22 in 2022 • Update 1

De vierde maand van het jaar is zo goed als voorbij dus dat leek me het uitgelezen moment om eens een update te posten van de 22 dingen die ik dit jaar graag wil doen.

Ik kan al meteen beginnen met zeggen dat ik mijn lijst aangepast heb. 😅 Dat mag gewoon vind ik want het is mijn lijst en mijn jaar en bij sommige dingen voelde ik niet meer echt de nood om er mee aan de slag te gaan. Andere doelen maakte ik wat concreter. Mijn nieuwe lijstje vind je hierzo.

Ongoing

2. Alleen nog maar tweedehands kleding kopen • Dit gaat goed moet ik zeggen al geef ik ook toe dat ik ook al in de verleiding kwam om iets nieuws te kopen (een regenjas en trui in de Zeeman).

5. Elke maand een collage maken (2/12) • Ik heb wat in te halen hé. 😉 Het probleem is een beetje dat ik voor zo’n collage (net als voor mijn bullet journal) in een voor mijn rug erg vervelende houding zit en ik daar meer last van krijg in mijn nek en schouders en dat houdt me dus wat tegen. Ik weet niet hoe dit gaat evolueren maar we zien wel.

7. Van elk gelezen boek een recensie posten op novelette • Ik heb nog niet elk gelezen boek gepost maar ik ben er mee bezig! 🙂

8. 1 seconde per dag filmen • In februari en maart heb ik best wat weken geskipt. Ik weet niet hoe het kwam maar eerst deed ik het elke dag en toen vergat ik het gewoon ineens? Heel vreemd. Maar nu ben ik weer goed bezig. Ik probeer gewoon elke dag een filmpje te maken (eerlijk is eerlijk, dat doe ik vooral van D’tje) en dan plak ik ze een keer per week in de app.

14. Elke maand op date gaan met het lief (3/12) • We hebben 1 maand gemist (februari) maar dit waren de andere dates:

 • Januari: De plantentuin in Meise
 • Maart: Kringlopen (we deden drie verschillende kringloopwinkels)
 • April: Voor mijn verjaardag hotelontbijtbuffet

19. 40 nieuwe bakrecepten proberen (6/40) • 6 recepten geprobeerd waarvan 2 cheesecakes en 4 soorten chocolate chip cookies (als ik het me goed herinner). Mijn doel is dus om van die heel dikke koeken te kunnen bakken maar ik heb al vanalles geprobeerd en het lukt niet. De koeken zijn wel altijd heel lekker maar toch niet helemaal dat. De dikste koeken die ik bakte waren red velvet cookies met roomkaasvulling die er vooral heel leuk uitzagen maar qua smaak helemaal niet zo bijzonder waren (behalve de vulling, die was echt om van te smullen).

20. Mijn receptenboekje overzetten naar Notion mét foto’s • Hier ben ik mee bezig! Het is wel een werk van lange adem maar ik vind het eigenlijk wel een tof werkje.

Zoals je ziet, nog geen volledig geschrapte doelen maar we zijn er mee bezig. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “22 in 2022 • Update 1

 1. Leuk om je voortgang te lezen. Het uitproberen van nieuwe recepten en het creatief bezig zijn met o.a. mijn bullet journal schiet er hier ook wel een beetje bij in. Maar we hebben nog twee derde van het jaar over. 😉

 2. Het zou pas raar zijn als je niks verandert in je lijstje! Voor je rug kun je misschien proberen om je werk aan tafel/bureau schuin te plaatsen. Dan moet je wel rechtop zitten en dat kan helpen. Zelf beperk ik mijn bureautijd wel, hoor. Ik werk thuis en merk dat ik eigenlijk elk uur wel even moet opstaan om te lopen of te staan. En dan heb ik nog niet eens last van mijn rug: dit is puur preventief!
  Oh! En let ook op de spanning in je schouders. Juist als je last van je rug hebt, kun je dan nog wel eens met je schouders proberen te compenseren. Dan zit daar extra spanning op.
  Je koek inspireert me wel om zelf weer eens te gaan bakken. Misschien moet ik zelf maar eens een challenge aangaan om geen supermarktkoeken meer te kopen maar alleen nog zelf te bakken. Kan alleen maar goed uitpakken.

 3. Haha 40 nieuwe bakrecepten, vind ik echt crrrrazy. Heb wel al 5x gebakken dit jaar, is al veel voor mij. Maar niet per se allemaal nieuwe recepten. Ik bak ook veel als ik bezoek heb en dan durf ik al zeker geen nieuw recept te maken haha.

 4. Oh, mooie vooruitgang heb je al geboekt! Hier lukt de 1 second a day voorlopig nog goed, had gedacht dat ik dat moeilijker ging vinden maar ‘t is precies toch al deel van mijn routine op een of andere manier! Die velvet-koeken zien er echt zooo lekker uit trouwens!

 5. Goed bezig! Creatief doen vraagt inderdaad veel van je nek en rug. Helaas heb ik er ook geen oplossing voor. Ik zie veel mensen die werken op een soort schildersezel, maar dan voor op tafel. Persoonlijk lijkt het me niks, maar misschien vind jij het wat.

 6. Goed bezig! En leuk om een update te lezen. Het second per day doel heb ik opgegeven, ik ben blijkbaar niet in de wieg gelegd voor dit soort projecten. Maar ik probeer wel elke week een overzichtje te maken op mijn blog en op twee weken na is dat altijd gelukt! Is ook een soort van een dagboek dan he 🙂

 7. Voor die dikke koeken: als je het probleem hebt dat je koeken uitlopen, kun je ze vooraf in de koelkast leggen, dan behouden ze hun vorm beter. En met een beetje bakpoeder geef je ze ook de kans om nog wat dikker te worden. (God, ik wou dat ik ook weer tijd had om te bakken, haha.)