21 in 21 • update 1

Aan het begin van dit jaar stelde ik een lijstje op met 21 dingen die ik dit jaar graag wil verwezenlijken. Het leek me wel eens tijd voor een update nu we bijna vijf maanden achter de rug hebben (whut??).

Ik heb een paar dingen aangepast omdat ik in sommige doelen toch niet zoveel zin meer had 🙂

1. 26 boeken lezen // Dit moet wel lukken denk ik! Ik zit momenteel op 10 boeken en nummer 11 zal er ook snel bij zijn.

2. Een maand lang elke dag een andere outfit dragen // Deze heb ik van Anne en ik vond het zo’n toffe uitdaging die normaal ook perfect mogelijk is met mijn kledingkast. Hier ben ik nog niet aan begonnen maar ik wil het wel nog altijd graag doen.

3. Mijn moedervlekken laten nakijken door een dermatoloog // Nog geen afspraak gemaakt. Ik stond eens op het punt om een afspraak te maken maar zag dat er binnen de twee maanden maar 1 plekje vrij was en dat kwam net niet uit.

4. Een tattoo laten zetten // Yes, ik heb ze nog niet maar ik heb een afspraak! Ik kon in november gaan maar Laura heeft geregeld dat ik toch in juli al kan samen met haar! Super blij mee!

5. 4 Maanden geen nieuwe kleren voor mezelf kopen // Hier start ik in juni mee!

6. Al mijn kleding in de Smart Closet app zetten // Oei, daar moet ik dus echt nog altijd eens werk van maken. Maar ik weet niet of ik er nu nog wel zoveel zin in heb om het te doen.

7. Sex & The City nog eens uitkijken // Seizoen twee is uitgekeken maar ik heb nu al een tijdje niet meer gekeken. Op mijn vrije momenten lees ik liever een boek.

8. Een feestje geven voor D’tjes eerste verjaardag // To be continued!

9. In de zomer een paar dagen weg // Er stond eerst dat ik een week naar de Ardennen wou maar ik weet niet of dat nog haalbaar is. Ik ben al blij met een paar dagen weg :p

10. Een boekenrekje ophangen in de babykamer // Nog niet gedaan.

11. Terug samen slapen // D’tje slaapt ondertussen super goed ‘s nachts maar hij zit nu in een nieuwe sprong en ik wil nog even afwachten tot deze gedaan is voor we het proberen.

12. A photo a day // Ik wou op Instagram elke dag een blije foto posten en dat voor 100 dagen. Ik was wel goed bezig en zat denk ik ergens aan dag 60 ofzo maar ondertussen is mijn account wat veranderd. Ik wil nu graag elke dag een foto maken gewoon, van iets kleins dat me blij maakte. Een beetje zoals ik deed op de Blije Bakkes tumblr maar die moet ik nog eens van onder het stof halen. Working on it! En dan zou ik denk ik hier op een aparte pagina per maand alle foto’s ook eens verzamelen.

13. Eens een andere havermoutpapcombinatie proberen // Hm ja ik ben nu wel gedwongen om iets aan mijn ontbijtje te veranderen want van mijn lievelingspapje word ik sinds kort misselijk helaas. Maar ik durf nog niet goed, haha.

14. Me aan mijn Instagram schermtijd houden // Ik heb mijn schermtijd verhoogd van 45 naar 60 minuten en daardoor vind ik het wel gemakkelijker om me er aan te houden, al klik ik nog wel regelmatig op ‘negeren’ als mijn tijd op is. Of dit nu zo’n goeie zet is weet ik niet, haha. Maar als die 60 minuten er goed in zitten, kan ik het misschien wel wat afbouwen ofzo.

15. Terug een dankbaarheidslijstje bijhouden // Ik maakte een laatste lijstje met 100 dingen waar ik blij van word maar nog geen specifiek dankbaarheidslijstje. Ik moet er toch nog wat meer aandacht aan geven.

16. Een ochtend- en avondroutine creëren // Pf ja, ik ben er mee bezig maar ik vind het toch nog altijd lastig eigenlijk. Ik weet niet wat ik er moet mee doen. Het gewoon laten varen en me er bij neerleggen dat het niet echt iets voor mij is of toch doorzetten? Want op de dagen dat ik mijn avondroutine doe voel ik me wel fijn. Het is alleen dat ik er vaak gewoon geen zin in heb. Oké ja, ik geef het toe: ik ben lui.

17. Elke dag twee liter water drinken // Oei oei, slechte punten! Ik drink de laatste tijd echt veel te weinig water. Ik moet dit echt terug wat opschroeven. Nochtans had ik er vroeger totaaaaal geen moeite mee om aan die twee liter te komen.

18. Mijn telefoon niet meer meenemen in bed // “Veel te verleidelijk om dan voor het slapengaan toch nog een rondje te Instagrammen,” schreef ik op mijn initiële lijst. Ik neem mijn telefoon wel nog mee maar ik heb er nu geen moeite meer mee om hem in bed niet te gebruiken omdat ik in mijn boek lees. Ik wil hem toch graag bij me hebben omdat ik me dan veiliger voel.

19. Een wake up light kopen // Die heb ik voorlopig nog niet nodig maar het staat wel nog altijd op mijn wensenlijstje.

20. Vaker shoppen bij kleine ondernemers // Ja dit lukt keigoed! Als ik iets koop kijk ik meestal eerst of ik het bij een kleine en/of lokale ondernemer kan vinden. Ik koop wel vooral online maar het gaat best goed eigenlijk. Ik vind het ook tof want je vindt echt meer unieke items bij kleine ondernemers. Zo is er een super coole pull onderweg en heb ik ook de perfecte oorbellen voor onze trouw gevonden.

21. Zelf postkaartjes maken // Deze is nieuw! Maar ik heb hier zoveel zin in. Ik wil weer eens wat vaker kaartjes versturen en het lijkt me echt super tof als ik dan een zelfgemaakt kaartje kan verzenden. Ik heb al 1 ontwerpje gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “21 in 21 • update 1

 1. Ik zit bijna aan seizoen 5 van ‘Sex & The City’ en ben zo blij dat ik het nog eens ben beginnen kijken, ik was echt veel vergeten. En zo leuk, je eigen postkaartjes! Ik stuur sinds dit jaar (nu ja, en sinds corona) ook meer kaartjes en je hebt er zoveel leuke als je wat zoekt 🙂

 2. Zo’n geweldig lijstje, ik zou die ook beter eens overnemen. 🙂 Benieuwd naar je tattoo vooral! En die specialisten hé, duurt soms eeuwen voor je een afspraak hebt..

 3. Je bent al goed op weg om je lijstje af te werken! Een dankbaarheidslijstje maken zou ik ook nog eens moeten doen, dat is alweer veel te lang geleden.

 4. Haaa Instagram schermtijd. Ja, ik zou schermtijd voor m’n héél smartphone gebruik moeten instellen. Maar tegelijk ben ik dan ook weer degene die soms eens goed lacht met die meldingen van dat ik erover zit :p

  Ik hoop alleszins dat ge die dagelijkse foto’s snel oppikt :p Ik ben fan van kleine D!

 5. Goh ja die dermatologen, die zitten altijd zo vol heb ik de indruk. Die a photo a day vond ik wel altijd heel leuk en is ook tof om op terug te kijken voor jezelf denk ik!

 6. Je bent al goed bezig! Ik heb mijn telefoon ook op mijn nachtkastje liggen voor het geval dat. Gebruiken doe ik ‘m niet meer in bed. Meestal leg ik ‘m al om 20.00 uur weg.

 7. Oh leuk zelfgemaakte kaartjes, daar ben ik altijd fan van!
  En verder best goed bezig toch met je lijst! 😀 Je schermtijd en niet meer op je telefoon in bed vind ik al enorme prestaties. En succes alvast met geen kleding kopen. Ik zit er nu ook middenin en het gaat me best goed af (totdat er weer nieuw geld op mijn rekening staat, dan begint het inhouden weer haha).
  Ohh tattoo ik wil ook zo graag weer!

 8. Leuk nieuw doel. Kaartjes sturen is zo fijn, en al helemaal als ze zelfgemaakt zijn. Je hebt toch al best veel gedaan van je lijst. En zelfs als dat niet zo was: doelen mogen veranderen.

 9. Wat een leuk nieuw doel! Wat je zegt over je telefoon toch meenemen als je naar bed gaat, herken ik wel. Ik vind het ook een veilig(er) idee als mijn telefoon binnen handbereik ligt. Ik vind dat je al goed bezig ben.