365 Vragen • Augustus

Het is bizar maar in deze editie staan een paar dingen van vorig jaar waarvan ik denk ‘HU?! ISDATALEENJAARGELEDEN?!”

1. Wat is het laatste boek dat je kocht?

2022: Stinkhond is verliefd

2021:

Deze twee! Die kocht ik deze maand omdat ik giga fan ben van Morgan Harper Nichols’ werk. Om de een of andere reden krijg ik haar tekstjes altijd op het juiste moment te zien en helpen ze me vooruit. Of stilstaan. Bovendien kostten ze allebei rond de 12 euro terwijl ik ze zeker het dubbele waard vind. Prachtige vormgeving ook.

Ik ging dus eigenlijk geen fysieke boeken meer kopen maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

2. Wat doe je graag maar heb je al lang niet meer gedaan?

2022: Te veel. Eens een volledige dag voor mezelf nemen, tekenen, knippen en plakken.

2021: Collages maken. Ik heb een nieuwe dummy en nam mezelf voor er echt eens werk van te maken maar het is er nog niet van gekomen.

3. Weet je hoeveel stappen je vandaag hebt gezet?

2022: Geen idee. Ik hou het niet meer bij.

2021: Ik heb even teruggekeken in mijn Fitbit app en ik zette op 3 augustus 10286 stappen.

4. Wat is je favoriete kunstwerk?

2022: Doe nog altijd maar dat schip met vlinderzeilen. Ik heb ook de DailyArt app en daarin zie ik ook regelmatig heel toffe kunstwerken maar ik vergeet ze vaak bij te houden. Bijvoorbeeld Seville van Joaquín Sorolla.

2021: Van Dali vind ik zijn schip met vlinderzeilen héél mooi maar of het nu mijn favoriete kunstwerk is dat weet ik niet. Ik ben niet zo mee met kunst en vind eigenlijk wel veel dingen mooi. Maar dat vlinderzeilenschip zag ik ooit eens en dat vind ik echt ja, echt mooi.

5. Wat is je mooiste juweel?

2022: Nog dezelfde als vorig jaar.

2021: Ik heb twee mooiste juwelen: mijn verlovingsring en een gouden ring met een parel van mijn overleden oma.

6. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou je dan veranderen?

2022: Ik zou ervoor zorgen dat de wimpers van mijn linkeroog even mooi krullen en ‘mascara pakken’ als mijn rechteroog. Dat is nu eens een mysterie se, ik begrijp dat niet. Bij mijn linkeroog zijn dat precies stijve stokjes en rechts is dat zoals in de boekskes. 

Edit: Ik zei gisteren op mijn werk dat als ik nu eens een ding aan mezelf zou kunnen veranderen, ik zou willen dat ik geen smospot meer ben en niet na een uur al chocoladevlekken op mijn kleren heb.

2021: Uiterlijk? Goh ja weet je, ik kan wel wat dingen bedenken – ik heb bijvoorbeeld héél lelijke voeten vind ik – maar echt nodig is het niet natuurlijk. En ik trek het me ook niet aan hoor, ik doe gewoon sandalen en slippers aan.

En innerlijk of mentaal zou ik toch graag nog wat meer zelfvertrouwen hebben. Dat is ook iets wat ik kan veranderen maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

7. Hoe ziet een gewone weekdag er uit?

2022: Ik sta op, ik breng D naar de opvang met de fiets meestal, rijd door naar mijn werk, ontbijt daar, werk, fiets daarna weer naar de opvang, dan naar huis, koken, eten, spelen met D, een wandelingetje maken, D in bed leggen, nog wat tv kijken/bloggen/lezen, in bed nog wat lezen en slapen.

2021: Een gewone weekdag is een werkdag: ik sta op, ik breng de baby naar de opvang, ik doe iets voor mezelf of voor mijn huis (bloggen, lezen, serie kijken, kuisen, koken, boodschappen, bakken, …), ik werk, ik eet iets, ik kijk iets op tv, ik lees in mijn boek en ik ga slapen. Kort door de bocht en dus bij mijn nu-wel-nog-werkgever-maar-vanaf-de-24ste-ex-werkgever.

8. Voor wie kocht je laatst een cadeautje en wat was het?

2022: Voor mezelf! Sportkleren. 😀

2021: Oei hier moet ik nu wel héél hard over nadenken. Ik denk dat het laatste gekochte cadeau van Moederdag dateert en toen kochten mijn broer en ik voor onze mama een digitale fotokader.

9. Welk liedje is het leukste nu?

2022: Broken van The Haunted Youth en Chaise Longe van Wet Leg staan hier constant op repeat!

2021: Ik ben niet zo goed mee met welke liedjes er nu allemaal uit zijn. Ik neem even de Topnummers – Wereld lijst er bij van Spotify. Bad Habits van Ed Sheeran vind ik wel leuk. En deja vu van Olivia Rodrigo ook wel! En Heat Waves van Glass Animals ook maar die luisterde ik vorige zomer al.

Ik heb ook eens in mijn Discover Weekly gekeken (maar ik weet dus niet of dat allemaal nieuwe liedjes zijn) en dan vind ik Ah bah d’accord van Juniore en The Blame van Bob Moses leuk.

10. Wanneer ging je voor het laatst naar de cinema en welke film zag je?

2022: Ik weet niet meer precies wanneer het was maar ik ging met het lief naar de laatste film van Jurassic World.

2021: Vorige maand ging ik naar Cruella.

11. Kun je stilte verdragen?

2022: Nog altijd.

2021: Heel goed ja 🙂

12. Wat kan je moeilijk loslaten?

2022: Het gevoel dat ik niet goed ben in mijn job.

2021: Ik vind van mezelf dat ik goed ben in in het moment / vandaag te leven en niet te veel te denken aan de toekomst of te tobben over het verleden. Desondanks zijn er vroeger toch wel dingen gebeurd die ik lastig los kan laten. Een ruzie met een ooit fijne vriendin waarvan ik denk WHATTAFAK HEB IK U OOIT MISDAAN?? of mensen waarvan nooit excuses kwamen of die dingen gezegd hebben die me kwetsten. Het is niet dat ik daar constant mee bezig ben hé, maar soms komt dat dan weer eens naar boven en dan kan ik mij daar wel terug wat boos om maken.

13. Beschrijf je dag in drie woorden.

2022: Zonnig, warm, vermoeiend

2021: Zonnig, stressy, verrijkend.
Ik had de dertiende mijn afspraakje met Robin.

14. Wat is het laatste museum dat je bezocht?

2022: Ik heb werkelijk geen idee. Nog altijd het Museum voor Natuurwetenschappen denk ik.

2021: Ik weet vrij zeker dat dat het Museum voor Natuurwetenschappen was maar wanneer herinner ik me niet meer. Wel dat het héél warm was en we op een woensdag gingen omdat dat gratis is.

Oké, dit was een los eindje en ik kon het niet aan dus ik heb in mijn blog gegrasduind en heb ontdekt dat we in augustus 2018 naar Brussel gingen en dus ook naar het museum. Het was toen blijkbaar ook rond de 35 graden Heel gek want ik dacht dus dat ik dit in zwangere toestand had gedaan… Foutje van m’n mamabrein.

15. Wat wil je nog graag hebben (iets materieel)?

2022: Een nieuwe broodrooster en een deftige waterkoker.

2021: Een fotoprintertje, een lp van Lana Del Rey en de dingen op mijn wensenlijstje. En een caravan! Haha 😀

16. Welke eigenschap van iemand die dicht bij je staat apprecieer je het meest?

2022: Ik apprecieer in mijn collega’s enorm hun positiviteit en de manier waarop ze me/we elkaar steunen.

2021: Euhm euhm euhm moeilijke vraag, haha. Van alle mensen die dicht bij me staan kan ik wel iets bedenken wat ik apprecieer aan hen.

Als ik dan toch iets concreet moet zeggen dan apprecieer ik nu vooral heel erg in het lief dat hij het vrij snel inziet als hij iets niet helemaal goed aanpakte en dan sorry tegen me zegt. Dat vond hij vroeger moeilijk en dat vind ik mooi, dat dat nu makkelijker gaat.

17. Om welk uur sta je normaal op?

2022: 7u (ook vaak 10 minuutjes eerder)

2021: Als alles goed gaat: tussen 6.30 uur en 7 uur.

18. Beschrijf je dag in drie zinnen.

2022: Ik had een halve dag vakantie en ging naar het ziekenhuis voor een inleidend gesprek voor de rugschool. Daarna wandelde ik naar mijn werk. Ik had mijn bloemetjesbody en een jeans aan en kreeg zowel van het lief als van mijn collega’s te horen dat ik er mooi uit zag.

2021: Vandaag (de 18de) was mijn voorlaatste werkdag. Ik had mijn laatste teammeeting met mijn collega’s die ik erg ga missen. Het was ook de eerste dag in de week dat D weer een beetje zichzelf was nadat hij ziek was.

19. Wanneer zag je je ouders voor het laatst?

2022: De 15de.

2021: Vorige week woensdag, de 11de.

20. Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?

2022: Ons huis proper houden eens de verbouwing achter de rug is en een routine vinden waarin sporten een plek heeft. (ja ik kan het zelf niet geloven dat ik dat zeg)

Ook blij dat ik kan zeggen dat ik nu effectief meestal met de fiets naar mijn werk ga!

2021: Ik zou graag wat meer creatieve dingen met mijn handen doen én ik ben van plan om vanaf volgende week, als ik naar mijn nieuwe werk ga élke dag zoveel mogelijk met de fiets of te voet te gaan.

21. Heb je spijt van iets wat je de afgelopen tijd deed?

2022: Niet echt denk ik.

2021: Meer spijt van iets wat ik niet deed eigenlijk.

22. Wat ligt er altijd in je koelkast?

2022: Nog dezelfde dingen als vorig jaar + eitjes. En tegenwoordig ook aardbeien en fruitsap.

2021: Hier liggen altijd altijd altijd Griekse yoghurt, confituur, smeerboter, melk, appels en tomatenketchup in de frigo.

23. Wat is het duurste dat je kocht?

2022: Een nieuwe keuken.

2021: Ik in mijn eentje? Dat zal mijn vorige telefoon geweest zijn, een Iphone. Ik was een van die mensen die niet begreep hoe je in godsnaam bijna duizend euro aan een gsm kunt geven en toen deed ik het zelf, haha.

Samen met het lief: ons huis!

24. Welk boek heeft veel voor je veranderd?

2022: Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen van Philippa Perry. Ook een ouderschapsboek!

2021: Mild Ouderschap van Nina Mouton heeft mij vooral veel rust gegeven als ouder. Precies wat ik nodig had als verse mama.

25. Welke dag zou je nog graag eens willen over doen?

2022: Ik zou nog altijd graag mijn verlovingsdag willen overdoen.

2021: Onze verlovingsdag, die vond ik echt mooi. En onze trouwdag ook.

26. Wat wil je graag afleren?

2022: Shoppen als ik me verveel/slecht voel.

2021: Om zo vaak aan mezelf te twijfelen.

27. Hoe gaat het echt met je?

2022: Wel goed. Maar ik hoop en vermoed dat het nog beter zal gaan als ons huis klaar is.

2021: Goed hoor! 🙂 Beetje moe maar op een goeie manier. Niet van slaaptekort ofzo maar van de verandering van werk en alles wat daarbij komt kijken. Dat zorgt ervoor dat ik niet zoveel zin heb om veel interactie aan te gaan daarbuiten of om überhaupt veel te doen maar daar zit ik dus ook niet mee. Nee, het gaat goed! Ik voel me goed en ik ben blij 🙂

28. Als je zomaar 2000 euro extra had op je rekening en je mocht het geld vrij besteden, waar zou je het dan aan uitgeven?

2022: Heel saai maar ik zou die op onze spaarrekening zetten. Ik denk dat dat de beste optie is nu.

2021: Ik zou de dingen van mijn wensenlijstje kopen en wat ik nog over heb zou ik gebruiken voor een uitje met het lief en wat ik dan nog over heb stop ik in de kleine zijn spaarpot.

29. Hoeveel slaap je gemiddeld?

2022: 8u denk ik.

2021: Ik slaap gemiddeld 7,5 uur per nacht (en in mijn Fitbit app kan ik ook zien dat mijn gemiddelde slaapscore 85/100 is). Ben ik zeer tevreden over.

30. Welk gevoel omschrijft je dag?

2022: Rusteloos. Ik heb veel leuke dingen die ik wil doen en heb zin om er aan te beginnen en liefst alles tegelijk.

2021: Huiselijk. Misschien. Of eerder liefdevol en warm. ‘s Avonds maakte het lief spaghettisaus en was kleine D in de keuken aan het spelen en zeer geïnteresseerd in wat zijn papa allemaal aan het uitspoken was en dat vond ik een fijn gevoel zo, gewoon, de mensen bij me die ik het liefste zie, in mijn fijne huis met een warm hart.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Het is goed om uit te spreken waar je mee zit.

2021: Mijn teamleider (enfin ja, nu ex-teamleider) zei me dat mijn ontslag geen keuze tegen mijn ex-werkgever is maar een keuze voor mezelf en ik wil graag dat idee meenemen. Dat een keuze niet per se tegen iets of iemand is maar voor mezelf en dat dat meer dan een goeie reden is om voor iets te kiezen. Ik denk dat dat me gaat helpen, ook in de meer simpele beslissingen.

En ook wel dat het echt helpt als je je onzekerheden uitspreekt. Je vindt veel aansluiting bij mensen als je dat doet heb ik ervaren. Omdat ze het ook meemaakten of iets gelijkaardigs en dan hun ervaring kunnen delen en dan besef je extra dat je niet alleen bent en dat iedereen maar gewoon een mens is en met dingen zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 thoughts on “365 Vragen • Augustus

  1. Dat van die mascara heb ik ook! Da’s zo frustrerend haha. Al draag ik tegenwoordig wel nog amper mascara. Wil het wel weer vaker doen, want kleine moeite en groot verschil, maar ‘s ochtends en met mijn ogen lijkt dat dan toch een grote moeite haha.

  2. Nr 26, shoppen als ik me slecht voel. Guilty as charged haha. Ik ben er ook zo eentje. Zo moeilijk om dat niet te doen he!
    En de boeken van Morgan ga ik eens opzoeken, die klinken wel heel leuk!