365 Vragen – Augustus

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

Deze hadden jullie nog tegoed van augustus!

1. Wat is het laatste boek dat je kocht?

Deze twee! Die kocht ik deze maand omdat ik giga fan ben van Morgan Harper Nichols’ werk. Om de een of andere reden krijg ik haar tekstjes altijd op het juiste moment te zien en helpen ze me vooruit. Of stilstaan. Bovendien kostten ze allebei rond de 12 euro terwijl ik ze zeker het dubbele waard vind. Prachtige vormgeving ook.

Ik ging dus eigenlijk geen fysieke boeken meer kopen maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

2. Wat doe je graag maar heb je al lang niet meer gedaan?

Collages maken. Ik heb een nieuwe dummy en nam mezelf voor er echt eens werk van te maken maar het is er nog niet van gekomen.

3. Weet je hoeveel stappen je vandaag hebt gezet?

Ik heb even teruggekeken in mijn Fitbit app en ik zette op 3 augustus 10286 stappen.

4. Wat is je favoriete kunstwerk?

Van Dali vind ik zijn schip met vlinderzeilen héél mooi maar of het nu mijn favoriete kunstwerk is dat weet ik niet. Ik ben niet zo mee met kunst en vind eigenlijk wel veel dingen mooi. Maar dat vlinderzeilenschip zag ik ooit eens en dat vind ik echt ja, echt mooi.

5. Wat is je mooiste juweel?

Ik heb twee mooiste juwelen: mijn verlovingsring en een gouden ring met een parel van mijn overleden oma.

6. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou je dan veranderen?

Uiterlijk? Goh ja weet je, ik kan wel wat dingen bedenken – ik heb bijvoorbeeld héél lelijke voeten vind ik – maar echt nodig is het niet natuurlijk. En ik trek het me ook niet aan hoor, ik doe gewoon sandalen en slippers aan.

En innerlijk of mentaal zou ik toch graag nog wat meer zelfvertrouwen hebben. Dat is ook iets wat ik kan veranderen maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

7. Hoe ziet een gewone weekdag er uit?

Een gewone weekdag is een werkdag: ik sta op, ik breng de baby naar de opvang, ik doe iets voor mezelf of voor mijn huis (bloggen, lezen, serie kijken, kuisen, koken, boodschappen, bakken, …), ik werk, ik eet iets, ik kijk iets op tv, ik lees in mijn boek en ik ga slapen. Kort door de bocht en dus bij mijn nu-wel-nog-werkgever-maar-vanaf-de-24ste-ex-werkgever.

8. Voor wie kocht je laatst een cadeautje en wat was het?

Oei hier moet ik nu wel héél hard over nadenken. Ik denk dat het laatste gekochte cadeau van Moederdag dateert en toen kochten mijn broer en ik voor onze mama een digitale fotokader.

9. Welk liedje is het leukste nu?

Ik ben niet zo goed mee met welke liedjes er nu allemaal uit zijn. Ik neem even de Topnummers – Wereld lijst er bij van Spotify. Bad Habits van Ed Sheeran vind ik wel leuk. En deja vu van Olivia Rodrigo ook wel! En Heat Waves van Glass Animals ook maar die luisterde ik vorige zomer al.

Ik heb ook eens in mijn Discover Weekly gekeken (maar ik weet dus niet of dat allemaal nieuwe liedjes zijn) en dan vind ik Ah bah d’accord van Juniore en The Blame van Bob Moses leuk.

10. Wanneer ging je voor het laatst naar de cinema en welke film zag je?

Vorige maand ging ik naar Cruella.

11. Kun je stilte verdragen?

Heel goed ja 🙂

12. Wat kan je moeilijk loslaten?

Ik vind van mezelf dat ik goed ben in in het moment / vandaag te leven en niet te veel te denken aan de toekomst of te tobben over het verleden. Desondanks zijn er vroeger toch wel dingen gebeurd die ik lastig los kan laten. Een ruzie met een ooit fijne vriendin waarvan ik denk WHATTAFAK HEB IK U OOIT MISDAAN?? of mensen waarvan nooit excuses kwamen of die dingen gezegd hebben die me kwetsten. Het is niet dat ik daar constant mee bezig ben hé, maar soms komt dat dan weer eens naar boven en dan kan ik mij daar wel terug wat boos om maken.

13. Beschrijf je dag in drie woorden.

Zonnig, stressy, verrijkend.
Ik had de dertiende mijn afspraakje met Robin.

14. Wat is het laatste museum dat je bezocht?

Ik weet vrij zeker dat dat het Museum voor Natuurwetenschappen was maar wanneer herinner ik me niet meer. Wel dat het héél warm was en we op een woensdag gingen omdat dat gratis is

Oké, dit was een los eindje en ik kon het niet aan dus ik heb in mijn blog gegrasduind en heb ontdekt dat we in augustus 2018 naar Brussel gingen en dus ook naar het museum. Het was toen blijkbaar ook rond de 35 graden Heel gek want ik dacht dus dat ik dit in zwangere toestand had gedaan… Foutje van m’n mamabrein.

15. Wat wil je nog graag hebben (iets materieel)?

Een fotoprintertje, een lp van Lana Del Rey en de dingen op mijn wensenlijstje. En een caravan! Haha 😀

16. Welke eigenschap van iemand die dicht bij je staat apprecieer je het meest?

Euhm euhm euhm moeilijke vraag, haha. Van alle mensen die dicht bij me staan kan ik wel iets bedenken wat ik apprecieer aan hen.

Als ik dan toch iets concreet moet zeggen dan apprecieer ik nu vooral heel erg in het lief dat hij het vrij snel inziet als hij iets niet helemaal goed aanpakte en dan sorry tegen me zegt. Dat vond hij vroeger moeilijk en dat vind ik mooi, dat dat nu makkelijker gaat.

17. Om welk uur sta je normaal op?

Als alles goed gaat: tussen 6.30 uur en 7 uur.

18. Beschrijf je dag in drie zinnen.

Vandaag (de 18de) was mijn voorlaatste werkdag. Ik had mijn laatste teammeeting met mijn collega’s die ik erg ga missen. Het was ook de eerste dag in de week dat D weer een beetje zichzelf was nadat hij ziek was.

19. Wanneer zag je je ouders voor het laatst?

Vorige week woensdag, de 11de.

20. Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?

Ik zou graag wat meer creatieve dingen met mijn handen doen én ik ben van plan om vanaf volgende week, als ik naar mijn nieuwe werk ga élke dag zoveel mogelijk met de fiets of te voet te gaan.

21. Heb je spijt van iets wat je de afgelopen tijd deed?

Meer spijt van iets wat ik niet deed eigenlijk.

22. Wat ligt er altijd in je koelkast?

Hier liggen altijd altijd altijd Griekse yoghurt, confituur, smeerboter, melk, appels en tomatenketchup in de frigo.

23. Wat is het duurste dat je ooit kocht?

Ik in mijn eentje? Dat zal mijn vorige telefoon geweest zijn, een Iphone. Ik was een van die mensen die niet begreep hoe je in godsnaam bijna duizend euro aan een gsm kunt geven en toen deed ik het zelf, haha.
Samen met het lief: ons huis!

24. Welk boek heeft veel voor je veranderd?

Mild Ouderschap van Nina Mouton heeft mij vooral veel rust gegeven als ouder. Precies wat ik nodig had als verse mama.

25. Welke dag zou je nog graag eens willen over doen?

Onze verlovingsdag, die vond ik echt mooi. En onze trouwdag ook.

26. Wat wil je graag afleren?

Om zo vaak aan mezelf te twijfelen.

27. Hoe gaat het echt met je?

Goed hoor! 🙂 Beetje moe maar op een goeie manier. Niet van slaaptekort ofzo maar van de verandering van werk en alles wat daarbij komt kijken. Dat zorgt ervoor dat ik niet zoveel zin heb om veel interactie aan te gaan daarbuiten of om überhaupt veel te doen maar daar zit ik dus ook niet mee. Nee, het gaat goed! Ik voel me goed en ik ben blij 🙂

28. Als je zomaar 2000 euro extra had op je rekening en je mocht het geld vrij besteden, waar zou je het dan aan uitgeven?

Ik zou de dingen van mijn wensenlijstje kopen en wat ik nog over heb zou ik gebruiken voor een uitje met het lief en wat ik dan nog over heb stop ik in de kleine zijn spaarpot.

29. Hoeveel slaap je gemiddeld?

Ik slaap gemiddeld 7,5 uur per nacht (en in mijn Fitbit app kan ik ook zien dat mijn gemiddelde slaapscore 85/100 is). Ben ik zeer tevreden over.

30. Welk gevoel omschrijft je dag?

Huiselijk. Misschien. Of eerder liefdevol en warm. ‘s Avonds maakte het lief spaghettisaus en was kleine D in de keuken aan het spelen en zeer geïnteresseerd in wat zijn papa allemaal aan het uitspoken was en dat vond ik een fijn gevoel zo, gewoon, de mensen bij me die ik het liefste zie, in mijn fijne huis met een warm hart.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Mijn teamleider (enfin ja, nu ex-teamleider) zei me dat mijn ontslag geen keuze tegen mijn ex-werkgever is maar een keuze voor mezelf en ik wil graag dat idee meenemen. Dat een keuze niet per se tegen iets of iemand is maar voor mezelf en dat dat meer dan een goeie reden is om voor iets te kiezen. Ik denk dat dat me gaat helpen, ook in de meer simpele beslissingen.

En ook wel dat het echt helpt als je je onzekerheden uitspreekt. Je vindt veel aansluiting bij mensen als je dat doet heb ik ervaren. Omdat ze het ook meemaakten of iets gelijkaardigs en dan hun ervaring kunnen delen en dan besef je extra dat je niet alleen bent en dat iedereen maar gewoon een mens is en met dingen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “365 Vragen – Augustus

  1. Jouw antwoord op vraag 12 is echt zooo herkenbaar. Ik probeer steeds om zoveel mogelijk zaken los te laten waar ik zelf niets aan kan veranderen maar bepaalde gebeurtenissen hebben blijkbaar zoveel impact gehad dat ze af en toe terug opduiken en ik me er nog steeds ongelukkig om kan voelen of maar niet kan snappen waarom nu juist.

  2. Oeh, hoe lukt het wandelen en het fietsen naar het werk? :p Ik ga dat als ik straks verhuisd ben ook proberen te doen. De afstand is verder maar zou moeten lukken!

    En mooie afsluiter, Irene! Zo is het ook, kwetsbaarheid verbindt

  3. Wat goed dat je je onzekerheden uitspreekt en dat dit helpt. Kijk, dan kom je vanzelf dichter bij het zelfverzekerder zijn, waarvan je bij een andere vraag aangaf dat je dat graag zou willen zijn 🙂 Oh, en grappig dat je appels in de koelkast bewaart, die zou ik zelf nooit gekoeld bewaren haha.

  4. Zo leuk om je antwoorden te lezen 🙂 De laatste vraag vind ik heel mooi. Nu had ik gewild dat ik die er ook elke maand bij had gedaan 😉 Want dat veranderd natuurlijk altijd en laat goed zien hoe de maand was. Leuk om te lezen dat je antwoorden ook best uitgebreid zijn en goed laten zien hoe je leven is! Toch iets anders dan de weekoverzichten 🙂

  5. Hahaha, je wensenlijstje: van fotoprinter naar caravan. Lekker gevarieerd:). Dat laatste, over die keuze voor een andere baan, vind ik heel mooi gezegd. En je juwelen zijn prachtig!

  6. Wat een mooie gedachte, dat laatste antwoord. Ik heb ook wel eens geworsteld met een (veel te groot) loyaliteitsgevoel tegenover een werkgever, maar uiteindelijk maak je inderdaad keuzes voor jezelf en maakt dat het dan in mijn ogen dus ook iets positiefs, in plaats van dat je het als negatief bestempelt omdat je ergens weggaat. Je maakt me nieuwsgierig naar het boek ‘mild ouderschap’, ik heb het al eens ergens in een boekenkast bij iemand gezien en toen wekte het al wat nieuwsgierigheid op. Ik ga het maar eens opzoeken (: