365 vragen • April

Ik beantwoord voor elke dag van de maand een vraag en de antwoorden deel ik op de (bijna) laatste dag van de maand. Dat doe ik jaar na jaar opnieuw! (allez, dat is toch de bedoeling 😉 )

Per uitzondering vul ik alle vragen in op donderdag 28 april want zoals dat vaak gaat met mij ben ik het gewoon vergeten om elke dag een vraagje te beantwoorden (wat ik dus normaal wel – ongeveer – doe).

1. Heb je achtergrondgeluid nodig?

Ik heb het niet per se nodig maar ik vind het wel fijner.

2021 (je kan hierop klikken om het antwoord van vorig jaar te lezen)

Nee. Ik kan prima zonder achtergrondgeluid dingen doen maar ik vind het wel gezellig dus ik gebruik het toch vaak.

2. Wanneer vroeg je voor het laatst om hulp en waarom?

Afgelopen zaterdag vroeg ik het lief om mij uit bed te helpen omdat ik dat zelf niet kon doordat er weer iets in mijn rug geschoten was.

2021

Gisteren om iets open te maken. Ik ben daar echt niet goed in, haha.

3. Wat zijn de beste omstandigheden om je in een boek te verliezen?

Het antwoord van vorig jaar geldt nog maar ik zou daar nu graag aan toevoegen dat ik me uitgeslapen moet voelen. Toch altijd wat onderschat hoe belangrijk dat is bij het lezen van boeken, haha.

2021

Eigenlijk heb ik erg weinig nodig om in een boek te kunnen verdwijnen, behalve dan een goed boek 😉 Ik kan vrijwel overal en op elk moment lezen. Wat ik zelf het liefste heb is wel mijn eigen zetel, een sjeuzeke, een drankje bij mij en stilte.

4. Waar moest je vandaag van glimlachen?

Toen ik deze ochtend tegen D zei dat we gingen vertrekken nam hij zijn pet en zette die achterwaarts op zijn hoofd. Geweldig.

2021

Ik moet elke dag weleens glimlachen om de baby of mijn vriend of een van de beestjes.

5. Wat heb je zoveel gegeten dat je het nu niet meer lekker vindt?

Ik zeg niet dat ik het nu niet meer lekker vind maar ik ben ze wel wat beu. De Speciale pizza van Dr. Oetker. De laatste tijd toch iets te vaak voor gemakkelijk, vettig en snel gekozen. Oeps.

2021

Ik kan niet meteen iets bedenken eigenlijk.

6. Wat is je favoriete snoep?

Nog altijd die zure stokjes van hieronder maar ik kan ze bijna nergens meer vinden 🙁

2021

Deze zure stokjes van Joris (het moeten die van de Joris zijn eh!). Ze zitten in een klein doorschijnend zakje en ze zijn super lekker. Daar kan ik me echt ziek in eten.

7. Hoe ziet deze dag er volgend jaar uit?

Of de 7de zonnig was kan ik me niet meer herinneren maar deze dag (de 28ste) is voorlopig al best wel zonnig. Van mij mag hij er volgend jaar ook zo uitzien, misschien een weekenddag dan ofzo. Om het nog beter te maken.

2021

Zonnig hoop ik.

8 Wat vind je een mooie eigenschap van jezelf?

Dat ik dingen positief zie. Ik denk niet zo snel in belemmeringen maar in mogelijkheden.

2021

Dat ik heel veel geduld kan opbrengen met de baby. Dat is soms niet gemakkelijk ze!

9. Vind je het belangrijker dat je zelf gelukkig bent of dat de mensen in je omgeving gelukkig zijn?

Toch dat ik zelf gelukkig ben. Beetje zelfde antwoord als vorig jaar maar ik twijfel niet meer nu.

2021

Dat ik zelf gelukkig ben denk ik. Al hangt het ook wel samen. Ik ben extra gevoelig voor stemmingen en ik merk het meteen als mijn vriend bijvoorbeeld slechtgezind is. Dan heb ik het lastig om niet ook in die stemming verzeild te raken.

10. Ben je gelukkig in je leven op dit moment?

Ik zal zeggen dat ik me goed voel. Ik vind het moeilijk om nu te bepalen of ik echt gelukkig ben.

2021

Ja toch wel! Fijn om dat te kunnen zeggen 🙂

11. Wat is het laatste uitstapje dat je deed?

Afgelopen weekend gingen we naar zee.

2021

Ons laatste uitstapje was op mijn verjaardag, de 6de, naar Harry Malter.

12. Wat is je lievelingsdier?

Ja, toch nog altijd nijlpaarden.

2021

Ik vind nijlpaarden geweldig.

13. Wat is je favoriete seizoen en waarom?

De lente! 🌸

2021

De lente omdat het dan al langer dag is, de zon al wat vaker schijnt en het ook al lekker warm kan zijn maar nog niet zo heet als het soms in de zomer is. Daar kan ik namelijk niet zo goed tegen. In dat opzicht vind ik de beginnende herfst ook wel fijn.

14. Aan welk eten heb je bepaalde herinneringen?

Appel crumble en kaneelrollen doen me enorm denken aan mijn zwangerschap. (hoe zou dat toch komen??)

2021

Churros (van toen mijn vriend me vroeg of ik met hem wilde trouwen), slappe chocomousse (doet me aan mijn oma denken. Dat klinkt negatief eh, slappe chocomousse, maar dat is zo lekker!), spaghettisoep (basically is dat bouillon met lettertjes in, of pasta. Dat at ik regelmatig bij een vriendin op kot vroeger).

15. Wat was het leukste vandaag?

Het kind sliep door, dat is altijd een fijn idee om mee wakker te worden. En ook dat D’tje mij wakker maakte door op mij te gaan liggen.

2021

Ik schrijf dit op de 29ste. Ik heb even gewinkeld, dat was fijn. En ook dat ik vannacht baby duty had en pas om 7u30 wakker werd en de baby zelf nog sliep.

16. Hoe gaat het?

Ik kan hier exact hetzelfde antwoorden als vorig jaar! Moet ook weer een afspraak maken bij mijn eigen osteopaat.

2021

Op zich wel goed. Alleen heb ik sinds een paar dagen weer kramp in mijn schouder. Er zit ook een spierknoop aan de rechterkant. Ik moet eens een afspraak maken bij mijn osteopaat maar ik stel het telkens uit.

17. Geef je altijd eerlijk antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’

Nee, maar dat mag vind ik. Al probeer ik dat bijvoorbeeld op mijn werk wel te doen en daar heb ik ook niet het gevoel dat ik er dan per se over moet uitweiden.

2021

Pf nee. Soms heb ik daar gewoon geen zin in, om eerlijk te zeggen hoe het gaat en daar dan een gesprek over te hebben.

18. Hoe wil je graag overkomen op anderen?

Als iemand leuk waar je ook een goeie babbel mee kan doen. Maar ik vind het nu ook weer niet zo erg als ik zo niet overkom.

2021

Ik wil daar niet zoveel mee bezig zijn maar ik wil tegelijk ook wel dat ik als een fijn mens over kom. Iemand die authentiek is ofzo.

19. Wie heb je het eerst gesproken vandaag?

Ook D en daarna het lief en daarna de onthaalouder.

2021

De baby! Al was dat natuurlijk niet echt een gesprek. Daarna mijn vriend.

20. Hoe ziet je huidige sociale leven er uit?

Vrij beperkt maar dat vind ik voorlopig het fijnste. Mijn sociaal emmertje wordt op mijn werk genoeg gevuld waardoor ik daarnaast niet zoveel nood heb aan andere sociale activiteiten.

2021

Goh, het verschilt niet zo heel veel van voor corona eigenlijk, op de frequente pre-corona-familiebezoekjes na dan. Ik zie mijn beste vriendinnen met ongeveer dezelfde frequentie.

21. Beschrijf je voorbije weekend?

We waren aan zee voor de verjaardag van het lief. We zijn vrijdagnamiddag vertrokken en zondagnamiddag weer naar huis gekomen. Ik kreeg daar iets in mijn rug dus heb een osteopaat bezorgd. We zijn naar het strand geweest waar er naar mijn zin wel wat teveel wind was. We hebben speeltuintjes bezocht met D en gewandeld en het heel rustig aan gedaan.

2022

Amai ik moet al eens goed nadenken eigenlijk. Op zaterdag was het best mooi weer denk ik en gingen we naar een paar dierenwinkels om wat spullen te halen. Op zondag werkte mijn vriend aan de auto en wat deed ik? Me bezighouden met de baby waarschijnlijk. Ik weet het niet zo goed meer.

22. Welke outfit heb je aan?

Mijn standaard uniform 😉

2021
En ja, I know, ballerina’s zijn al duusd jaar niet meer hip maar ik ben een millenial 😉

23. Leef je in het verleden of in de toekomst?

Toekomst.

2021

Ik probeer vooral met mijn hoofd in het moment te leven maar als ik dat niet doe, in de toekomst denk ik.

24. Welk recent moment wil je nooit meer vergeten?

Toen D “papa” begon te zeggen en paar dagen later ook “mama” volgde. Dat vond ik echt magisch.

2021

Telt iets van 7 maanden geleden nog? Het moment dat ik mijn baby eindelijk in mijn armen had dan. Maar ik probeer vooral ook de hele kleine alledaagse dingetjes ook te onthouden. Bijvoorbeeld hoe de baby zichzelf nu al schuivend over de vloer verplaatst, hoe hij lag te knorren toen ik deze ochtend wakker werd, hoe mijn vriend en ik dansjes doen in de keuken, …

25. Wat is er de afgelopen tijd het hardst veranderd in je leven?

Geen idee? Ik zal er nog eens over nadenken.

2021

Heel mijn leven door de baby.

26. Ga je naar de bib?

Nee. Ik ben sinds vorig jaar niet meer geweest dus ik kan moeilijk ja antwoorden op deze vraag.

2021

Dat is al heel lang geleden maar ik vind dat wel eens tof om te doen ja.

27. Waarom ben je op de wereld?

Ik kan hetzelfde antwoorden als vorig jaar: ik ben nu op de wereld om voor mijn kind te zorgen.

2021

Grappig, ik zat laatst nog over deze vraag na te denken. Vroeger was ik altijd van het idee dat er geen reden is waarom ik hier ben, behalve dan dat mijn ouders een kind wilden en toen was ik er. Nu ik een baby heb is mijn main goal wel hem gewoon gezond en gelukkig proberen houden, mijn best doen dat hij opgroeit tot een fijn mens.

28. Wanneer heb je voor het laatst gewandeld?

Gisteren! Een van mijn collega’s doet mee aan de Ramadan en om haar te steunen hebben we met z’n allen een dagje mee gevast en in onze lunchpauze gewandeld in plaats van gegeten.

2021

Deze ochtend.

29. Heb je recent iets uitgeleend aan iemand? En wat?

Nee!

2021

Dat is toch al eventjes geleden. Het laatste wat ik uitleende was een boek.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat een gewoon gezond lijf helemaal niet zo vanzelfsprekend is en ik extra dankbaar ben voor de dagen dat ik geen pijntjes heb.

2021

Een kleinere kledingkast voelt echt fijn. GEEN NIEUWE KLEREN MEER KOPEN!

1 Reactie

  1. 29 april 2022 / 07:19

    Oei, ja, voor lezen moet je best wel uitgeslapen zijn. Ik val anders ook echt in slaap boven een boek, zelfs als het heel erg spannend is;). Balen van de pijn van de afgelopen maand. Wel heel tof om een dagje met je collega mee te doen met vasten om haar te steunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.