22 vragen aan 22 vrouwen • Fien

Vrouw nummer drie die hier haar zegje komt doen en gelijk ook de tweede – en waarschijnlijk ook niet de laatste – keer dat jullie Fien haar hoofd op mijn blog zien.

1.       Stel jezelf eens kort voor: wie ben je, hoe oud ben je, vanwaar kennen we elkaar, waar kunnen we je vinden op social media, …

Ik ben een 18-jarige spring in’t veld die luistert naar de naam Fien. We kennen elkaar via onze mammies (die zussen zijn). Dat maakt dus dat Irene en ik nichtjes zijn. Maar dat niet alleen! Want toen ze nog thuis woonde, waren we ook buurmeisjes. 

Ik ben terug te vinden op Instagram, je zoekt dan best naar fienomenaal. 

2.       Wat doe je qua dagbesteding? (Ben je thuis, werk je, studeer je, …)

Meteen een schitterende vraag! Normaal gezien zou ik dit jaar aan een opleiding aan het hoger onderwijs beginnen. Maar ik had een beetje verkeerd gekozen, dus na drie weken was ik al gestopt. Aangezien ik niet echt wist wat ik wilde doen met mijn leven (want wie weet dat eigenlijk wél als ie 18 is?), heb ik beslist om dit jaar maar niet te studeren. Zo kon ik eens goed aan zelfreflectie doen enzo :p

Ik wilde natuurlijk niet een heel jaar ‘op mijn gat zitten’, dus zocht ik naar een studentenjobke. Gezocht én gevonden. Ik werk deeltijds in een interimbureau waar ik mag samenwerken met schatten van collega’s. 

Het andere deel van de week ben ik mijn creatieve zelve en kijk ik naar theater- of dansvoorstellingen, speel ik een beetje gitaar of haal ik de stikmachine eens boven. Ik help ook mijn moedertje wanneer ik zie dat er een taakje moet gedaan worden.

3.       Als je zou gaan karaokeën (ik maak daar bij dezen een werkwoord van  ), welk liedje zou je dan zingen?

Oei… Ik denk dat de vraag is: welk liedje zou ik niet zingen? Waarschijnlijk zou ik voor een meerstemmig liedje kiezen en dan proberen om al de stemmetjes mee te zingen. 

4.       Wat vind je het leukste aan volwassen zijn? En het moeilijkste?

Oh jee, dit is een moeilijke vraag. Ik ben namelijk nog maar een paar maanden ‘officieel’ volwassen dus zo veel ervaring heb ik niet in het volwassen leventje. Ik denk dat het leukste is dat je zelf kunt beslissen over wat je gaat doen, alhoewel dat ook net super moeilijk kan zijn. 

Hmm, ik weet het echt niet zo goed. Stel me die vraag binnen vijf jaar nog een keertje! 😉

5.       Wat zou je eten als je het vanaf nu elke dag als avondeten moet eten?

Maar ik eet zo graag verschillende dingen, Irene! Misschien kies ik dan voor een buffet. Dan is er altijd wat vanalles. Of speel ik nu vals? Ik word wel altijd blij van een bordje puree.

6.       Ben je een propere eter of een smosser?

Ben ik enthousiast en is het eten lekker -> smosser

Ben ik moe en is het niet mijn favoriete kost -> propere eter

7.       Als je leven verfilmd wordt, wie moet jou dan vertolken en waarom?

Euuuh, ik natuurlijk?! Hahahah ik heb eigenlijk geen flauw idee! Ik zou wel een Vlaamse actrice kiezen. Ik ben zelf gek van Vlaamse films en vind dat die tegenwoordig zwaar onderschat worden. #iksteundevlaamsecultuur 😁

8.       Welk geluid hoor je graag?

Ik kan echt goed gezind worden van mensen die meezingen met de radio. Of het nu vals is of niet. Waar ik dan nog beter gezind van word, is wanneer ze dan ook nog eens heel erg overtuigd de verkeerde tekst zingen. Geweldig gewoon.

9.       Welke geur ruik je graag

Ik hou geweldig van (en ja ’t is een cliché, maar daarom niet minder waar) de geur van een regenbui. Ik vind het fantastisch om ergens in een bos of tussen de velden te gaan staan en dan de verse regen op te snuiven. Dan voel ik mij ook zo’n beetje een oermens haha.

10.   Wat is het meest vieze dat je ooit hebt gegeten? Wat lust je absoluut niet? En wat is je lievelingseten?

Ik ben absoluut geen fan van bittere smaken. Dus alles wat bitter is, eet ik liever niet op. Ik heb ook niet echt een lievelingsgerecht. Ik ben een ontzettend makkelijke eter en eet veel dingen graag.

11.   Wat is 1 ding dat je nog echt eens wil gedaan hebben in je leven?

Ik droom er stiekem van om eens een professionele theatervoorstelling te maken. Sssjjjt, ik heb dat eigenlijk nog aan niemand toegegeven! 😝

12.   Ben je een introvert (laadt op van alleentijd) of een extravert (krijgt energie van het samenzijn met mensen)?

Oh, ik krijg verschrikkelijk veel energie wanneer ik bij andere mensen ben. Maar ik kan daar op een bepaald moment ook echt genoeg van hebben. Dan heb ik toch ook eventjes nood om alleen te zijn. Maar over het algemeen ben ik toch echt wel een extravert.

13.   Wat vind je een aantrekkelijke eigenschap bij andere mensen?

Mensen zijn altijd 1000 keer aantrekkelijker wanneer ze volledig zichzelf zijn. Ik kan het niet verdragen wanneer mensen doen alsof ze iemand anders zijn. Dat is niet enkel lastig voor anderen, maar ook voor zichzelf.

14.   Wat vind je jouw mooiste eigenschap? En je ‘slechtste’ eigenschap?

Mijn mooiste en slechtste eigenschap zijn eigenlijk hetzelfde: mensen helpen. Ik heb dus voortdurend de drang om dingen voor andere mensen te doen en om hen gelukkig te maken. Voornamelijk omdat ik daar zelf ook veel voldoening uithaal. 

Er zijn natuurlijk altijd mensen die dat niet appreciëren of dat als ‘normaal’ beschouwen. Dan is het eenrichtingsverkeer langs mijn kant en dat kan soms echt vermoeiend zijn.

15.   Ben je ergens bang voor?

Ja, de tandarts. Die ziet er echt verschrikkelijk eng uit. Ik weet wel dat ze mij niet zal pijn doen ofzo, maar toch ben ik bang van haar. Ooit moest ik een tand laten trekken. Ik was zo bang dat ik, nadat ze mij had verdoofd, zelf mijn tand heb getrokken. Zodat ze niet met die tang in mijn mond zou moeten ‘koteren’ 😝

16.   Waar kan je je echt aan storen?

Ik kan mij echt enorm (en ik bedoel dan ook écht enorm hé) storen aan het gesmak van mensen. Of aan mensen die veel te luid ademen. Ik krijg er nu al kriebels van!

17.   Ben je een emotioneel mens? Huil en lach je snel? Of net niet?

Oh ja, ik ben echt een emotioneel iemand. Ik ben een optimistisch persoon dus lachen doe ik echt héél veel. Ik huil niet echt regelmatig, maar als ik verdrietig ben, zal ik mij ook niet echt inhouden. Laat die waterlanders maar vloeien! 🙂

18.   Wat is je ultieme kleine gelukske?

In de winkel cash willen betalen en van de eerste keer juist en vlot tellen en daarbovenop ook nog eens gepast kunnen geven.

19.   Als je zelf je naam mag kiezen, welke zou je dan kiezen?

Ik zou waarschijnlijk dezelfde naam kiezen. Wist je dat mijn naam ‘babbelende vrolijkheid’ betekent (dit is maar één van de betekenissen, maar wel de leukste)? Er is geen andere naam die beter bij mij zou passen.

20.   Als je met gelijk wie (dood of nog levend, bekend of onbekend) op restaurant mocht gaan, met wie zou je dat dan doen?

Met Boris Van Severen. Ik moest vorig jaar een eindwerk maken rond een voorstelling. Dat was The Only Way is Up van Boris van Severen en Jonas Vermeulen. Ik ben toen in zwijm gevallen voor Boris, vandaar mijn keuze. 😉

21.   Wat is je levensmotto?

Goh een levensmotto heb ik niet echt. Maar ik ben wel fan van het liedje Ik geef niet op van Ronny Mosuse. De titel zegt eigenlijk voldoende. Het gaat over niet opgeven. Dat vind ik eigenlijk ook wel een mooi motto. Ik raad iedereen ook aan om echt even naar de tekst te luisteren. Ik ben vooral verkocht aan deze zin: “een fanatieke optimist tot in de kist.” Ik herken mij daar in en vind dat iedereen wel wat optimisme kan en mag gebruiken!

22.   Heb je een boodschap voor de lezers? Iets wat je ze echt graag wil meegeven? 

Ja, maar dat is eigenlijk ook echt zo’n groot cliché. Het zou dan ook geen cliché zijn als het niet waar is, toch? Hier komt ie dan, hou je vast:

“Blijf jezelf, wat er ook gebeurt. Omarm wie je bent en wat je hebt. Wees gelukkig met de kleine dingen in het leven en geniet van alles wat je doet!”

***

MERCI FIEN ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 4 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 thoughts on “22 vragen aan 22 vrouwen • Fien