Recept • Havermoutkoekjes met chocola!

Een tijdje geleden sprak ik af met mijn niet-meer-buurmeisje, Jasmien, om samen een pizzaatje te eten en Lala Land te kijken. Superleuk! Ik eet echt heel graag pizza. Maar dat is niet zo gezond natuurlijk. Wel heel lekker! En bijna elke keer als ik bij Jasmien ben, heeft ze van die lekkere havermoutbanaanballetjes gemaakt. Om te snacken. En die zijn wel gezond. En gelukkig ook heel lekker! Omdat ik meer een koekjesmens ben dan een balletjesmens (niet echt hoor, maar ik maakte gewoon koekjes. Haha), besloot ik koekjes te bakken van het recept. YES! Hierboven kan je al even zien hoe ze er uit zien. Al is dat niet veel soeps. Het lijken gewoon rauwe deegkoekjes. Maar ze zijn wel degelijk gebakken. EN LEKKEEEEER!

Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Tijd: ★★☆☆☆

Oké, dus. Wat heb je allemaal nodig?

200 gram havermout • 125 gram (heel donkere) chocolade (mijne was 85%) • 3 rijpe bananen • 60 gram amandelmeel • 60 ml kokosolie (ik gebruikte eigenlijk gewoon gesmolten boter, ongeveer 50 gram en dat was prima)

Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook nog vanille toevoegen. Of kaneel. Of een beetje zout. Wat je graag hebt in je koekjes!

To do:

• Oven voorverwarmen op 180°C. Ik gebruikte boven- en onderwarmte.

• Bananen prakken in een kom. En ondertussen de boter smelten in een kommetje. Ik doe dat in de microgolfoven op een laag vermogen voor ongeveer een minuut.

• Chocolade in stukjes hakken. Dit is dus serieus nog niet zo simpel als je het gewoon met een mes doet. De chocolade vliegt overal in het rond, maar dat zal waarschijnlijk wel weer aan mij liggen. Haha.

• Alles bij de bananen doen en eens goed mengen.

• Ongeveer een halve eetlepel van het ‘deeg’ nemen en hier een koekje van maken. Tot al je deeg op is dus. Ik kon met deze hoeveelheid precies 20 koekjes maken.

• In de oven voor ongeveer 15 minuten.

Ziezo. Dat was toch echt super simpel hé? En het is echt heel erg lekker en gezond dus. Perfect voor als je zin hebt in iets zoet. Of vooral in chocola. Hmm.

Volg:

14 Reacties

  1. 28 februari 2017 / 20:24

    Dat zijn toevallig 3 dingen die ik superlekker vind! Dat worden topkoekjes!!
    Resaarcle schreef laatst over Ga je mee?My Profile

  2. 28 februari 2017 / 09:24

    Dit klinkt echt zo makkelijk en verleidelijk! Deze ga ik zeker een keer maken 🙂 ideaal om mee te nemen naar het werk.

  3. 25 februari 2017 / 18:24

    Oehh, dit ziet er goed uit joh! Ik gebruik bij zulk soort recepten ook meestal gewoon boter en geen kokosolie, haha 🙂
    Arjanne schreef laatst over 2 foto tentoonstellingen in amsterdamMy Profile

    • Irene
      25 februari 2017 / 21:12

      Haha ach, het werkt even goed denk ik.

  4. 25 februari 2017 / 06:55

    Jaaaa, chocolade is echt mijn favoriet. Toevallig heb ik amandelmeel in de kast staan. Had even geen inspiratie wat ik er nu mee moest doen. Dus dit receptje komt goed uit!
    Aneta schreef laatst over Favorite Friday: Mijn favoriete make-up routineMy Profile

    • Irene
      25 februari 2017 / 21:13

      Hihi ja ik maakte ze ook om m’n laatste beetje amandelmeel eindelijk es op te maken 😀

  5. 24 februari 2017 / 20:28

    Oeh, deze koekjes lijken mij erg lekker! Ik ga dit recept eventjes opslaan. Thanks! Liefs, x

  6. 24 februari 2017 / 09:49

    Goed idee! Ik heb al de hele week zin om iets te bakken, maar ik weet niet wat. Deze gaan op mijn ‘misschien dit dan..’-lijstje! Wat vrolijk dat het nog steeds sneeuwt op jouw blog trouwens 🙂
    Ayla schreef laatst over Stoppen met de pil, hoe bevalt het na een half jaar?!My Profile

    • Irene
      24 februari 2017 / 16:59

      Hihi ja, het blijft tot het einde van de maand sneeuwen! 😀 Ik word er zelf ook vrolijk van.

    • Irene
      24 februari 2017 / 16:57

      Laat je weten wat je er van vindt als je ze maakt? 😀

  7. 24 februari 2017 / 07:13

    Ik vind dat ze er hartstikke goed uitzien! Ze klinken heerlijk en lekker simpel! Mijn broertje zit nu in zijn havermoutperiode 😉 dus ik zal dit recept even naar hem doorsturen 🙂
    Romy schreef laatst over 10 tips voor een zomergevoel op een druilerige dagMy Profile

    • Irene
      24 februari 2017 / 17:00

      Ooh liefde voor havermout hé! Ik eet het ook graag, maar dan vooral in zoiets als dit 🙂