365 Vragen • Februari

Ik beantwoord elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

1. Waar voel je je het best?

2021

In mijn eigen huis toch wel.

Nog altijd in mijn eigen huis.

2. Van welk moment van de dag geniet je het meest?

2021

Van de ochtend als de baby aan zijn eerste dutje begint en ik mijn ontbijtje in alle rust kan opeten en een paar bladzijden in mijn boek kan lezen. Het gaat niet altijd zo goed maar als het wel gaat dan ben ik in mijn nopjes.

Als mijn kind naar de onthaalouder is geniet ik wel het meest van het moment dat ik hem ga ophalen en zijn lieve gezichtje zie.

Tegenwoordig geniet ik het meest van het moment dat ik in bed lig en nog even een hoofdstuk in mijn boek lees. Oh en van het moment dat ik ‘s morgens wakker word en besef dat we weer een nacht hebben doorgeslapen.

3. Welke plannen heb je voor vanavond?

2021

Zero plans.

Het kind is ziek dus dat wordt vooral zorgen.

4. Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?

2021

Pf moe.

Nog altijd moe. 😅

5. Waar heb je de laatste tijd erg van genoten?

2021

De maaltijdboxen van Marley Spoon. Door een actie kon ik voor vier weken een box bestellen aan een voordelige prijs en daar zaten nu eens altijd heel lekkere dingen in. Ik vond het fijn dat ik dan niet over een menu moest nadenken en dat ik lekkere en toch meestal wel gezonde dingen at die ik anders niet zo snel zou klaar maken.

De laatste tijd als in de laatste dagen? De momenten dat het kind geen koorts heeft, het ziekenhuiseten dat best wel lekker blijkt te zijn en het kind en het lief terugzien nadat ik thuis eventjes op mijn positieven ben gekomen.

De laatste tijd als in de laatste weken? Dat de dagen langer worden. Het valt echt op nu vind ik en het is zalig.

6. Hoe vaak heb je contact met je familie?

2021

Een paar keer per week via Whatsapp en ongeveer een keer per week zie ik mijn ouders.

Wel iets minder dan vorig jaar denk ik. Ik zie mijn ouders niet meer elke week. Soms eens wat vaker, soms eens wat minder.

De rest van mijn familie is eerder sporadisch. Mijn nicht hoor ik wel regelmatig en wij spreken ook ongeveer een keer per maand af.

7. Wat heb je vandaag gedaan?

2021

Ik ben op bezoek geweest bij mijn broer en heb daar pannenkoeken gegeten. En in de voormiddag maakten mijn vriend en ik hier een lange wandeling met mijn schoonouders.

Vandaag zijn we maandag. D’tje is nog in het ziekenhuis. Ik heb mijn dag verdeeld over het ziekenhuis en thuis en ik ben naar de Action geweest waar ik een cadeautje kocht voor hem.

8. Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen?

2021

Lezen lezen lezen!

Hetzelfde als vorig jaar eigenlijk, haha. Lezen. Of iets creatiefs doen. Of iets samen met het lief doen.

9. Waar ben je vandaag dankbaar voor?

2021

Voor hoe mooi alles er uit ziet in de sneeuw en dat we zo’n lieve, behulpzame onthaalouder hebben die meedenkt en af en toe eens laat weten hoe de baby het daar doet.

Dat we terug thuis zijn en relatief gezond.

10. Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan?

2021

Gelezen en een deel van mijn kledingkast uitgezocht.

Ik heb een bananenbrood gebakken.

11. Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau?

2021

Euhm dat zal mijn vriend zijn en dat was ergens midden januari. Het was nog een kerstcadeau dat er extreem lang over had gedaan om aan te komen (een handleiding van onze droomauto, wou hij heel graag 🤷🏻‍♀️)

Ongeveer een week na de feestdagen vierden twee van mijn schoonzussen hun verjaardag en daar gaf ik een cadeautje voor.

12. Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen?

2021

Ik kan dat moeilijk inschatten. Waarschijnlijk zou ik na een tijd mijn familie en vrienden wel missen maar ik denk dat ik vrij lang zonder kan. En daarnaast zeker frietkotfrietjes want ik denk dat die nergens zo goed zijn als hier bij ons.

Ja kijk, ik ga nog altijd frietkotfrietjes zeggen.

13. Hoe tevreden ben je tegenwoordig?

2021

Oeps das een dubbele vraag denk ik want die zat er volgens mij in januari ook al in. Ik ben nog altijd best wel tevreden. Het gaat wat met ups en downs omdat ik weer wat vaker onzeker ben tegenwoordig.

Ik weet niet goed wat ik daarop moet antwoorden. Het gaat allemaal maar zo zo hier. Iedereen is om de beurt ziek en dat lijkt misschien niet zo erg maar ik vind het extreem vermoeiend en ik word er moedeloos van en dat werkt enorm op mijn gemoed.

14. Ben je financieel onafhankelijk?

2021

Als ik voltijds ga werken wel ja. Dan verdien ik genoeg om in nood mezelf en de baby te redden. Nu momenteel niet omdat ik mijn ouderschapsverlof opneem en die uitkering is om van te bleiten eigenlijk.

Ik heb dus eens opgezocht wat financieel onafhankelijk zijn precies betekent maar er is niet 1 algemene definitie. Het hangt ervan af wat je zelf financieel onafhankelijk zijn vindt. Voor mij is financiële onafhankelijkheid dat ik me geen zorgen moet maken om geld en rekeningen enzo zonder problemen kan betalen en dat we geen lening meer hebben lopen. In dat geval zijn wij hier dus helaas niet financieel onafhankelijk.

15. Hoe zag je Valentijn er uit?

2021

Zoals een normale dag eigenlijk. Volgens mij aten we een pizza en ik bakte een brownie. Voor de rest herinner ik me niet meer zo goed wat ik precies deed.

Heel fijn eigenlijk. Het lief had een ontbijtje geregeld, ‘s avonds aten we Zweedse balletjes en overdag ging ik naar de kringloop.

16. Waar moest je vandaag door lachen?

2021

Moet elke dag wel eens om mijn kind lachen omdat hij zo hard moet lachen als hij het hoofd van mijn vriend ziet. Geweldig.

Door D’tje die tegenwoordig heel grappig kan lopen (lopen lopen, niet wandelen) en dan lijkt op een oud meneertje.

17. Wat is het lekkerste dat je vandaag at?

2021

Frietjes!

Het lief maakte verse pastasaus. 👌🏻

18. Wanneer heb je voor het laatst je haar gewassen?

2021

Vandaag, de 18de toevallig. Ik deed samen met mijn vriend een workout en daarna nam ik een douche. Maar daarvoor was het al wel een week geleden dat ik het gewassen heb.

Gisterochtend.

19. Hoe was je dag vandaag?

2021

Best wel fijn. Alles liep redelijk van een leien dakje en ik voelde me goed. Bovendien scheen de zon af en toe en was het aangenaam qua temperatuur.

Een beetje raar moet ik zeggen. We zaten met storm Eunice die voor veel wind zorgde waardoor ik van mijn werkgever niet meer op kantoor hoefde te zijn. Ik werkte dus thuis verder maar ik had hoofdpijn en voelde me een beetje ziekig van mijn valling en had eigenlijk nergens echt zin in. Een van mijn collega’s verloor een dierbaar familielid vandaag. Een van onze kantoorhonden is ernstig en ongeneeslijk ziek en dat vond ik zo zielig dat ik thuis een traantje wegpinkte. D’tje was misselijk en kotste voor de tweede dag op rij. We aten frietkotfrietjes wat dan weer wel héél fijn was. Ik ging er te voet om en waaide niet weg dus dat was sowieso iets om dankbaar voor te zijn. Dus ja, rare dag.

20. Heb je vandaag bewogen?

2021

Ja hoor! Ik maakte een boswandeling. Ik beweeg elke dag wel eigenlijk.

Oeh eigenlijk wat te weinig vandaag. Ik heb bijna de hele dag geknutseld.

21. Wat doe je heel graag maar doe je te weinig?

2021

Lezen.

Tekenen.

22. Wanneer ging je laatst winkelen?

2021

Echt gaan shoppen shoppen deed ik voor ‘t laatst een week of 8 ofzo na mijn bevalling? Ik weet het niet goed meer. Misschien heb ik een keer gemist ook.

Oei, ik weet het niet meer. Online shoppen wel nog niet zo lang geleden maar echt eens gaan winkelen, dat kan ik me niet herinneren.

23. Hoeveel tijd bracht je vandaag alleen door?

2021

Helemaal alleen, euh pakt een anderhalf uur? Ik nam een douche en heb buiten op ons terras in mijn boek gelezen in mijn eentje. De rest van de dag bracht ik samen door met ‘t lief.

Een uur of 5 denk ik. Door m’n buikgriep ben ik lang in bed blijven liggen en heb ik een lange dut gedaan in m’n eentje. Die tijd bracht ik alleen door maar heel bewust was het niet. 😉

24. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfy kleding zoals een legging of jogging?

2021

Normale kleren eigenlijk. Ik wissel alleen tegen de avond om en doe dan mijn pyjama aan. Overdag draag ik altijd gewoon kleren alsof ik naar buiten zou gaan.

Ik wissel het af. Ik loop tegenwoordig thuis regelmatig in een legging rond eigenlijk. Het grootste deel van de tijd draag ik wel ‘normale’ kleren.

25. Wat is verwennerij voor jou?

2021

Een stukje Côte d’Or chocolade nemen als ik daar zin in heb, eens een uur ongestoord in mijn boek lezen, frietkotfrietjes op een random weekdag, uit kunnen slapen, een glas koude Fanta, iets kopen van op mijn verlanglijst.

Uitslapen, een opgeruimd huis, een lange douche nemen, het lief die kookt, een uurtje vroeger stoppen op mijn werk, mijn vrije maandagen.

26. Wat heb je deze maand puur voor jezelf gedaan?

2021

Kan niet echt iets bedenken. Oeps.
Edit: Ik heb gisteren met mijn vriendinnen afgesproken en dat was toch een hele namiddag + avond puur voor mezelf (en hen natuurlijk)

De voorlaatste maandag van de maand heb ik een hele dag geknutseld. Ik heb die dag bewust vrijgehouden van afspraken, huishoudelijke taken en boodschappen om er echt een dag puur voor mezelf van te maken.

27. Wanneer ging je voor het laatst uiteten?

2021

Oei, geen idee.

Ik denk dat dat met mijn werk was ergens vorig jaar maar vraag me de maand niet meer hoor.

28. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2021

Dat ik toch wel echt een lentemens ben. En dat een wandeling in mijn eentje wel leuker is met een podcast in mijn oren dus dat ik dat wel wat vaker kan doen.

Dat alles toch relatief is en ik heel dankbaar ben dat wij hier in een fijn land wonen en ons huis niet moeten ontvluchten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 thoughts on “365 Vragen • Februari

  1. Telt naar de kringloop gaan eigenlijk niet ook als winkelen? Het zijn dan wel geen nieuwe spullen die je bekijkt of koopt, maar ergens vind ik het denk ik ook winkelen. En ach, een keer minder bewegen omdat je de hele dag knutselt – kan erger 😛

  2. Mooi om te lezen weer. Ik vind je nog best positief, als je kijkt wat voor maand het was jou/jullie. Een dag vrij houden van allerlei ‘moetjes’ om te kunnen knutselen, vind ik een heel goed idee!