365 Vragen • Januari

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

Ha! Gek genoeg was ik vergeten dat ik hier effectief in januari mee begonnen was. Ik dacht dat ik pas in maart was gestart. 🤔 Ik heb mijn antwoorden van vorig jaar in een uitklapdingetje gezet omdat het anders nogal een lap tekst werd en sommigen onder jullie zijn misschien niet geïnteresseerd in wat ik vorig jaar antwoordde.

1. Wat is je nummer 1 doel dit jaar?

2021

Mijn nummer 1 doel dit jaar is om alles meer bewust te doen en nog meer in het moment te leven. En eigenlijk ook om een chille mama te zijn, mij niet te veel zorgen te maken en mee te deinen met onze golven.

Ik moet eventjes nadenken hierover. Ik heb wel wat dingen opgesteld die ik graag wil doen maar over een echt groot doel heb ik niet nagedacht. Ik denk dat ik ga voor meer tijd en kwaliteit in mijn relatie stoppen zodat we het samen echt leuk hebben thuis.

2. Wat is je favoriete accessoire?

2021

Mijn handtas.

Nog altijd mijn handtas denk ik 😀

3. Ben je tevreden?

2021

Ik ben best wel tevreden ja.

Al bij al ben ik ook nu best wel tevreden.

4. Voor welke drie dingen ben je dankbaar vandaag?

2021
 1. Mijn havermoutontbijtje
 2. Mijn avondeten dat super lekker was (zelfgemaakte kipschnitzel met ovenpatatjes, broccoli en wortel)
 3. Qualitytime met mijn mannen
 1. Dat ik niet compleet overprikkeld ben na de feestdagen en het eigenlijk allemaal op een fijne manier heb kunnen vieren.
 2. Dat ik zo’n lieve vriendin als Laura heb.
 3. Mijn nieuwe oorbelletjes van Atelier Ray.

5. Welk advies zou je aan je jongere zelf geven?

2021

Niet zoveel zorgen maken om wat andere mensen mogelijks denken, niet zo onzeker zijn, alles komt goed.

Ik zou eigenlijk hetzelfde advies geven als vorig jaar: niet zo onzeker zijn over alles. Geloof in jezelf.

6. Wat is je fijnste herinnering aan vorig jaar?

2021

Ik kan niet zo goed kiezen tussen het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had en het moment dat ons kind voor het eerst bewust naar me lachte.

Onze trouwdag staat wel op nummer 1.

7. Wat is het laatste ‘grote’ ding dat je bereikt hebt?

2021

Een kind op de wereld zetten.

Zo groot als een kind op de wereld zetten zal het niet meer worden. 😉 Ik moet hier zelfs hard over nadenken. Ik denk dat ik ga voor: meer inzicht krijgen in mezelf en de dingen die me tegenhouden en me daardoor al minder belemmerd voelen.

8. Kunnen mensen veranderen?

2021

Ik denk dat mensen ‘oppervlakkig’ wel kunnen veranderen maar dat je ergens ook altijd hetzelfde blijft, wie je écht bent zeg maar, je basis.

Ik zie het iets positiever als vorig jaar. Ik denk wel dat mensen kunnen veranderen ja.

9. Wat is je favoriete snack?

2021

Vroeger waren dat chipkes maar ik krijg daar tegenwoordig altijd een beetje buikpijn van dus ik ga nu voor zuur snoep of chocolade.

Ik kan niet kiezen! 🥲 Tellen brownies enzo ook? Want als dat telt ga ik voor de nutella cheesecakebrownie die ik laatst maakte.

10. Wat is het leukste dat vandaag gebeurde?

2021

Ik bakte muffins van een nieuw recept en foefelde een beetje en ze waren extreem goed gelukt en lekker!

Het was eigenlijk een best wel stomme dag vandaag. Maar als avondeten probeerde ik eens iets nieuws en dat was echt goed gelukt en erg lekker!

11. Welke afspeellijst zet je het vaakst op?

2021

Ik maak elke maand een afspeellijst van de maand waar ik dan geleidelijk aan liedjes aan toevoeg dus eigenlijk staat de maandelijkse afspeellijst het vaakst op. Daarnaast een afspeellijst met muziek van How To Get Away With Murder en nu ook van The Queen’s Gambit.

Ook dit jaar: mijn maandelijkse afspeellijst. Maar ik luister tegenwoordig ook vaak naar mijn Discover Weekly afspeellijst om nieuwe muziek te ontdekken.

12. Wat heb je als avondeten gegeten?

2021

One pot lasagne.

Ik weet het niet meer! 😅 De 11de aten we parelcouscous risotto. Erg lekker!

13. Met wie heb je het laatst gebeld?

2021

Mijn lief.

Mijn lief.

14. Waar droom je van?

2021

Een zalige ouder-kindrelatie, een verbouwd huis en een mooi sneeuwtapijtje om de winter mee af te sluiten.

Ik kan hier ook weer hetzelfde invullen als vorig jaar, maar dat wordt wat saai he? Ik ga voor een mooie zomer, meer en meer ononderbroken nachten en een zalig wandmeubel voor de tv voor als ons huis verbouwd is.

15. Wat is je meest gebruikte emoji?

2021

😅

😊

16. Wat kook je het liefste?

2021

Dingen die niet té moeilijk zijn. Ovenschotels of eenpansgerechten zijn wel favorieten.

Dingen met tomatensaus.

17. Hoe ziet je ideale dag er uit?

2021

Pfoe! Mijn ideale dag tegenwoordig zou beginnen in bed, waar ik wakker word naast mijn lief, met het zonnetje dat naar binnen schijnt. Dan gaan we ons kind uit zijn bed halen en ontbijten met verse koffiekoeken (uit de oven of van de bakker, daar ga’k niet moeilijk om doen 😉 ). Qua temperatuur, pakt zo’n 20 à 22 graden. Niet te warm, niet te koud. Wel met zonneschijn uiteraard. En qua invulling: geen huishoudelijke taken maar leuks zoals lezen buiten, wandelen, een winkel doen, met ‘t kind spelen. En als avondeten uiteraard (hoe kan het ook anders) frietkotfrietjes.

Eigenlijk ook zoals vorig jaar, haha. Maar het belangrijkste voor mij nu is toch wel zonneschijn en een aangename temperatuur.

18. Wat drink je het liefste?

2021

Water. En koude Fanta uit een blik.

Behalve water is het nu warme chocomelk.

19. Mis je iemand?

2021

Is het erg als ik nee zeg? Ik wil op zich bijvoorbeeld mijn vriendinnen nog wel eens zien maar omdat ik daar via sociale media ook contact mee heb mis ik ze (nog) niet echt.

Niet echt eerlijk gezegd.

20. Wat ligt er allemaal in je koelkast?

2021

Veel. 4 zakken van Marley Spoon voor ‘t avondeten, groenten voor soep, roomkaas, Griekse yoghurt, neppe Schweppeskes, pikante hummus, kaas, een rol koekjesdeeg, havermelk, gewone melk, fruitsap, te veel sausjes (die pakken een heel schap in…), gele kiwi’s, aardbeien, een gigantische bak snoeptomaatjes, geraspte kaas, een blik hondeneten en wat dingen om mee te koken zoals sambal en currypasta.

2 Grote potten Griekse yoghurt, vegan grillworst, kruidenroomkaas, kwark in knijpzakjes voor D, paprika’s, ajuinen, gele kiwi’s, kerstomaten, wortelen, vier potten confituur, nog altijd veel sausjes maar ze nemen nu maar een half schap in, currypasta, room, aardbeienyoghurt, havermelk, hazelnootmelk, gewone melk, groeimelk, drinkyoghurt, limonade, geraspte kaas, kipfilet, worsten en aardappelschijfjes.

21. Is er iets wat je stom vindt maar toch doet?

2021

Stofzuigen, de was opruimen, opruimen in’t algemeen, rekeningen betalen 😉

Mijn kleren niet meteen weghalen uit de badkamer maar alles op een hoop gooien.

22. Welke serie kijk je?

2021

Lupin samen met mijn vriend en Sex & The City.

Ik moet nog altijd Lucifer afkijken maar ik wil niet dat het eindigt dus ik ben soort van gestopt nu. Maar daarnaast zijn we gestart met Glad ijs op tv. Al weet ik niet of we dat echt af gaan kijken.

23. Wat was het beste deel van de dag?

2021

De voormiddag toen ik me nog geen zorgen maakte over of mijn kind al dan niet ziek was.

Deze namiddag. Ik deed samen met D een dutje van twee uur en daarna hadden we een super luie namiddag waarbij ik twee films afkeek, D een beetje op zichzelf speelde en af en toe kwam knuffelen.

24. Wat is het eerste dat je deze ochtend deed?

2021

Naast uit mijn bed komen: kleren aan doen en een flesje maken voor de baby.

Ik werd te vroeg wakker en las nog wat in mijn boek tot het tijd was om op te staan.

25. Waardoor voelde je je laatst echt volwassen?

2021

Toen iemand me mevrouw noemde.

Toen het lief en ik een huishoudschema opstelden.

26. Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst?

2021

Nu eigenlijk. Een serie volledig uit kijken, in mijn eentje. Meestal stop ik ergens in het midden omdat het me niet meer interesseert.

Supernanny US kijken nu ik zelf een kind heb, haha.

27. Naar welk liedje luisterde je laatst?

2021

Kiss me van Sixpence Non The Richer ♡ 

Wildfires van SAULT

28. Wat is je favoriete kledingstuk?

2021

Algemeen gezien is een jeansbroek mijn favoriete kledingstuk.

Mijn huidige favoriete kledingstuk is mijn nieuwe tweedehands roze trui die ik via Vinted zocht en vond.

29. Hoe gaat het echt?

2021

Gemiddeld denk ik. Enfin ja op zich eigenlijk wel goed. Ik voel me goed in mijn vel maar ik ben wel moe moe moe.

Best goed nu. Een week of twee terug had ik echt een serieuze dip. Een beetje het dieptepunt van me al een paar weken meh voelen denk ik. Maar het gaat weer beter.

30. Waar geef je te veel geld aan uit?

2021

Kleren.

Ik dacht eerst weer kleren te zeggen maar eigenlijk is dat heel erg geminderd de laatste twee maanden. Ik zou nu eerder zeggen dat ik teveel uitgeef aan boodschappen die niet op mijn lijstje staan.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2021

Dat het oké is om traag te gaan en dat de wereld niet vergaat als ik mijn plannen los laat.

Dat het goed is om je gevoelens te proberen benoemen. Als je je slecht voelt haat dat meteen wat zwaarte weg. Ik heb dat ergens gelezen ook maar ik weet niet meer waar. Ik heb een lijst met gevoelens in mijn bullet journal geplakt en daar kijk ik af en toe eens naar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “365 Vragen • Januari

 1. Haha, ja, een huishoudschema is inderdaad erg volwassen! Ik voelde het vanochtend ook toen ik onze bonnetjes invulde in ons budget schema om overzicht te houden over uitgaven en inkomsten. Echt van die volwassen dingen om te doen. Herkenbaar ook van de boodschappen, dat is bij denk ik ook waar ik het meeste geld aan uitgeef 😉

 2. Wat fijn dat die dip inmiddels achter je ligt. En zo waar wat je zegt over gevoelens, slim ook om ze in je bullet journal te plakken. Ik denk dat ik ook een lijstje ga maken. Goed om te lezen denk ik en dan te herkennen wat ik voel, want soms weet ik dat niet. En dan helpt het al om het te zien denk ik 🙂

 3. Leuk om het nu te kunnen vergelijken met vorig jaar. Ik zie het al eerder staan, maar ik dacht het ook gelijk: wasmand in de badkamer. Ik had hetzelfde probleem. Sinds ik er een (kleine) wasmand heb neergezet, heb ik er geen last meer van. Want ja, in de wasmand ‘hoort’ het…

 4. Heb je plek voor een wasmand op de badkamer? Daarin gooien oogt al gelijk een stuk meer opgeruimd (tenzij het uit gaat puilen dan haha). Zo hebben wij hier het ‘kleding hoopjes’ probleem wat meer onder controle. Wij zijn daar ook écht niet goed in helaas…
  Nu ik je chocolademelk antwoord lees, besef ik dat ik het dit jaar nog geen één keer gedronken heb, najaaaa 😉 Maar eens snel gaan doen!

 5. Wat een mooie vraag, die laatste! Hier nog zo iemand die steeds meer ontdekt hoe belangrijk het is om over gevoelens en gedachten te praten. Enne, we delen ook dezelfde meest gebruikte emoji!
  Heel herkenbaar trouwens van die kleding in de badkamer laten liggen ‘s avonds. Ik ben over het algemeen nogal een opgeruimd type, maar dat is zoiets wat er maar niet uitgaat 😉 Oeps!