22 vragen aan 22 vrouwen • Nikita

Eindelijk, deel twee van m’n 22 vragen aan 22 vrouwen. Vorige keer konden jullie Laura haar antwoorden al terug lezen, deze keer is het Nikita die ze beantwoordt.

1. Stel jezelf eens kort voor: wie ben je, hoe oud ben je, vanwaar kennen we elkaar, waar kunnen we je vinden op social media, …

Hoi allemaal! Ik ben dus Nikita. Ik loop ondertussen al 22 jaar rond op deze wereldbol (wat ik soms ook een beetje gek vind, tijd gaat zo snel…). Ik ken Irene omdat ik op een dag op haar blog terechtkwam en sindsdien zijn we goeie vriendinnen geworden. Ik lees de blog altijd als er iets online staat. Zelf ben ik ook blogger, ik blog op Hoogsensitieve Held.

2. Wat doe je qua dagbesteding? (Ben je thuis, werk je, studeer je, …)

Ik studeerde tot een jaar geleden aan de hogeschool, maar daar ben ik mee moeten stoppen voor mijn gezondheid. Ik heb op het randje van een burn-out gestaan en als ik doorging, ging dat ook echt het resultaat van zijn. Dus toen heb ik de rem erop gezet, ben ik een half jaar gaan rusten. En toen ging ik dus terug solliciteren, en nu werk ik sinds augustus in een supermarkt. Waar ik hele fijne collega’s heb en ik heel graag ben. Altijd belangrijk. Ik heb wel nog dromen daarnaast en aan eentje ben ik bezig. Ik ben namelijk begonnen aan een van mijn grootste dromen: mijn eigen boek uitgeven. Hoe dat verloopt dat zien we wel weer, maar je faalt alleen als je niet probeert 😉

3. Als je zou gaan karaokeën (ik maak daar bij dezen een werkwoord van 😉 ), welk liedje zou je dan zingen?

Lastigste vraag ooit. Ik leef letterlijk met mijn koptelefoon op en Spotify aan. Met een afspeellijst van meer dan 1500 liedjes (zonder overdrijven!) is dit een lastige vraag. Ik denk dat het een mix van The Script en Marco Borsato zou zijn. Hoe ik dat zou doen met twee talen tegelijk, ik heb geen idee. Maar ik ben de laatste tijd heel erg into die twee.

4. Wat vind je het leukste aan volwassen zijn? En het moeilijkste?

Een van de leukste dingen vind ik de vrijheid en dat ik mijn eigen centjes verdien. Ik woon nog thuis bij mijn ouders op dit moment, dus ik heb wel echt rekening te houden met mijn ouders en broers en zusje. Maar ik kan gaan en staan waar ik wil want ik ben meerderjarig. Maar dat doe ik wel zo dat ik rekening houd met anderen. Als ik beloofd heb om mijn ouders te helpen ga ik niet ineens die dag iets plannen met vrienden om het zo maar te zeggen. Ik woon nog thuis, maar mijn ouders weten dat ze op me kunnen rekenen als ze hulp nodig hebben. En dat ik mijn eigen centjes verdien is gewoon omdat ik kan sparen voor de dingen die ik leuk vind. En ook dat ik me niet hoef te verantwoorden om wat ik koop. Want ik heb er zelf voor gewerkt. Dat betekent niet dat ik ineens zotte kosten doe omdat het kan.

Het moeilijkste vind ik geloven in mezelf als volwassene. Ik heb altijd het gevoel dat ik een soort ‘mislukte’ volwassene ben die niks kan. Maar als ik dan iets probeer, draait het vaak wel goed uit. Ook die toekomst, ik kijk er naar uit. Maar ik ben ook best wel bang. Wat als ik op mezelf woon en op een dag de rekeningen niet meer kan betalen. Of ik in moeilijkheden kom? Ergens vanbinnen weet ik wel dat ik verstandig genoeg ben om dat te voorkomen, maar toch. Het blijft een moeilijk puntje.

5. Wat zou je eten als je het vanaf nu elke dag als avondeten moet eten?

Pizza! Voornamelijk fastfood. Het is af en toe een slechte gewoonte, maar ik kan echt genieten van een goeie pizza of frietjes van de Mc Donalds of Burger King. Mensen denken als ze mij slaatjes zien eten dat ik altijd gezond eet en niks wil weten van fastfood. Het tegendeel is waar 😀

6. Ben je een propere eter of een smosser?

Een smosser. Enorm. Als ik weet dat ik een wit shirt ga aandoen voor die dag en ik eet iets wat vlekken maakt als lunch, dan draag ik eventjes iets anders voor ik de deur uitga. Want ik weet dat er anders gewoon problemen van komen. Ik slaag er ook soms in om op de meest dwaze manier vlekken op mijn kleding of ergens anders te krijgen. Niet alleen met eten hoor. Ik teken ook heel graag en als ik klaar ben met een illustratie dan zitten mijn handen altijd onder de verf, inkt of stift. Het is niet te geloven. Maar ja, ik ben dus een enorme smosser

7. Als je leven verfilmd wordt, wie moet jou dan vertolken en waarom?

Goh, daar heb ik nu nog niet over nagedacht… Alle goeie mensen die ik goei acteurs vind zijn mannen… Ik denk dat ik dan toch kies voor Katherine McNamara. Zij speelt Clary Fairchild in ‘Shadowhunters’ op Netflix. Ik vind die serie echt top, maar zij is mijn favoriete actrice. Ze zouden wel haar haar mogen kleuren dan vrees ik.

8. Welk geluid hoor je graag?

Ik luister sowieso heel graag en veel muziek. Dus sowieso als ik mijn koptelefoon op mijn hoofd heb, ben ik wel tevreden. Maar ook het geluid van mijn vogeltje als ik thuiskom en ik hoor hoe blij hij is dat ik er weer ben. Ik hou ook van het geluid dat je krijgt als je aan het kleuren of tekenen bent. En dierengeluiden. Schattige dierengeluiden. Sowieso

9. Welke geur ruik je graag?

Ik hou enorm van de geur van mijn stiftjes. Ik teken altijd in Promarkers, en die hebben dus een specifieke geur. Mijn zusje vindt dat ze niet fijn ruiken, maar ik wel. Het is bij mij zelfs zo dat als ik mijn stiften ruik, ik automatisch kalmeer. En de geur van boeken natuurlijk! Niks boven de geur van boeken, daar gaat mijn boekenwurmhart ook sneller van slaan.

10. Wat is het meest vieze dat je ooit hebt gegeten? Wat lust je absoluut niet? En wat is je lievelingseten?

Ik lust geen vis. Zalm gaat er nog wel in, maar de rest niet. Mensen lachen daarmee want ik woon in België en ik woon aan de kust. Waar vis eigenlijk echt een delicatesse is. En dan heb je mij. Geen visfan. Maar that’s who I am 😊

Mijn favoriete eten is sowieso bloemkool in kaassaus. Daar mag je me voor wakker maken ’s nachts. En als het uit de oven komt en er zo’n korstje op ligt, nog liever. Ik krijg er weer zin in haha

11. Wat is 1 ding dat je nog echt eens wil gedaan hebben in je leven?

Ik wil sowieso ooit een eigen lijn met kaartjes maken. Ik teken nu eenmaal heel graag en als ik dan anderen volg die ook graag tekenen en dan bijvoorbeeld postkaartjes ontwerpen, dan voel ik dat ik dat zelf ook wil. Mijn droom is om kinderboeken te illustreren, maar een eigen lijn met postkaartjes lijkt me ook echt superleuk. Ik maakte afgelopen kerst voor een paar mensen helemaal zelf hun kaartjes en dat smaakte zeker naar meer!

12. Ben je een introvert (laadt op van alleentijd) of een extravert (krijgt energie van het samenzijn met mensen)?

Ik ben introvert. Dat weet ik al jaren. Ik merk wel nu ik in een winkel werk, ik opener ben geworden. Omdat mensen heel graag eens een babbeltje doen met de persoon achter de kassa en ik geniet daar ook van. Dat maakt echt mijn dag als ik eens een goeie babbel heb gehad met een klant. Maar ik merk wel na een hele dag werken of andere sociale dingen dat ik wel tijd nodig heb om terug op te laden. Mensen zeggen dan dat ik ambivert ben, maar het genieten van het alleen zijn weegt meer door bij mij.

13. Wat vindt je een aantrekkelijke eigenschap bij andere mensen?

Ik denk niet dat ik een specifieke eigenschap mooi vind maar een verzameling van. Ik vind mensen namelijk altijd mooi als ze een goed hart hebben. Sowieso heb je dan al gewonnen bij mij. En humor. Humor is ook belangrijk.

14. Wat vind je jouw mooiste eigenschap? En je ‘slechtste’ eigenschap?

Ik ben een wijs persoon. En dat heb ik niet alleen ‘verzonnen’. Ik kreeg het in de middelbare van heel veel leerkrachten te horen. Intelligent of wijs. Ik kan geen wonderadvies geven, maar ik merk wel dat mensen op hun gemak stellen of kalmeren me goed afgaat. Soms ben ik bang dat ik een advies geef dat nergens op slaat, maar we zijn allemaal mensen. Ik ook. Maar ik heb al vaker te horen gekregen dat mensen zich beter voelden door mijn woorden of door het feit dat ik naar hen wilde luisteren. En dat maakt me blij. Soms kan ik ook gewoon niet geloven dat ik iemand zo goed geholpen heb.

Ik ben veel te hard voor mezelf. Dat is mijn ambetante eigenschap. Een ander kan ik meestal snel vergeven of iets goedpraten. Maar mezelf? Ik leer het wel door de jaren heen, maar ik kan mezelf echt het diepste van de grond inboren voor de meest stomme dingen. Ik ben ook perfectionistisch en als die twee eigenschappen samenwerken is het een ramp. Ik kan een goeie dag echt naar beneden halen omdat ik te vaak kijk naar wat ik niet goed heb gedaan. Ook soms als ik een klant niet kan helpen dan voel ik me soms zo dom. Dan denk ik soms echt van: allee Nikita, welke caissière weet er nu dat of dat niet? Of als ik naar de bureau van mijn baas moet komen (voor papieren of iets anders) dan is het eerste wat ik denk: allee, wat heb je verkeerd gedaan? En dan kom ik op de bureau en is het voor papieren. Daar sta ik allemaal niet bij stil. En dit zijn een paar voorbeelden. Maar dit gebeurt in het slechtste geval 24/7 per week. Heel vermoeiend.

15. Ben je ergens bang voor?

Ik ben wel voor meerdere dingen bang. Dat er iets gebeurt met mijn dierbaren, dat ik op een dag ga falen in mijn volwassen zijn. Dus ja, veel angsten. Ook heb ik gemerkt dat als iemand komt aanzetten met het zinnetje: ‘ik heb slecht nieuws’ of mijn moeder aan de telefoon roept ‘dat meen je niet!’, ik automatisch in paniek schiet. En dat is te verklaren. Het zijn twee zinnetjes die ik heel vaak heb gehoord toen mijn opa in het ziekenhuis lag. Vooral tijdens zijn laatste dagen heb ik die twee heel vaak gehoord. Niet zo gek dat ik er nu bang van ben.

16. Waar kan je je echt aan storen?

Ik stoor me vaak aan te luide geluiden. En dat komt door mijn hoogsensitiviteit omdat ik zo gemakkelijk overprikkeld ben.

17. Ben je een emotioneel mens? Huil en lach je snel? Of net niet?

Altijd. Ik leef op gevoel en ik kan alles ook heel diep voelen. Op sommige momenten is dat een vloek, maar heel vaak vind ik het heel mooi. Ik sta altijd letterlijk met mijn twee voeten in de wereld en het leven. Maar ik heb niet veel nodig om de slappe lach te hebben. Huilen hangt af van dag tot dag. Als ik zo’n dag heb waar ik bij alles een mental breakdown heb, huil ik om alles.

18. Wat is je ultieme kleine gelukske?

Ik heb er veel eigenlijk. Maar ik denk dat mijn grootste gelukske wel mijn vogeltje is. Ik heb een halsbandparkietje en dat is mijn beste maatje. Mensen denken altijd dat je geen band kan hebben met een vogeltje, maar dat is zever. Het kan wel. Altijd als ik thuiskom vliegt hij me tegemoet met veel lawijt om te laten weten hoe blij hij is. Hij geeft kusjes en is ook altijd de eerste om mij te troosten. In de rare tijden waarin we nu leven met de lockdown en Corona is hij een enorme steun. Ik kan altijd blijer worden van zijn gedrag en kusjes en lieve geluidjes. 

19. Als je zelf je naam mag kiezen, welke zou je dan kiezen?

Ik wilde vroeger altijd Adelyna heten, maar nu ben ik prima met Nikita. Vooral omdat het in het Grieks afkomt van ‘overwinnaar’ en ik dat op een dag hoop te zijn. Met alles wat ik heb meegemaakt. 

20. Als je met gelijk wie (dood of nog levend, bekend of onbekend) op restaurant mocht gaan, met wie zou je dat dan doen?

Goh, kvind dat eigenlijk best wel een moeilijke vraag. Want er zijn zoveel mensen die ik nog een keer zou willen zien. Zowel dood als levend. Maar eigenlijk is er maar een iemand die ik zou kiezen. Afgelopen zomer is er iemand overleden die wij goed kenden, ze was geen familie. Maar het was wel iemand die mij heel goed begreep en het was een van de weinige mensen waar ik me echt begrepen bij voelde. Dat heb ik wel bij meer mensen, maar ik had altijd het gevoel dat ze mij begreep op het bot. En dat heb ik bij heel weinig mensen. Ik voel alles heel diep en dat is zo mooi. Maar de keerzijde daarvan is dat ik me ook heel snel alleen voel of onbegrepen. Dat is stom, maar dat is helaas zo. 

21. Wat is je levensmotto?

‘Life is way too short to spend another day at war with yourself’ ~ Author Unknown 

Omdat ik jaren mezelf echt heb gehaat en daar draag ik nu de schade van. Maar dat wil ik niet meer en het lukt me om mezelf te accepteren, liever te zijn tegen mezelf en om van mezelf te houden. Het is zo belangrijk. Je leven is zoveel moeilijker en zwaarder als je niet van jezelf houdt. En we verdienen het echt allemaal om onszelf graag te zien. 

22. Heb je een boodschap voor de lezers? Iets wat je ze echt graag wil meegeven?

Mensen zijn niet altijd eerlijk en mensen zullen je kwetsen. Het hoort bij het leven. Je zult tegenslagen hebben en er zullen rottige tijden zijn. Misschien zit je er wel middenin. Ik heb ook zoveel meegemaakt waardoor ik beter een bitter mens kon worden want dat zou de zaken veel gemakkelijker maken. Ik heb er altijd voor gekozen om mezelf te blijven en een goed persoon te blijven. Mensen gelukkig maken is iets wat mij gelukkig maakt en een van de dingen die ik het allerliefste doe. En dat klinkt zwaar cliché, maar toch is het zo. De wereld kan soms echt koud en onverschillig zijn, maar ik kies om daar niet aan mee te doen. Dingen raken mij en ik ben gevoelig. Dat is niet altijd gemakkelijk. En toch kies ik ervoor om zo te leven. Want dat is wie ik ben en dat is hoe ik gelukkig ben. Dus kies voor de goede kant. Laat je niet verbitteren of verzuren door de wereld om je heen en laat dat lichtje in je hart niet doven ♥ 

MERCI NIKITA ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 thoughts on “22 vragen aan 22 vrouwen • Nikita

 1. Wat een heerlijk eerlijke antwoorden!
  Ik ken Nikita nog niet zo lang, pas sinds de Knuffelpost van Zwartraafje. Haar blog staat nu ook in mijn leeslijstje, en het is jammer dat ik ‘m niet eerder leerde kennen want ze schrijft héél herkenbare dingen. Topper!
  fieke schreef laatst over fiekes randomness of beingMy Profile

 2. Dat iemand dat ooit nog zou zeggen; voor bloemkool met kaassaus mag je mij wakker maken. Dat vind ik echt knap haha, nooit gehoord! Ik vind een groot bord carpaccio met truffelmayonaise echt zo lekker.. daar mag je mij voor wakker maken. Wat heb je toch weer een leuke antwoorden gegeven, wat een leuke vragen ook!
  Rachel Kromdijk schreef laatst over Gaan wij voor een hondje?My Profile

 3. Wat een mooie vragen en antwoorden! Ik heb het gevoel dat dit soort dingen ons vrouwen dichter bij elkaar brengt. Allemaal met onze eigen krachten én onzekerheden tegelijkertijd <3
  Prachtige boodschap ook aan het einde Nikitia!!
  Silke schreef laatst over Stilstaan in het bosMy Profile

 4. Leuk om te lezen! De geur van stiftjes en je eigen kaartenlijn, ik werd er vrolijk van! Ben nu al benieuwd naar je boek! Wordt het een roman of een biografie? Of misschien nog iets heel anders? Hoe dan ook laat je dromen uitkomen!!!