een super simpel, basic, grijs lang vest van Vila

Ik hou het nog altijd op jeans.

22. Welk ‘fout’ liedje vind je geweldig?

▼ 2021

Careless whisper van George Michael. Ik geraak dat niet beu. En Total Eclipse of the heart van Bonnie Tyler. Ik vermoed dat ik ook gewoon elk jaar hetzelfde ga antwoorden op deze vraag 😜 (zijn dat foute liedjes eigenlijk?)

Welja, zoals ik vorig jaar al zei: nog altijd Careless whisper van George Michael. Al heb ik recent Smalltown Boy van Bronski Beat (luisteren in 8D – met hoofdtelefoon – voor de ultieme ervaring 😉 )herontdekt en dat is toch ook wel een parel.

23. Wat is het mooiste dat de afgelopen tijd gebeurde?

▼ 2021

Al twee zalig zonnige dagen achter de rug!

Ik ga terug voor het weer: 20 graden! ☀️

24. Wanneer heb je je voor het laatst pijn gedaan?

▼ 2021

Ik deed laatst mijn knie pijn toen ik in de zetel ging zitten. Precies alsof er een kramp in schoot ofzo. Heel vreemd. En dat kwam dus niet door lompigheid!

Vorige week bezorgde ik mezelf een papiersnee.

25. Vergeef je snel?

▼ 2021

Euhm het hangt er van af wie ik precies moet vergeven en wat die persoon dan gedaan heeft.

Ik denk dat ook hier mijn antwoord niet echt veranderd is. Maar om het wat uit te breiden: ik denk dat ik grote dingen moeilijker vergeef. Ik weet niet, ik blijf zo vaak nog wel over dingen malen en ik denk dat als je iemand vergeeft, je dat niet zo snel hebt.

26. Wat is het laatste compliment dat je kreeg?

▼ 2021

Dat ik goed bezig ben.

Het lief zei dat hij trots is op mij.

27. Waar ben je nu?

▼ 2021

Thuis. In de zetel.

Thuis. In de zetel.

28. Wat maakte vandaag leuk?

▼ 2021

Het zonnetje!

We beslisten om de maandag uit ons weekmenu te skippen en frietjes te gaan halen.

29. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

▼ 2021

Doe het mij niet aan alstublieft! Euhm euhm ik ben aan’t afwegen eh. Ik zou dan gaan voor nooit meer hartig want ik ben echt een enorme zoetekauw en ik kan me niet inbeelden dat ik geen chocolate chip cookies of taart of pannenkoeken of karamel meer mag eten. Alhoewel. Dat betekent dan ook nooit meer frietkotfrietjes en ik weet niet of ik dat wel kan. Doe maar nooit meer zoet dan.

Ik snap niet waarom ik deze vraag toevoegde. Ik beantwoord ze gewoon niet! Nah.

30. Wat is het engste dat je de afgelopen tijd deed?

▼ 2021

Ik deed niet echt iets eng precies want ik kan me niet direct iets voor de geest halen.

Ik liet vrijwillig naalden in mijn rug steken (acupunctuur, heb geen bizarre fetisj, ben bang van naalden) om van mijn spierpijnen af te raken. Vond ik doodeng want zoals ik zei, ik ben bang van naalden. Gelukkig moest ik het niet zien en deed het eigenlijk niet eens echt pijn maar op voorhand vond ik het dus wel heel eng.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

▼ 2021

Als ge nood hebt aan een extra knuffel, dan moet ge daar gewoon om vragen. Dat kan al eens deugd doen.

GEEN NIEUWS MEER KIJKEN!
Ik meen het, ik merkte zo tegen vorige week dat ik echt heel slechtgezind aan het worden was. Het lief zei er zelfs iets van. En toen dacht ik na over de mogelijke oorzaak en ontdekte ik dus dat het door het nieuws kwam: Oekraïne, de duurdere brandstof- en energieprijzen, ik krijg daar stress van en ik word daar moedeloos van. Dus ik kijk geen nieuws meer nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “365 vragen • Maart

  1. Die vraag van zoet vs hartig is echt een lastige he! Heb ik echt lang over zitten nadenken haha. Leuk om jouw antwoorden weer te lezen 😀 En nu heb ik zin in chips.

  2. De angsten vind ik heel herkenbaar. Er gebeurt heel veel en het is bijna niet bij te houden. Geen nieuws kijken klinkt misschien als die dingen ontkennen, maar ik doe dat sinds de corona-uitbraak ook. Toen werd ik -in het begin- ook zó somber van het nieuws. En ja, ik wéét dat het allemaal niet verdwijnt als ik niet kijk, maar het helpt wél voor je eigen stemming. Dus jouw voornemen: gewoon doen!