21 before 2021 • Update 2

Zo ergens aan het begin van dit jaar maakte ik een lijstje met 21 dingen die ik voor 2021 begint graag wil verwezenlijken. Zoals dat vaak gaat met mijn lijstjes heb ik nu door dat een deel er van wel heel ambitieus is, gezien de huidige omstandigheden, zijnde corona en baby op komst.

Maar oké, dat mag de pret van lijstjes maken en zien niet drukken hé. Mijn eerste update ging over de fotoshoot die ik deed, deze tweede update is ietsjes minder glamoureus 😉

12. Mijn digitale bestanden eens opruimen

Dit is een puntje dat ik in stukjes heb afgewerkt. Ik begon een paar weken terug met het opruimen van mijn MacBook. Ik heb die laptop nog niet eens een half jaar en het ding stond al vol rommel. Ken je dat? Je hebt een nieuw apparaat en je denkt zo dingen als ‘vanaf nu ga ik alles mooi in mapjes opbergen’? Ja dat dacht ik dus ook. Wat een mop. Vanaf dag één stond mijn bureaublad al vol met dingen waarvoor ik dus wel mapjes had aangemaakt. Dat heb ik dus allemaal eens opgeruimd want eigenlijk word ik daar zelf een beetje gek van, van die chaos. Alles zit nu in mapjes, mijn bureaublad is leeg en dingen die ik toch niet meer nodig heb of ga gebruiken heb ik maar meteen weg gegooid.

Daarna was het de beurt aan mijn e-mails. Tijdens een paar dode minuten op’t werk ruimde ik daar mijn mailbox al op en ging ik van meer dan 50 gelezen mails naar 10. Die tien mails die nog in mijn inbox staan zijn lopende dingen of dingen waar ik tijdens een vrij momentje nog eens moet naar kijken.

Daarna kwam mijn persoonlijke mailbox aan de beurt. Die zat iets voller: 250 mails waarvan ik er nu nog 5 over heb. De rest is weg of zit in mapjes en ik schrijf mij gelijk uit voor een stuk of 20 nieuwsbrieven. Succes! Vooruitgang! En natuurlijk ook het goede voornemen om het vanaf nu zo opgeruimd te houden.

Next up was m’n telefoon waar vooral héél veel foto’s in stonden waar ik ook al een back up van had staan. Wat ik vooral hatelijk vind: alle foto’s of filmpjes die ik via Whatsapp krijg en die worden opgeslagen in m’n foto’s. Redelijk stom want ik weet 100% zeker dat ik een filmpje waarin iemand koffie over zichzelf morst niet meer opnieuw ga bekijken, net zoals de honderdmiljoenmiljard foto’s van vriendinnen die op het moment zelf heel leuk zijn maar waar ik achteraf nog weinig mee ben. Weg ermee. Sorry als ik iemand van m’n vriendjes beledig nu. Ik vind jullie foto’s echt wel leuk!

19. Een baby maken.

Moet ik niet meer te veel over zeggen hé? Ik ben zwanger dus de baby is gemaakt. Ik durfde ‘m eerst niet goed weghalen uit angst dat er toch nog iets mis zou gaan. Dat kan nog altijd natuurlijk maar daar denk ik maar niet te veel over na.

Photo by NordWood Themes on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 thoughts on “21 before 2021 • Update 2

 1. Mijn galerij op mijn telefoon werk ik regelmatig bij; moet wel aangezien hij met alle foto’s van Noa overvol raakt :’) haha. Daarbij heb ik pas geleden een digitale opruiming gehouden; heerlijk!

 2. Foto’s en documenten worden bij mij steeds opgeslagen als back-up. Op mijn pc bewaar ik enkel wat ik voorlopig gebruik en dus na een tijd weg mag. Mijn bureaublad staat daarom wel een beetje vol, maar ziet er geordend uit. Foto’s op mijn gsm zou ik beter wel eens een opruim-beurt geven.. zoals je zegt verdwijnen foto’s uit app’s ook in een album en krijg je maar half overzicht van welke foto’s je nu hebt.
  Evelyne schreef laatst over Hij is er!My Profile

 3. Nog steeds zo leuk dat er een kindje op komst is! En ik ben dus wel iemand die heel braaf een hele mappenstructuur heeft, vind ik zelf gewoon fijn werken, dan kan ik alles makkelijk terugvinden. En een keer in de zoveel tijd maak ik een back-up en gooi ik een deel van mijn laptop af omdat het dan toch op mijn harde schijf staat. Zo houd ik m’n laptop een beetje opgeruimd.
  Ilona Wielinga schreef laatst over De bloemen weer in bloei | OutfitMy Profile

 4. Mijn gsm (vooral de foto’s en filmpjes) probeer ik regelmatig uit te mesten want anders gaat dat inderdaad super snel. Onlangs besefte ik niet waarom mijn Google Drive bleef zeggen dat ik bijna alle opslagruimte had gebruikt vermits ik zowel mijn gmail-account als Drive goed in de gaten hou. Bleek het om de back-up van WhatsApp te gaan. Want die bewaart dus al die foto’s én filmpjes. Ik laat hem nu nog even staan vermits ik binnenkort van gsm moet veranderen maar nadien moet ik toch eens uitdokteren of er geen manier is om de foto’s/video’s uit die back-up te verwijderen. De foto’s die ik echt wil houden bewaar ik immers al op mijn macbook. Lijstjes en mapjes zijn echt mijn ding dus zowel mijn email-accounts als documenten zijn goed geordend. Al moet ik er wel af en toe doorheen gaan doordat je zoveel bij elkaar krijgt. Al een geluk dat dat geen fysieke ruimte inneemt want anders zouden er hier stapels vol dozen met documenten in de woonkamer staan. 🙂
  zwartraafje schreef laatst over Stiefzus – Jennifer DonnellyMy Profile

 5. Jaaa die mails! Mijn werkmail is super clean, mijn “zakelijke” persoonlijke mail ook clean, maar mijn emailadres die ik voor 80% gebruik is een ramp. Maar ik ben tenminste geen zo’n persoon die 1000 nieuwe ongelezen mails heeft en ze nooit opendoet, verschrikkelijk vind ik dat!
  Tamara schreef laatst over Mijn bevallingsverhaalMy Profile

 6. Foto’s van whatsapp verwijder ik regelmatig vooral als het foto’s zijn van mensen die sturen waar ze mee bezig zijn of wat hun gezin doet. Daar ben ik niks mee om te bewaren.

 7. Het Whatsapp probleem was iets waar ik me ook aan ergerde met mijn vorige telefoon want ik had al een gebrek aan ruimte. Maar er is inderdaad een optie in de instellingen daarvoor. Dus dat kan een goed vervolg van je digitale opruiming zijn. Goed bezig trouwens! Ik heb mijn mailboxen ook uitgekuist en mijn abonnementen op alle nieuwsbrieven en nieuwssites opgezegd. Het is niet dat ik het niet wil horen, maar ik al dat slechte nieuws overvalt me altijd en ik wil dat niet meer
  Nikita schreef laatst over Kleine gelukjes | 2My Profile

  1. Awel, die functie slaat ergens op het automatisch downloaden van afbeeldingen. Maar je moet alsnog de afbeelding zelf downloaden als je hem wil bekijken omdat hij anders wazig is dus ja. Zal er een gewoonte van moeten maken om ze meteen te verwijderen dan.
   Goed dat je je hebt uitgeschreven op nieuwsbrieven van nieuwssites! Ik kijk eigenlijk ook bijna geen nieuws meer omdat ik de kriebels krijg van al die onzekere berichten over dingen die misschien eventueel mogelijk zijn.

  1. Ja wel, je kan het uitzetten dat ze vanzelf downloaden, dat staat bij mij ook effectief uit. Maar dan zijn de afbeeldingen die doorgestuurd worden wazig dus als je ze wilt bekijken, moet je ze alsnog downloaden en worden ze toch opgeslagen :p Dus ik zal er maar een gewoonte van maken om ze standaard meteen te verwijderen.