30 Day Shred | Update 1.

30 Day Shred | Update 1.

Ondertussen al bijna een maand geleden, startte ik met 30 Day Shred. In mijn eerste artikel, schreef ik dat ik jullie regelmatig zou bijpraten, maar kijk, hier zijn we dan meer dan 10 dagen te laat met update 1. Goeien bal. Maar beter laat dan nooit hé, denk ik dan. Aan het begin van de uitdaging, liet ik David bikinifoto’s van me maken en liet ik hem mij opmeten zodat ik een duidelijk beeld heb van eventuele veranderingen. En ik maakte een tracker in mijn bullet journal zodat ik goed kan bijhouden aan welke work-out ik zit.

Hoe heb ik het verder aangepakt?

Ik schreef dat ik élke dag zou sporten en deze challenge dus in 30 dagen zou af maken, maar ik ben na dag 5 van dat plan af gestapt. Onder mijn eerste artikel reageerde Karin dat het eigenlijk niet zo’n slecht idee is om af en toe eens een rustdag te nemen. Iets met dat je buikspieren bijvoorbeeld 48u nodig hebben om te herstellen. En na dag 5 ‘moest’ ik een rustdag nemen (lees: het kwam gewoon niet zo goed uit die dag). Een dag werden er twee en daarna ging ik weer aan de slag en ik merkte zowaar dat het me beter af ging dan die 5 dagen er voor. Nu heb ik dus eigenlijk bijzonder weinig kaas gegeten van sporten, spieren en al die dingen, maar ik besloot om er in het vervolg maar gewoon af en toe een rustdagje tegenaan te gooien.

Ik moet ook wel zeggen dat ik vorige week niet gesport heb. Luiheid, drukke dagen en ziek zijn. Maar deze week ben ik er weer aan begonnen en ik ga gewoon verder waar ik stopte.

Duuuus.

Dus ik zit momenteel ongeveer op de helft van level 2. Ik moet zeggen dat deze aanpak me wel bevalt. Aangezien ik eigenlijk na deze challenge graag een soort van sportritme wou opbouwen. Het plan was zeker niet om vanaf dan elke dag te blijven gaan met mijn banaan. Nu ik af en toe al een rustdagje neem, heb ik het gevoeld at ik nu al in een ritme zit wat ik fijn vind (mijn hele skipweek daar gelaten dan). Dus ik ga gewoon op deze manier verder blijven gaan.

Ik zal het programma dus niet in 30 dagen afwerken, maar dat is dan maar zo. Ik vind het belangrijker dat ik het sporten kan volhouden, ook daarna, en op dit moment lijkt deze aanpak voor mij de meeste vruchten af te werpen.

En? Is er vooruitgang te merken?

Yes. Toch wel! Gelukkig. Ik zou het best frustrerend vinden als er nog niets was veranderd. In level 1 was één van de oefeningen de push up. Of pompen. Aangezien ik echt kiekenforce had, was dat bijna een onmogelijke opdracht en die eerste sessies, kon ik dan ook mezelf amper 10 keer opdrukken vanop mijn knieën. In level 2 moeten er walking push ups gedaan worden, wat er op neerkomt dat je rechtstaat, je handen ongeveer aan je voeten zet, naar voor wandelt met je handen en dan een push up doet en wonder boven wonder kon ik dit 2 keer 30 seconden volhouden ZONDER vals te spelen. Ik was echt mega verbaasd dat het zomaar lukte. Maar dat is dus wel het bewijs dat m’n slappe armpjes nu toch al iets minder slap zijn geworden. Verder kan ik m’n bovenste abs zien (holy moly :D) en zie ik ook dat m’n benen ietsje gespierder zijn geworden. Maar dat zie ik dan vooral als ik een squat doe en niet zozeer als ik rechtsta.

Maar wat ik eigenlijk nóg belangrijker vind: ik voel mij echt zoveel beter in mijn vel zitten! Het is echt zottekes wat voor verandering dat teweeg brengt. En nog een voordeel: ik heb minder zin om mijn gezicht vol te proppen met chips en koeken en snoep. Dus dat is ook al een hele verbetering.

Ga je nog resultaten delen of hoe zit het?

Nog niet! 😀

Conclusie: 

Ondanks mijn hele skipweek heb ik algemeen gezien toch wel het gevoel dat ik goed bezig ben. Haha. Ik hoop dat het na een tijdje makkelijker gaat en dat het dan echt een gewoonte is. Als in dat ik mezelf niet elke keer even streng moet toespreken om te beginnen aan m’n work-out. Want ik vind het op zich wel leuk en achteraf voel ik mij superwoman maar dat beginnen hé…

Alleszins kan ik het wel aanraden om er mee aan de slag te gaan! Ben heel blij dat ik de stap heb gezet en dat het me voorlopig ook lijkt te lukken om door te zetten.

0
Volg:

15 Reacties

 1. 1 juli 2018 / 21:01

  Goed bezig! Benieuwd naar het resultaat. Ben vandaag weer met sporten begonnen…

  • Irene
   Auteur
   2 juli 2018 / 10:12

   Véél plezier en succes! ‘t Is met die warmte wel moeilijk hoor om wat consequent te zijn!

 2. 29 juni 2018 / 22:34

  Goed bezig!!!

 3. 29 juni 2018 / 12:02

  You go girl! Ik vind het echt knap dat je het zo goed volhoudt en dan ook echt op je eigen manier, met je eigen ritme. Daar kan ik een voorbeeld aan nemen! Ik ga ook maar eens opzoeken wat zo’n 30 day shred inhoudt en hoe het werkt (: Wie weet is het ook wat voor mij. Liefs en ga zo door!

  • Irene
   Auteur
   2 juli 2018 / 10:13

   Ooh dankje ^^ Moet zeggen dat het met die hitte ook wel moeilijk is om wat consequent te zijn. Haha 😀

 4. 29 juni 2018 / 11:40

  Fijn dat je een eigen ritme aan het vinden bent en dat je het gevoel hebt dat het werkt! Das de beste motivator. En wat minder vaak is altijd beter dan helemaal niet! Ik heb besloten dat ik na mijn vakantie ook weer ga “shredden”, ook al moet ik dat op onze kale zolder doen!

  Oh en het was trouwens andersom: ál je spieren behalve je buikspieren hebben 48 uur nodig om te herstellen 🙂

  • Irene
   Auteur
   2 juli 2018 / 10:13

   Haha ach ja, dan had ik het bijna goed :p

 5. 29 juni 2018 / 09:11

  Ik ben ook weer bezig met sporten, en krijg er zoveel energie van! Ik doe vooral aan aquajoggen met de 80 plussers groep haha, maar zeker intensief hoor! Krijg er echt buikspieren van!

  • Irene
   Auteur
   2 juli 2018 / 10:14

   Zalig! 😀 Lijkt me wel fijn eigenlijk!

 6. 29 juni 2018 / 09:10

  Kiekenforce, haha 😀 en goed bezig!

  • Irene
   Auteur
   2 juli 2018 / 10:14

   He lief, bedankt!

 7. 29 juni 2018 / 08:29

  Goed bezig! En zo fijn dat je resultaat boekt, dat motiveert zo! Heel veel succes!

 8. 29 juni 2018 / 06:59

  Zo te horen ben je hartstikke goed bezig! En superfijn dat je ook zelf echt resultaat kunt zien. Alleen al dat werkt extra motiverend 🙂

 9. 29 juni 2018 / 06:57

  Super goed bezig! Zalig dat je zulke resultaten begint te zien. Zo’n skipmomenten klinken ook helemaal niet zo erg wetende dat je spieren moeten recupereren enzo. Veel succes nog!!!

error: Aha jij stiekemerd!